zoranb Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Θα κάνω μερεμέτι σε τσιμεντοσανίδα, θα την κόψω δηλαδή με τροχό και μετά θέλω να κολήσω πάλι πίσω ένα μέρος αυτού που θα αφαιρέσω ώστε να μην μείνει η τρύπα. Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία της συγγόλησης ώστε να μην φαίνεται το μερεμέτι;
DioNiSis_000 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 εγω θα πρωτεινα αφου τοποθετησεις, με βαση το οδηγο απο πανω, το κοματι πισω κλεινωντας την τρυπα, πριν το στοκαρεις, να κολησεις στις χαραμαδες γυρω-γυρω αυτοκολητη ταινια σιτας, και μετα να στοκαρεις απο πανω. θα κλεισει καλυτερα και θα βοηθησει ωστε να μην δημιουργηθουν μελοντικα ρωγμες απο το μερεμετι.
Pantelwolf Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 γυψοσανιδα με τον τροχό? θα τη διαλύσεις ρε ζοραν... με ενα κοφτακι κανε την
zoranb Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 γυψοσανιδα με τον τροχό? θα τη διαλύσεις ρε ζοραν... με ενα κοφτακι κανε την τσιμεντοσανίδα!
Alxnks Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 τσιμεντοσανίδα! γεια σου ρε diy μαστορα! κι αναρωτιομουν αν τοση ωρα ειμαι ο μονος που το τσιμεντοσανιδα δεν το διαβαζει γυψοσανιδα!! ανησυχησα μηπως τελικα το λειζερ που εκανα πριν 2.5 χρονια αφηνει κουσουρια!
zoranb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 γεια σου ρε diy μαστορα! κι αναρωτιομουν αν τοση ωρα ειμαι ο μονος που το τσιμεντοσανιδα δεν το διαβαζει γυψοσανιδα!! ανησυχησα μηπως τελικα το λειζερ που εκανα πριν 2.5 χρονια αφηνει κουσουρια! its ok guys κ εγώ θα έκανα ένα τέτοιο λάθος, μην ανησυχείτε!
zoranb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Αυτό εννοείς; Link χμμ ναι καλός τρόπος αλλά δεν ξέρω εάν κ εδώ που έχω τσιμεντοσανίδα θα βάλω γύψο στόκαρίσματος ή κάτι άλλο!
pournaras Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Τι τρυπα θες να κανεις, τι μεγεθος και τι σχημα; Τι θα περασεις απο εκει;
zoranb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Τι τρυπα θες να κανεις, τι μεγεθος και τι σχημα; Τι θα περασεις απο εκει; Πούσαι βρεπαιδί μου; Όλη μέρα περίμενα παρέμβαση "απομηχανή θεού pournara" αλλά μάταια, θα είχε πάει για μπάνιο σκέφτηκα! Λοιπόν θέλω να βρώ μέσα στη τσιμεντοσανιδένια κατασκευή κάτι μεταλλικά δοκάρια για να τα επεκτείνω και να βγάλω αναμονές! Το σχήμα θα είναι παραλληλόγραμο, μεγέθους περίπου 15x25εκ. γιατί όμως ρωτάς με τόση λεπτομέρεια; τι έχεις στο μυαλό σου;
pournaras Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Πούσαι βρεπαιδί μου; Όλη μέρα περίμενα παρέμβαση "απομηχανή θεού pournara" αλλά μάταια, θα είχε πάει για μπάνιο σκέφτηκα! Λοιπόν θέλω να βρώ μέσα στη τσιμεντοσανιδένια κατασκευή κάτι μεταλλικά δοκάρια για να τα επεκτείνω και να βγάλω αναμονές! Το σχήμα θα είναι παραλληλόγραμο, μεγέθους περίπου 15x25εκ. γιατί όμως ρωτάς με τόση λεπτομέρεια; τι έχεις στο μυαλό σου; Στο μυαλο μου ειχα μην τυχον θες να περσεις τιποτε καλωδια, οποτε εμπαινε καμμια "μουφα" και τελειωνε η δουλεια. Για αυτο που λες, θες την ιδια δουλεια με αυτη που γινεται ηδη τσις ενωσεις της τσιμεντοσανιδας. Εκει που τελειωνει η τσιμεντοσανιδα και ξεκιναει η επομενη, αν δεν εχει γωνιασμα, κοβονται απαλα με τη φαλτσετα κατα μηκος και οι δυο ωστε οταν ενωθουν να σχηματισουν ενα μικρο αυλακι. Περασμα απο πανω ο επιδεσμος που μπαινει στις ενωσεις, και μετα στοκαρισμα και τριψιμο.
zoranb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Η λύση της Μαφάλντας πως σου φαίνεται; Αυτό εννοείς; Link
pournaras Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Η λύση της Μαφάλντας πως σου φαίνεται; Το ιδιο σχεδον λεμε, απλα πρεπει για μενα για να γινει πιο επαγγελματικη δουλεια, αντι για ξυλο πισω να βαλεις κομματι απο την ιδια τη λαμαρινα που χρησιμοποιουν οι γυψοσανιδαδες (και αν ειναι μεγαλη η τρυπα να βαλεις δυο παραλληλα), ωστε να βιδωσεις πανω και το εξτρα κομματι, οπως επισης να κανεις κοψιμο με τη φαλτσετα κατα μηκος γυρω γυρω απο το εξτρα κομματι, αλλα και απο την τρυπα, ωστε να σχηματιστει "αυλακι", για να κατσει καλυτερα ο στοκος. Και τελος να βαλεις και επιδεσμο γιατι κανει πιο σωστο δεσιμο με το στοκο.
zoranb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Οκ κατάλαβα, αλλά πες μου λίγο 1. σχετικά με το κόψιμο του αυλακιού, εννοείς να γίνει δηλαδή μικρότερο το μπάλωμα από την ίδια τρύπα κατά π.χ. 5mm ώστε όταν θα το βιδώσω να κάνει μια μικρή "τάφρο" ανάμεσα στην τρύπα κ στο μπάλωμα όπου εκεί να μπεί ο στόκος; 2. τι στόκος θα μπεί εκεί; πως τον ζητάω; είναι κάτι εξειδικευμένο για τσιμεντοσανίδες; 3. επίδεσμο εννοείς το πλέγμα; αλλά δεν θα εξέχει από τις δύο επιφάνειες όσο είναι το πάχος του; μήπως πρέπει να τρίψω την επιφάνεια πριν τον βάλω 4. πάνω από τον επίδεσμο τι βάζω για να τον σκεπάσω; τσιμέντο είναι αυτό που σπατουλάρει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα