Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βάλε και παραπάνω παρμεζάνα αν θες, αλλά με 10 ευρώ εμένα ίσα που με αφήνουν να την δω στο σουπερ μαρκετ.

Δημοσ.

Βάλε και παραπάνω παρμεζάνα αν θες, αλλά με 10 ευρώ εμένα ίσα που με αφήνουν να την δω στο σουπερ μαρκετ.

να σου στειλω καμια φωτο αν ειναι ρε.

1 ευρω.

Δημοσ.

Αν πας στο ψυγειο, οχι στα αλλαντικά, αλλά εκει που ειναι τα γαλατα και γιαουρτια θα δεις ότι έχουν και τυρια. Εκει συνηθως υπάρχει ενα τριγωνικό κομμάτι που κανει 10ευρω τα 250γρ και έχει κοκκινη συσκευασία, κυκλοφορεί ομως και μια σε πράσινη συσκευασία στο 1/3 της τιμης της κοκκινης και με παρομοια γεύση.

Στο θεμα τωρα, εμενα δεν μου αρεσει η πιτσα να ειναι λιπαρή οπότε πλεον βάζω μονο μοτσαρέλα κατα προτίμηση λευκη CONTREG2385.jpg και μετά από πανω παρμεζάνα για τη γευση σε αναλογία 70 - 30. Επίσης είχα δοκιμάσει μια φορά και έβαλα εξτρα πολυ λεπτές φετούλες μπατζο ή χαλούμι και το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικό. Επειδη ομως ειναι σχετικά αλμυρό συντιστώ και αρκετή φρέσκια και αρκετά ώριμη ντομάτα διπλα από τα κομμάτια των συγκεκριμένων τυριών γιατι ταιριάζει πολύ σαν συνδυασμός.

Δημοσ.

αναλογως τι εχω μπορει να προτιμησω γκουντα ολλανδιας (να το γραφει ολλανδιας. οχι οποιοδηποτε γκουντα)

και αν εχω κανω μιγμα με μικροτερη ποσοτητα τριμμενης μοτσαρελλας. σπαει και λιγο η λιπαροτητα και η αλμυρα του γκουντα. επισης την εντονη γευση του γκουντα μπορεις να την απαλυνεις και με εμμενταλ πιστευω αλλα δε το εχω δοκιμασει ποτε.

η καλυτερη μοτσαρελα ειναι η φρεσκια στα σφραγισμενα σακουλακια με την αλμη της. αυτη που σου δειχνει ο chrisxx στη φωτο απο πανω. αλλα επειδη στο ψησιμο δε την πετυχενω και πολλες φορες μου βγαινει καπως σαν λαστιχο δε τη προτιμω. πιστευω οτι η φρεσκια μοτσαρελλα ειναι ιδανικη για συντομο ψησιμο σε καλο φουρνο. αν τη ψηνεις 20 λεπτα οπως εγω σε απλη κουζινα ισως αυτο φταιει και γινεται ετσι λιγο σκληρη.

Cheddar. Άλλη κατάσταση.

να μια πρωτοτυπη ιδεα...θα το δοκιμασω

υ.γ περιμενουμε και τον τουφα να μας πει να μας πει τη γνωμη του :-)

Δημοσ.

Μοτσαρέλα σαν βάση. Και λιγότερο τσένταρ.

Παρμεζάνα δεν έχω δοκιμάσει, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τη χρησιμοποιήσω για οτιδήποτε λιωμένο, μόνο σε καρμπονάρα όπου εκεί είναι must, και ας νόμιζα πως το πεκορίνο θα με καλύψει περισσότερο.

Το άλλο πιο κλασικό είναι gouda, αλλά νομίζω μοτσαρέλα και τσένταρ είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Υπαρχει και ξηρη μοτσαρελα, αλλα δεν εχει την γλυκα της φρεσκιας.

Γενικα. αν και λατρευω το λιωμενο τυρι, μην την γαματε στο τυρι απο πανω.

Εγω οταν κανω κατι σαν πιτσα στο σπιτι, κανω με οτι τυρι εχει το ψυγειο, πιο συχνα ειναι cheddar λογω χωρας που ειμαι, αλλα μου αρεσει παρα πολυ το κασερι στην πιτσα. Απλα παρτε ενα κομματι απο το καθε τυρι που σας αρεσει, κοψτε εναν κυβο 3-4 ποντους, και τριψτε τα, ανακατεψτε τα μαζι και μετα βαλτε τα στην πιτσα. Μην το παπαριασετε απο πανω (τα ετοιμα τριμμενα τυρια εχουν νισεστε πανω τους για να μην κολλανε) και μην κανετε μεγαλες φωλιες. Φετα και τυρια που δεν λιωνουν, δεν μπαινουν στην πιτσα. Ισως στο τελος για την γευση, αλλα αν θελετε να φατε φετα, φατε την με τις ακρες απο την πιτσα, οχι πανω στην πιτσα.

Δημοσ.

Τελικά το regato είναι φάουλ γιατί την κάνει αλμυρή.

ε μα και συ!!

ανοιγεις θεμα για να σου πουμε τι τυρι να βαλεις..δε σου λεμε πουθενα για ρεγκατο, σου λεμε οτι καλο ειναι να συνδιασεις το γκουντα με ενα αλαφρυ τυρι για να κοψεις την αλμυρα πχ μοτσαρελα, σου λεμε μη βαλεις τυρια που δε λιωνουν (με την εννοια του ορου)

ε φατην αλμυρη τωρα :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...