Noardos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα παίδες! Επιτέλους βρήκα ελεύθερο χρόνο (λόγω κρίσης) και θέλω να ασχοληθώ με το να φτιάξω site για προσωπική μου ευχαρίστιση κυριώς! Για αρχή θέλω να φτιάξω ένα, για να προβάλω την ήδη υπάρχουσα επειχήρηση που έχω, οπότε: 1)Με τι πλατφόρμα να τα φτιάξω; (Είδα το wordpress και μου άρεσε, θα με ενδιέφερε κάποια που να έχει καλή ελληνική κοινότητα με μπόλικα toturials και έτοιμα scripts κτλ) 2)Που να κάνω hosting; (Είδα παίζουν πολλές εταιρίες από 2$ μέχρι....) Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων!
SpirosLouis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα φίλε Noardos, Θα ξεκινήσω με 2 keywords. Joomla και CretaForce. - Η πλατφόρμα λοιπόν όπως θα κατάλαβες που σου προτείνω να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με είναι η Joomla. Έχει μια τεράστια κοινότητα με χιλιάδες έτοιμα πράματα από layouts(templetes) μέχρι gallery για φωτογραφίες κ.α. πολλά. Επίσης μπορείς να την βρεις με πλήρως ελληνική μετάφρασή και για το backend(το πίσω μέρος της διαχείρησης του site) αλλά και το frontend.(αυτό που βλέπουνε όλοι). Για εμένα και για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό σελίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο χρησιμοποιούν Joomla, είτε επειδή είναι δωρεάν και πολύ δυνατή είτε γιατί είναι ευκολόχρηστη ακόμα και σε τρίτους(που δεν είναι admin να την χρησιμοποιήσουν - - aka user groups) κτλ κτλ http://www.joomla.org/ http://www.joomla.org/download.html --> google is your best friend and youtube too - Τώρα για hosting θα σου πω μια προσωπική άποψη. www.Cretaforce.gr Εγώ έχω την σελίδα μου εκεί και είμαι υπερευχαριστημένος μπορώ να πω.(god blessed FreeBSD power). Και θα τους στείλεις το e-mail σου και θα σου απαντήσουνε με σαφή απάντηση και κομπλέ. Να σου πω για αμερικάνικους και τσαμπατζίδικους hosters. Συνήθως hackarονται - είναι αργοί & κατα κύριο λόγο εκτός Ευρώπης - δύσκολα βγάζεις άκρη άμα κάτι κάνεις λάθος aka ticket...
wdfgr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα παίδες! Επιτέλους βρήκα ελεύθερο χρόνο (λόγω κρίσης) και θέλω να ασχοληθώ με το να φτιάξω site για προσωπική μου ευχαρίστιση κυριώς! Για αρχή θέλω να φτιάξω ένα, για να προβάλω την ήδη υπάρχουσα επειχήρηση που έχω, οπότε: 1)Με τι πλατφόρμα να τα φτιάξω; (Είδα το wordpress και μου άρεσε, θα με ενδιέφερε κάποια που να έχει καλή ελληνική κοινότητα με μπόλικα toturials και έτοιμα scripts κτλ) 2)Που να κάνω hosting; (Είδα παίζουν πολλές εταιρίες από 2$ μέχρι....) Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων! Για μενα αν απλα θες μια εταιρικη παρουσια τοτε το WordPress ειναι υπεραρκετο... μπορεις να παρεις και βοηθεια απο την Ελληνικη κοινοτητα WordPress Για Hosting θα σου προτεινα να δεις τα πακετα της Stigmahost μιας και οι σερβερς τους ειναι ειδικα παραμετροποιημενοι για WP και θα απαντησουν σε καθε απορια που εχεις μιας και το Support τους ειναι ΑΨΟΓΟ
thanocaster Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Γενικά το Wordpress είναι πιο «σοβαρό» σαν cms, αν και περισσότερο περιστρέφεται γύρω από το blogging, που είναι και η ρίζα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να στήσεις απλά ένα showcase μιας εταιρίας. Για το χόστινγκ, σε όποιο και να πας από τα «λίγο-πολύ» γνωστά, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Οποιοδήποτε πακέτο πάρεις θα σου είναι υπεραρκετό, ενώ τα ping times σου είναι αδιάφορα, οπότε δεν χρειάζεται να αποκλείσεις κάποιο συμφέρον πακέτο από αμερική.
Noardos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Κι εγώ με τα λίγα που ξέρω και με την αρκετή αναζήτηση που έκανα κατέληξα σε wordpress. Το βρίσκω αρκετά "εύκολο-βολικό" και μελλοντικά σου δίνει και την δυνατότητα να "κολλήσεις" και ένα e-shop πάνω του. Από την άλλη το joomla που μας πρότεινε ο Σπύρος νομίζω έχει περισσότερες δυνατότητες πχ μπορείς να φτίαξεις templates themes κτλ αλλά για πιο λόγω να μην χρησιμοποιήσω στην αρχή κάποιο έτοιμο; Εξ όσων κατάλαβα το joomla τίνει προς development ενω το wordpress καθαρά web desing σωστά;
wdfgr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Από την άλλη το joomla που μας πρότεινε ο Σπύρος νομίζω έχει περισσότερες δυνατότητες πχ μπορείς να φτίαξεις templates themes κτλ αλλά για πιο λόγω να μην χρησιμοποιήσω στην αρχή κάποιο έτοιμο; και στα δυο cms αν ξερεις design/develop μπορεις να φτιαξεις custom ή να χρησιμοποιήσεις ετοιμα templates ... δεν εχεις θεμα.... Εξ όσων κατάλαβα το joomla τίνει προς development ενω το wordpress καθαρά web desing σωστά; οχι... και στο joomla και στο wp αν θες να εμβαθύνεις χρειαζεσαι και τα 2 (design και develop)
SpirosLouis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Το συμπέρασμα του ότι είναι ποιο σοβαρό σαν cms το Wordpress είναι ασταθές. Ένα τεράστιο ποσοστό ελληνικών sites όπως είπα χρησιμοποιεί Joomla συμπεριλαμβανομένου και της ΕΡΤ το Harvard και άλλα πολλά πολλά site. Με το joomla και όλα γενικότερα τα εργαλεία cms το web desing είναι στο χέρι σου. Βάλε 50 css χαρτιά βάλε 30κ σειρές στο index είναι δικό σου θέμα. Επίσης υποστιρίζει e-shop και μάλιστα υπάρχουν και δωρεάν. ( search for VirtueMart ) Δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο και μάλιστα δωρεάν template. Απλά το αλλάζεις λίγο να έρθει ακριβώς στις δικές σου ανάγκες και θέλω.(και να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες free templates) Last but not least υπάρχει μεγάλος λόγος να ξέρεις ότι ο server είναι γρήγορος, όχι προχειροφτιαγμένος και ασφαλέστατος. Πρέπει ο επισκέπτης να μην βαριέται να βλέπει την μπάρα να φορτώνει. Να μπορείς να του προσφέρεις αυτό που θέλει να δει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (π.χ. φωτογραφίες - βίντεο και γενικότερα ότι υπάρχει γύρο από το αντικείμενο) και γρήγορα. Παίζει μεγάλο ρόλο αν θα τρέχει ή δεν θα τρέχει ο server. Προτίμησε Ευρώπη και ακόμα καλύτερα Γερμανία - Ολλανδία. Αξίζει 2€ παραπάνω η ασφάλεια και η γρηγοράδα. Αυτές από εμένα ήτανε οι συμβουλές.
thanocaster Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Φίλε Σπύρο, το συμπέρασμα μου για το Joomla και το Wordpress το έχω βγάλει ως μέλος της Bug Squashing Team του Joomla, και developer και των 2 για πάνω από 2 χρόνια. Μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη, δεν λέω ότι αυτό που λέω εγώ είναι σωστό απαραίτητα. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τον σέρβερ, το συμπέρασμά σου ότι φθηνός αμερικάνικος σέρβερ ισοδυναμεί με κακοστημένο σέρβερ με κενά ασφαλείας είναι τουλάχιστον άτοπο. Για ένα απλό showcase web site ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πακέτο χόστινγκ θα είναι αρκετό. Οι διαφορές στην ταχύτητα του κάθε σέρβερ βάσει τοποθεσίας του είναι τουλάχιστον αμελητές (μιλάμε για τάξη milisecond). Εκτός αν μιλάμε για πραγματικά πολύ ΚΑΚΟ κώδικα, που στην περίπτωσή μας μάλλον δεν ισχύει αυτό, αφού μιλάμε για εγκατάσταση κάποιου CMS με έτοιμο theme, ή για time critical εφαρμογές, πχ με χρήση sockets ή στήσιμο κάποιου σέρβερ, όπου θες άμεση απόκριση του σέρβερ. Τώρα, για το website σου αν το ping θα είναι 25 ή 30ms μικρή σημασία έχει. Γενικά, φίλε τσ, μην πολυσκάς για το πού θα χοστάρεις το site σου, αφού, στην τελική, αν δεν δοκιμάσεις ο ίδιος δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι καλός ή κακός. Το κόστος είναι πολύ μικρό πλέον για να σε απασχολήσει ιδιαίτερα, και, λογικά, οι απαιτήσεις σου θα είναι πολύ μικρές μπροστά σε αυτά που θα πάρεις από οποιοδήποτε πακέτο hosting επιλέξεις.
SpirosLouis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Να σου πω φίλε Thanocaster. Το θέμα δεν είναι όντως κάποια miliseconds. 10 πάνω 10 κάτω είναι κομπλέ. Έλα όμως που στην Αμερική είναι συνήθως ~500.(αυτό το λέω έχοντας ψάξει και δοκιμάσει), την ίδια στιγμη που στην Ευρώπη είναι κάτω από 300.( σε δικό μου site στην Αγγλία έχω ~160ms. )(γι' αυτό βλέπεις και το insomnia Ελλάδα.) Επίσης το φθηνό είναι σχεδόν ισοδύναμο με το μη ασφαλές. Εννοείτε ότι δεν είναι 100% ανασφαλές. Αλλά εμένα όταν μου είπε ο άλλος π.χ. ότι το site μου θα είναι σε server FreeBSD με jails και με lighttpd εννοείτε είπα εδώ είμαστε. Ελαφρύ, γρήγορο και ασφαλές.(επίσης έχω φίλο με site στην Αμερική που πρόσφατα hackαραν όλες τις db και από ότι κατάλαβα όλα άρχισαν από ένα site που χώσταραν και του άλλαξαν τα φώτα) Δυστυχώς πάντως πρέπει να προπληρώσεις όλο τον χρόνο.(αν και έχουνε κάποια εγγύηση αλλά δεν ξέρω τη περιγράφει αυτή μέσα)
thanocaster Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Αυτή τη στιγμή έχω ping με Καναδά ~125ms. Χόστερ μου ο Hostpapa με 1.95 λίρες το μήνα. Για την ασφάλεια, δεν παίζει ρόλο το λειτουργικό καθαυτό, αλλά το πώς έχει στηθεί αυτό και οι υπηρεσίες του. Για να μην παρεξηγηθώ όμως, δεν λέω πως είναι όλα τα ίδια. Λέω πως το αν ένας χόστερ έχει ασφαλίσει επαρκώς τον σέρβερ του δεν έχει να κάνει με την τιμή του πακέτου απαραίτητα. Δεν ισχύει δηλαδή το ό,τι πληρώσεις παίρνεις.
SpirosLouis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Για το ίδιο το hostpapa μου βγάζει """ Ελάχιστο = 191ms, Μέγιστο = 525ms, Μέσος όρος = 276ms με περίπου 100 πακέτα των 32"". ( παίζει η γραμμή ρόλο, η διαδρομή και πολλά πολλά πολλά άλλα) Τι να σου πω τώρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Ελπίζω να μην μπερδέψαμε(αρκετά) τον φίλο Noardos. Ευχαριστώ για την συζήτηση.
thanocaster Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ε, εντάξει, απόψεις ανταλλάζουμε. Ένηγουέη. =)
konmiltos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα φίλε Noardos, Θα ξεκινήσω με 2 keywords. Joomla και CretaForce. - Η πλατφόρμα λοιπόν όπως θα κατάλαβες που σου προτείνω να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με είναι η Joomla. Έχει μια τεράστια κοινότητα με χιλιάδες έτοιμα πράματα από layouts(templetes) μέχρι gallery για φωτογραφίες κ.α. πολλά. Επίσης μπορείς να την βρεις με πλήρως ελληνική μετάφρασή και για το backend(το πίσω μέρος της διαχείρησης του site) αλλά και το frontend.(αυτό που βλέπουνε όλοι). Για εμένα και για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό σελίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο χρησιμοποιούν Joomla, είτε επειδή είναι δωρεάν και πολύ δυνατή είτε γιατί είναι ευκολόχρηστη ακόμα και σε τρίτους(που δεν είναι admin να την χρησιμοποιήσουν - - aka user groups) κτλ κτλ http://www.joomla.org/ http://www.joomla.org/download.html --> google is your best friend and youtube too - Τώρα για hosting θα σου πω μια προσωπική άποψη. www.Cretaforce.gr Εγώ έχω την σελίδα μου εκεί και είμαι υπερευχαριστημένος μπορώ να πω.(god blessed FreeBSD power). Και θα τους στείλεις το e-mail σου και θα σου απαντήσουνε με σαφή απάντηση και κομπλέ. Να σου πω για αμερικάνικους και τσαμπατζίδικους hosters. Συνήθως hackarονται - είναι αργοί & κατα κύριο λόγο εκτός Ευρώπης - δύσκολα βγάζεις άκρη άμα κάτι κάνεις λάθος aka ticket... +1
merianos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 +1 για StigmaHost. Την χρησιμοποιώ και εγώ και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για τις υπηρεσίες τους σε σχέση με την τιμή. Τώρα σχετικά με Joomla / WordPress. Το Joomla είναι ένα CMS βασισμένο σε Framework που έχει αναπτύξει η Joomla. Είναι πραγματικά πολύ ισχυρό Framework ωστόσο όσες φορές έχω προσπαθήσει να το μάθω πάτα αντιμετωπίζω προβλήματα για κάποιο λόγο. Αν και είναι πολύ ισχυρό, από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να το μάθεις. Το WordPress είναι ένα εργαλείο για Blog, που με την πάροδο του χρόνου έχε εξελιχθεί και πλέον είναι κατάλληλο για "σχεδόν" κάθε υλοποίηση. Ο χρόνος εκμάθησης του είναι πάρα πολύ μικρός, τόσο στο κομμάτι του Development όσο και στο κομμάτι της διαχείρισης. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που εξυπηρετεί πάρα πολλές εταιρείες γιατί η εκπαίδευση του πελάτη είναι πάρα πολύ γρήγορη και εύκολη Επίσης, οι ευκολίες που έχει το WordPress το κάνουν την νούμερο ένα εφαρμογή στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή για διαχείριση περιεχομένου με 12%+ εγκαταστάσεις παγκοσμίως, τη στιγμή που το Joomla είναι στο 4%+ και βρίσκετε στη δεύτερη θέση. Αν θέλεις τη γνώμη μου, δοκίμασε WordPress και θα με θυμηθείς. Δείτε και μερικά στοιχεία: http://w3techs.com/technologies/overview/content_management/all http://wappalyzer.com/categories/cms http://trends.builtwith.com/cms
kappaxi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 +1 for wordpress +1 for stigmahost. Συμφωνώ με τον merianos σε όλα τα σημεία. Νομιζω οτι τα statistics δείχνουν πραγματικά την δύναμη και την απλότητα του WordPress. Εύκολο στη χρήση, στην μάθηση, στην αναπτυξη, στην επεκτασιμότητα και σε διασυνδεσιμότητα. Σαφως και το joomla έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα και δυσκολα projects, αλλα την εποχή που ζούμε πάω με WordPress.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα