Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου εφερε ενα ξαδερφακι μου ενα pc αρκετα παλιο μπορω να πω το οποιο δεν το ηθελε

specs

cpu intel pentium 4 ghz δεν ξερω

gpu sapphire r9600 pro advantage 256mb ddr

σκληρο δισκο wd 250gb caviar

μητρικη qdi kudoz 7x

τροφοδοτικο lc-a350atx

βαζω καλωδια τροφοδοτικο οθονης κτλ κτλ..αλλα καπουτ τιποτα..ουτε το μπιπ το κανει..καμια ιδεα? (αλλαξα γραφικων αλλα τα ιδια)

Δημοσ.

ναι ολα κομπλε γυρνανε και το fan απτην cpu και απτο κουτι..το κουφο ομως ειναι οτι μεσα το τροφοδοτικο εχει το καλωδιο τετοιο http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/0/6/7/-/-/atx-4pin-molex-39-01-2040.jpg για το οποιο ομως η μητρικη δεν εχει θυρα..

Δημοσ.

Αυτό είναι εντάξει. Είναι για 24pin atx συνδεση. Η μητρική σου εχει προφανώς 20pin οπότε δεν το χρησιμοποιείς.

Θα έλεγα οτι αν δεν υπαρχει προβλημα με τον επεξεργαστή/μητρική ότι είναι η μπαταρία cmos του BIOS αδύναμη. Εφόσον αναφέρεις οτι ειναι και παλιό το pc (ανενεργό για μεγάλο διάστημα?)

Θα σου έλεγα προν το ψάξεις παρακάτω να δοκιμασεις να το αφήσεις ανοικτό για λίγη ώρα και να κάνεις άμεσα μια επανεκκίνηση.

Edit:

Επίσης βεβαιώσου οτι υπάρχει speaker συνδεδεμένο στη μητρική ώστε να ακουσεις τυχόν beep

Δημοσ.

λες να φταιει που εχει καιρο να χρησιμοποιηθει ε? να θελει αλλαγη μπαταριας? να κανω αυτο που ειπες και αν δεν γινει κατι να κανω ενα πειραμα να αλλαξω μπαταρια?

υπαρχει speaker μην αγχωνεσαι εβγαλα ram και εκανε τα μπιπ του λες και εβριζε..:P θα κανω αυτο που ειπες και βλεπουμε..ευχαριστω :)

Δημοσ.

Οι "νεκρές" μπαταρίες BIOS είναι κάποιες φορές λόγος να μην γίνεται post. Προσωπικά μου εχει τύχει αρκετές φορές. Σαν πρώτο βήμα οπότε είναι σχετικά ανέξοδο να δοκιμάσεις. Να προσέξεις να πάρεις ίδια αφου διαβάσεις τι γραφει επάνω, πχ CR2032. Υπάρχουν διαφορές στο πάχος.

Φυσικά αν εχεις ενα πολύμετρο μπορείς να τη μετρήσεις κιόλας για να το αποφύγεις...

Δημοσ.

Αυτό είναι εντάξει. Είναι για 24pin atx συνδεση. Η μητρική σου εχει προφανώς 20pin οπότε δεν το χρησιμοποιείς.

Το βύσμα αυτό είναι το 4pin 12V τροφοδοσίας του επεξεργαστή, όχι μέρος του 24pin atx. Από τη στιγμή που η Μ/Β δεν έχει υποδοχή μη σε αγχώνει. Δες τι παίζει με τη μπαταρία & βλέπουμε. Θα το αναστήσουμε & θα το κάνουμε κατεβαστήρι φίλοςwink.gif.

Δημοσ.

Αρκετά σπάνιο να μη ξεκινα λογω μπαταριας. Αλλα μπορει να γινει.

Παρολαυτα θεωρω πολύ πιθανό να πάμε στα επομενα βήματα δηλαδη

1)Επανατοποθετηση βασικών συστηματων και προσπαθεια να ανοιξει μονο με αυτα,αφου γινει και ενα CMOS reset.

2)Δοκιμη τροφοδοτικου

3)Προβλημα Μητρικής

Δημοσ.

Αρκετά σπάνιο να μη ξεκινα λογω μπαταριας. Αλλα μπορει να γινει.

Παρολαυτα θεωρω πολύ πιθανό να πάμε στα επομενα βήματα δηλαδη

1)Επανατοποθετηση βασικών συστηματων και προσπαθεια να ανοιξει μονο με αυτα,αφου γινει και ενα CMOS reset.

2)Δοκιμη τροφοδοτικου

3)Προβλημα Μητρικής

Εγώ θα ξεκινούσα από το 2...

Κάπου μάλλον έχεις κάνει λάθος και στην σύνθεση. Η μητρική είναι για AMD και λες ότι έχει επεξεργαστή P4

Δημοσ.

οπα οπα πρωτα απολα χιλια συγνωμη ειναι amd η cpu μπερδευτηκα με ενα αλλο pc...γιατι ο παπαρας ο ξαδερφος δεν ξερω για ποιον λογο εξω απτο case εχει κολλησει sticker "pentium 4" και με μπερδεψε :P δευτερον την συνθεση δεν την εχω κανει εγω την ειχε απο μονη του..δυστυχως αλλαξα μπαταρια με μια αλλη ιδιου τυπου και παλι τα ιδια..εκανα clear cmos ουτε...να παιζει κατι με την μητρικη η το τροφοδοτικο?

Δημοσ.

Ξεκίνα με δοκιμές τροφοδοτικού αλλά σιγουρέψου πως έχουν κουμπώσει όλα καλά έτσι; Ψύκτρες, μνήμες (δοκίμασε & άλλα slots), vga, καλώδια κλπ.

Δημοσ.

αδερφε οσον αφορα την ram την δοκιμασα και στα 3 slots που εχει παλι τιποτα...θα κανω δοκιμση το τροφοδοτικο και βλεπουμε αντε μηπως κανουμε καμια ανασταση και του χωσω κανενα linux μεσα και πεταει πυραυλους :P

Δημοσ.

νταν νταν νταν νταααααααν :P λοιπον..τι εφταιγε και δεν εδειχνε? το κωλοatx για το κεντρικο ρευμα το 24pin :P δεν κουμπωνε καλα...ΑΛΛΑ...hiouston εχουμε αλλο προβλημα..κανει το κλασσικο μπιπ ανοιγει βγαζει το logo απτην μητρικη αλλα μενει εκει...βγαζει το παρακατω...

post-220782-0-82766700-1341310280_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...