Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ενα δικτυο με διευθυνση 172.60.0.0 .

α)Ποιος ο αριθμος των υποδικτυων

β) Ποια η μασκα υποδικτυου

γ) Ποιος ο αριθμος υπολογιστων ανα υποδικτυο

δ) Ποιες οι διευθυνσεις υπολογιστων ανα υποδικτυο

Πως τα βρισκω αυτα?

Δημοσ.

Πως τα βρισκω αυτα?

Δε γίνεται να πάρεις απάντηση αν δεν έχεις τη μάσκα υποδικτύου η οποία καθορίζει το εύρος των διαθέσιμων υπολογιστών.

πχ το δίκτυο 172.60.0.0/16 (μάσκα 255.255.0.0) σου δίνει 65536 διευθύνσεις, το δίκτυο 172.60.0.0/24 (μάσκα 255.255.255.0) σου δίνει 256 διευθύνσεις.

Δημοσ.

αυτες οι πραξει που εκανες απο που προκυπτουν δηλαδη τι κανω για να βρω την μασκα υποδικτυου?

Δημοσ.

Πως τα βρισκω αυτα?

τσέκαρε εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Classful_network

hint: class B

Δημοσ.

Κατέβασε ένα Subnet calculator αν θες να δουλέψεις (εγώ χρησιμοποιώ της solarwinds), αν θες απλά να μάθεις γράψε στο google "ip subnetting" και θα βρείς αρκετή πληροφορία.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

ειναι για εξετασεις και βρισκομαι σε φαση διαβασματος και δεν θελω απλως να τα λυσω αλλα να καταλβω την φιλοσοφια τους ωστε να περασω το μαθημα εγω χρειαζομαι 6 θποδικτυα αφου ειναι λοιπον class b η μασκα υποδικτυου θα ειναι 255.255.0.0 σωστα?

Δημοσ.

Δεν το έλυσες ακόμα?

Γράψε εδω το ip και θα στα απαντήσει όλα. Το 172 δίκτυο είναι Β' class

http://www.subnetmask.info/

ειναι για εξετασεις και βρισκομαι σε φαση διαβασματος και δεν θελω απλως να τα λυσω αλλα να καταλβω την φιλοσοφια τους ωστε να περασω το μαθημα εγω χρειαζομαι 6 θποδικτυα αφου ειναι λοιπον class b η μασκα υποδικτυου θα ειναι 255.255.0.0 σωστα?

Η παλιά ορολογία με τις κλάσεις είναι μόνο για θεωρητικούς/ιστορικούς σκοπούς. Όπως είπανε και τα άλλα παιδιά, πρέπει να σου δώσει και netmask για να μπορείς να δουλέψεις. Σαν άσκηση εγώ πιο λογικό το βλέπω να ζητάει να το εκλάβεις ως "class c" δηλαδή να σου δώσει το δίκτυο 172.60.0.0/24 και να το χωρίσεις σε 6 (8) υποδίκτυα με 30 + 2 διευθύνσεις το καθένα.

Αν το θεωρήσουμε αρχικά ως "class b" τότε το 255.255.0.0 είναι η μάσκα που έχει το δίκτυο σαν 1 τμήμα δηλαδή αυτή με την οποία ξεκινάς. Αυτή η μάσκα που έχει ως ζητούμενο η άσκηση είναι αυτή που θα προκύψει όταν κόψεις το δίκτυο σε τμήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...