Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΠ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΧΩΣΩ;;;;;;;;;;;;;

οσο φτανει! [ ]

Δημοσ.

Φίλε και 50 πόντους πίτσα να βάλεις, το φουρνάκι μόνο τους πρώτους 7-8 νοιώθει.

Γι' αυτό, μη το γαμάς στην πίτσα.

• Like 1
Δημοσ.

Η μοτσαρέλα είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Άγευστη και ανούσια, ο τσάμπα μάγκας των τυριών. Τί να το κάνω κι αν λιώνει ομοιόμορφα αν νιώθω ότι τρώω ζελατίνα; Congrats στους ιταλούς (ειλικρινά) και στο πολιτισμικό τους μάρκετινγκ, που επέβαλλαν παγκοσμίως το απόλυτο τυροκομικό τίποτα την ώρα που υπάρχουν τυριά-αριστουργήματα.

Μην ξεχνάς όμως πως είναι δύο ειδών η μοτσαρέλα. Είναι το κλασσικό μπαστούνι που έχουν τα σούπερ μάρκετ που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα αλλά είναι και η λευκή φρέσκια μοτσαρέλα που υπάρχει σε μπάλες και φτιάχνεται από βουβαλίσιο γάλα. Αν και με το ίδιο όνομα δύο εντελώς διαφορετικά τυριά. Η φρέσκια είναι αρκετά καλή αλλά και αρκετά ακριβή. Επίσης για πίτσες και γενικά όπου θέλουμε λιωμένο τυρί είναι καλό να προτιμούμε τυριά τύπου pasta filata. Ελληνικός αντιπρόσωπος είναι το κασέρι.

Δημοσ.

Μην ξεχνάς όμως πως είναι δύο ειδών η μοτσαρέλα. Είναι το κλασσικό μπαστούνι που έχουν τα σούπερ μάρκετ που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα αλλά είναι και η λευκή φρέσκια μοτσαρέλα που υπάρχει σε μπάλες και φτιάχνεται από βουβαλίσιο γάλα. Αν και με το ίδιο όνομα δύο εντελώς διαφορετικά τυριά. Η φρέσκια είναι αρκετά καλή αλλά και αρκετά ακριβή. Επίσης για πίτσες και γενικά όπου θέλουμε λιωμένο τυρί είναι καλό να προτιμούμε τυριά τύπου pasta filata. Ελληνικός αντιπρόσωπος είναι το κασέρι.

το βουβαλογαλα δεν ειναι κανονας για την φρεσκια.

εξαλλου, στο σπιτι ειδικα θες τυρι με χαμηλο βαθμο υγρασιας

Φίλε και 50 πόντους πίτσα να βάλεις, το φουρνάκι μόνο τους πρώτους 7-8 νοιώθει.

Γι' αυτό, μη το γαμάς στην πίτσα.

στην πιτσα σου πεστα, που θες να την κουρασεις με μισο κιλο τυρι πανω.

Δημοσ.

Εμένα έτσι μου αρέσει ρε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.

7-8 θα νιωσει μονο μαστορα! ετσι μου πανε.

Δημοσ.

Την πλακωνεις στα κασερια(γκουντεσ,τσενταρ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ) κανα μανιταρι,καμια πιπερια ναουμ,ριχνεις και λιγο τυρι στο τελειωμα και παιρνεις και ενα βαρελακι 5λιτρο για τη παρτι σου και μονο. και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Δημοσ.

Το έμενταλ νομίζω είναι πιο γλυκό από το gouda.

Νομίζω ότι gouda + emedal κάνουν καλό συνδιασμό.

Για το regato , το είχα δοκιμασει πάνω από φαγητό ζυμαρικών στο φούρνο και δίνει πολύ νοστιμάδα στο φαγητό.

Προφανώς με την πίτσα δεν συμβαίνει το ίδιο, ή τέλος πάντον θέλει άλλο συνδιασμό και όχι gouda.

το γκουντα το λατρευω,αλλα εχει τοσο εντονη γευση που νομιζω οτι γινεται too much μαζι με τα αλαντικα. το εμενταλ λιωνει πολυ ωραια και κανει και κλωστες οταν το τραβας και γουσταρω. γουστα βεβαια αυτα. επισης λατρεμενο τυρι gruyère (γραβιερα) που λιωνει ωραια και εχει πολυ ωραιο αρωμα. το βαζω σε φαγητα (πατσιτσια κτλ)

Η μοτσαρέλα είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Άγευστη και ανούσια, ο τσάμπα μάγκας των τυριών. Τί να το κάνω κι αν λιώνει ομοιόμορφα αν νιώθω ότι τρώω ζελατίνα; Congrats στους ιταλούς (ειλικρινά) και στο πολιτισμικό τους μάρκετινγκ, που επέβαλλαν παγκοσμίως το απόλυτο τυροκομικό τίποτα την ώρα που υπάρχουν τυριά-αριστουργήματα.

συμφωνω!!! ασε που ειναι αναλατη :shock:

Δημοσ.

To τσένταρ είναι πιό "πορτοκαλί" χρώμα, έχει πολύ πιό έντονη γεύση (το έμενταλ είναι μάλλον άγευστο σε σύγκριση με το τσένταρ), και μάλλον είναι αρκετά πιό λιπαρό, αλλά για αυτό το τελευταίο δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Επίσης το τσένταρ είναι πιό ακριβό, και μια ιδέα πιό δυσεύρετο, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Εννοείται ότι θα διάλεγα εύκολα τσένταρ αντί για έμενταλ.

Δημοσ.

To τσένταρ είναι πιό "πορτοκαλί" χρώμα, έχει πολύ πιό έντονη γεύση (το έμενταλ είναι μάλλον άγευστο σε σύγκριση με το τσένταρ), και μάλλον είναι αρκετά πιό λιπαρό, αλλά για αυτό το τελευταίο δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Επίσης το τσένταρ είναι πιό ακριβό, και μια ιδέα πιό δυσεύρετο, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Εννοείται ότι θα διάλεγα εύκολα τσένταρ αντί για έμενταλ.

Το έμενταλ τι διαφορά έχει από το τσένταρ;

ειναι σχεδον λευκο και εχει πολυ απαλη γευση...σα γιαουρτι σε μορφη τυριου ενα πραμα...

ειπα στην αρχη οτι το εμμενταλ αλλα και η μοτσαρελα ειναι τυρια που μπορουν να απαλυνουν την εντονη γευση και την αλμυροτητα του γκουντα.

προσωπικα παντως δε ξαναβαζω μοτσαρελα ουτε για αστειο. δε με νοιαζει αν ειναι αγευστη σχετικα αλλα νοιωθω οτι τρωω λαστιχο οταν λειωσει και κρυωσει ελαχιστα.

το ενταμ δε το προτιμω προσωπικα δε καταλαβαινω διαφορα απο το γκουντα και συνηθως ειναι πιο ακριβο.

και το εμμενταλ ειναι ακριβουτσικο δυσκολο να πετυχεις προσφορα. καλο ειναι να αναφερουμε και το θεμα της τιμης γιατι γκουντα ειναι απο τα τυρια που βρισκεις φρεσκο και με 5ευρω/κιλο.

τσενταρ δεν εχω δοκιμασει αλλα το εχω στο νου.

η επομενη πιτσα που θα φτιαξω θα ειναι μια που δοκιμασα πιτσα χατ πριν πολυ πολυ καιρο...ανανας-μπεικον ^_^

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...