skiabox Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Η φήμη πάντως, οτι σου κάνουν αναπάντητη όταν είναι να σε καλέσουν σε interview, για να μην χαλάνε μονάδες, είναι μάλλον ανακριβής.... Ευτυχώς που το άκουσα και γω εγκαίρως, ζαχάρωνα τα Vdsl της... παλιά όμως... Εγώ πραγματικά απορώ πως δεν επαναστατεί ο κόσμος όταν συμβαίνουν από την μια πλευρά αυτά, και από την άλλη τα τεμπελόσκυλα του δημοσίου προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού. Πραγματικά εντυπωσιάζομαι και αναρωτιέμαι πιο είναι το όριο μετά από το οποίο γίνεται επανάσταση. Δηλαδή πρέπει να φθάσουμε τα 5 εκατομμύρια άνεργοι για να αντιδράσει ο κόσμος;
liopyr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ευτυχώς που το άκουσα και γω εγκαίρως, ζαχάρωνα τα Vdsl της... παλιά όμως... Βάση της παραπάνω πρότασης, σκεφτόμουν, έστω πως καλύπτονται από το νομικό κομμάτι να κάνουν μια τέτοια κίνηση, έστω πως το ηθικό κομμάτι δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει τέτοιες αποφάσεις, βρε βλαχομανατζαράκο του ντιρί, πόσο έξυπνη θεωρείς μια τέτοια κίνηση από άποψη δυσφήμισης και μόνο, όταν οι επιχειρήσεις σου κάνουν παιχνίδι σε δύο χώρες που η ανεργία καλπάζει;
D_N_A Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Εγώ πραγματικά απορώ πως δεν επαναστατεί ο κόσμος όταν συμβαίνουν από την μια πλευρά αυτά, και από την άλλη τα τεμπελόσκυλα του δημοσίου προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού. Πραγματικά εντυπωσιάζομαι και αναρωτιέμαι πιο είναι το όριο μετά από το οποίο γίνεται επανάσταση. Δηλαδή πρέπει να φθάσουμε τα 5 εκατομμύρια άνεργοι για να αντιδράσει ο κόσμος; Nope! Και τοτε θα είναι τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια (και κάτι) αρα μάλλον εμφίλιος μπορει να γίνει. Επανάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ΜΟΝΟ οταν ΟΛΟΙ πάθουμε κάτι. Πχ. χούντα
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 βρε βλαχομανατζαράκο του ντιρί :-D :-D :-D :-D
skiabox Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Nope! Και τοτε θα είναι τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια (και κάτι) αρα μάλλον εμφίλιος μπορει να γίνει. Επανάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ΜΟΝΟ οταν ΟΛΟΙ πάθουμε κάτι. Πχ. χούντα Πάντως κάτι θα γίνει να μου το θυμηθείς. Οι διαφορές ανά ηλικιακές 5ετίες είναι χαοτικές πλέον. D_N_A : Χειρότερη χούντα από την χούντα της τεμπελιάς και της ελάσσονος προσπάθειας δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει.Και μάλιστα θεωρώ ότι η χούντα της τεμπελιάς θα έχει 100 φορές χειρότερο τέλος από οτιδήποτε έχουμε δει.
D_N_A Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Πάντως κάτι θα γίνει να μου το θυμηθείς. Οι διαφορές ανά ηλικιακές 5ετίες είναι χαοτικές πλέον. D_N_A : Χειρότερη χούντα από την χούντα της τεμπελιάς και της ελάσσονος προσπάθειας δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει.Και μάλιστα θεωρώ ότι η χούντα της τεμπελιάς θα έχει 100 φορές χειρότερο τέλος από οτιδήποτε έχουμε δει. Θα κοπεί και αυτη σιγα σιγα φίλε μου, δεν μπορεί ο κάθε γονιός να συντηρεί με ένα μισθο/ συνταξη/οτι άλλο, μια οικογένεια. Η τεμπελιά πάντως δεν είναι χουντα, είναι επιλογή και σιγα σιγα θα αλλάξει η ιδεολογία των γονιών όσον αφορά τα θρεφτάρια τους και κατασυνέπεια και των παιδιών. Γενικά πάντως το μόνο που κάνουμε είναι να επικρίνουμε και αυτοκαταστρεφόμαστε, σαν να μας χρωστάνε όλοι κι εμείς να μην οφείλουμε να προσφέρουμε τίποτα σε μια συλλογική προσπάθεια που όλοι επικαλούμαστε, αλλά τελικά πολύ λίγοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν έμπρακτα. Είναι αρκετοί αυτοι που έμαθαν να ζουν αδιάφορα και ενεργούν αντικοινωνικά.
cyber_katsarida Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 άι καλά.... μερικοί ονειρεύονται επαναστάσεις στην ελλάδα μάλλον φταίει που μπήκε ο Ιούλης. το κακό είναι πως οτιδήποτε στραβό συμβαίνει το συνηθίζουμε και από ένα σημείο και μετά το θεωρούμε δεδομένο και δε μας κάνει εντύπωση. επίσης μόλις μου ήρθε κάτι στο μυαλό. αν βάλω μια αγγελία να προσλάβω κάποια άτομα και ζητάω μαζί με την αίτηση-βιογραφικό να καταβάλουν 20€ είμαι νόμιμος; λογικά πρέπει να κόψω απόδειξη. πρέπει να κάνω έναρξη κάποιου επαγγέλματος; γενικά πως μπορώ να το στήσω; παρακαλώ απαντήστε σοβαρά. δεν κάνω πλάκα.
thanocaster Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μα ρε DNA, πώς να λειτουργήσεις υπέρ του κοινωνικού οφέλους όταν η κοινωνία η ίδια δρα εχθρικά απέναντι στην μονάδα; Λες να βοηθήσω. Οκ, μαζί σου. Αν, όμως, σου πω πόσο με αφαίμαξε το ελληνικό κράτος όταν προσπάθησα να επενδύσω σαν νέος επιχειρηματίας, πόσο με πλήρωσε σαν συνεργάτη του και μετά από πόσο καιρό, και -το κυριότερο- την ποιότητα όλων των υπηρεσιών που μου προσέφερε (πχ εκπαίδευση, υγεία και προστασία) και βάλε σε αυτά και την απαίτηση να το υπηρετήσω και στρατιωτικά με μοναδικό πραγματικό λόγο να κρύβει την ανεργία που δεν μπορεί να καταπολεμήσει, θα μας πάρουν και τους δυο τα δάκρυα. Θεωρώ πως το ελληνικό κράτος είναι αρκετά εχθρικό για τους πολίτες του, και, ναι μεν σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι, αλλά από την άλλη, όταν βλέπω πως ένα καλό -πλειοψηφικό- ~30-50% δεν έχει διάθεση να το αλλάξει, τότε μαζεύω τα κουβαδάκια μου και πάω να παίξω σε άλλη παραλία. Όπως είχα διαβάσει κάποτε σε κάποιο twit: «Ελληνικό κράτος ή πώς να καταστρέψετε μια επένδυση 25 χρόνων δωρεάν παιδείας, υγείας και πρόνοιας». Έτσι ακριβώς, αυτό το κράτος με «ανάγκασε», αφού με σπούδασε και με μεγάλωσε, να δώσω τα πιο παραγωγικά μου χρόνια σε κάποιο άλλο κράτος, πολύ πιο φιλικό προς εμένα. Δεν πειράζει. 7 χρόνια μου μπήκε συνεταιράκι μόνο στα κέρδη μου. Το πλήρωσα και με το παραπάνω, χωρίς να του το χρωστάω. Όταν πλέον δεν είχα κέρδη, μου ζήτησε να το ξαναπληρώσω. Το ξανάκανα. Τώρα, στην δική του κατάρρευση, δεν έχω καμιά όρεξη να το βοηθήσω. ΥΓ> Δεν τα γράφω επιθετικά προς εσένα αυτά ε.
D_N_A Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μα ρε DNA, πώς να λειτουργήσεις υπέρ του κοινωνικού οφέλους όταν η κοινωνία η ίδια δρα εχθρικά απέναντι στην μονάδα; Λες να βοηθήσω. Οκ, μαζί σου. Αν, όμως, σου πω πόσο με αφαίμαξε το ελληνικό κράτος όταν προσπάθησα να επενδύσω σαν νέος επιχειρηματίας, πόσο με πλήρωσε σαν συνεργάτη του και μετά από πόσο καιρό, και -το κυριότερο- την ποιότητα όλων των υπηρεσιών που μου προσέφερε (πχ εκπαίδευση, υγεία και προστασία) και βάλε σε αυτά και την απαίτηση να το υπηρετήσω και στρατιωτικά με μοναδικό πραγματικό λόγο να κρύβει την ανεργία που δεν μπορεί να καταπολεμήσει, θα μας πάρουν και τους δυο τα δάκρυα. Θεωρώ πως το ελληνικό κράτος είναι αρκετά εχθρικό για τους πολίτες του, και, ναι μεν σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι, αλλά από την άλλη, όταν βλέπω πως ένα καλό -πλειοψηφικό- ~30-50% δεν έχει διάθεση να το αλλάξει, τότε μαζεύω τα κουβαδάκια μου και πάω να παίξω σε άλλη παραλία. Όπως είχα διαβάσει κάποτε σε κάποιο twit: «Ελληνικό κράτος ή πώς να καταστρέψετε μια επένδυση 25 χρόνων δωρεάν παιδείας, υγείας και πρόνοιας». Έτσι ακριβώς, αυτό το κράτος με «ανάγκασε», αφού με σπούδασε και με μεγάλωσε, να δώσω τα πιο παραγωγικά μου χρόνια σε κάποιο άλλο κράτος, πολύ πιο φιλικό προς εμένα. Δεν πειράζει. 7 χρόνια μου μπήκε συνεταιράκι μόνο στα κέρδη μου. Το πλήρωσα και με το παραπάνω, χωρίς να του το χρωστάω. Όταν πλέον δεν είχα κέρδη, μου ζήτησε να το ξαναπληρώσω. Το ξανάκανα. Τώρα, στην δική του κατάρρευση, δεν έχω καμιά όρεξη να το βοηθήσω. ΥΓ> Δεν τα γράφω επιθετικά προς εσένα αυτά ε. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, εγω δεν αναφέρθηκα όμως σε ενεργόυς πολίτες. Ο άεργος/τεμπέλης που παίρνει το ταμείο εργασίας και έξτρα παραδάκι απο τους γονείς του είναι εξυπνότερος απο σένα που τρέχεις πέρα δώθε?
skiabox Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 D_N_A : Η τεμπελιά είναι χούντα και όμως.Οπως έχω γράψει και σε άλλο thread αν δεν ζεις εις βάρος των άλλων στην Ελλάδα δεν έχεις καμιά τύχη.Δηλαδή αν δεν είσαι ΔΥ , επιχειρηματίας που κλέβει την εφορία , ή νταβατζής (βλέπε κλειστά επαγγέλματα) δεν μπορείς ούτε οικογένεια να κάνεις , ούτε πολλούς φίλους είτε γενικότερα να ζήσεις-επιβιώσεις. Μην ξεχνάς πως έφτασε αυτή η χούντα να ζητάει λεφτά από ανέργους για να διεκδικήσει τα κεκτημένα. Συνεπώς αν δεν μπορείς να ζήσεις σε αυτήν την χώρα παρά μόνο ως παράσιτο, έχουμε και παραέχουμε χούντα, όπου χρησιμοποιείται ο οικονομικός στραγγαλισμός εναντίον οποιουδήποτε του αρέσει να δημιουργεί, αντί για τα όπλα που θα χρησιμοποιούσε μια στρατιωτική χούντα. Μα ρε DNA, πώς να λειτουργήσεις υπέρ του κοινωνικού οφέλους όταν η κοινωνία η ίδια δρα εχθρικά απέναντι στην μονάδα; Λες να βοηθήσω. Οκ, μαζί σου. Αν, όμως, σου πω πόσο με αφαίμαξε το ελληνικό κράτος όταν προσπάθησα να επενδύσω σαν νέος επιχειρηματίας, πόσο με πλήρωσε σαν συνεργάτη του και μετά από πόσο καιρό, και -το κυριότερο- την ποιότητα όλων των υπηρεσιών που μου προσέφερε (πχ εκπαίδευση, υγεία και προστασία) και βάλε σε αυτά και την απαίτηση να το υπηρετήσω και στρατιωτικά με μοναδικό πραγματικό λόγο να κρύβει την ανεργία που δεν μπορεί να καταπολεμήσει, θα μας πάρουν και τους δυο τα δάκρυα. Θεωρώ πως το ελληνικό κράτος είναι αρκετά εχθρικό για τους πολίτες του, και, ναι μεν σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι, αλλά από την άλλη, όταν βλέπω πως ένα καλό -πλειοψηφικό- ~30-50% δεν έχει διάθεση να το αλλάξει, τότε μαζεύω τα κουβαδάκια μου και πάω να παίξω σε άλλη παραλία. Όπως είχα διαβάσει κάποτε σε κάποιο twit: «Ελληνικό κράτος ή πώς να καταστρέψετε μια επένδυση 25 χρόνων δωρεάν παιδείας, υγείας και πρόνοιας». Έτσι ακριβώς, αυτό το κράτος με «ανάγκασε», αφού με σπούδασε και με μεγάλωσε, να δώσω τα πιο παραγωγικά μου χρόνια σε κάποιο άλλο κράτος, πολύ πιο φιλικό προς εμένα. Δεν πειράζει. 7 χρόνια μου μπήκε συνεταιράκι μόνο στα κέρδη μου. Το πλήρωσα και με το παραπάνω, χωρίς να του το χρωστάω. Όταν πλέον δεν είχα κέρδη, μου ζήτησε να το ξαναπληρώσω. Το ξανάκανα. Τώρα, στην δική του κατάρρευση, δεν έχω καμιά όρεξη να το βοηθήσω. ΥΓ> Δεν τα γράφω επιθετικά προς εσένα αυτά ε. Ετσι ακριβώς.Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση , όπως έχω ξαναγράψει θα είναι η μαζική μετανάστευση ελλήνων που ξέρουν να παράγουν κάτι στο εξωτερικό.Μετά το σάπιο σύστημα ξαφνικά θα βρεθεί χωρίς να έχει κάποιον να απομυζήσει και θα καταρεύσει οικονομικά. Το ότι ζητάει χρήματα από ανέργους για παράδειγμα είναι σημάδι ότι το παρασιτικό σύστημα είναι στα τελευταία του και μετράει ένα δύο χρόνια το πολύ.
FedonasP Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Βάση της παραπάνω πρότασης, σκεφτόμουν, έστω πως καλύπτονται από το νομικό κομμάτι να κάνουν μια τέτοια κίνηση, έστω πως το ηθικό κομμάτι δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει τέτοιες αποφάσεις, βρε βλαχομανατζαράκο του ντιρί, πόσο έξυπνη θεωρείς μια τέτοια κίνηση από άποψη δυσφήμισης και μόνο, όταν οι επιχειρήσεις σου κάνουν παιχνίδι σε δύο χώρες που η ανεργία καλπάζει; γιατί οι άνθρωποι είναι στόκοι... όχι μόνο της cyta.. αλλα γενικά οι έλληνες "επιχειρηματίες" δεν θέλουν να έχουν όνομα,στόχο/σκοπό και ανάπτυξη τους αρκεί απλά να απλώσουν ένα δίχτυ και από εκεί πέρα ότι πιάσει το δίχτυ αυτό θα φάνε... (ανυποψίαστους, ανενημέρωτους, αναγκασμένος λόγω απουσιας εναλλακτικών κτλ) τώρα αν μετά τους βρίζουν ή δεν έμειναν ευχαριστημένοι ή ή ή... ποσώς τους ενδιαφέρει αρκεί να αρπάξουν κάτι από εσένα. Ήμουν για παράδειγμα στα public χθες στον τομέα των video games (όχι πως τα αλλα πάνε πίσω..) και στα μεταχειρισμένα παιχνίδια δεν υπήρχε τίποτα -πέρα από στοίβες με ποδοσφαιράκια- και αυτό γιατί? 1) γιατί τα καινούργια video games τους τα πουλάνε πανάκριβα 2) τα μεταχειρισμένα τα αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί 3) τα λεφτά που δίνουν για τα μεταχειρισμένα δεν είναι λεφτά αλλα κουπόνια που μπορείς να τα ανταλλάξεις μονο για εκείνη την μέρα (λες και τι πείραζε να είχαν αόριστη διάρκεια... ) οποτε πως να πουλήσετε ρε στόκοι?? αυτοί αγοράζουν (από τους προμηθευτές)ένα παιχνίδι 15 euro και το πουλάνε 60.... και μετά αγοράζουν το ίδιο παιχνίδι από κάποιον ως μεταχειρισμένο με 10 euro και το πουλάνε 28..... πλακα κάνουν? Βάλε κύριος μεγαλύτερες τιμές αγοράς απο εσενα στα μεταχειρισμένα, μείωσε το δικο σου κέρδος στην πώληση τους (αφού έτσι και αλλιώς δεν τους δίνεις λεφτά απλά τους πουλάς πιο φτηνά το εμπόρευμα σου που έτσι και αλλιώς τόσο χαμηλά που το αγοράζεις κέρδος έχεις) και κανε και εκπτώσεις σε όσους δίνουν μεταχειρισμένα ... έτσι θα έχεις πλούσια γκάμα μεταχειρισμένων (= πολής κόσμος θα περνάει για να τα τσεκάρει άρα έχει κίνηση το μαγαζί και όλο κάποιοι θα τσιμπήσουν και κάτι παραδίπλα εκτος από games) και ο τζίρος στα games σου θα ανεβεί κατακόρυφα.. αλλα oooχι... καλύτερα να έχουμε 3εις και τον κούκο κάθε μηνα που θα αγοράζουν ένα game σε τιμή χρυσαφι επειδή δεν τους κόβει να το πάρουν απ'αλλου.. παρα να έχουμε 33εις που θα αγοράζουν 1-2 games σε τιμή ευκαιρίας (Από την οποια πάλι κέρδος θα βγάζαμε απλά πολύ λιγότερο ανά μονάδα συνολικά όμως κερδισμένοι βγαίνουμε) Απορώ όλοι αυτοί οι "σπουδαγμένοι" που προσλαμβάνουνε μιας και ξεψειρίζουν τα βιογραφικά τους τι στο διάολο σπουδάσανε????? ντίπ μπάζα...
skiabox Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 FedonasP : Οι έλληνες επιχειρηματίες είναι σε άμυνα από το 81 και μετά.Δε φταίνε αυτοί.
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 FedonasP : Οι έλληνες επιχειρηματίες είναι σε άμυνα από το 81 και μετά.Δε φταίνε αυτοί. και μαζί τους οι έλληνες ιδιωτικοί υπάλληλοι.
asteropi22 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 ρε ποια άμυνα πλακα κάνετε να στο παράδειγμα που σας έδωσε με τα public... τι άμυνα? άμυνα στο κέρδος και στον τζίρο? δηλαδή ώρες ώρες απορώ είναι σαν να έχουν γενικούς διευθυντές μπακάλιδες της μεταπολεμικής περιόδου... πραγματικά οι πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων έχει την εξής στρατηγική.... πουλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και όσοι κάτσουν και ας είναι λίγοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα