Lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Γενικα. αν και λατρευω το λιωμενο τυρι, μην την γαματε στο τυρι απο πανω. ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΦΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΩ;
Toufas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΦΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΩ; οσο τυρι και να βαλεις... δεν θα γεμισει το κενο σου μωρο μου
flik Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Για ζύμη ήθελα να ρωτήσω. Αν βάλω μόνο αλεύρι, χλιαρό νερό, ξηρή μαγιά και λίγο λάδι, φουσκώνει όταν την αφήνεις έξω, αλλά στο ταψί μέσα στον φούρνο δεν φουσκώνει ούτε 1mm, και γίνεται λεπτή ξερή. Εμένα μου αρέσει βέβαια δεν έχω πρόβλημα, αλλά στους υπόλοιπους δεν αρέσει. Μόνο όταν δοκίμασα με γάλα φούσκωσε, ενώ δεν άλλαξα κάτι άλλο. Δεν θυμάμαι το αλεύρι αν ήταν διαφορετικό. Πείτε τι βάζετε εσείς στη ζύμη, δεν θέλω να γίνει πολύ αφράτη 2 δάχτυλα πχ, αλλά να είναι λίγο μαλακή. Όπως αυτές που ψήνονται σε φούρνους με ξύλα. Μήπως παίζει κανένα κόλπο στο ψήσιμο;
SpirtouLisS Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Για ζύμη ήθελα να ρωτήσω. Αν βάλω μόνο αλεύρι, χλιαρό νερό, ξηρή μαγιά και λίγο λάδι, φουσκώνει όταν την αφήνεις έξω, αλλά στο ταψί μέσα στον φούρνο δεν φουσκώνει ούτε 1mm, και γίνεται λεπτή ξερή. Εμένα μου αρέσει βέβαια δεν έχω πρόβλημα, αλλά στους υπόλοιπους δεν αρέσει. Μόνο όταν δοκίμασα με γάλα φούσκωσε, ενώ δεν άλλαξα κάτι άλλο. Δεν θυμάμαι το αλεύρι αν ήταν διαφορετικό. Πείτε τι βάζετε εσείς στη ζύμη, δεν θέλω να γίνει πολύ αφράτη 2 δάχτυλα πχ, αλλά να είναι λίγο μαλακή. Όπως αυτές που ψήνονται σε φούρνους με ξύλα. Μήπως παίζει κανένα κόλπο στο ψήσιμο; http://www.insomnia.gr/topic/444601-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/page__st__70 πρωτη απαντηση πανω πανω ειναι η συνταγη μου. αφηνεις τη ζυμη παντα να φουσκωσει 10-15λεπτα πριν τη ψησεις. το ζυμαρι εχει ταλαιπωρηθει στο απλωμα και για αυτο δε σου φουσκωνει στο φουρνο. αν βεβαια μαγια ειναι ζωντανη... για να πλησιασεις εστω στο ελαχιστο την υφη (ελαχιστα και τη μικρη διαρκεια ψησιματος) του ξυλοφουρνου χρειαζεσαι πλακα πιτσας που πολυ πολυ δυσκολα θα βρεις οπουδηποτε στην ελλαδα μιας και το σπορ της σπιτικης πιτσας δεν εξασκειτε πολυ στη χωρα μας. η πλακα πιτσας ειναι διαπερατη στην υγρασια και πυριμαχη ταυτοχρονα. οταν κατσει το ζυμαρι στην καυτη πλακα φουσκωνει πιο γρηγορα και απορροφαται και υγρασια και ετσι γινεται τραγανη οπως του ξυλοφουρνο απο κατω. χωρις πλακα φουρνου η πιτσα σου θα μοιαζει παντα σπιτικη με την κακη εννοια. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αν εχεις μερακι δε θα πετυχεις κατι πολυ καλο.
flik Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Thanks. Μια τέτοια απάντηση έψαχνα. Θα το κοιτάξω αυτό με το άπλωμα, με τον πλάστη ίσως το κάνω καλύτερα.
evabb Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 ειμαι η ανωμαλη της υποθεσης γτ γουσταρω εμενταλ...
minaras_tio Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Κατσικισιο τυρι. Sent from my iPhone using Insomnia
fylatos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Casu Marzu δεν χρειαζεται και λιωσιμο. Sent from my MotoA953 using Insomnia
Toufas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 έχει πιάσει τηράκη βρε τρομπα, υπαρχει συνοχη στο ποσο τυρι θα βαλεις και στο ποσο θα λιωσει. Δεν πα να βαλεις και ολο το κεφαλι (σου) μεσα? Δικια σου ειναι, αλλα μετα μην χλαις επειδη δεν ελιωσε το τυρι. Αντε γκουρμεπιστημονα
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 βρε τρομπα, υπαρχει συνοχη στο ποσο τυρι θα βαλεις και στο ποσο θα λιωσει. Δεν πα να βαλεις και ολο το κεφαλι (σου) μεσα? Δικια σου ειναι, αλλα μετα μην χλαις επειδη δεν ελιωσε το τυρι. Αντε γκουρμεπιστημονα ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΠ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΧΩΣΩ;;;;;;;;;;;;;
skiabox Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 ειμαι η ανωμαλη της υποθεσης γτ γουσταρω εμενταλ... Το έμενταλ νομίζω είναι πιο γλυκό από το gouda. Νομίζω ότι gouda + emedal κάνουν καλό συνδιασμό. Για το regato , το είχα δοκιμασει πάνω από φαγητό ζυμαρικών στο φούρνο και δίνει πολύ νοστιμάδα στο φαγητό. Προφανώς με την πίτσα δεν συμβαίνει το ίδιο, ή τέλος πάντον θέλει άλλο συνδιασμό και όχι gouda.
arxaggelos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Η μοτσαρέλα είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Άγευστη και ανούσια, ο τσάμπα μάγκας των τυριών. Τί να το κάνω κι αν λιώνει ομοιόμορφα αν νιώθω ότι τρώω ζελατίνα; Congrats στους ιταλούς (ειλικρινά) και στο πολιτισμικό τους μάρκετινγκ, που επέβαλλαν παγκοσμίως το απόλυτο τυροκομικό τίποτα την ώρα που υπάρχουν τυριά-αριστουργήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα