Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Θέλω να γίνω προγραμματιστής κ πρώτη μου επιλογή ειναι η πληροφορική του ΟΠΑ, όμως με τα 15.077 μόρια που έβγαλα δεν είναι σίγουρο ότι θα την πιάσω. Προβληματίζομαι λοιπόν αρκετά για την 2η επιλογή μου, κ είμαι ανάμεσα στις 2 σχολές του τίτλου. Για το ΠΑ.ΠΕΙ έχω σχηματίσει κάποια άποψη, για το Χαροκόπειο όμως δεν έχω βρεί κ πολλά. Φαντάζομαι θα φταίει το ότι είναι μια αρκετά νέα σχολή. Απο αυτά τα λίγα που έχω δει/διαβάσει/ακούσει πάντως, μου φαίνεται συμπαθητική. Ποιά είναι η γνώμη σας? Ποιά θα ήταν η καλύτερη επιλογή?

Δημοσ.

Προγραμματιστη δεν θα σε κανει καμμια σχολη. Δικο σου μερακι. Απο εκει και περα στο ΟΠΑ εχω ακουσει οτι κανουν αρκετα σε προγραμματισμο αλλα ποτε οσα ζητουνται εξω. Για τα υπολοιπα που ρωτας δεν ξερω πολλα.

Δημοσ.

Θα σου πώ για το ΠΑΠΕΙ που είμαι τώρα 4ο έτος.

Γενικά εχει αρκετούς πολύ καλους καθηγητές, αλλα και καποιους πολύ κακούς.

Προγραμματισμό θα μάθεις μονο αν ασχοληθείς μονος σου. Υπάρχουν ευκαιρίες επίσης με τις εργασίες που δίνονται στα διάφορα μαθήματα, αλλα μην περιμένεις να σε μαθει ο καθηγητής που το διδάσκει στο 1ο και 2ο εξαμηνο... Περισσότερο από αλλα μαθηματα που το απαιτούν θα μαθεις.

Τώρα στην σχολή υπάρχουν 3 κατευθυνσεις, μπορεις να δεις για τα μαθήματα που έχουν εδω για να παρεις μια ιδεα: http://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=92&lang=el

Αυτά.

Δημοσ.

Προγραμματιστη δεν θα σε κανει καμμια σχολη. Δικο σου μερακι. Απο εκει και περα στο ΟΠΑ εχω ακουσει οτι κανουν αρκετα σε προγραμματισμο αλλα ποτε οσα ζητουνται εξω. Για τα υπολοιπα που ρωτας δεν ξερω πολλα.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Καταλαβαίνω τι λες, η αλήθεια είναι οτι γουστάρω αρκετά προγραμματισμό, κ λέω να ξεκινήσω να μαθαίνω κάποια πράγματα από μόνος μου τώρα το καλοκαίρι. Γενικά δηλαδή θα ψάχνομαι κ θα ασχολούμαι και μόνος μου. Για το ΟΠΑ ισχύει ότι ακούγονται πολύ καλά πράγματα κ γι'αυτο το έχω πρώτο στις προτιμήσεις μου, απλά δεν είναι σίγουρο ότι την πιάνω κ δεν θέλω να μετανιώσω για τη 2η σχολή που θα επιλέξω. Για τις 2 που είπα ακούγονται διάφορα, και θετικά κι αρνητικά. Η αλήθεια είναι ότι μου έχει "γυαλίσει" το Χαροκόπειο ίσως λόγω κοντινότερης απόστασης, κτιρίου, εργαστηρίων κ "unique" μαθημάτων του. Απλά ακούγεται πολύ ότι επειδή ειναι καινούργια κ το πανεπιστήμιο γενικά θεωρείται άσχετο με τον τομέα, ότι είναι σχολή της "πλάκας", με μέτριους καθηγητές κτλ. Κ όσο να'ναι δεν θέλω να πάρω ένα πτυχίο που θα υποτιμάται, με ότι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην επαγγελματική μου αποκατάσταση (αν θα έχει δηλαδή). Αυτό μόνο με προβληματίζει.

Θα σου πώ για το ΠΑΠΕΙ που είμαι τώρα 4ο έτος.

Γενικά εχει αρκετούς πολύ καλους καθηγητές, αλλα και καποιους πολύ κακούς.

Προγραμματισμό θα μάθεις μονο αν ασχοληθείς μονος σου. Υπάρχουν ευκαιρίες επίσης με τις εργασίες που δίνονται στα διάφορα μαθήματα, αλλα μην περιμένεις να σε μαθει ο καθηγητής που το διδάσκει στο 1ο και 2ο εξαμηνο... Περισσότερο από αλλα μαθηματα που το απαιτούν θα μαθεις.

Τώρα στην σχολή υπάρχουν 3 κατευθυνσεις, μπορεις να δεις για τα μαθήματα που έχουν εδω για να παρεις μια ιδεα: http://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=92&lang=el

Αυτά.

Εννοείται πως θα ασχολούμαι κ μόνος μου, είναι κάτι που μου αρέσει κ δν το κάνω απλά κ μόνο επειδή πρέπει κάτι να κάνω. Για τον Πείραια το μόνο κακό που έχω ακούσει είναι ότι έχει κακή οργάνωση. Κατά τα άλλα μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις. Με χαλάει λίγο κ η απόσταση αλλά από τη στιγμή που μάλλον αποφεύγω να καταφύγω στην επαρχεία, μάλλον είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.
Για τον Πείραια το μόνο κακό που έχω ακούσει είναι ότι έχει κακή οργάνωση.

Οχι και τόσο, γενικά ειναι ειναι καλα οργανωμένο θα έλεγα, με μερικές παραφωνίες. Εχεις ακουσει κατι συγκεκριμενο;

Δημοσ.

Οχι και τόσο, γενικά ειναι ειναι καλα οργανωμένο θα έλεγα, με μερικές παραφωνίες. Εχεις ακουσει κατι συγκεκριμενο;

Όχι, τίποτα το συγκεκριμένο, απλά ότι έχει κακή οργάνωση, συγκριτικά με τα υπόλοιπα τουλάχιστον. Τώρα το πως το εννοούν αυτό δεν ξέρω. Γενικά οι απόψεις πάντως είναι θετικές.

Θα ήθελα πάντως την άποψη κάποιου όσον αφορά το Χαροκόπειο. Δικαίως το "κράζουν" μερικοί?

Δημοσ.

A για το ΟΠΑ που λες τωρα το ειδα. Για την Πληροφορική του δεν εχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια να σου πώ την αλήθεια. Δεν μπορώ δυστυχώς να σου πω κατι συγκεκριμένο γιατι δεν ξέρω άτομο που πάει εκει, απλά σου λεω τι εχω ακουσει. Ισως δεν ισχύει καν. Ψαξτο λιγο αν θες.

Δημοσ.

A για το ΟΠΑ που λες τωρα το ειδα. Για την Πληροφορική του δεν εχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια να σου πώ την αλήθεια. Δεν μπορώ δυστυχώς να σου πω κατι συγκεκριμένο γιατι δεν ξέρω άτομο που πάει εκει, απλά σου λεω τι εχω ακουσει. Ισως δεν ισχύει καν. Ψαξτο λιγο αν θες.

Έχοντας ψάξει μπόλικες ώρες, τα σχόλια για την πληροφορική του ΟΠΑ είναι άκρως θετικά, θεωρείται από πολλούς η καλύτερη επιλογή. Συν το ότι είναι το πιο κοντινό απ'ολα σε μένα. Σίγουρα θα το βάλω πρώτο, για το 2ο προβληματίζομαι μόνο, επειδή παίζει κ να μην περάσω στο ΟΠΑ.

Δημοσ.

Εχω τελειωσει στο οπα κ προγραμματισμο δεν ξερω. Απλα λιγο απ ολα. Βεβαια ειναι κ στον ανθρωπο. Μην περιμενεις παντως να βγεις κ να σαι ετοιμος για δουλεια. Ετσι κι αλλιως σε αγγελιες λενε πχ junior programmer, developer κλπ και ζητανε 5-6 γλωσσες και 3 χρονια προυπηρεσια. Πτυχιο λιγοι ζητανε, οποτε αποψη μου στην πληροφορικη δεν μετραει το πτυχιο κ το μεταπτυχιακο, αλλα οι γνωσεις που μπορεις να αποκτησεις κ μονος.

Στο τι θα διαλεξεις τωρα... μια σχολη πληροφορικης στο παπει δινει κ παιδαγωγικη επαρκεια, οχι οτι εχει σχεση με προγραμματισμο, αλλα ειναι στα συν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...