archsatan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Χαιρετώ την παρέα, έφτασε η στιγμή που τελείωσα το Τει στους ηλεκτρολόγους. Μέσα από αρκετό ψάξιμο κατέληξα να αποφασίσω να ακολουθήσω τον δρόμο του Msc ενάντια στις κατατακτήριες στο ΕΠΜ ή και ενάντια στο MBA που θα ήθελα (λόγω ελάχιστων αποκτηθέντων γνώσεων από το ίδρυμα). Στο ίντερνετ γενικά βρήκα πληροφορίες ότι οι κάτοχοι πτυχίου τει έχουν 240 ects οπότε γίνονται δεκτοί σε πανεπιστήμια/πολυτεχνεία άλλων χωρών, αλλά διάβασα και κάπου (έχασα το λίνκ) ότι υπάρχουν διακρίσεις. Έχω προσανατολιστεί περισσότερο στην Γερμανία όπου έχω βρει 2 προγράμματα, το ένα στο TU Darmstadt, και το άλλο στο FH Aachen (στο πεδίο της ενέργειας πάντα). Λόγω ότι η σχολή στο Άαχεν είναι FH αντίστοιχο Τει δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει πραγματικά να φοιτήσει κανείς εκεί γιατί και τα ίνφο στο νετ είναι ελάχιστα. Bέβαια σκεφτόμουνα μέχρι πρότινος και την λύση του Ην.Βασιλείου, αλλά τρομοκρατήθηκα όταν άκουσα για 3πλασιασμό των διδάκτρων. Για Αγγλία βέβαια θα πήγαινα υποθέτω σε αεροναυπηγική. Τέλος θα ήθελα να ακούσω γενικά την άποψη όσων έχουν σπουδάσει / σπουδάζουν κάτι παρεμφερές και ιδίως ατόμων -πτυχιούχων- τει και τα σχόλιά τους για το επίπεδο των σπουδών, είτε για Γερμανία είτε για Αγγλία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα