chill Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι από μέρους μας θα πρέπει να λείπουν οι λεονταρισμοί. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε περιπτώσεις που η απειλή είναι άμεση.....εκεί ότι φωτίσει το κεφάλι του καθενός. Έχω βρεθεί και δυστηχώς "δράσει" σε τρία περιστατικά. Τα δυο με άσχημη κατάληξη για τους επίδοξους κλέφτες.......τα οποία ωστόσο θα μπορούσαν να με φέρουν πίσω από τα κάγκελα. Και αν σε αυτά ήμουν πιτσιρικάς (μιλάω για γεγονότα 1998-99) στο περσινό περιστατικό, έχοντας χρόνια και εμπειρία στην πλάτη, την είδα πολύ brutal και αντί να καλέσω την αστυνομία όταν με ειδοποίησαν κατά.....τύχη ότι κάτι τρέχει στην οικία μου έτρεξα με την παρέα μου που ήμασταν ένα km πιο μακριά να πάρω τον νόμο στα χέρια μου με πρόχειρο οπλισμό που πήραμε από την κουζίνα ενός εκ των φίλων μου στο σπίτι του οποίου και βρσικόμασταν (θα τους κάναμε τα τρία δυο αν είχαν όπλα). Ευτηχώς για μας μάλλον κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί (περίεργο το story, πρέπει να εξηγήσω την δομή του κτηρίου μου για να γίνω κατανοητός....κακώς δε χρησιμοποιώ και πληθυντικό όταν αναφέρομαι στον "εχθρό" μιας και είδαν μόλις έναν) και την έτζασαν γιατί ερχόμασταν έτοιμοι για μάχη. Και φέρνοντας στην μνήμη πως είχα φορτώσει τότε, ήμουν ικανός για όλα. Ξερή μαλακία μου από την στιγμή που δεν υπήρχε κίνδυνος για την ζωή μου. Η εγκληματικότητα έχει βαρέσει κόκκινο εδώ και καιρό. Χρειάζονται άμεσες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο,καλύτερη αστυνόμευση και όσο το δυνατόν καλύτερος έλεγχος σε όσους εισέρχονται στην χώρα. Αυτονόητα πράγματα......ας όψεται η παράλογη χώρα στην οποία ζούμε.
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Τα πράγματα, όπως τα βλέπω εγώ, θα γίνουν πολύ χειρότερα, ειδικά τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το φαινόμενο που ζούμε είναι στην αρχή του ακόμα.
kage Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 δεν διαβασα ολα τα ποστ. -ενας τοξικομανης εχει το ελευθερο να κανει τα παντα και να μην παθαινει τιποτα γιατι θεωρειται αρρωστος κτλ...(αμα σκοτωσει θα παρει την μικροτερη ποινη γιατι ειναι αρρωστος και πολυ συντομα παλι στην πρεζα με αιτηση αποφυλακισης) δηλ.και να μπει φυλακη θα μπει για μερικες μερες-βδομαδες.οι απελασεις ειναι αλλο στορυ που καταλαβαινεις οτι δεν προχωραει. -βαλτε εστω και μια ψευτικη καμερα εσωτερικα στην εισοδο της πολ/κιας... -ξερει καποιος τι απεγινε το παληκαρι που σκοτωσε καποιον κλεφτη με καραμπινα πριν κανα μηνα?
lary7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ρε συ συντοπιτη ntg1980,σε ποια περιοχη της πολης μενεις? Εμεις τα παλικαρια αυτα τα ειχαμε γειτονες για 1 χρονο, ειχαν καταλαβει ενα εγκατειλημενο σπιτι κολητα με το δικο μας και εκαναν ζωαρα. Φυσικα μας εκαναν και 2 επισκεψεις, στην πρωτη ειδαν οτι εφυγε ο θειος μου απο το σπιτι αλλα δεν πηραν χαμπαρι οτι ειχε μεινει μεσα ο ξαδερφος μου με αποτελεσμα αυτος να τους ακουσει οταν εσπασαν την κλειδαρια, να κανει φασαρια και να φυγουν. ΤΗν δευτερη φορα πιασαμε μια κοπελα (πρεζονι) μεσα στις σκαλες, φωναξε την αστυνομια η θεια μου και την μαζεψε.... Εδω και καποιο διαστημα εχουν φυγει οι γειτονες, οποτε εγκατασταθηκαν καπου κοντα στην δικη σου γειτονια, καλος τους δεχτηκατε!
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Γιατί δεν τους απελαύνουν; αφελής ερώτηση. Μην μας πουν φασίστες;
ntg1980 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ρε συ συντοπιτη ntg1980,σε ποια περιοχη της πολης μενεις? Εμεις τα παλικαρια αυτα τα ειχαμε γειτονες για 1 χρονο, ειχαν καταλαβει ενα εγκατειλημενο σπιτι κολητα με το δικο μας και εκαναν ζωαρα. Φυσικα μας εκαναν και 2 επισκεψεις, στην πρωτη ειδαν οτι εφυγε ο θειος μου απο το σπιτι αλλα δεν πηραν χαμπαρι οτι ειχε μεινει μεσα ο ξαδερφος μου με αποτελεσμα αυτος να τους ακουσει οταν εσπασαν την κλειδαρια, να κανει φασαρια και να φυγουν. ΤΗν δευτερη φορα πιασαμε μια κοπελα (πρεζονι) μεσα στις σκαλες, φωναξε την αστυνομια η θεια μου και την μαζεψε.... Εδω και καποιο διαστημα εχουν φυγει οι γειτονες, οποτε εγκατασταθηκαν καπου κοντα στην δικη σου γειτονια, καλος τους δεχτηκατε! Δίπλα στο κεντρικό πάρκο της πόλης μένω. Η οδός μου είναι μόνο νεόχτιστες πολυκατοικίες (με ελάχιστες παλιές). Σκέψου ότι αυτή που μένω εγώ δεν υπήρχε πριν 3 χρόνια! Αποτέλεσμα να γίνεται η περιοχή στόχος για ληστείες, επειδή (όπως και τα Ευαγγελικά... περιοχή της Κατερίνης είναι) θεωρείται ότι όπου τα σπίτια λάμπουν, θα παίζει και χρήμα (ας μας πούνε που είναι να το βρούμε κι εμείς... lol). Στη πολυκατοικία μου ληστέψανε και τα 2 διαμερίσματα του 2.ορόφου, χωρίς να πειράξουν τίποτα μέσα! Ως και οι πόρτες φαινόταν απαραβίαστες, αλλά λεφτά και χρυσαφικά λείπανε. Τώρα βάλανε συναγερμό, κάτι που θα βάλω κι εγώ.
arianos16 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Να λες παλι αν εμπενε μεσα και δεν σου καρφωνε καμια συριγγα και ειχες και αλλα μετα. Τετοια ατομα δεν εχουν μαχαιρια συνηθως πανω τους.
skiabox Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Πάντως η Κατερίνη έχει τη μεγαλύτερο ανομοιομορφία που έχω δει στα σπίτια.Δηλαδή το απόλυτο ανακάτεμα μεταξύ καινούριων σπιτιών και γιαπιών, κοτετσιών κτλ.
ntg1980 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Να λες παλι αν εμπενε μεσα και δεν σου καρφωνε καμια συριγγα και ειχες και αλλα μετα. Τετοια ατομα δεν εχουν μαχαιρια συνηθως πανω τους. Είχε μαχαίρι πάνω του. Έστω σουγιά... Αλλά δε ξέρω τι θα χρησιμοποιούσε αν ερχόμασταν αντιμέτωποι. Γ@μησε τα......... Πάντως η Κατερίνη έχει τη μεγαλύτερο ανομοιομορφία που έχω δει στα σπίτια.Δηλαδή το απόλυτο ανακάτεμα μεταξύ καινούριων σπιτιών και γιαπιών, κοτετσιών κτλ. Αυτό είναι αλήθεια! Οι παλιές περιοχές (κέντρο και κάποιες άλλες) έχουν μονοκατοικίες και παλιές πολυκατοικίες! Οι καινούριες μόνο νέες πολυκατοικίες ή πολυτελείς βίλες. Αποτέλεσμα έτσι πως χτίστηκε η πόλη (που δεν είναι ούτε 100 χρονών), αλλά και στο σημείο που χτίστηκε (δηλαδή... από τους πρόποδες του Ολύμπου και μπροστά στη θάλασσα στο πιο άκυρο σημείο), να μπορεί άνετα κανείς να μπει από τη μία αυλή στην άλλη, χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι! Δεν υπάρχουν ανηφόρες και κατηφόρες για να σε δουν από ψηλά... Η πόλη είναι flat και καθόλου τετραγωνισμένη. Ό,τι να'ναι είναι το σχέδιο της!
lary7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Παντως αυτοι ειναι μια ομαδα πρεζονιων που εγκαθιστανται σε διαφορα εγκαταλελειμενα κτιρια ανα την πολη και ρημαζουν οτι υπαρχει τριγυρω. Εχουν και 2-3 αρχηγους που κανουν κουμαντο. Φυσικα ο καθενας εχει προσαχθει αρκετες φορες στην αστυνομια αλλα εκει δεν μπορουν να τους κανουν τιποτα. Περισυ το καλοκαιρι εμεναν επι τις τερζοπουλου, μαλιστα μια μερα τους ακουγαμε να μαλωνουν εντονα και ενα απο τα πρεζονια εφερε την αστυνομια γιατι τον χτυπησαν οι αλλοι! Βαλε κανενα συναγερμο και κλειδαριες ασφαλειας και να προσευχεσαι οτι δεν θα μπουν και σε εσενα, ειναι σχετικα light ληστες οποτε σε δυσκολες περιπτωσεις δεν μπαινουν. Δυστυχως ακομα και στην επαρχια αρχιζεις να φοβασαι για το σπιτι σου αλλα ετσι πως ειμασται οργανωμενοι το κρατος δεν μπορει να κανει τιποτα και ειναι θεμα χρονου τα περιστατικα αυτοδικιας να πολλαπλασιαστουν.
ntg1980 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Έχω κλειδαριά και πόρτα ασφαλειας, απλά πρέπει να βάλω και συναγερμό και να κλείσω εντελώς την είσοδο στο μπαλκόνι μου! Δε ξέρω αν θα τη χτίσω ή αν θα βάλω κάγκελα από πάνω ως κάτω ή μπροστά στο παράθυρο, αλλά κάτι θα γίνει. Σκέφτομαι ως και λυκόσκυλο να πάρω. Δε σκέφτομαι μόνο εμένα! Εγώ το χειμώνα συνήθως λείπω στο εξωτερικό. Σκέφτομαι τη μάνα μου που είναι μόνη της!
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Σε λίγο έτσι όπως πάμε θα χτίσουμε και τις πόρτες των σπιτιών μας και θα προμηθευόμαστε με τα καλάθια απ' τα μπαλκόνια τρόφιμα, όπως οι μοναχοί παλιά στα Μετέωρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα