Andreas2 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Ποιοι αγοράζεται βιολογικά προιόντα και πόσα δίνετε περίπου;
palawiaris Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Συνήθως η γυναίκα μου αγοράζει,σαλατικά κυρίως
leftermann Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 αγόραζα για τα μωρά για ένα διάστημα. Από λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων. Ζαρζαβάτια, φρούτα, όσπρια, τέτοια. Κάποια στιγμή μου δόθηκε η αίσθηση ότι με δουλεύουν, γιατί τα δικά τους βιολογικά ήταν μάπα μπροστά στα βιολογικά που παίρνω από το χωριό, και σταμάτησα να παίρνω. Τώρα παίρνω μόνο κάτι βιολογικές κρέμες για το μωρό, από γερμανικό η-σοπ..
benign Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν παιρνω βιολογικα γιατι ειναι δυστυχως πολυ ακριβα.Μια φιλη μου γεωπονος μου ειπε οτι μερικες φορες τα βιολογικα ειναι επικινδυνα γιατι υπαρχουν απο την φυση ζιζανια που αν δεν ψεκαστουν ειναι πολυ πιο τοξικα.
palawiaris Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Υπάρχει κάτι που να μην ψεκάζεται;Μου φαίνεται δύσκολο. Εμείς αγοράζουμε γιατί (Γερμανία μένουμε) οι κανονικές ντομάτες π.χ. από το μαγαζί είναι άνοστες παντελώς και αν πάρουμε από lidl μυρίζουν ψαρίλα.
MetronAriston Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 δεν αγοραζω βιολογικα γιατι ειναι πανακριβα (Ελλαδα) θα βρεις παντως σε βιολογικες λαικες στην περιοχη σου θα βρεις με ενα search στο google. αν ψαχνεις παντως για ριζες και τετοια πραγματα αγοραζω συχνα παντα απο ιντερνετ εννοειται ginseng απο Κορεα, the best.
gatokoritso Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Υπάρχει κάτι που να μην ψεκάζεται;Μου φαίνεται δύσκολο. Εμείς αγοράζουμε γιατί (Γερμανία μένουμε) οι κανονικές ντομάτες π.χ. από το μαγαζί είναι άνοστες παντελώς και αν πάρουμε από lidl μυρίζουν ψαρίλα.
palawiaris Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μην σου φαίνεται παράξενο να πωλούν όλη την σαβούρα σε μη γεωργικές χώρες που ο κόσμος τους μαθαίνει από παιδί πως να βγάλει ξύγκι από την μύγα
Vassilis_24 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 δεν αγοραζω μου αρεσουν τα ψεκασμενα. Και τα βιολογικά ψεκασμένα είναι, από το παραδίπλα μη βιολογικό χωράφι Πάντως, τα βιολογικά εκτός του ότι είναι αδικαιολόγητα ακριβά, είναι και πολύ άνοστα, καμία σχέση με αυτά που παίρνεις από το χωριό, δεν αξίζει τον κόπο...
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν παιρνω βιολογικα γιατι ειναι δυστυχως πολυ ακριβα.Μια φιλη μου γεωπονος μου ειπε οτι μερικες φορες τα βιολογικα ειναι επικινδυνα γιατι υπαρχουν απο την φυση ζιζανια που αν δεν ψεκαστουν ειναι πολυ πιο τοξικα. Και να φανταστείς ότι υπάρχει άπειρος κόσμος που πιστεύει ότι άμα φυτέψει κάτι στον κήπο του είναι απολύτως υγιεινό προς κατανάλωση επειδή δεν έχει ψεκαστεί.
athlios Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Και τα βιολογικά ψεκασμένα είναι, από το παραδίπλα μη βιολογικό χωράφι Για να θεωρηθει βιολογικη μια παραγωγη πρεπει να πληρει καποιες προυποθεσεις...Οχι οτι τις τηρουν οι Ελληνες αγροτες[με ελαχιστες εξαιρεσεις προφανως] αλλα λεμε τωρα.
siracos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν παιρνω βιολογικα γιατι ειναι δυστυχως πολυ ακριβα.Μια φιλη μου γεωπονος μου ειπε οτι μερικες φορες τα βιολογικα ειναι επικινδυνα γιατι υπαρχουν απο την φυση ζιζανια που αν δεν ψεκαστουν ειναι πολυ πιο τοξικα. Ζιζάνια που αν δεν ψεκαστούν είναι πολύ τοξικά; Ζιζάνια είναι όλα τα αγριόχορτα τα οποία υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να καταπολεμηθούν όπως παράδειγμα να τα ξεριζώσεις. Η φίλη σου πιθανόν εννοεί ότι πολλοί δεν ξεχωρίζουν τα βρώσιμα χόρτα από τα μη βρώσιμα και την πατάνε. Δυστυχώς τα βιολογικά είναι ένα ακόμα (κόλπο να το πω του εμπορίου. Αρκεί να διαβάσετε τις ετικέτες από τα τυποποιημένα σε ένα σούπερ μάρκετ και θα καταλάβετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράζετε όποιο προϊόν έχει πάνω του αριθμό μητρώου παραγωγού που υποχρεωτικά από το νόμο πρέπει να έχει. Δεν βάζει κανείς πάνω σε προϊόν που δεν είναι σωστό τα στοιχεία του.
helenf Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Επειδή μένω σε χωριό ξέρω ότι για να καλλιεργήσεις βιολογικά προϊόντα πρέπει να πάρεις πιστοποίηση απο το χημείο του κράτους, (αναλαμβανουν κατι εταιρείες εμεις πχ σε κωμόπολη που είμαι έχουμε μια και το πάνε στο πανεπιστήμιο στα εργαστήρια) έρχονται..παίρνουν δείγμα απο το χώμα του χωραφιού και αν το εγκρίνουν τότε θεωρείται κατάλληλος χώρος να καλλιεργήσεις. Δυστυχως σε πολλά δε γίνεται γιατί είχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Μετά πάλι τα φάρμακα που θα ψεκάζεις τα φυτά πρέπει να είναι κατάλληλα ελεγμένα. Πάντος σίγουρα τα ψεκάζουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα