Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Ναι. (όχι εύκολα τουλάχιστον) Πέναλντι Eίπα εγω κάπου οτι θα βρει εύκολα? Εγραψα ξεκάθαρα οτι δε θα μείνει άνεργος. Όχι ότι θα τον περιμένουν με αγκαλιές οπως πριν 10 χρόνια (που οντως ηταν έτσι) Aνάγκη υπάρχει. Το θέμα ειναι να τη βρεις. Και τεχνολόγοι τροφίμων ειναι αναγκαίοι στην αγορά. Δύσκολα θα δεις ομως αγγελίες στη Χρυση Ευκαιρία. Γενικά όποιος μπορει να δουλέψει πάνω στα τρόφιμα έχει μέλλον. Το μονο αγαθο/προιόν που δε θα πεθάνει ειναι το τρόφιμο. Διαφωνεις ? Ο Cossutius έχει γυμνές σκλάβες στην έπαυλή του στη Ρώμη και μπόλικο κρασί. Σε καλώ!. Για να τις διατηρεί ομως πρέπει να δουλεύει στην Ελλάδα Και σκέφτεται να προσλάβει χημικό μηχανικό για να μεταποιήσει το σταφύλι του σε χρυσάφι 1
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Για το τρόφιμο δεν διαφωνώ αλλά είναι άσχετο αυτό. Το point μου που αποφεύγεις παίζοντας με την λέξη "εύκολα" είναι ότι οι περισσότεροι μηχανικοί όπως και οι χημικοί μηχ. θα μείνουν άνεργοι. Μπορεί και οι σκέτοι χημικοί να είναι άνεργοι σε κάποιο ποσοστό αλλά είναι εύκολο να κάνουν κάτι από αυτά που έχω ήδη αναφέρει(π.χ. φροντιστήρια) οπότε εν κατακλείδη θεωρώ πως ανάμεσα σε αυτά τα δύο επαγγέλματα οι χημικοί έχουν καλύτερη αποκατάσταση. End of story, point given και πάμε γιάλλα. Υ.γ. Μην απαριθμήσεις την "πλούσια"( ) βιομηχανία της Ελλάδας ούτε τις θέσεις που μπορούν θεωρητικά να δουλέψουν οι μηχανικοί γιατί είναι άσκοπο και παραπλανητικό
kanesaxo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Νομίζω άστοχη η σύγκριση μεταξύ των 2. Σίγουρα χημικός μηχανικός είναι καλύτερη σχολή, ιδιαίτερη μεν, με καλύτερη σταδιοδρομία. Εχει πραγματικά πολλά πεδία εφαρμογής. Εργοστάσια (δεν ειναι ανάγκη να είναι η Λοκχιντ), βιοτεχνίες κατασκευής υλικών, συστήματα φιλτραρίσματος νερού σε μονάδες αφαλατωσης,ξενοδοχεία κτλ, βιολογικούς καθαρισμούς και αυτά έρχονται στο μυαλό μου, σαν απλώς συνάδελφος μηχανικός. Μη ξεχνάμε το μελετητικό πτυχίο ή και το εργοληπτικό, μιας και για εξειδικευμένα έργα απαιτείται εργοληπτικό χημικού μηχανικού και μόνον αυτού. Οι εταιρίες κάνουν κρά για ΄τετοια πτυχία, παρότι υπάρχουν αναδουλειές (άλλος μύθος κι αυτός στα δημόσια έργα). Οπότε φίλε μου, αν μπορείς, χημικός μηχανικός. Αν θες γενικότερα πολυτεχνείο,σου προτείνω πολ/μηχ, επειδή μπορούν και υπογράφουν τα πάντα όλα. Και ας μην έχει δουλειές...
galil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Το point μου που αποφεύγεις παίζοντας με την λέξη "εύκολα" είναι ότι οι περισσότεροι μηχανικοί όπως και οι χημικοί μηχ. θα μείνουν άνεργοι. Μπορεί και οι σκέτοι χημικοί να είναι άνεργοι σε κάποιο ποσοστό αλλά είναι εύκολο να κάνουν κάτι από αυτά που έχω ήδη αναφέρει(π.χ. φροντιστήρια) οπότε εν κατακλείδη θεωρώ πως ανάμεσα σε αυτά τα δύο επαγγέλματα οι χημικοί έχουν καλύτερη αποκατάσταση. Συγνώμη, αλλά αυτά που λες είναι εκτός πραγματικότητας. Όλοι συμφωνούμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανεργία στην Ελλάδα και η δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Οκ...Το θέμα όμως είναι ποιο επάγγελμα σου δίνει περισσότερες επιλογές, περισσότερα δικαιώματα άρα και περισσότερες πιθανότητες για εύρεση δουλειάς. Ρεαλιστικά μιλώντας ο χημικός αυτό που μπορεί να κάνει στην Ελλάδα είναι μόνο μαθήματα. Εκτός αν κάνει μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γίνει σούπερ επιστήμονας και ακολουθήσει ερευνητική ή ακαδημαϊκή καριέρα. Πολλοί το λένε, ελάχιστοι το καταφέρνουν... Από την άλλη, ο χημικός μηχανικός μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα (όπως αυτά που έχουν ήδη αναφέρει οι παραπάνω) και στην ανάγκη μπορεί να γίνει και καθηγητής. Θα το ξαναπώ, ένας απόφοιτος του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να διδάξει Χημεία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου; Και για το διορισμό στο Δημόσιο, δεν είμαι και σίγουρος αλλά ξέρω οτι πολλοί Μηχανικοί Η/Υ και Ηλεκτρολόγοι είναι καθηγητές Πληροφορικής σε σχολεία, γιατί να μην ισχύει το ίδιο για τους χημικούς μηχανικούς; Αν και το να ξεκινάς με προοπτική να διοριστείς στο Δημόσιο δεν είναι καθόλου λογικό έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα... Καλώς ή κακώς όλες οι πολυτεχνικές σχολές προσφέρουν περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους και γι' αυτό είναι πιο περιζήτητες. Αυτά...
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Το θέμα όμως είναι ποιο επάγγελμα σου δίνει περισσότερες επιλογές, περισσότερα δικαιώματα άρα και περισσότερες πιθανότητες για εύρεση δουλειάς Όχι βέβαια. Πρώτα απόλλα κάποιος που έχει τελειώσει χημικός μηχανικός δεν έχει μπροστά του όλες τις προοπτικές που μπορεί να υπάρχουν αλλά ένα κλάσμα αυτών που εξαρτάται από την κατεύθυνση που είχε επιλέξει στην σχολή του. Κατά δεύτερον, εσύ βγάζεις συμπέρασμα για την επαγγελματική αποκατάσταση από το πόσες επιλογές έχει γενικά το αντικείμενο; Γιατί ρεαλιστικά άμα το δεις δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες θέσεις εργασίας, για Ελλάδα ξαναλέω. Επίσης ναι, ο χημικός ας κάνει μαθήματα αφού εκεί υπάρχει ζήτηση, ποιο το πρόβλημα
evabb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Αν και το να ξεκινάς με προοπτική να διοριστείς στο Δημόσιο δεν είναι καθόλου λογικό έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα... wtf? ηταν ποτε λογικο; μονο εγω το βλεπω σαν καταντια το δημοσιο υπαλληλικι;
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 wtf? ηταν ποτε λογικο; μονο εγω το βλεπω σαν καταντια το δημοσιο υπαλληλικι; Ε καλά ενταξει το να δουλέψει σε καμια ΔΕΚΟ η σε κανα υπουργείο δεν είναι και κατάντια (η τουλάχιστον δεν ήταν). ΚΆΠΟΤΕ έδιναν καλά λεφτά. Δε ξέρω βέβαια τωρα τι δίνουν :-P
evabb Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Ε καλά ενταξει το να δουλέψει σε καμια ΔΕΚΟ η σε κανα υπουργείο δεν είναι και κατάντια (η τουλάχιστον δεν ήταν). ΚΆΠΟΤΕ έδιναν καλά λεφτά. Δε ξέρω βέβαια τωρα τι δίνουν :-P δεν ξερω, δεν ειμαι μονο τα λεφτα που μετρανε για μενα. με εκνευριζει να πρεπει να διαλεξω δουλεια με βαση τα λεφτα η την ευκολια.
Cossutius. Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 δεν ξερω, δεν ειμαι μονο τα λεφτα που μετρανε για μενα. με εκνευριζει να πρεπει να διαλεξω δουλεια με βαση τα λεφτα η την ευκολια. Πες το σε νεοδιοριζόμενο καθηγητή αυτό :P (630 ευρω ) Δίκιο έχεις παρεπιπτόντος απλά αναγκαζόμαστε να κοιτάμε τα λεφτά και εν τέλη να κάνουμε κάτι διαφορετικό απ ότι έχουμε σπουδάσει...
flik Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 δεν ξερω, δεν ειμαι μονο τα λεφτα που μετρανε για μενα. με εκνευριζει να πρεπει να διαλεξω δουλεια με βαση τα λεφτα η την ευκολια. Δεν είναι κατάντια να είσαι ένας σωστός καθηγητής, ψαγμένος στη διδασκαλία κτλ, όπου και αν δουλεύεις. Θέλω να πω, το δημόσιο αυτό καθ' αυτό δεν είναι κακό, αν καταφέρεις βέβαια και αντέξεις και δεν γίνεις σαν κι αυτούς.
galil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Όχι βέβαια. Πρώτα απόλλα κάποιος που έχει τελειώσει χημικός μηχανικός δεν έχει μπροστά του όλες τις προοπτικές που μπορεί να υπάρχουν αλλά ένα κλάσμα αυτών που εξαρτάται από την κατεύθυνση που είχε επιλέξει στην σχολή του. Κατά δεύτερον, εσύ βγάζεις συμπέρασμα για την επαγγελματική αποκατάσταση από το πόσες επιλογές έχει γενικά το αντικείμενο; Γιατί ρεαλιστικά άμα το δεις δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες θέσεις εργασίας, για Ελλάδα ξαναλέω. Επίσης ναι, ο χημικός ας κάνει μαθήματα αφού εκεί υπάρχει ζήτηση, ποιο το πρόβλημα Σίγουρα παίζει ρόλο η κατεύθυνση που επιλέγεις αλλά δεν είναι και τόσο απόλυτο. Εξάλλου η τεχνολογία προχωρά και οι τομείς αλλάζουν συνεχώς. Αυτό δε σημαίνει οτι μετά από 5-10 χρόνια θα είσαι άσχετος και πρέπει να ξανασπουδάσεις... Και επειδή το κουράσαμε πολύ, ο χημικός μόλις τελειώσει έχει κυρίως την προοπτική του καθηγητή. Ελάχιστα περισσότερα. Ο χημικός μηχανικός μπορεί να δει που υπάρχει περισσότερη ζήτηση και να ασχοληθεί με πολλά, ακόμα και με μαθήματα αν χρειαστεί...Ο χημικός μηχανικός μπορεί να δουλέψει εκεί που δουλεύει ο χημικός αλλά και σε πολλά άλλα. Ο χημικός δεν μπορεί να μπει στα χωράφια του χημικού μηχανικού. wtf? ηταν ποτε λογικο; μονο εγω το βλεπω σαν καταντια το δημοσιο υπαλληλικι; Μίλησα κυρίως για διορισμό στο δημόσιο σαν καθηγητής και κυρίως από την πλευρά του χημικού. Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Σίγουρη δουλειά, σίγουρα λεφτά, 4 μήνες το χρόνο διακοπές. Ειδικά αν για εναλλακτική έχεις την αβεβαιότητα των ιδιαίτερων μαθημάτων τότε το δημοσιο-υπαλληλίκι μοιάζει "ιδανικό". Αλλά τώρα πια έχει γίνει μακρινό όνειρο...
kirileman Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 . Αν θες γενικότερα πολυτεχνείο' date='σου προτείνω πολ/μηχ, επειδή μπορούν και υπογράφουν τα πάντα όλα. Και ας μην έχει δουλειές...[/quote']Έτσι. Και χωρίς να τα σπουδασεις. Και έχεις και τη χαρά να λες ότι έβαλες και συ το λιθαράκι σου στο να γίνει το ανθρωπογενες περιβάλλον της χώρας λίγο πιο ταναπου...
gorilakis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 διαφορά είναι ότι ο ένας ξέρει χημεία και ο αλλος όχι http://9gag.com/gag/2713405 1
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δηλαδή σπατάλησες ολόκληρο ποστ για να διαφημίσεις αυτήν την -ο θεός να την κάνει- εικόνα (σου?)
partblah1990 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει περίπτωση απόφοιτος του Πολυτεχνείου να παραμείνει άνεργος. Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα. Χημικός μηχανικός. Κορυφαία ειδικότητα. Μήπως μπορείς να μου πεις τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα του 3078 ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα