zeniath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 η συνταγη οπως ειπα και αλλου ειναι μια. φαπες και ξυλο και θα στρωσουν,με τη κριση εχουν γινει ολοι σκατοψυχοι.αυτη ειναι η αληθεια Ενώ ο OP που θέλει να τινάζει τα χαλιά του και να τρώει την μπίχλα ο από κάτω είναι καλύτερος; Δλδ μαλάκες είμαστε εμείς που τα πλένουμε και απλά τα αφήνουμε να στεγνώσουν αντί να τα τινάζουμε σαν να είμαστε στο 1950; Και όχι, δεν έχεις δίκιο φίλε μου, έχει ο από κάτω σου, απλά επειδή δεν είσαι στην θέση του γι'αυτό σου φαίνεται περίεργο. Αν σου κάνει τα ίδια ο από πάνω σου θα καταλάβεις πως είναι. Στην περιοχή μου αν βγει καμιά γριά να τινάξει χαλιά κλπ βγαίνουν και κράζουν απ'όλες τις πολυκατοικίες γιατί η μπίχλα της γριάς μπαίνει σε ολονών τα σπίτια. Και το ρητό "σε μένα να μην είναι και όπου θέλει ας είναι" δεν είναι και το καλύτερο.
kabouris72 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 φαντάζομαι όταν λέει χαλια εννοεί κάνα χαλάκι μπάνιου και οχι το μπουχάρα της μοιραράκη έτσι?η κάνω λάθος λοιπον εσενα σε μπάνισα και στο άλλο θρεντ.Θες και το παρκιν και το πρωτο οροφο.το νου σου περα απο τη πλάκα μετα το θεο ο γειτονας.Αν ειναι περιεργοι οι γείτονες λογω κρίσης τοτε θελουν και τα παθαινουν.
Beastakos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δυστυχώς βλέπω οτι κάποιοι απαντούν χωρίς να έχουν διαβάσει όσα έγραψα ή απομονώνοντας μερικά. Επανάληψη των ίδιων λοιπόν... Ενώ ο OP που θέλει να τινάζει τα χαλιά του και να τρώει την μπίχλα ο από κάτω είναι καλύτερος; Μιλάμε για κανένα χαλάκι μπάνιου και κουζίνας. Δεν είμαι ο Σβαρτσενέγκερ να τινάζω κανονικά χαλιά με τα χέρια από το μπαλκόνι. Μικρά χαλάκια 1 φορά την εβδομάδα. Συν πάπλωμα το χειμώνα ή κανα ξεσκονόπανο την ώρα που καθαρίζω το σπίτι μου. Δλδ μαλάκες είμαστε εμείς που τα πλένουμε και απλά τα αφήνουμε να στεγνώσουν αντί να τα τινάζουμε σαν να είμαστε στο 1950; Κάθε πότε πλένεις χαλιά και πάπλωμα? Αν μου πεις κάθε εβδομάδα, καίγεσαι. Έτσι λοιπόν να σε προλάβω. Κι εγω τα πλένω τακτικά αλλα στο ενδιάμεσο (δεν γίνεται να τα πλένεις κάθε εβδομάδα) πρέπει πχ ένα πάπλωμα να τιναχτεί και να απλωθεί αν δεν θες να κοιμάσαι μέσα στη σκόνη. Τι δεν καταλαβαίνετε? Και όχι, δεν έχεις δίκιο φίλε μου, έχει ο από κάτω σου, απλά επειδή δεν είσαι στην θέση του γι'αυτό σου φαίνεται περίεργο. Αν σου κάνει τα ίδια ο από πάνω σου θα καταλάβεις πως είναι. Στην περιοχή μου αν βγει καμιά γριά να τινάξει χαλιά κλπ βγαίνουν και κράζουν απ'όλες τις πολυκατοικίες γιατί η μπίχλα της γριάς μπαίνει σε ολονών τα σπίτια. Και το ρητό "σε μένα να μην είναι και όπου θέλει ας είναι" δεν είναι και το καλύτερο. Δεν είμαι στη θέση του απο κάτω? Αυτό δεν περίμενα να το ακούσω, όταν εχω προτείνει απο μόνος 3 λύσεις στον απο κάτω για να τον διευκολύνω και αρνείται πεισματικά να μπει σε συζήτηση. Επαναλαμβάνω: Του πρότεινα να πάω σπίτι του να συνενοηθούμε σαν άνθρωποι για το τι θα κάνουμε: ΟΧΙ. Του ζήτησα να μου πει 2 μέρες και ώρες της εβδομάδας που θα μπορώ να τινάζω χωρίς να τον ενοχλώ. ΟΧΙ. Του ζήτησα να μου πει πότε καθαρίζει το σπίτι του για να τινάζω 5 λεπτά πιο πριν: ΟΧΙ. Αλήθεια το λες λοιπόν? Είμαι άνιωθος, αναίσθητος και παρτάκιας του 1950? Δικαίωμά μου να είμαι και πρωτόγονος υποθέτω, αρκεί να συμερίζομαι και τον άλλο. Και νομίζω οτι στην προκείμενη περίπτωση δοκίμασα να το κάνω σε υπερθετικό βαθμό, όταν οι περισσότεροι απλώς θα τον γράφανε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
zeniath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μια λύση να σου προτείνω εγώ? Τουλάχιστον για τα παπλώματα; Παπλοματοθήκες. Έχεις 2, βάζεις την μία, μια βδομάδα και μέχρι να την πλύνεις έχεις την δεύτερη. Και γλυτώνεις τα σεντόνια γιατί στην ουσία αυτή την δουλειά κάνουν, και κρατάς το πάπλωμα καθαρό, άντε να του ρίξεις 1-2 πλυσίματα όλο τον χειμώνα. Τώρα τα χαλάκια τι τα θέλεις κάθε βδομάδα να τα τινάζεις μωρέ; Νόμιζα ότι μίλαγες για κανονικά χαλιά btw οπότε γράψε λάθος. Γενικά πάντως τα μικρά χαλάκια (τον χειμώνα γιατί τώρα είναι μαζεμένα) τρώνε ένα πλύσιμο 1 φορά το δίμηνο ξέρω γω. Πόσο πιο συχνά πια; Και αυτό που είναι στην κουζίνα (που βρομίζεται λόγω ψίχουλων κλπ κλπ) το περνάω μια φορά την βδομάδα με την σκούπα και τελειώνει υπόθεση Πάντως 2 μέρες την βδομάδα τίναγμα είναι ψυχαναγκαστικό, δεν είναι φυσιολογικό
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Βγαλε τα χαλια για αρχη καλοκαιρι εχουμε..Αν θεωρεις οτι ειναι στραβωξυλο οντυπος και οτι ψαχνεται για καβγαδες αγνοησε τον γιατι θα στην μπαινει συνεχεια.Αν σε ενοχλει με μουσικη κτλπ να κανεις εσυ παραπονα και να του δειξεις οτι δεν μασας..
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Αυτό με τα χαλιά και τα τινάγματα είναι εφαρμογές του προηγούμενου αιώνα όταν δεν υπήρχαν ηλεκτρικές σκούπες και πλυντήρια. Τα παπλώματα μπαίνουν σε παπλωματοθήκες, το ίδιο και οι κουβέρτες. Αν όχι μία φορά την εβδομάδα, στο δεκαπενθήμερο η παπλωματοθήκη αλλάζει και πλένεται. Τα σεντόνια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αλλάζονται και πλένονται. Το δωμάτιο τουλάχιστον μία φορά το διήμερο θα το περάσεις ηλεκτρική σκούπα και θα πάρεις τις σκόνες από τα έπιπλα. Έτσι δεν χρειάζεται να τινάζεις παπλώματα, κουβέρτες και σεντόνια. Τα χαλιά τα μεγάλα τα χειμωνιάτικα τα σκουπίζουμε με την ηλεκτρική. Το καλοκαίρι που τα μαζεύουμε, αν έχουμε μεγάλο μπαλκόνι τα πλένουμε μόνοι μας, αλλιώς τα στέλνουμε σε πλυντήριο έξω. Παλιά έβγαιναν και τα άπλωναν στα κάγκελα και τα βαρούσαν με τις ώρες να φύγει η σκόνη γιατί δεν υπήρχαν ηλεκτρικές σκούπες ούτε πλυντήρια να τα στείλεις να στα καθαρίσουν. Τα μικρά τα χαλάκια του σπιτιού, τα καθαρίζει η ηλεκτρική σκούπα μια χαρά. Πολλοί όταν καθαρίζουν το δωμάτιο ή την τουαλέτα τα πηγαίνουν εκεί και τα ψιλοτινάζουν να φύγουν τα πολλά και τα υπόλοιπα με την ηλεκτρική. Άλλη λύση είναι να το διπλώσεις για να κουμαντάρεται και να το τινάξεις στο μπαλκόνι σου, από την μέσα πλευρά. Όχι στα κάγκελα, αλλά όλες οι σκόνες να πέσουν στο δικό σου μπαλκόνι. Για να μην μπουν ξανά στο σπίτι, κλείνεις το παράθυρό σου όταν το κάνεις. Μετά σκούπα και σφουγγάρισμα το σπίτι. Στην βόρεια Ευρώπη που τα σπίτια δεν έχουν μπαλκόνια λόγω παλιάς κατασκευής, τι ζούνε εκεί, ζώα και κατσαρίδες; Άνθρωποι ζούνε. Στο πρώτο μου σπίτι στο εξωτερικό, ζούσα σε πολυκατοικία 30 ορόφων, μόνο τα πρώτα πατώματα είχαν μπαλκόνι. Τα υπόλοιπα τζαμαρίες. Εκεί πώς βολεύονται οι άνθρωποι; Χώρια που και μπαλκόνι να έχεις, λόγω καιρού και υγρασίας δεν μπορείς να αφήσεις απλωμένα έξω, ούτε στεγνά ούτε βρεγμένα. Οπότε αφού αποφάσισες να μετακομίσεις σε πολυκατοικία, θα πρέπει να προσαρμοστείς και στα δεδομένα της καινούργιας ζωής. Δεν είναι χωριό να τινάζεις, είναι πόλη. Και ούτε είναι υποχρεωμένος ο άλλος να βάλει τη ζωή του σε πρόγραμμα και να του πεις εσύ πότε να καθαρίζει για να καθαρίζεις εσύ 5 λεπτά νωρίτερα. Αυτόν του κάπνισε σήμερα να καθαρίσει τις 8 το πρωί, την επόμενη φορά στις 11. Άλλη φορά του καπνίζει να καθαρίσει το απόγευμα, έτσι γουστάρει. Όπως και το πότε θα πλύνει ρούχα. Αν τόσο πολύ επιμένεις να τινάζεις, θα το κάνεις στο δικό σου μπαλκόνι όχι πάνω από τα κάγκελα, να πέφτουν όλες οι βρωμιές στο δικό σου μπαλκόνι. Αλλιώς αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς και να αλλάξεις τους τρόπους που έχεις μάθει να καθαρίζεις, βρες κανά σπίτι σε προάστιο, όχι σε πολυκατοικία, να είσαι μόνος σου. Ή φύγε και τράβα σε πολυκατοικία να είσαι στο πρώτο πάτωμα ή στο ισόγειο και να μην έχεις κανέναν από κάτω σου και τίναζε όσο θέλεις.
zeniath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ο γειτωνας του εισαι;;; Την ίδια εξυπνάδα θα λέτε όλοι όταν κάποιος δεν λέει άποψη του στυλ "κατέβα και σπάσε του όλα τα κόκαλα και βάλτονα να φάει τα χαλιά σου το μ@λ@κ@" ;
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μα δεν ειπα αυτο..Απλα μην του παρει τον αερα..Το παλικαρι ζητησε συμβουλη σε συγκεκριμενο θεμα οχι να γινει νοικοκυρα σε απογνωση..Μπορει να μην εχει χρονο να καθαριζει μερα παρα μερα και να πλενει τα σεμεδακια.Μιλησε για καλη γειτωνιαση και τροπους.
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μα δεν ειπα αυτο..Απλα μην του παρει τον αερα..Το παλικαρι ζητησε συμβουλη σε συγκεκριμενο θεμα οχι να γινει νοικοκυρα σε απογνωση..Μπορει να μην εχει χρονο να καθαριζει μερα παρα μερα και να πλενει τα σεμεδακια.Μιλησε για καλη γειτωνιαση και τροπους. Αν σε περίπτωση ποτέ διαβάσεις τι λένε οι άλλοι όπως και ο TS τα λέμε. Μιλάω για εξωτερικό, απαντάς αν είμαι γείτονάς του. Λέει ότι ζητάει 2 μέρες την βδομάδα να ξέρει πότε μπορεί να καθαρίζει, νομίζεις ότι δεν έχει χρόνο για καθάρισμα. Διάβαζε λίγο αυτά που γράφουν οι άλλοι, στο κάτω κάτω δείξε λίγο σεβασμό στον χρόνο που διαθέτει κάποιος να γράψει με ένα πληκτρολόγιο. Καλό θα σου κάνει, κακό δεν θα κάνει. Στο κάτω κάτω δες το και σαν έναν τρόπο να μάθεις ορθογραφία.
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Ενταξει μεχρι να μαθω ορθογραφια καθαρισε καμια φουστα σου.
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Έλα να μου την καθαρίσεις εσύ, σε κόβω να ξέρεις από αυτά.
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Παντελονι αν φορας ξερω.Τα βασικα σαν αντρας..Τωρα για φουστα ειναι αναλογα το υφασμα που φορας.Δες πως καθαριζαν τον 18ο αιωνα κ μαθε..Ξερεις εσυ...
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Παντελονι αν φορας ξερω.Τα βασικα σαν αντρας..Τωρα για φουστα ειναι αναλογα το υφασμα που φορας.Δες πως καθαριζαν τον 18ο αιωνα κ μαθε..Ξερεις εσυ... Έλα να μου την καθαρίσεις εσύ, σε κόβω να ξέρεις από αυτά. Αλλά που να τα πιάσεις... Αποχωρώ από το off topic, εκτός αν έχεις κάτι σημαντικό να πεις εκτός από κοτσάνες.
katsouras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Εγω να τα πιασω η εσυ;Αντε να τρολλαρεις και σε αλλα θεματα πρεπει να σε τακτικος..Αντε κ καλους καθαρισμους εσυ που ξερεις...Σαινι μου εσυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις