Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. Χθες έμαθα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και πήγα πολυ καλά.

Ενδιαφέρομαι για 4ο πεδίο, για τις πολυτεχνικές σχολες και συγκεκριμένα είμαι αναμεσα σε πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων. Εκτός από αυτό το πρώτο διλλημα δεν ξέρω και ποια πόλη να επιλέξω μεταξύ των Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Είμαι απο Αλεξανδούπολη και με την λογική οτι οι βασεις θα πέσουν ή μεινουν στάσιμες περνάω σε αυτές τις σχολές.

Δεν θέλω να μου πείτε που να παω, απλά να ακούσω διάφορες απόψεις σχετίκα με τις πόλεις, τα πολυτεχνεία (αν υπερεχει κάποιο ή αν το πτυχίο του θεωρείται καλύτερο) και για τις δύο σχολές των πολιτικών και ηλεκτρολόγων!

Ακόμη σκοπεύω να κάνω ενα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό αφού τελειώσω εδω τη σχολή. Θα έχει μεγάλη σημασια αν έχω τελειώσει απ την Ξάνθη ή απ τη Θεσσαλονίκη;

Ευχαριστω και καλό καλοκαίρι :-D

Δημοσ.

Καλημερα και συγχαρητηρια για τα αποτελεσματα!!! ;)

Ειμαι πολιτικων στη Ξανθη και απο Θεσσαλονικη. Αφου μπορεις να επιλεξεις, αυτο που πρεπει να σκεφτεις ειναι το κατα ποσο σε επηρεαζει η αποσταση , αφου εννοειται οτι Ξανθη ειναι διπλα σου! Η αληθεια ειναι οτι εγω αν μπορουσα να επιλεξω εννοειται θα επελεγα Θεσσαλονικη αφου ειμαι απο εκει αλλα και επειδη ως παιδι μεγαλουπολης η Ξανθη εχει αποδειχτει υπερβολικα "ησυχη" πολη για εμενα και αυτο που ειχα συνηθησει!

Η αληθεια ειναι - δεν ξερω αν εχεις ακουσει- στην Ξανθη ειναι αρκετα παρειστικα και χυμα τα πραγματα, φτανουμε σε ενα σημειο να ειμαστε εμεις και εμεις, τους μαθαινεις τους φοιτητες που λιγο πολυ κυκλοφορουνε εξω αν βγαινεις και εσυ! Καταληγεις να βγαινεις εξω και χωρις να γινει καμμια συνενοηση να καταληγετε 10 φιλοι σε ενα μαγαζι! Η Ξανθη εχει την εξης αντιθεση: το χειμωνα επικρατει αυτο που πραγματικα λες ΝΕΚΡΑ στο δρομο, ο κοσμος δεν πολυβγαινει, εχει πολυ κρυο και αερα που σπαει κοκκαλα. Θες να πηδηξεις στο ποταμι με λιγα λογια :P :P Και ως πρωτοετης ζω το εξης φοβερο, με το που μπαινει η ανοιξη και αρχιζουν οι γιορτες Παλιας Πολης, ΞΑΦΝΙΚΑ η πολη ζωντανευει και οι δρομοι γεμιζουνε στη κυριολεξια! Υπαρχουν εννοειται τα μαγαζια της παραλιας που ειναι 4-5 που "βαρανε" τη πιο mainstream μουσικη, μεσα σε αυτα και το Κυβερνειο ( δεν ξερω αν εχεις ακουσει για αυτο) το οποιο φερνει αρκετα σε κλαμπ το χειμωνα. ( το καλοκαιρι ειναι το myclub που ολοι το αγαπανε) :P

Και απο την αλλη εχουμε τα 6-7 αλλα μαγαζακια τα οποια μαζευουνε το πιο ψαγμενο φοιτητοκοσμο και ειναι για πιο χαλαρες φασεις,οπου θα πας να πιεις καμμια ρακη η ουζο. ( ποτε δεν παραμερισα πιο πολυ καθε αλλο ποτο για να πινω ρακομελο, ειναι η συνηθεια που εγινε λατρεια τελικα :P )

Τωρα αν πιασουμε τη Θεσσαλονικη... τι να πρωτοπουμε! Ο,τι γουστου και να εισαι η Θεσσαλονικη θα σε καλυψει ανετα πιστευω: απο παραλια,λιμανι αν εισαι της πιο στανταρ μουσικης μεχρι Βαλαωριτου(αν εισαι πιο alternative)..μεχρι Καμαρα για καφε-τιτσου και Ικτινου...υπαρχουνε απειρα μερη και δεν θα βαρεθεις ποτε!

Επισης να αναφερουμε οτι μιλαμε για ΧΙΛΙΑΔΕΣ φοιτητες, προφανως θα γνωρισεις πολλους απο διαφορες σχολες και θα ανοιξεις το κυκλο σου κατα πολυ!

Η αληθεια ειναι οτι Ξανθη ειμαστε 4 σχολες,οποτε υπολογισε και για τι αριθμο φοιτητων μιλαμε :P

Παρ ολα αυτα, το καλο ειναι οτι καποια στιγμη στη Ξανθη γνωριζεστε πανω κατω ολοι μεταξυ σας και συνδυαζεις τις παρεες σου με μεγαλη ευκολια !

Οσο εχει να κανει με τις σχολες, εχω ακουσει οτι το πολιτικων Ξανθης ειναι αρκετα πιο ζορικη σχολη απο αυτη του Μετσοβιου η του ΑΠΘ μαλλον λογω οτι γινεται προσπαθεια να αναβαθμιστει το Δημοκρειτιο. Και η αληθεια ειναι οτι παρ ολο που δεν μπορω να συγκρινω τα πανεπιστημια, η σχολη μου ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ δυσκολη!! :lol: :D Ειμαι τρομερα απογοητευμενη απο τους καθηγητες μας, ειναι η αληθεια, και εχω ακουσει απο φιλους οτι στο ΑΠΘ ειναι πολυ πολυ καλοι! :blink:

Σχετικα με το πτυχιο, απ οσο ξερω δεν υπαρχει καποια διακριση μεταξυ Δημοκριτειου και Αριστοτελιου, απλα αυτο για το οποιο πρεπει να εισαι σιγουρος/η (??) ειναι οτι το Αριστοτελιο οργανωνει πραγματα, ομιλιες, διαλεξεις, ερευνες και στο Δημοκριτειο δεν ξερω τι εχει γινει με το Erasmus, γιατι απ οσο ηξερα ειχε διακοπει το προγραμμα!!

Αυτα απο μενα, σου ειπα τα βασικα που μου ερχοτανε αυτη τη στιγμη, εχω να σου πω αλλα τοσα, οοο,τι αλλο χρειαστεις στειλε μου inbox αν μπορω να σε βοηθησω!!!

Καλη επιτυχια με τη συμπληρωση του μηχανογραφικου και ολα θα πανε καλα :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου:)

Δεν εχεις μεινει δηλαδη ευχαριστημενη απ τη σχολη σου απο αποψη καθηγητων; Τι ακριβως δεν κανουν καλα; Γιατι και γω μαλλον προς πολιτικους κλινω!

Επεξ/σία από Drop_Dead
Δημοσ.

Πάντως αν συνεχιστούν τα χαρατσια και 0 ανοικοδομηση βλέπω τους πολιτικούς να πέρνουν την κάτω βόλτα(ήδη έχει ξεκινήσει). Με ανησυχει που στο 5ο thread που διαβάζω ενδιαφέρεστε για την πόλη παρά για την σχολή. Οι σχολές είναι δύσκολες και αν δεν σου αρέσει κάτι ακόμα δυσκολότερη.

Δημοσ.

πάντως,κρίνοντας από προσωπική εμπειρία (ημμυ στο εμπ) οι ηλεκτρολόγοι είναι δύσκολη σχολή, αλλά εχουν και το ενδιαφέρον τους,όσον αφορά την πόλη, λατρευω την ξάνθη,αλλά μάλλον θα διάλεγα το απθ, και οχι το πολυτεχνειο της ξανθης.

Δημοσ.

πάντως,κρίνοντας από προσωπική εμπειρία (ημμυ στο εμπ) οι ηλεκτρολόγοι είναι δύσκολη σχολή, αλλά εχουν και το ενδιαφέρον τους,όσον αφορά την πόλη, λατρευω την ξάνθη,αλλά μάλλον θα διάλεγα το απθ, και οχι το πολυτεχνειο της ξανθης.

Και γιατι θα διαλεγες το ΑΠΘ; Τι σε τραβαει προς τα κει;

Δημοσ.

Και γιατι θα διαλεγες το ΑΠΘ; Τι σε τραβαει προς τα κει;

για να μη μακρηγορώ θα πω απλά πως θεωρω πως γίνεται πιο σοβαρη δουλεια εκει.

Δημοσ.

Πως γινεται να το θεωρεις οταν δεν εισαι σε μια σχολη?

αν μου έκανες την ερώτηση πριν 100 χρόνια θα έλεγα οκ, έχει ένα δίκιο,αλλά ας είμαστε σοβαροί, δε χρειάζεται να ψάξει και πολύ κανείς για να δει τις διαφορές,με μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ μπορεί να απαντηθει η ερωτηση σου,εκτος και αν εχεις κανεναν γνωστο εκει οπότε μπορεί να στα πει απο πρώτο χέρι. ούτε στο πολυτεχνειο της κρήτης είμαι αλλά γνωρίζω πως γίνεται πολύ καλή δουλεια και εκει.

Drop_Dead

ρίξε μια ματια: http://www.ee.auth.gr/greek/tmhma/genikes-plhrofories.html και εδω : http://www.ee.duth.gr/ σίγουρα θα βρεις αρκετα ενδιαφέροντα πράγματα. δες το πρόγραμμα σπουδών,τα μεταπτυχιακά,erasmus,τις συνεργασίες των πανεπιστημίων με άλλα του εξωτερικού, πρακτική, και γενικά ότι θεωρεις σημαντικό και αποφάσισε,αν σε ενδιεφερε η αθηνα θα μπορούσα να σου πω όσες πληροφορίες θες αλλά δε σε κόβω να θες να κατέβεις προς τα δω.

Δημοσ.

Πιστεψε επειδη ειμαι μεγαλυτερος σου, ειμαι στη σχολη σου και οταν ηταν η ωρα το εψαξα το θεμα θα σου πω οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν βλεπεις τιποτα σε ενα προγραμμα σπουδων. Επισης τα μεταπτυχιακα στην ελλαδα τι να τα κανεις? Εδω δεν αναγνωριζεται το 5ετες προγραμμα σπουδων. 100 ατομα να βαλω απο το ΑΠΘ και αλλα 100 απο το ΕΜΠ ολα θα πουν το δικο μας ειναι καλυτερο. Παντως και τα 2 εχουν βγαλει σε κορυφαια πανεπιστημια του εξωτερικου φοιτητες.

πχ ειχα γνωρισει παιδι απο το πολυτεχνειο κρητης που μου ειπε οτι γινεται καλη δουλεια αλλα και παλι επιφυλασσομαι να πω μια αποψη λογω της υποκειμενικοτητας.

Δημοσ.

δεν είπα ότι τα μεταπτυχιακά στην ελλάδα είναι μονόδρομος,δε ξέρω πως το συμπέρανες αυτό, αλλά οφείλεις να παραδεχτεις ότι δεν μπορούν να βγουν και όλοι στο εξωτερικό,για διάφορους λόγους ο καθένας. όσο για το πολυτεχνείο κρήτης, σίγουρα οι απόψεις είναι υποκειμενικές,όποιον και να ρωτησεις για κάτι είναι φυσιολογικό να σου απαντησει υποκειμενικά,το θέμα είναι όμως ότι αν εχεις ακουσει αρκετες τέτοιες υποκειμενικές αποψεις και συγκλίνουν μεταξύ τους τότε πιθανότατα περιέχουν μία δόση αλήθειας. το πρόγραμμα σπουδών είναι σημαντικό όσων αφορά μερικά πράγματα,όπως για παράδειγμα τους τομείς-κατευθύνσεις που καλύπτει η κάθε σχολή, τις ροές που υπάρχουν στους τομείς αυτούς και πάει λέγοντας... ασφαλώς δε θα σου λύσει όλες τις απορίες αλλά αυτό ούτως ή άλλως κανεις δε μπορει να το κάνει, το μόνο που μπορει να προσφερει κανεις είναι μια γενική εικόνα.

άσχετο,όταν λες ότι είσαι στη σχολή μου εννοείς γενικά ημμυ ή συγκεκριμένα ημμυ στο εμπ? όχι ότι έχει σημασία,από περιέργεια περισσότερο.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου:)

Δεν εχεις μεινει δηλαδη ευχαριστημενη απ τη σχολη σου απο αποψη καθηγητων; Τι ακριβως δεν κανουν καλα; Γιατι και γω μαλλον προς πολιτικους κλινω!

Και oι πολιτικοι και οι ημμυ ειναι αρκετα ενδιαφερουσες σχολες και σκεψου με ποσα πολλα μπορεις να καταπιαστεις μολις τελειωσεις! Η αληθεια ειναι οτι εκτος του οτι με το που μπαινεις φρικαρεις λιγο με τα μαθηματα,( δυσκολα) περιμενα περισσοτερο ενδιαφερον- παρακινηση απο τους καθηγητες, ειναι τελειως στη κοσμαρα τους, αντε 1-2 να κανουνε τη διαφορα και να ειναι πιο φιλοτιμοι, οι υπολοιποι ειναι τερμα για τη παρτη τους! αυτο εχει και σαν αποτελεσμα τα μαθηματα να σου φαινονται εκτος απο παλουκια και βαρετα και το χανεις το παιχνιδι! πρεπει συνεχως να βρισκεις το κινητρο μονος σου και να μην περιμενεις τιποτα απο τη σχολη σου! Μολις τελειωνα το πρωτο εξαμηνο και καταλαβα τι παιζει με την ολη κατασταση τα χα ψιλοπαιξει και γκρινιαζα στους δικους μου οτι δεν νιωθω οτι παω σε πανεπιστημιο αλλα σε κατι πολυ χειροτερο σχολειου αλλα αυτη ειναι η ελλαδα και αυτη η κατασταση! Γενικα απ οσο ξερω στο απθ δεν ειναι τοσο στη κοσμαρα τους οι καθηγητες, βοηθανε τους φοιτητες και δειχνουν ενδιαφερον !

Δημοσ.

άσχετο,όταν λες ότι είσαι στη σχολή μου εννοείς γενικά ημμυ ή συγκεκριμένα ημμυ στο εμπ? όχι ότι έχει σημασία,από περιέργεια περισσότερο.

HMMY στο εμπ και ενα χρονο μακρια απο το να φυγω απο το μπ*****λο

Οσο για τα μεταπτυχιακα δεν θα πληρωνα μεταπτυχιακο για κανενα λογο στην ελλαδα ειδικα αυτα που θελουν 7 και 10 χιλιαρικα

Δημοσ.

HMMY στο εμπ και ενα χρονο μακρια απο το να φυγω απο το μπ*****λο

Οσο για τα μεταπτυχιακα δεν θα πληρωνα μεταπτυχιακο για κανενα λογο στην ελλαδα ειδικα αυτα που θελουν 7 και 10 χιλιαρικα

δε μπορώ παρα να συμφωνήσω... και ειναι κριμα γιατι εχει τοσες προοπτικες... όσο για τα μεταπτυχιακα συμφωνω για το εξωτερικό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...