Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα επείγοντα, χρειάστηκε να πάμε μια κοπέλα προ μιας εβδομάδας μέσα στη νύχτα.

18 χρονών, παρουσίασε έντονο στομαχόπονο ενώ κοιμόταν (ξύπνησε από πόνους στις 2 το πρωί), πυρετό 40,2, έντονη ζαλάδα, τάση για εμετό, και πίεση στα 18(η μεγάλη).

Το λάθος μας ήταν ότι την πήγαμε με δικό μας αυτοκίνητο και δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο. Τραγικό λάθος.

Παρόλο που δεν υπήρχε κόσμος στα επείγοντα (άδεια ουσιαστικά), την είχαν και περίμενε στις καρέκλες για 2 ώρες, γιατί έμπαιναν συνεχώς παππούδια με θερμοπληξίες με ασθενοφόρα!!!

Διάλογος

- Τι θα γίνει ρε παιδιά με το κορίτσι? Την έχετε 2 ώρες σε μια καρέκλα, η μύτη της δε σταματάει να τρέχει, ο πυρετός παραμένει στο 40 και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κάνει κάτι?

- Κύριε, προηγούνται τα ασθενοφόρα

- Δηλαδή να πάω σπίτι και να καλέσω ασθενοφόρο να την πάρει για να μπει αμέσως?

- Θα ήταν καλή ιδέα (απαντάει γελώντας ο υπεύθυνος εκεί)

Δυστυχώς, επειδή η κατάσταση χειροτέρευε, την μεταφέραμε σε ιδιωτικό, το οποίο την ανέλαβε και μάλιστα το περιστατικό αποδείχθηκε σοβαρότατο.

Ξέρω ότι οι γιατροί είναι λίγοι. Ξέρω ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά.Ξέρω ότι τα παππουδια έχουν προβλήματα και πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Ξέρω πως δε πρέπει να καλούμε ασθενοφόρα εφόσον υπάρχει μεταφορικό μέσο, διότι μπορεί να το έχει ανάγκη κάποιος άλλος χωρίς αμάξι.

Αλλά ρε φίλε..18 χρόνων κοπέλα, με σοβαρότατο ξαφνικό πρόβλημα, 2 ώρες σε μια καρέκλα? Επειδή κάναμε το λάθος να την φέρουμε εμείς?

Έτσι λειτουργούν τα επείγοντα λοιπόν?

Πλέον ακόμα και για το τίποτε πρέπει να καλούμε το 166?

Δημοσ.

Eθνικο συστημα υγειας. Παλι καλα που της τρωγανε τη σειρα οι γεροι με τα ασθενοφορα, εχει και χειροτερα, πχ να στην τρωνε με περισειο θρασος και τσαμπουκα ανθρωποι που δεν εχουν πληρωσει ουτε μισο ευρω φορους στη ζωη τους, αλλα τυγχανουν προτεραιοτητας και πληρους φροντιδας μεσα στα δημοσια νοσοκομεια.

Και αντικειμενικα τωρα, πιο πολλες πιθανοτητες εχει να πεθανει ενας γερος που ηρθε με ασθενοφορο για καποιο λογο παρα ενας 18χρονος που τον φερανε αλλοι και ζαλιζεται-ποναει. Και οταν ο γιατρος εχει 2-3 περιπτωσεις ειναι βεβαιο οτι εξ'οψεως δεν μπορει να αξιολογησει την σοβαροτερη για να δωσει προτεραιοτητα. Καποιους κανονες ακολουθει (στο θεμα προτεραιοτητας) εκτος αν διαπιστωσει καποια τραγικη εξαιρεση.

Αφου αποφευχθηκαν τα χειροτερα, τελος καλο.

Δημοσ.

οντως ειναι οπως τα λες. αν δεν τη φερει το ασθενοφορο καθεται και περιμενει..

μια φορα πηγα τη μανα μου με πονο στο στηθος στο τζαννειο, και μετα απο 2 ωρες που δεν ειχε ασχοληθει κανεις την πηγα 2 στενα παραπερα και καλεσα ασθενοφορο.

μεσα σε 10 λεπτα την ειχαν εξετασει κιολας.

Δημοσ.

Δηλητηρίαση και ίωση μαζί η οποία ίωση πήγε να κάνει λοίμωξη αναπνευστικού!!Ντοινγκ!!

Μιλάμε για την απόλυτη γκαντεμιά το κοριτσακι. Καλά που μασταν εκει..

Δημοσ.

το συστημα το ξερουμε οτι ειναι σκατα αλλα δεν καταλαβα κατι.την κοπελα που την ξερατε και που την βρηκατε?

Δημοσ.

Το λάθος μας ήταν ότι την πήγαμε με δικό μας αυτοκίνητο και δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο. Τραγικό λάθος.

Την είχα πατήσει και εγώ με παππού όμως, τον πήγαμε με ΙΧ και έπρεπε να περιμένουμε καμιά 20 άτομα που ήταν στη σειρά (2-3 έδειχναν να είχαν πρόβλημα)

Εν το μεταξύ νομίζαμε πως είχε πάθει εγκεφαλικό η κάτι τέτοιο αλλά οι γιατροί δεν τον έβαζαν μέσα με τίποτα, μας είπαν πως αφού δεν ήρθε με ασθενοφόρο θα τον βάλουν μέσα αφού ζητήσουμε και μας αφήσουν να περάσουμε όσοι περιμένουν ήδη.

Αφού άκρη δεν βγήκε πήγαμε σε άλλο νοσοκομείο και ευτυχώς βρήκαμε μικρότερη ουρά εκεί!

Δημοσ.

Στα επείγοντα, χρειάστηκε να πάμε μια κοπέλα προ μιας εβδομάδας μέσα στη νύχτα.

18 χρονών, παρουσίασε έντονο στομαχόπονο ενώ κοιμόταν (ξύπνησε από πόνους στις 2 το πρωί), πυρετό 40,2, έντονη ζαλάδα, τάση για εμετό, και πίεση στα 18(η μεγάλη).

Παρόλο που δεν υπήρχε κόσμος στα επείγοντα (άδεια ουσιαστικά), την είχαν και περίμενε στις καρέκλες για 2 ώρες, γιατί έμπαιναν συνεχώς παππούδια με θερμοπληξίες με ασθενοφόρα!!!

Διάλογος

- Τι θα γίνει ρε παιδιά με το κορίτσι? Την έχετε 2 ώρες σε μια καρέκλα, η μύτη της δε σταματάει να τρέχει, ο πυρετός παραμένει στο 40 και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κάνει κάτι?

- Κύριε, προηγούνται τα ασθενοφόρα

- Δηλαδή να πάω σπίτι και να καλέσω ασθενοφόρο να την πάρει για να μπει αμέσως?

- Θα ήταν καλή ιδέα (απαντάει γελώντας ο υπεύθυνος εκεί)

Δυστυχώς, επειδή η κατάσταση χειροτέρευε, την μεταφέραμε σε ιδιωτικό, το οποίο την ανέλαβε και μάλιστα το περιστατικό αποδείχθηκε σοβαρότατο.

Ξέρω ότι οι γιατροί είναι λίγοι. Ξέρω ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά.Ξέρω ότι τα παππουδια έχουν προβλήματα και πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Ξέρω πως δε πρέπει να καλούμε ασθενοφόρα εφόσον υπάρχει μεταφορικό μέσο, διότι μπορεί να το έχει ανάγκη κάποιος άλλος χωρίς αμάξι.

Αλλά ρε φίλε..18 χρόνων κοπέλα, με σοβαρότατο ξαφνικό πρόβλημα, 2 ώρες σε μια καρέκλα? Επειδή κάναμε το λάθος να την φέρουμε εμείς?

Έτσι λειτουργούν τα επείγοντα λοιπόν?

Πλέον ακόμα και για το τίποτε πρέπει να καλούμε το 166?

B) απλως ξυλο B)

Δημοσ.

Λογικό είναι να προηγούνται ο γέροι και οι ευπαθείς ομάδες.

Φυσικά και δεν προηγούνται τα ασθενοφόρα αλλά οι πιο επικίνδυνες περιπτώσεις. Αυτό εννοούσαν οι γιατροί. Δε νομίζω να τα καλούσαν επειδή είχαν 37 πυρετό και πονοκέφαλο... θα υπήρχε κάποιος λόγος φαντάζομαι.

Δημοσ.
το συστημα το ξερουμε οτι ειναι σκατα αλλα δεν καταλαβα κατι.την κοπελα που την ξερατε και που την βρηκατε?

Ξαδέλφη. Σε σπίτι είχαμε μαζευτεί και η κοπέλα είχε πάει για ύπνο, μιας που ειναι εποχή εξεταστικής.

και παλι δεν καταλαβα.που να ξερω εγω τι αντιπροσωπευει το αβαταρ του ή γενικα τον χρηστη?

Mην λαμβάνεις υπόψη σου αυτό που έγραψε ο Chrisxxx βρε. Μια πλάκα είναι μεταξύ μας :mrgreen:

18 χρονων κοπέλα, το αβαταρ του κοσουτιους, δεν θελει πολυ σκεψη...

Μη τα λες παραπέρα αυτά. Θα χάσεις το επόμενο πάρτυ :P

Λογικό είναι να προηγούνται ο γέροι και οι ευπαθείς ομάδες.

Φυσικά και δεν προηγούνται τα ασθενοφόρα αλλά οι πιο επικίνδυνες περιπτώσεις. Αυτό εννοούσαν οι γιατροί. Δε νομίζω να τα καλούσαν επειδή είχαν 37 πυρετό και πονοκέφαλο... θα υπήρχε κάποιος λόγος φαντάζομαι.

Δεν αντιλέγω. Το θέμα ειναι πως αν ο ίδιος γέρος ηταν απ έξω, δε θα έμπαινε μέσα που να τράβαγε τα βυζιά του. Και ένα περιστατικό με 40 πυρετό, και 18 πίεση με εμετούς, μεγαλο πόνο στο στομάχι και ζαλάδες για 18χρονών κορίτσι, είναι όντως επείγον. Οπως εν τέλη αποδείχθηκε οτι ήταν. Δε γνωρίζω γιατι ένας παππούς μπορει να καλέσει ασθενοφόρο. Το θέμα ειναι οτι η κοπέλα δεν εξετάσθηκε επειδή δε καλέσαμε ασθενοφόρο. Αυτός ηταν ο λόγος και όχι αν υπήρχαν ή οχι παππούδια:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...