RealYoghurt Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Γκουντα Sent from my iPod touch using Insomnia
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εγώ βάζω γκούντα ολλανδίας και απο πάνω λίγη παρμεζάνα. Ωραία γίνεται. Το δοκίμασα.Καλή φάση.Η παρμεζάνα ενώ ομή ήταν αλμυρή, όταν έλειωσε ήταν μια χαρά.
geowizard Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Τσενταρ και βαλε και μπεικον! Μολις σου ειπα την συνταγή για την πιο γαματη πιτσα!
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Τσενταρ και βαλε και μπεικον! Μολις σου ειπα την συνταγή για την πιο γαματη πιτσα! Εγώ βάζω ζαμπόν υφαντής (χαμηλά λιπαρά) και ψιλοκομμένο τοματάκι πουμαρό.
geowizard Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εγώ βάζω ζαμπόν υφαντής (χαμηλά λιπαρά) και ψιλοκομμένο τοματάκι πουμαρό. Ωωωω ναι, κι ετσι ειναι ωραιο! Και Φουαντρε αν βαλεις ειναι παλι πολυ ωραιο!
alexandergr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Άσχετο/σχετικό τρίβια: Το ξέρατε πως οι Έλληνες είναι πρώτοι σε κατανάλωση τυριού ανα άτομο παγκοσμίως;
corsakias Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 κυριοι, δοκιμαζω σημερα τη πρωτη πιτσα μου σε πετρα! Απο τυρια εχω τριμενη μοτσαρελα, κασερι, χαλουμι γραφιερα και φετουλα!
Chrisxxx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Μια ερώτηση για την πέτρα, πως χρησιμοποιείται; Βαζεις σε κρυα πετρα το ζυμάρι και τα ψηνεις όπως σε ταψι; Τη ζεσταίνεις και μετά απλώνεις το ζυμάρι πανω και τα βαζεις ολα μαζι στο φουρνο;
corsakias Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Αποτυχια. πηρα τη πετρα απο το lidl, την ζεστανα πανω απο μιση ωρα στο γκριλ στο φουρνο και τοποθετησα τη πιτσα πανω ( με λαδοκολα). Καμια σχεση με το αποτελεσμα που θα περιμενε καποιος με ψησιμο σε πετρα. Η πετρα δεν μπορει να ανεβασει θερμοκρασια οπως σε ενα ξυλοφουρνο πχ. Εναλακτικη λυση θα ηταν φανταζομαι, η πετρα να ψηθει στα καρβουνα και μετα να τοποθετηθει η πιτσα πανω. Αλλα μπαρμπεκιου πιτσα ? Αν υπαρχει τζακι επισης μπορει να κανει δουλεια, αλλα δεν εχω ...
SpirtouLisS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Αποτυχια. πηρα τη πετρα απο το lidl, την ζεστανα πανω απο μιση ωρα στο γκριλ στο φουρνο και τοποθετησα τη πιτσα πανω ( με λαδοκολα). Καμια σχεση με το αποτελεσμα που θα περιμενε καποιος με ψησιμο σε πετρα. Η πετρα δεν μπορει να ανεβασει θερμοκρασια οπως σε ενα ξυλοφουρνο πχ. Εναλακτικη λυση θα ηταν φανταζομαι, η πετρα να ψηθει στα καρβουνα και μετα να τοποθετηθει η πιτσα πανω. Αλλα μπαρμπεκιου πιτσα ? Αν υπαρχει τζακι επισης μπορει να κανει δουλεια, αλλα δεν εχω ... η πετρα του λιντλ δεν ειναι κακης ποιοτητας αλλα ειναι σχετικα λεπτη οποτε θελει πιο γρηγορες κινησεις για να μην πεσει η θερμοκρασια της. θα τη προθερμανεις στους 250 βαθμους για 45 λεπτα και οχι 30 οπως λεει στις οδηγιες. και αλλες πετρες λενε για προθερμανση μιση ωρα αλλα τελικα θελουν 45 λεπτα+ το αλουμινενιο ταψι ειναι αχρηστο για τη χρηση που προοριζεται. χρησιμοποιησε το για να τοποθετησεις την πιτσα απευθειας πανω στην πετρα χωρις λαδοκολα. απλα θα την εχεις αλευρωσει για να μην κολλησει στην πετρα. ουσιαστικα εγω αλευρωνω σχετικα καλα το ταψι και βαζω το ζυμαρι πανω. βαζω τα υλικα και μετα με μια αποτομη κινηση αδειαζω την πιτσα πανω στην καυτη πετρα και εγω δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τη πετρα του λιντλ αλλα εχοντας αλλη μια απο αμαζον (του jamie oliver) θα σου πω οτι δεν ειναι χειροτερη. αντι το αχρηστο ταψι παντως θα προτιμουσα ενα κοφτη πιτσας σαν αξεσουαρ οπως ολες οι πετρες πιτσες συνηθως παρεχουν. γενικως το αποτελεσμα με την πλακα για μενα δεν αξιζει την τοση προθερμανση και το ρευμα...αν και το ζυμαρι οντως ψηνεται καλυτερα απο κατω
Gtr34 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Για να μην ανοίγω νέο θέμα μπορείτε να μού δώσετε μια δοκιμασμένη συνταγή για αφράτη ζύμη πίτσας ? Ευχαριστώ!
SpirtouLisS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Για να μην ανοίγω νέο θέμα μπορείτε να μού δώσετε μια δοκιμασμένη συνταγή για αφράτη ζύμη πίτσας ? Ευχαριστώ! 350 γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις+50 γραμμαρια αλευρι ολικης αλεσης. το βρισκεις ευκολα σε ολα τα σουπερ μαρκετ. το αλευρι ολικης δεν αφηνει το ζυμαρι να δεσει 100% λογω του πιτουρου που περιεχει οποτε βγαινει πιο αφρατη η ζυμη. μην αυξησεις τη ποσοτητα που σου δινω γιατι ισως γευστικα ειναι εντονη η γευση του ολικης αλεσεως ε και μετα κλασσικα 230-240 γραμμαρια νερο, μισο κουταλακι αλατι-μισο ζαχαρη, λαδι μαγια. προσεξε το ζυμαρι να κολλαει ελαχιστα στο χερι. εναλλακτικα περνεις την κλασσικη συνταγη με 400 γρμ για ολες τις χρησεις και προσθετεις 1 αυγο. τα αλλα οπως ειναι απλα αφαιρες 40-50 γραμμαρια νερου για να αντισταθμισεις το αυγο που μετραει σαν υγρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα