Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι γύφτισσες. Μπαίνουν στην πολυκατοικία και έχουν 2-3 vetex και χτυπάνε κουδούνια να δουν τι παίζει από ενοίκους και αν ανοίξεις λένε "πάρε κανα vetex καλέ συ"

Τις προάλλες μια ξεβίδωσε και προσπάθησε να βγάλει το ματάκι από την πόρτα μου ενώ εγώ από πίσω κοίταζα χωρίς να μιλάω να δω τι θα κάνει. Καθώς το ξεβίδωσε ανοίγω την πόρτα απότομα (όντας μόνο με το ξεχειλωμένο μποξεράκι από την ζέστη) και της λέω "ή θα σε γαμήσω η φεύγεις και δε ξαναγυρνάς"

Καπνός έγινε :mrgreen:

Όσο για το θέμα, πριν 3 χρόνια στα Κάτω Πετράλωνα, είχαμε πέσει για ύπνο με την πρώην μου και πριν κοιμηθώ βλέπω ένα μαλάκα να πηδάει από την δίπλα ταράτσα στο πίσω μπαλκόνι (5ος όροφος). Πετάγομαι και αρχίζω τα γκαρίδια και βγαίνω με ένα κουζινομάχαιρο και ένα τηγάνι (το τηγάνι για primary όπλο και την μαχαίρα σε περίπτωση που χρειαζόταν) ο τύπος με βλέπει και ξαναπηδάει απέναντι και άρχισε να τρέχει από ταράτσα σε ταράτσα. Φώναξα τους μπάτσους και το μόνο που μου είπαν είναι "το σπίτι αυτό είναι στόχος και συνεχώς μας λένε για κλέφτες, καλύτερα να μετακομίσετε μάλλον κάποια σχέση έχει ο ιδιοκτήτης αλλά δε μπορούμε να κάνουμε και τίποτα".

Και στις 2 περιπτώσεις το ότι ήμουν με ξεχειλωμένα βρακιά και την κοιλάρα να ξεπροβάλει μάλλον λειτούργησε αποτρεπτικά :mrgreen:

Δημοσ.

ή ακομα καλυτερα "Πετρο πες τον Μανωλη να φερει το οπλο γρηγορα."

Οποτε υπαρχει αυτοματα μεγαλη πιθανοτατα ο ληστης να σκεφτει οτι το σπιτι εχει τουλαχιστον 2 ή 3 ατομα καθως και οπλο οποτε πιθανοτατα θα φυγει αμεσως.

η ακομα καλυτερα, πετρο πες στον αντωνη να πει στον δημητρη να πει στον νικο να πει στον παναγιωτη να φερει το οπλο. ετσι θα νομισει οτι ειναι 6 ατομα μεσα στο σπιτι.

Δημοσ.

τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν μπει σε 8 σπίτια στην γειτονιά μου ..

ξεκίνησαν απο ενα σπίτι που είναι λιγα μέτρα απο το δικό μου πάνω σε κεντρικό δρόμο και ο ιδιοκτήτης άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να το βάλουν στα πόδια και είχαν το θράσος λίγα λεπτά αργότερα να προσπαθήσουν να μπουν και σε άλλο σπίτι , δύο σπίτια πιο πέρα απο εκείνο που είχαν μπει αρχικά, που και εκεί τους περίμενε καραμπίνα (είχε ξυπνήσει απο την βαβούρα και τους πυροβολισμούς) και το έβαλαν επίσης στα πόδια.

σήμερα έμαθα οτι μπήκαν σε άλλα δυο σπίτια χθες το βράδυ. Συνολικά είναι 8 σπίτια που έχουν μπει και ολα ειναι γειτονικά η δυο-τρία σπίτια απο το δικό μου.

και αναρωτιέμαι τώρα και εγω ..

πείτε οτι μπαίνει κάποιος στο σπίτι μου. Τι να κάνω? :mellow:

στο κρεβάτι μου στην δεξιά πλευρά (έχει τοίχο) έχω κολλημένο με ταινία ενα δίκοπο μαχαίρι και κάτω απο το κρεβάτι μου ενα αυτοσχέδιο ρόπαλο με πρόκες . (πάντα τα είχα)

πρέπει να με χτυπήσει και ο άλλος για να μην παω μέσα? τι ισχύει τέλος πάντων ?

Δημοσ.

κάνεις ότι κάνεις, τραβάς και μια μαχαιριά στο μπούτι σου και είσαι κομπλέ..

Δημοσ.

η ακομα καλυτερα, πετρο πες στον αντωνη να πει στον δημητρη να πει στον νικο να πει στον παναγιωτη να φερει το οπλο. ετσι θα νομισει οτι ειναι 6 ατομα μεσα στο σπιτι.

Αυτο παραπαει και δεν μπορει να γινει πιστευτο.

Βρε δεν ειμαι εναντιον σου,ισα ισα.Απλα με σοκαρουν αυτα που εγραψες οτι εγιναν.Δηλαδη εχουμε ενα αχρηστο συστημα που δεν προστατευει τον πολιτη.

Xμμ. Περιεργα πραγματα. Εσενα σε ειχα κρινει για λογικο μελος και ανθρωπινο ον γενικοτερα, με γνωση του τι γινεται τριγυρω σου αλλά μιλας σαν να ανακαλυπτεις την Αμερικη τωρα. Μιλας λες και ζεις 20 χρονια εκτός Ελλαδας.

Οποία εκπληξις η αντιδραση σου.... :fear:

Ευχομαι να μην ξανασυμβει κατι παρομοιο.

Εσυ μπορει να ευχεσαι αλλά ειναι αχρηστη η ευχη σου. Θα ξανασυμβουν πολλα παρομοια εφοσον το παρων καθεστως δεν θα αλλαξει....

Οι ποινες μειωνονται, οι ποινες ειναι ηδη πολυ μικρες, ελαχιστες, υπαρξη χρηματικων εγγυησεων(φυλακισμενοι βγαινουν με χρηματικη εγγυηση), ε πώς μετα να φοβαται ο αλλος να διαπραξει αδικημα?

Βαλε εκει 5 χρονια για αποπειρα ληστειας, βαλε 15 για ληστεια, βαλε +10 για ληστεια με οπλοκατοχη, χωρις αναστολες, χωρις μειωσεις, χωρις εγγυησεις, χωρις τιποτα. 25 χρονια αρχικη ποινη? Σε 25 χρονια θα βγεις. Εκανε ενα λαθακι το παιδι? Ας μην εκανε. Τοσοι και τοσοι αλλοι γιατι δεν κανουν? Η ανοησια πληρωνεται. Αν δεν εχει να φαει να ζητησει, να ζητιανευσει, να βγει στους δρομους, στα καναλια, να παει να ληστεψει σουπερ μαρκετ, οχι να παρει οπλο/μαχαιρι κλπ, και να μπει σπιτι καποιου.

Αλλά οταν δεν εχεις χωρο να βαλεις τους εγκληματιες και αναγκαστικα αθωωνεις αβερτα ΚΑΙ γιατι υπαρχει προβλημα χωρου, ε τι να πει κανείς αλλο? :-(

Δεν υπαρχει σωτηρια....

πείτε οτι μπαίνει κάποιος στο σπίτι μου. Τι να κάνω? :mellow:

στο κρεβάτι μου στην δεξιά πλευρά (έχει τοίχο) έχω κολλημένο με ταινία ενα δίκοπο μαχαίρι και κάτω απο το κρεβάτι μου ενα αυτοσχέδιο ρόπαλο με πρόκες . (πάντα τα είχα)

Τον σκοτωνεις, ανοιγεις, κρυφα απο τα άλλα ανθρωπινα οντα που δεν εμπιστευεσαι 100%, εναν λακκο και τον πετας εκει μεσα προσεχοντας να μην αφησεις αποτυπωματα και αποδειξεις οτι το εκανες εσυ.

Εαν το να αποκρυψεις το γεγονος απο άλλα ανθρωπινα οντα δεν ειναι δυνατο, τοτε πρεπει να αποδειξεις αυτοαμυνα για να δικαιολογησεις οτι τον σκοτωσες και να μην εχεις ποινες. Πολλοι λενε οτι δεν ειναι και τοσο απλο να δικαιολογησεις αυτοαμυνα.

Οποτε το "τι να κανω" επιδεχεται και αλλων ενεργειων. Εαν δεις πχ οτι ο αλλος κραταει μαχαιρι και κινειται απειλητικα προς το μερος σου, δεν νομιζω οτι μπορεις να σκεφτεσαι εαν θα μπορεσεις να αποδειξεις αυτοαμυνα στο δικαστηριο κλπ, και θα κάνεις φυσικα ο,τι μπορεις για να σωθεις, ακομα και να τον σκοτωσεις.

Εαν δεις οτι ο αλλος φοβηθηκε και απομακρυνεται και παει να φυγει τοτε τον αφηνεις να φυγει χωρις να τον κυνηγησεις. Το πιο ασφαλες για εσενα.

Σε ενδιαμεσες περιπτωσεις, πραττεις αναλογως με την περιπτωση. Μην σου τυχει ειναι το ολο θεμα.

Δημοσ.

Κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι γύφτισσες. Μπαίνουν στην πολυκατοικία και έχουν 2-3 vetex και χτυπάνε κουδούνια να δουν τι παίζει από ενοίκους και αν ανοίξεις λένε "πάρε κανα vetex καλέ συ"

Εκτός από το κλασσικό τσεκάρισμα μέσω κουδουνιού, υπάρχει και η πέτρα στο παράθυρο. Σε περίπτωση που λείπετε βράδυ και έχετε κάποιο φως αναμένο, μην είστε σίγουροι ότι δεν θα σας την πέσουν. Θα ρίξουν πέτρα ή οτιδήποτε άλλο βρουν εύκαιρο στο παράθυρο σας για τσεκάρισμα.

Έχω αρκετά πάρε - δώσε με αστυνομία και έχω ακούσει τα μύρια όσα από τα παιδιά.

Δημοσ.

Έπεσα για ύπνο για λίγες ώρες, τώρα ξύπνησα. Είμαι πολύ πιο ήρεμος, το είχα ανάγκη.

Παίδες σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση (και sorry αν άρπαξα κάποιους, δεν ήμουν καλά το απόγευμα).

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, ίσως για να τ'ακούσετε μια φορά απευθείας από κάποιον που του συνέβη με δικά του λόγια και λεπτομέρεια, παρά μέσα από ρεπορτάζ της Όλγας Τρέμη όπου όλοι ακούμε απλά "αναφορές γεγονότων"!

Αισθάνομαι λίγο παράξενα, επειδή πιστεύω ότι πλέον θα'χω πάντα το μάτι μου στη μπαλκονόπορτα, όσα μέτρα κι αν λάβω έξω. Είναι άσχημο συναίσθημα να μην αισθάνεσαι ασφαλής μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά τη ζωή σου... ή το χειρότερο, να'σαι νέος άνθρωπος και να σκέφτεσαι τον γονιό σου που αφήνεις σπίτι μη του κάνουν αυτού κάτι!

Τέλος πάντων. Πήρα τα "μηνύματα" που χρειαζόμουν μέσα απ'τις απαντήσεις σας, όπως παραδείγματα από ανάλογες συμπεριφορές (όπως ανέφερε πχ ο chill για το φως) και ελπίζω να πήρατε κι εσείς παραδείγματα από μένα, ώστε να μη κάνετε τα ίδια λάθη που έκανα κι εγώ.

Αν είχε καύσωνα, ενδεχομένως σήμερα να μην ήμουν εδώ να σας γράφω!

Και μη μου πείτε "τα τραγικοποιώ", διότι πάντα όλα θεωρούμε ότι συμβαίνουν σε όλους τους άλλους, αλλά ποτέ σε μας... ώσπου αποδεικνύεται το αντίθετο και μένουμε έκπληκτοι...

Δημοσ.

Αν είχε καύσωνα, ενδεχομένως σήμερα να μην ήμουν εδώ να σας γράφω!

Και μη μου πείτε "τα τραγικοποιώ", διότι πάντα όλα θεωρούμε ότι συμβαίνουν σε όλους τους άλλους, αλλά ποτέ σε μας... ώσπου αποδεικνύεται το αντίθετο και μένουμε έκπληκτοι...

Ερχονται μερες καυσωνα 6 και ιδιως 7 Ιουλιου και για 5-6 μερες τουλαχιστον, οποτε προσοχη στα παραθυρα και στις μπαλκονοπορτες. :)

Το σημαντικο ειναι οτι γλιτωσες. Το κακο ειναι οτι μπορει να ξανασυμβει και ποτέ δεν μπορεις να κοιμασαι σιγουρος. Οπως και ολοι μας. :(

Εδω καποιοι φτασανε στο σημειο να αναπολουν την Χουντα για την ασφαλεια που υπηρχε τοτε. Σωστο μεν περι ασφαλειας, αλλά μην το παρατραβαμε. :mad: Μπορει να υπαρξει ασφαλεια και με δημοκρατια. Το θεμα ειναι οτι οι πολιτικοι ειτε κοιμουνται ορθιοι, ειτε δεν εχουν βουληση για να κανουν τιποτα. Ειτε και τα 2. :-(

Δημοσ.

Ας μη ρίχνουμε πάντα τα βάρη στους πολιτικούς...

Είμαστε ένα "εσφαλμένο σύνολο πολιτών" σ'αυτή τη χώρα!

Ανεχόμασταν να συμβαίνουν πολλά τόσα χρόνια γύρω μας, επειδή ο καθένας κοιτούσε τη πάρτη του. Σήμερα που πλέον η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, ρίχνουμε ευθύνες σε όποιον βρούμε, αλλά θα'ταν καλά να ξεκινήσουμε απ'τον εαυτό μας!

Δεν μπορούν 10 άνθρωποι να λύσουν προβλήματα 9 εκατομμυρίων. Πολλές φορές οι σωστοί νόμοι ψηφίζονται, προσπαθούν να εφαρμοστούν, αλλά εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να μπούμε σε "καλούπια", επειδή έχουμε συνηθίσει να'μαστε "ξέφραγα αμπέλια" και δε μας αρέσει η νέα τάξη των πραγμάτων. Αυτό οι εγκληματίες της συγκεκριμένης χώρας (που δεν είναι πάντα απαραίτητα αλλοδαποί) το κατάλαβαν πολύ νωρίτερα και πατάνε πάνω στο δικό μας "ό,τι να'ναι".

Κι αυτός που έβγαλε τη σημερινή δικαστική απόφαση "άνθρωπος ήταν" και βασίστηκα πάνω του! Το "εισαγγελέας" δε μου λέει κάτι... δεν είναι ρομπότ. Έχει 2 χέρια και 2 πόδια όπως εγώ. Αλλά δυστυχώς πήρε (κατά την άποψη μου) τη λάθος απόφαση και δε βοήθησε όχι απλά εμένα, αλλά κανέναν μας! Ο νόμος μπορεί να ίσχυε, αλλά αυτός έκανε αυτό που θεώρησε σωστό τη δεδομένη στιγμή...

Θα'θελα να μάθω, αν συνέβαινε στο παιδί του... στον γιο του...

ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ,

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ

ποια θα ήταν η απόφαση?

Σίγουρα όχι 5 μήνες με εγγύηση...

Δημοσ.

Οπως;

Όπως αυτό που έγραψα......σοκαρίστικα όταν το έμαθα, γιατί έχω βρει 4 νεράτζια στο μπαλκόνι μου τον τελευταίο καιρό. Ήμουν σε χαζοχαρούμενη φάση την μέρα της συζήτησης μιας και μιλαγαμε για ποτά για να αράζαμε σπίτι μου και όταν τους είπα "έχω και 2 νεράτζια που βρήκα στο μπαλκόνι μου να στίψουμε στο ποτό" άρχισαν να με ρωτάνε πότε τα βρήκα, τι και πως.....και έμεινα μαλάκας από την αποκάλυψη.

Τα περιστατικά εγκληματικότητας που μου έχουν μεταφέρει για την πόλη μου με είχαν αφήσει κόκαλο. Γενικά πίστευα πως εδώ είναι "καλύτερα" τα πράγματα......ωιμέ ύπνος τους δικαίου. Κλοπές - στην καλύτερη περίπτωση - σε καθημερινή βάση.......

Δημοσ.
Ας μη ρίχνουμε πάντα τα βάρη στους πολιτικούς...

Είμαστε ένα "εσφαλμένο σύνολο πολιτών" σ'αυτή τη χώρα!

Ανεχόμασταν να συμβαίνουν πολλά τόσα χρόνια γύρω μας, επειδή ο καθένας κοιτούσε τη πάρτη του.

Διαφωνω και το έχω γράψει πολλές φορές αυτό.

Εσφαλμένοι δεν ειναι όλοι.

Κάποιοι μεγαλώσαν σε αυτό το σύστημα και προσπαθησαν να το αλλάξουν.

Δεν ειναι όλοι σταρχιδιστές σε αυτή τη χώρα.

Και ποτέ δε θα βάζω όλο το κόσμο σε ένα σακούλι, επειδή έκανε το λάθος και ψήφιζε ανθρωπους που άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν.

Δημοσ.

Και συνεχίζει και το κάνει...

Εδώ είναι τον νόημα! ;-)

Όταν βλέπω νέους ανθρώπους να χτυπάνε ενέσεις μέσα στο κέντρο της Αθήνας και να περνάει απαρατήρητα κόσμος από δίπλα τους χωρίς να δίνει σημασία

& να μη δημιουργούνται ΕΣΤΩ ομάδες εθελοντών που να "βοηθήσουν" αυτά τα παιδιά, αφού το κράτος δε νοιάζεται, θεωρώ και τον εαυτό μου υπεύθυνο!

Όταν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται, ενδιαφέρεσαι εσύ για ν'αλλάξεις μια κατάσταση.

Δεν ενδιαφερόταν όμως κανείς μας! Ούτε αυτοί που έπρεπε, ούτε εμείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...