Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Ιανουάριο θα κάνω δηλώσεις για μεταπτυχιακό σε κάποιο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα του risk analysis μαθηματικόποιημένο τμήμα όχι το business αλλά βρίσκομαι σε δίλημμα όσον αφορά την επιλογή πανεπιστημίου αφού είμαι μεταξύ των Risk and Stochastics του LSE και του Financial Modelling and Optimization του University of Edinburgh.

Κατά την γνώμη μου το τμήμα του LSE είναι καλύτερο από πλευράς προοπτικής και εύρεσης εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όσο και από πλευράς εκπαίδευσης αν και δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο επίπεδο των 2 πανεπιστημίων.Από την άλλη το Εδιμβούργο είναι υπέροχο σαν πόλη και επιπλέον το συγκεκριμένο τμήμα περιέχει 2 επιπλέον μαθήματα που μου αρέσουν πολύ όπως η θεωρία παιγνίων και το optimization.Στρέφομαι προς το Εδιμβούργο αλλά φοβάμαι μήπως το μετανιώσω στο μέλλον (ότι π.χ δεν πήγα στο "καλύτερο" LSE).

Ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η ορθή επιλογή βάσει των σημερινών συνθηκών?αν μπορείτε δώστε μου το κλίμα που επικρατεί και στα 2 πανεπιστήμια.Ευχαριστώ :D

edit α να και η δομή του κάθε τμήματος Link

Link

Δημοσ.

Πτυχίο εφαρμοσμένων μαθηματικών -οικονομική κατεύθυνση(στοχαστικές ανελίξεις-στοχαστικές διαφορικές εξισώσεις,αριθμητικές μέθοδοι,στατιστική,μέθοδοι monte-carlo,θεωρία παιγνίων και βέβαια τα κλασσικά μαθηματικά μαθήματα ....αυτά κάνουμε στο προπτυχιακό πάνω κάτω)

Δημοσ.

Απλά σκόρπιες σκέψεις γιατί πραγματικά το δίλλημα σου είναι μεγάλο :P

Μην διαλέξεις μεταπτυχιακό ανάλογα με το πόσο όμορφη είναι η πόλη, μην σε επηρεάσει στο ελάχιστο αυτό. Μεταπτυχιακό και στην Αγγλία και σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και στα μαθηματικά δεν θα σου αφήσει και πολύ χρόνο για tour :D Άσε που όλα είναι κοντά με τις συγκοινωνίες και μπορείς να πηγαίνεις όπου θες στις μεγάλες διακοπές ή όταν τελειώσεις.

Δεύτερον εγώ προσωπικά θα διάλεγα πανεπιστήμιο ανάλογα με τα μαθήματα που μου αρέσουν. Όπως έγραψα και στο άλλο νήμα από ένα σημείο και μετά οι λίστες και οι αξιολογήσεις δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Σίγουρα το LSE είναι κορυφή και έχει wow factor σε επίπεδα Oxford/Cambridge αλλά σκέψου ότι το ίδιο θεωρείται και το City πχ που είναι πολλές θέσεις χαμηλότερα. Και το Εδιμβούργο έχει πολύ καλό όνομα πάντως.

Ένα άλλο αβανταζ του LSE είναι φυσικά το Λονδίνο και το proximity σε διάφορα career fairs και εταιρίες αλλά και το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου νομίζω διοργανώνει τα δικά του.

Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα μαθήματα του Εδιμβούργου αλλά εσύ τι έχεις κάνει? Προσωπικά ας πούμε μ' αρέσουν πάρα πολύ τα Nonlinear / Stochastic / Combinatorial Optimization, Simulation και δεν μπορώ με τίποτα τα Insurance Mathematics αλλά αν τα έκανες στο πτυχίο σου μπορεί να μην σου προσφέρει τίποτα καινούριο.

Απορία, Derivatives και Black & Scholes έχεις κάνει στο προπτυχιακό?

Δημοσ.

Απλά σκόρπιες σκέψεις γιατί πραγματικά το δίλλημα σου είναι μεγάλο :P

Μην διαλέξεις μεταπτυχιακό ανάλογα με το πόσο όμορφη είναι η πόλη, μην σε επηρεάσει στο ελάχιστο αυτό. Μεταπτυχιακό και στην Αγγλία και σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και στα μαθηματικά δεν θα σου αφήσει και πολύ χρόνο για tour :D Άσε που όλα είναι κοντάμ ε τις συγκοινωνίες και μπορείς να πηγαίνεις όπου θες στις μεγάλες διακοπές ή όταν τελειώσεις.

Δεύτερον εγώ προσωπικά θα διάλεγα πανεπιστήμιο ανάλογα με τα μαθήματα που μου αρέσουν. Όπως έγραψα και στο άλλο νήμα από ένα σημείο και μετά οι λίστες και οι αξιολογήσεις δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Σίγουρα το LSE είναι κορυφή και έχει wow factor σε επίπεδα Oxford/Cambridge αλλά σκέψου ότι το ίδιο θεωρείται και το City πχ που είναι πολλές θέσεις χαμηλότερα. Και το Εδιμβούργο έχει πολύ καλό όνομα πάντως.

Ένα άλλο αβανταζ του LSE είναι φυσικά το Λονδίνο και το proximity σε διάφορα career fairs και εταιρίες αλλά και το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου νομίζω διοργανώνει τα δικά του.

Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα μαθήματα του Εδιμβούργου αλλά εσύ τι έχεις κάνει? Προσωπικά ας πούμε μ' αρέσουν πάρα πολύ τα Nonlinear / Stochastic / Combinatorial Optimization, Simulation και δεν μπορώ με τίποτα τα Insurance Mathematics αλλά αν τα έκανες στο πτυχίο σου μπορεί να μην σου προσφέρει τίποτα καινούριο.

Απορία, Derivatives και Black & Scholes έχεις κάνει στο προπτυχιακό?

το θυμαμαι και ανατριχιαζω...

Δημοσ.

1)Ναι μου έχουν πει ότι το Λονδίνο είναι το κέντρο των επιχειρήσεων-τραπεζών και ειδικά από LSE έχεις αυξημένες πιθανότητες να προσληφθείς.

2)Και τα 2 τμήματα έχουν μαθήματα που μου αρέσουν απλώς το edinburgh έχει και Game theory που μου αρέσει πολύ..αφού αν τυχόν κάνω διδακτορικό θα κάνω σε αυτόν τον τομέα(από ότι είδα δεν υπάρχει στο LSE και δεν ξέρω αν μπορώ να το πάρω από άλλο τμήμα).Έχω κάνει τα κλασσικά μαθηματικά(συνήθεις διαφορικές εξισώσεις,μερικές διαφορικές,συναρτησιακή ανάλυση,αριθμητική ανάλυση,αριθμητική επίλυση συνήθων διαφορικών κτλ),από οικονομικά μαθήματα έχω κάνει χρηματοοικονομική ανάλυση,μάκρο 1,2 μικρο 1,2 οικονομετρία και 1 ένα μάθημα διοίκησης επιχειρήσεων.Τέλος από μαθηματικά οικονομικά έχω κάνει game theory,monte carlo methods,stochastic processes 1,2,optimization(γραμμικός και μη προγραμματισμός),περιγραφική στατιστική,εφαρμοσμένη στατιστική(linear-multiple regression,analysis of variance,εισαγωγή σε time series μέχρι μοντέλα ARIMA),και τέλος μαθηματική χρηματοοικονομία (Εισαγωγή στα παράγωγα χρεωγράφων, προθεσμιακά συμβόλαια, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσηςδικαιώματα αγοράς/πώλησης ευρωπαϊκού και αμερικανικού τύπου. Βασικές σχέσεις επιτηδειότητας. Υποδείγματα

μιας περιόδου. Διωνυμικό υπόδειγμα τιμολογήσεως. Αντιστάθμιση κινδύνου. Ισοδύναμα μαρτινγαλε μέτρα. Το

θεμελιώδες θεώρημα της τιμολόγησης παραγώγων σε υποδείγματα διακριτού χρόνου. Το υπόδειγμα των Black &

Scholes. Στοχαστικές διαφορικές εξισώσεις. Διαφορική εξίσωση των Black & Scholes. Δικαιώματα με φράγματα

(barrier options)).

Αυτά έχω κάνει....αρχικά σκεφτόμουν financial mathematics αλλά δεν τα πάω καλά με τον προγραμματισμό ξέρω matlab,SAS αλλά τα βρίσκω μπαστούνια στην C οπότε το απέφυγα γιατί είναι γεμάτο numerical methods .Θεωρώ ότι έχω ένα ευρύ φάσμα γνώσεων το όποιο θα με βοηθήσει στο μεταπτυχιακό(τουλάχιστον στην αρχή)όποτε σε όποιο και από τα 2 τμήματα και να πάω δεν θα είμαι σαν χαμένος.Απλώς δεν ξέρω αν τελικά αξίζει να πάω Εδιμβούργο και να αφήσω το LSE.

Τελικά σαν προγράμματα ποιο από τα 2 θεωρείτε ότι ανταποκρίνεται στην αγορά εργασίας?(τόσο για Ελλάδα όσο και για εξωτερικό)Ρωτάω γιατί μου φαίνεται το αυτό του Εδιμβούργου καλύπτει μεγαλύτερο range θέσεων εργασίας λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας μαθημάτων .Αυτά :D

Δημοσ.

Επιλογη βαση μαθηματων κατα τη γνωμη μου , μιας και θα τα διδασκεσαι για 2 χρονια.(αν μη τι αλλο ειναι επιλογη σου και δε χωραει να πεις ''τι μαθαινω εδω περα...'')

το LSE δεν ειναι πλεον το LSE που ηταν πριν 15 και βαλε χρονια ουτε μιλαμε για τετοιο gap σε σχεση με το πανεπιστημιο του Εδιμβουργου.

Βεβαια οπως ειπαμε, Λονδινο εισαι , LSE εισαι πραγμα που κανει την ανευρεση εργασιας μετεπειτα και ισως κατα τη διαρκεια του προγραμματος πιθανοτερη και σιγουρα ευκολοτερη εαν το εχεις και σαν στοχο αμεσα.

Ε τωρα για την πολη , ωραιο το Εδιμβουργο αλλα και το Λονδινο ε...:D

Δημοσ.

Βεβαια οπως ειπαμε, Λονδινο εισαι , LSE εισαι πραγμα που κανει την ανευρεση εργασιας μετεπειτα και ισως κατα τη διαρκεια του προγραμματος πιθανοτερη και σιγουρα ευκολοτερη εαν το εχεις και σαν στοχο αμεσα.

Αν εχεις τα χρήματα (δίδακτρα και living expenses) και σε δέχονται LSE, χωρίς δεύτερη σκέψη! Τα career services μετά κάνουν παπάδες εκεί. Να χεις στο νου σου οτι στη βρετανική αγορά πλέον παίζει networking και school (- εννοείται και να μπορείς να ανταπεξέλθεις όταν πας σε ενα assessment αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη φάση).

Αν σε ενδιαφέρουν μαθήματα που δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα φρόντισε να τα αποκτήσεις απο καμια επαγγελματική πιστοποίηση - σε καμία περίπτωση μη σε αποτρέψει αυτό απο την επιλογή σου στα πανεπιστήμια.

All the best

Δημοσ.

Άρα από αυτά που γράφεις έχεις κάνει τα μαθήματα του LSE ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους?

Γενικά αν θέλεις όνομα, wow factor, πιο "επαγγελματικά δυνατό" πανεπιστήμιο, μεγαλύτερο (?) networking και να είσαι στην καρδιά ενός χρηματοοικονομικού κέντρου, πήγαινε LSE.

Αν θέλεις να μάθεις παραπάνω πράγματα ή αν συνεχίσεις σίγουρα για διδακτορικό οπότε θέλεις πιο ουσιαστικές και ευρείς γνώσεις πήγαινε Εδιμβούργο.

Τα recruitments στην Αγγλία (Ελλάδα δεν γνωρίζω) σε συντριπτική πλειοψηφία "are open to any degree discipline", πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα που θα πάρεις δεν επηρεάζουν το employability σου, ούτε τις ευκαιρίες σου. Συμφοιτητής δούλευε στη Goldman Sachs ναι μεν προερχόμενος από Cambridge, αλλά με πτυχίο Ιστορίας (??!), οπότε εσύ ειδικά με πρώτο πτυχίο μαθηματικά και δεύτερο χρηματοοικονομικά μαθηματικά μην σε απασχολεί καθόλου.

Τα career services μετά κάνουν παπάδες εκεί.

Έχεις προσωπική εμπειρία? Αν ναι έχω κάτι ερωτήσεις.

Δημοσ.

Γενικά αν θέλεις όνομα, wow factor, πιο "επαγγελματικά δυνατό" πανεπιστήμιο, μεγαλύτερο (?) networking και να είσαι στην καρδιά ενός χρηματοοικονομικού κέντρου, πήγαινε LSE.

Συμφωνώ και γω σε αυτό. Risky λύση ειναι να πάρεις δάνειο και να το κάνεις american dream (δανειο-διδακτρα-δουλειά στο city) - νομίζω αξίζει τον ρίσκο.

Τα recruitments στην Αγγλία (Ελλάδα δεν γνωρίζω) σε συντριπτική πλειοψηφία "are open to any degree discipline", πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα που θα πάρεις δεν επηρεάζουν το employability σου, ούτε τις ευκαιρίες σου. Συμφοιτητής δούλευε στη Goldman Sachs ναι μεν προερχόμενος από Cambridge, αλλά με πτυχίο Ιστορίας (??!), οπότε εσύ ειδικά με πρώτο πτυχίο μαθηματικά και δεύτερο χρηματοοικονομικά μαθηματικά μην σε απασχολεί καθόλου.

Εχω την εντύπωση οτι αυτό δεν ειναι καλό για παράδειγμα-πρότυπο για το παιδί. όσο πιο σχετικό το πτυχίο, τόσο πιο γρήγορα καταλαβαίνει τα του χώρου και αυτο βοηθάει πολύ στα recruitments.

Έχεις προσωπική εμπειρία? Αν ναι έχω κάτι ερωτήσεις.

ρίξτο :)

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι αυτό δεν ειναι καλό για παράδειγμα-πρότυπο για το παιδί. όσο πιο σχετικό το πτυχίο, τόσο πιο γρήγορα καταλαβαίνει τα του χώρου και αυτο βοηθάει πολύ στα recruitments.

Μα έχει ήδη τελειώσει Μαθηματικά, έχει κάνει οικονομικά μαθήματα και όποιο πανεπιστήμιο και να διαλέξει θα κάνει σίγουρα χρηματοοικονομικά, οπότε το αν θα κάνει Risk-Neutral Asset Pricing αντί για Quantifying Risk and Modelling Alternative Markets πχ δεν νομίζω να τον επηρεάσει καθόλου.

Για το άλλο στέλνω pm.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας και τις συμβουλές σας.Μου φαίνεται τελικά ότι η καλύτερη λύση είναι ένα μεταπτυχιακό στο LSE και ανάλογα στην συνέχεια (αν πάει καλά το μεταπτυχιακό ή αν δεν βρω εργασία)διδακτορικό στο Εδιμβούργο.Οικονομικά πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω και λογικά θα με δεχθεί το LSE με 8.36 βαθμό αν κρίνω άπο άλλους φίλους μου που μπήκαν με 7-7.5

Δημοσ.

Μα έχει ήδη τελειώσει Μαθηματικά, έχει κάνει οικονομικά μαθήματα και όποιο πανεπιστήμιο και να διαλέξει θα κάνει σίγουρα χρηματοοικονομικά, οπότε το αν θα κάνει Risk-Neutral Asset Pricing αντί για Quantifying Risk and Modelling Alternative Markets πχ δεν νομίζω να τον επηρεάσει καθόλου.

Συμφωνώ, γενικ;a το ανέφερα ;)

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου το τμήμα του LSE είναι καλύτερο από πλευράς προοπτικής και εύρεσης εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

Που έχει δλδ προοπτική στην Ελλάδα ?

Δημοσ.

λιγοτερες πιθανοτητες εχεις να βρεις δουλεια στη Ελλαδα με τετοιο βιογραφικο παντως... :mrgreen:

θεωρησε οτι εχεις απαιτησεις...και λογιστη με μεταπτυχιακο στο LSE δε νομιζω να θελουν πολλοι:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...