Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα ψάξει στις αγγελίες που ζητούνται στον τομέα πληροφορικής και βρίσκω ας πουμε web developers και λέει τι χριαζετε να ξερει , εχει κανεις εμπιρια και εχει ψαξει η εχει δουλεψει

σε αυτό το τομέα για να μου πει πως πρεπει να κινηθώ στο τομέα πληροφορικής για εύρεση εργασίας.Για τι το λέω αυτό 1) Επειδή είμαι ακόμα μικρός 2) Επειδή άνθρωπος δεν μπορεί να ξέρει τα

πάντα και όταν ζητούν κάτι άγνωστο πρέπει να λέμε ότι το ξέρουμε?και στην συνεχια στο χρονο ρεκόρ να το μαθαίνουμε? 3)Σε ποιους εργοδότες να εμπιστευόμαστε?

Δημοσ.

Δέν θα λές οτι το ξέρεις γιατι θα καταλάβουν σίγουρα οτι δέν το ξέρεις..οπότε χαμένος θα βγείς εσύ γιατι οποια πιθανότητα είχες να σε προσλάβουν όταν ειπες ψέματα έπαψε να υπάρχει.

Δέν γίνετε να τα ξέρεις όλα, οπότε καλύτερα να ξέρεις 2 πράγματα και να τα ξέρεις καλά παρα να ξέρεις 10 και να τα ξέρεις μέτρια.

Όταν ένας σοβαρός εργοδότης σου λέει οτι π.χ θέλω να ξέρεις flash σημαίνει οτι το χρειάζετε δέν το λέει για πλάκα.

Όταν δέν έχεις εμπειρία η δέν ξέρεις το αντικείμενο καλό ειναι να πάς σαν πρακτική να μάθεις δουλευοντας μαζί με επαγγελματίες.

Δημοσ.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι εργοδότες, όχι και τόσο σοβαροί. Τέτοιοι ζητάνε άριστες γνώσεις σε SQL, PHP, JS, ASP, VB, Flash, Photoshop, Fireworks, jQuery, Perl, Python, Java, Ruby, LISP, C, C++, XML, HTML5, CSS3, Microsoft Office, CAD και άλλα 17,768,236 πράγματα.

Και η δουλειά είναι να απαντάς σε e-mails, να φτιάχνεις καφέδες και στο τσακίρ κέφι τηλεφωνική υποστήριξη. :mrgreen:

Δημοσ.

Στο εξωτερικό τουλάχιστον ισχύουν τα εξής:

1) Μπορείς πάντα να κάνεις αίτηση κι ας μη γνωρίζεις τα πάντα απο την αγγελία, ακόμη και τη συγκεκριμένη γλώσσα που κάνεις... αρκεί να πρόκειται για junior developer θέση και να έχεις να δείξει κάποια προσωπικά project σε οποιαδήποτε γλώσσα.

2) Θα σε συμβούλευα να μη πεις ψέματα, α) γιατί αυτός που θα σου πάρει συνέντευξη γνωρίζει το αντικείμενο και θα σε καταλάβει στη στιγμή, β) αν τυχόν περάσει απαρατήρητο και πάρεις τη δουλειά μπορείς πολύ εύκολα να την πατήσεις στο πρώτο project. Αυτός που θα κάνει review του κωδικά σου θα καταλάβει αμέσως ότι είναι "άρπα κόλλα", και γ) μπορεί να σου βάλουν τεστ στη συνέντευξη και το ψέμα σου θα σε χαντακώσει

3) Δε σε κατάλαβα

Επίσης εδώ μετράει τι πτυχίο έχεις.

Αν είσαι απο πανεπιστήμιο (οι φοιτητές των πανεπιστημίων εδώ σπάνια δε κάνουν το μεταπτυχιακό τους) ξέρουν ότι

μπορεί να μην είσαι τρομερός προγραμματιστής, αλλά έχεις εκπαιδευτεί σε αρχιτεκτονικές μεγάλων project. Μπορείς να μάθεις στη

πορεία οποιαδήποτε γλώσσα και επίσης μπορείς να ασχοληθείς εύκολα με το r&d.

Αν είσαι απο το αντίστοιχο ΤΕΙ τότε ξέρουν ότι ακόμη κι αν δε γνωρίζεις τη γλώσσα ή τις τεχνολογίες που δουλεύουν μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα. Μπορείς να κάνεις ότι και ένας πανεπιστημιακός με λιγότερες ικανότητες στην έρευνα και στην αρχιτεκτονική συστημάτων και περισσότερες στο προγραμματισμό.

Αν είσαι από το αντίστοιχο ΙΕΚ τότε ξέρουν ότι παίρνουν ένα code monkey που είναι τρομερός στο να γράφει κώδικα στις 2-3 γλώσσες που ξέρει. Του δίνεις Uml και αυτός/ή στα γράφει.Τα ΙΕΚ εδώ κάνουν δουλειά!

Δημοσ.

Διακόπτω την επιλεκτική μου σιωπή... επιλεκτικά :P αν και πιστεύω πως τζάμπα χαλάω το πληκτρολόγιο.

swinrrr: αν δεν αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις τα πράγματα (δηλαδή τελείως επιφανειακά, πάμε γερά να πετάξω μια copy paste λύση σε 3 λεπτά, άντε κουφάλες έμαθα και c++ σήμερα το απόγευμα, βουρ για το επόμενο) δεν πρόκειται ποτέ να βρεις δουλειά της προκοπής σ' αυτό το χώρο.

Your move.

Δημοσ.

1)

Έχει κάποιος κάνει την πρακτική στη κάποια εταιρεία? (εκτός από την πρακτική που είναι απαραίτητη για απόκτηση πτυχίου).Την σκέφτηκα

να την κάνω αλλά δεν ξέρω αν προσλαμβάνουν για την πρακτική (μη πτυχιούχους)?

2) Όντος καλά το λέτε ότι θα ανακαλύψουν τα ψέματα , άρα μόνη η λύση διαπραγμάτευση και αν γίνει επιτυχής πάλη καλά.Ε?Ε?

3) Καλό είναι να ξέρεις και 2 πράγματα καλά η ένα τομέα πληροφορικής καλά αλλά και πάλη δεν γίνετε να το κάνω χωρίς

πρακτική . Έστω στο web site building τομέα που ενός εξειδικευμένος με αντικείμενο το φτιάχνει site για μια μέρα , ενώ

εγώ πολέμαγα επί μήνα μέχρι να εξειδικευτούν με τα εργαλεία που διέθετα.Το σωστό είναι πάντως να βρει κανείς μια έξυπνη

λύση πως να το φτιάξεις και συνήθως έχει και κόστος (εκτός αν είσαι πολύ έξυπνος ) .

4) Πάντως το πτυχίο που θα παρω πιστευω να εχει καποια αξια σε αυτο τον τοπο ? Παίζει ρόλο και βαθμός του?(ίσως ποιο πολη το μυαλό ^_^ )

Δημοσ.

Μία είναι η πρακτική άσκηση και αυτή είναι για την απόκτηση του πτυχίου σου.

Την πρακτική μου την έχω κάνει σε εταρεία που ασχολιόταν ΜΟΝΟ με την δημιουργία site from scratch, από το το 0 και όλα με δικό μας κώδικα, χωρίς έτοιμα CMS.

Έτσι ήμουν τυχερός γιατί έμαθα πάρα πολλά πράγματα και δεν ήξερα ΤΙΠΟΤΑ.

Όσον αφορά τι να λες στα interviews σχετικά με τις γνώσεις σου, να λες αυτά που ξέρεις γιατί αλλιώς δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι δεν έχεις ιδέα από το άθλημα.

Θυμάμαι μια φορά, στην τωρινή μου δουλειά, είχε έρθει ένα παιδί για συνέντευξη και του λέει το αφεντικό πόσο καιρό θες να μου φτιάξεις το Joomla!

Και γυρνάει και του λέει το παιδί μια εβδομάδα...... Προφανώς και δεν ήξερε τι είναι το Joomla..

Τέλος, όσον αφορά το πτυχίο σίγουρα παίζει ρόλο αλλά προσωπικά πιστεύω ότι πιο μεγάλο ρόλο παίζει η προυπηρεσία/εμπειρία σου! Έχω κάνει αυτό και αυτό και αυτό.

Υ.Γ. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο του defacer.

Δημοσ.

Όντος για να φτιάξει κανείς το joomla απαιτεί πολυ καιρω , επειδή φτιάχνω τώρα μια πτυχιακή, φτιάχνω ένα πράγμα σαν CMS και μου πήρε σχεδων 2 μηνες ... (Ένταξη πες πως δεν ειχα ενα καλο σχεδιο στην αρχή πως να το κάνω .

Η γραφή λέει:

ΙΔΈΑ->ΣΧΕΔΙΟ -><- ΧΡΟΝΟΣ

Δημοσ.

Στην Ολλανδία που είμαι εγώ μπορείς να κάνεις πρακτική και χωρίς να σπουδάζεις τη συγκεκριμένη περίοδο μόνο που τα χρήματα κυμαίνονται απο 0-400 ευρώ μικτά... δηλαδή σου φτάνουν ίσα ίσα να πληρώσεις το δωμάτιο που νοικιάζεις. Αν σκεφτείς ότι η πρακτική είναι full-time απασχόληση τότε ή θα χρειαστείς να κάνεις κάποια έξτρα δουλειά το ΣΚ ή να είσαι φοιτητής ούτως ώστε να παίρνεις κάποιο επίδομα ή και τα 2 :)

Επίσης ούτε εδώ μετράει το πτυχίο, απλά οι εταιρείες γνωρίζουν ότι αν έχεις εγχώριο πτυχίο έχεις και τις αναμενόμενες γνώσεις. Το βαθμό δε το κοιτάνε οι περισσότεροι, αλλά υπάρχουν κάποιες μεγάλες εταιρείες, π.χ. Google :P που ζητούν μέσο όρο βαθμολογίας για πρακτική.

Δημοσ.

Κανένας δέν πρόκειτε να σε προσλάβει για να φτιάχνεις site στο joomla....

Για να κάνεις σωστή δουλειά φτιάξε κώδικα μόνος σου απο την αρχή και μετά προσπάθησε να αντιγράψεις γνωστά site, να δημιουργήσεις έναν κλώνο τους δηλαδή.

Άμα καταφέρνεις και αντιγράφεις ένα μεγάλο ποσοστό site τότε θα είσαι σε επίπεδο να μπορείς να ζητήσεις εργασία

Δημοσ.

1)Ωραίο το βλέπω είναι έξω , έχω την ελπίδα ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα έτσι και πιστεύω αυτό να γίνει πολύ σύντομα αν έχουμε την σωστή κυβέρνηση , εντάξει μέχρι να

γίνει αυτό δεν θα σκεφτούμε εγώ ποια για πρακτική ... Αλλά αυτό που λέω θα είχε πολύ μεγάλη

ανάγκη να γίνει και για την ανάπτυξή .

2) Αντιγραφή είναι ωραίο πράγμα έτσι είχα ξεκινήσει να φτιάχνω τα sites , αλλά οταν το θέμα αφορά της βάσεις δεδομένων και σίγουρα θα αφορά, τοτε εκει και χάσεις ποιο πολυ χρονο . Ουσιαστικά Αντιγραφή προσφέρει μονο το html και css και

κατι javascriptακια τίποτε ιδιαίτερο και μερικα .swf αν θα τα

σπασεις θα είσαι καλός.Μονο τον κωδικα δεν προσφέρει όπως

PHP,ASP.NET σε περίπτωση αυτη πρεπει να σπασουμε τον server και τα βρίσκουμε εκει :devil: ...

Δημοσ.

Δέν εννοώ αυτό αντιγραφή , εννοώ να προσπαθήσεις να κάνεις ένα ίδιο μόνος σου όχι να κάνεις copy paste...πάρε π.χ το http://9gag.com/ και κάνε ένα ίδιο, απλό είναι

Δημοσ.

Προς το παρόν αδερφέ μάθε να γράφεις .... ή βάλε ένα spell-checker ...

Στο θέμα τώρα...το να ξέρεις να γράφεις <div> Eimai cool </div> δεν σε κάνει web developer.

Το να ξέρεις να γράφεις for(int i=0;i<10;i++) δεν σε κάνει c++ expert.

Είναι μια πορεία που αν θέλεις να την ακολουθήσεις (είδα πιο πάνω ότι είσαι μικρός όπως λες) πρέπει να ασχολείσαι συνέχεια και να διαβάζεις .

Από την άλλη , το γεγονός ότι αύριο μεθαύριο ίσως είσαι σε θέση να επιλύεις ένα προγραμματιστικό πρόβλημα εδώ στο forum μαζί μου ή με κάποιον άλλον σε ένα thread δεν σημαίνει ότι θα είσαι σε θέση να κάνεις κάτι αντίστοιχο σε μια πραγματική εργασία .

Για να μην ξεφεύγουμε , αποφάσισε αν όντος θέλεις να ασχοληθείς με την Πληροφορική , μετά δες με ποιόν τομέα της θέλεις να "παντρευτείς" , ρούφα γνώση και προσπάθησε να αποκτήσεις εμπειρία ....

Όταν γίνουν όλα αυτά , σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεις ότι δουλειά γουστάρεις...

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου.Τα είχα βρει τόσα βιβλία στο internet και καθόλου δεν έχω χρόνο να τα διαβάζω , όλο το χρόνο μου έφαγε το ΤΕΙ ώστε να μπορώ να το τελειώσω ,και εντάξει αν θα είχα μάθει κάτι σπουδαίο , αλλά όταν πολεμάς με τις τεχνικές του προγραμματισμού του ΤΕΙ να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που ζητάει , μένω πραγματικά πίσω , και απογοητεύουμε ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...