poscore Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα σε όλους Έχω την εντύπωση πως αυτό το νήμα θα είναι εκτενές οπότε όποιος έχει όρεξη βοηθάει ΙΔΕΑ: Στήσιμο web server σε έναν pentium 4 με χρήση κάποιας unix/linux διανομής. Έπειτα δημιουργίας firewall για πρόσβαση στον server μόνο απο συγκεκριμένη IP Η απο VPN δίκτυο. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ: Λίγα πράγματα για την υλοποίηση γνωρίζω αλλα δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο οπότε θα χρειαστώ την βοήθειά σας. Θα ήθελα να ξεκινήσω με την ερώτηση τι λειτουργικό να χρησιμοποιήσω για τον server? Να σημειώσω πως όλα τα παραπάνω είναι για πειραματισμό, ωστόσο θα ήθελα και μια "γεύση" επαγγελματισμού αν θέλετε. Προσωπικά έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω Ubuntu server. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό η όχι :/ Έχω ακούσει ότι το καλύτερο είναι BSD για server αλλα δεν θα ήθελα να πηδήξω στα βαθιά Γενικά θα ήθελα περισσότερο να καταλάβω την διαδικασία πίσω απο όλο αυτό. ευχαριστώ πολύ για κάθε πιθανή βοήθεια
Nikos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Πάρα πολλοί χρησιμοποιούν το pfSense: http://www.pfsense.com/ Το οποίο έχει τα πάντα και δυνατότητες routing αλλά θέλει δουλεια
poscore Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση! Να ρωτήσω τι είδους άτομα το χρησιμοποιούν? Δεν θέλω να γίνω αδιάκριτος απλά να γνωρίζω αν είναι στημένο σε κάποιο σπίτι, νοσοκομείο, επιχείρηση κτλ
mharis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Το pfsense είναι μια διανομή που προορίζεται για Router - Firewall, αν ο κύριος σκοπός του server θα είναι να σερβίρει ιστοσελίδες δηλαδή webserver (apache, mysql, php κτλ ) τότε δες τις κλασικές διανομές για αυτη τη δουλειά Centos, Debian, FreeBSD κτλ.
poscore Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δυστυχώς με το pfsense έχω πρόβλημα. Δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής μου στο PC που ΘΕΛΩ και "καταρρίπτω" την χρήση του... Θα συνεχίσω με Debian και ελπίζω να κάνω καλά :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα