Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω 14 χρόνια στη πολυκατοικία και ποτέ δεν μου είχαν κλέψει δέμα. Εδώ και 2 μήνες δεν φτάνει σχεδόν τίποτα, είτε είναι από Κίνα είτε Γερμανία είτε Αγγλία. Πήγα στα ΕΛΤΑ όπου και μου είπαν ότι είναι ρίσκο να τα στέλνουν απλά και όχι συστημμένα, ενώ τόσο καιρό τα απλά έφταναν την ώρα τους (7 μέρες από Κίνα, 4 από Αγγλία). Αυτοί δεν ξέρουν ούτε καν αν το παρέλαβαν, δεν υπάρχει λίστα με όσα γράμματα-δέματα μπαίνουν στη χώρα.

Τί μπορώ να κάνω? Με ποιόν μπορώ να μιλήσω να μου λύσει το πρόβλημα?

P.S. Έχουμε θυρωρό που είναι άτομο εμπιστοσύνης, άρα δεν παίζει να έγινε εδώ η δουλειά.

Δημοσ.

Πιάσε τον ταχυδρόμο και πες του να αφήνει χαρτάκι να πηγαίνεις να παραλαμβάνεις ο ίδιος

Δημοσ.

θυριδα

Να δώσω 30-40€ για ενοικίαση θυρίδας πάει πολύ. Δεν είμαι έμπορος, απλά θέλω τα 5-10 δέματα που μου στέλνουν να φτάνουν σε μένα!

Δημοσ.

Μένω 14 χρόνια στη πολυκατοικία και ποτέ δεν μου είχαν κλέψει δέμα. Εδώ και 2 μήνες δεν φτάνει σχεδόν τίποτα, είτε είναι από Κίνα είτε Γερμανία είτε Αγγλία. Πήγα στα ΕΛΤΑ όπου και μου είπαν ότι είναι ρίσκο να τα στέλνουν απλά και όχι συστημμένα, ενώ τόσο καιρό τα απλά έφταναν την ώρα τους (7 μέρες από Κίνα, 4 από Αγγλία). Αυτοί δεν ξέρουν ούτε καν αν το παρέλαβαν, δεν υπάρχει λίστα με όσα γράμματα-δέματα μπαίνουν στη χώρα.

Τί μπορώ να κάνω? Με ποιόν μπορώ να μιλήσω να μου λύσει το πρόβλημα?

P.S. Έχουμε θυρωρό που είναι άτομο εμπιστοσύνης, άρα δεν παίζει να έγινε εδώ η δουλειά.

hurin απο εμπειρία σου λεω οτι ύποπτοι ειναι όλοι (κεντρο διανομής, ταχυδρομείο, ταχυδρόμος, κάποιος γείτονας). Το συστημένο ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος να φτάσουν τα δέματα στα χέρια σου γιατί ο αποστολέας σίγουρα θα το στείλει (παίζει και αυτό το σενάριο) και κανένας απο την αλυσίδα παράδοσης δεν μπορεί να το «εξαφανίσει».

Αν υπάρχει θυρωρός εμπιστοσύνης που προσέχει και φυλάει τα δέματα/γράμματα τότε η θυρίδα είναι κακή επένδυση.

Όσο για τη λίστα που ρωτάς, υπάρχει ΜΟΝΟ για τα συστημένα. Για τα κλασσικά γράμματα/δέματα δεν υπάρχει λίστα σε καμία χώρα.

Δημοσ.

Να στα στέλνουν συστημένα γιατί δεν παίζει? δεν εχει και τεραστια διαφορα στην τιμη

Κάτι καλώδια και card reader από κίνα που έχουν αξία 1-2€, δεν συμφέρει να τα στείλουν συστημένα.

hurin απο εμπειρία σου λεω οτι ύποπτοι ειναι όλοι (κεντρο διανομής, ταχυδρομείο, ταχυδρόμος, κάποιος γείτονας). Το συστημένο ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος να φτάσουν τα δέματα στα χέρια σου γιατί ο αποστολέας σίγουρα θα το στείλει (παίζει και αυτό το σενάριο) και κανένας απο την αλυσίδα παράδοσης δεν μπορεί να το «εξαφανίσει».

Αν υπάρχει θυρωρός εμπιστοσύνης που προσέχει και φυλάει τα δέματα/γράμματα τότε η θυρίδα είναι κακή επένδυση.

Όσο για τη λίστα που ρωτάς, υπάρχει ΜΟΝΟ για τα συστημένα. Για τα κλασσικά γράμματα/δέματα δεν υπάρχει λίστα σε καμία χώρα.

Αυτή τη λίστα ψάχνω, αλλά δεν τη βρίσκω. Το θεωρώ αδιανόητο να έρχονται μέσα σε τσουβάλι και σε κανένα σημείο της μεταφοράς τους να μη καταγράφονται. Περνούν από αεροδρόμια, κέντρα διαλλογής, κέντρα αποστολής. Κάπου πρέπει να καταγράφονται.

Δημοσ.

το οτι δε στελνετε κατι συστημενο δε δικαιολογει για κανενα λογο να μη παραδιδετε ενα δεμα ή επιστολη στο πελατη. ή να μην υπαρχουν οι υποδομες στα διαφορα σταδια της διανομης για να γινει αυτο. τουλαχιστον στον ονειρικο κοσμο που ζω εγω οπου ολα ειναι ροδινα και τα κακακια μοσχομυριζουν ετσι το βλεπω :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή τη λίστα ψάχνω, αλλά δεν τη βρίσκω. Το θεωρώ αδιανόητο να έρχονται μέσα σε τσουβάλι και σε κανένα σημείο της μεταφοράς τους να μη καταγράφονται. Περνούν από αεροδρόμια, κέντρα διαλλογής, κέντρα αποστολής. Κάπου πρέπει να καταγράφονται.

ΔΕΝ υπάρχει τέτοια λίστα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ. Το κλασσικό ταχυδρομείο βασίζεται στο κλασσικό μοντέλο συλλογή-διαλογή-τσουβάλιασμα-αποστολή-διαλογή-παράδοση.

Αναλυτική καταγραφή και λίστα υπάρχει μόνο για τα συστημένα και τις ταχυμεταφορές.

Είσαι σίγουρος οτι στα έστειλε ο κινέζος;

το οτι δε στελνετε κατι συστημενο δε δικαιολογει για κανενα λογο να μη παραδιδετε ενα δεμα ή επιστολη στο πελατη. ή να μην υπαρχουν οι υποδομες στα διαφορα σταδια της διανομης για να γινει αυτο. τουλαχιστον στον ονειρικο κοσμο που ζω εγω οπου ολα ειναι ροδινα και τα κακακια μοσχομυριζουν ετσι το βλεπω :rolleyes:

Αυτό ειναι το κλασσικό ταχυδρομείο που δουλεύει (μάλλον δούλευε) εδω και χρόνια σε όλες τις χώρες. Όταν το ταχυδρομείο άρχισε να αντιμετωπίζεται σαν προϊόν και οχι σαν αγαθό, η οικονομική πίεση δημιούργησε τις συνθήκες για προβλήματα στη διανομή.

Δημοσ.

Έχοντάς πάρει παντού τηλέφωνο ψάχνοντας κάποιον να ασχοληθεί με το πρόβλημά μου, βρήκα κάποιον προιστάμενο άλλου τμήματος που με διαφώτισε σε μερικά θέματα.

Τα συστημμένα καταγράφονται όταν φτάσουν στο αεροδρόμιο. Τα απλά όχι, εκτός και αν έχουν κάποιο barcode πάνω. Μου είπε να ζητήσω από το amazon να βρει το barcode και να κάνουν εκείνοι αίτηση για το που χάθηκε το πακέτο. Δεν μπορώ εγώ να κινήσω τέτοια διαδικασία, και ας έχω πληρώσει και μου ανήκει το αντικείμενο.

Δημοσ.

Στη Κατερίνη ό,τι δέματα μου στέλνουν, μου τα φέρνουν στο χέρι (χωρίς να είναι συστημένα)! Χτυπάει το κουδούνι ο ταχυδρόμος και κατεβαίνω κάτω να το πάρω. Αν λείπω, ρίχνει χαρτάκι στο γραμματοκιβώτιο να περάσω να το παραλάβω την επόμενη μέρα απ'το ταχυδρομείο.

Μάλλον γίνανε πολλές κλοπές και λειτουργούν εδώ έτσι.

Πόρισμα: Eίναι και θέμα διεύθυνσης ταχυδρομείου! Διότι ένας απλός υπάλληλος δεν αποφάσισε ξαφνικά ότι θα λειτουργεί έτσι. Έλαβε από κάποιον προϊστάμενο του εντολή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...