giorgos147 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα! Αισίως, έφτασα και γω 3η λυκείου και δίνω πανελλήνιες. Το χρόνιο θέμα μου είναι ότι δε μπορώ να συγκρατήσω τίποτα. Μπορεί να διαβάσω μία πρόταση 100 φορές, να προσπαθήσω να την κατανοήσω πλήρως, αλλά ακόμα και τις πιο γελοίες, σε κατανόηση, προτάσεις, δε μπορώ να τις "επαναφέρω" τη κρίσιμη στιγμή. Μπορεί να διάβασω κάτι, να το λέω ώστε να το μάθω και να το δω ύστερα από 2 λεπτά και να πω "αυτό το είδα ξανά;". Μέχρι και τον αριθμό του κινητού μου, όταν τον δίνω, αμέσως ελέγχο στο κινητό μου που τον έχω σημειώσει, αν τον έδωσα σωστά. Το θέμα μου είναι τώρα ότι "φοβάμαι" τι θα γίνει με το θέμα μαθημάτων όπως ΑΟΔΕ που θέλουν απ'έξω. Έχετε κάποια συμβουλή στο "πώς να διαβάζω", ίσως κανένα διατροφικό συμπλήρωμα με βιταμίνες ξερωγώ που ίσως βοηθήσουν τη κατάσταση μου; Το παραπάνω το αναφέρω επειδή η διατροφή μου είναι 99% κρέας, υδατάνθρακες(μακαρόνια π.χ.) και άντε μια στο τόσο κανά ψάρι. Για λαχανικά, φρούτα κ.λπ. ούτε λόγος. Δε ξέρω αν παίζει θέμα διατροφής, αλλά ίσως είναι ένας παράγοντας που αν δε παίζει κάποιο άμεσο λόγο, ίσως να έχει κάποια θέση στο "πρόβλημά" μου. Θα ήθελα τις απόψεις σας επί του θέματος, διότι σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτό το θέμα και τι κάνατε στις "κρίσιμες" στιγμές. Με τι τρόπο αποστηθίζατε κ.λπ. Να'στε καλά.
NemeSis1990 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Εδώ: http://www.powerhealth.gr/product/ginkgo-leaf/
mastor10 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 εχει αποτελεσματα αυτο ή... γιατι αντιμετωπίζω και εγω κατι παρομοιο
NemeSis1990 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 εχει αποτελεσματα αυτο ή... γιατι αντιμετωπίζω και εγω κατι παρομοιο Τα έπαιρνα κι εγώ στις πανελλήνιες και είχα μάθει το ΑΟΔΕ απέξω και ανακατωτά! Να ξέρεις όμως ότι χρειάζεται να εξασκήσεις την ικανοτητά σου να θυμάσαι. Για αυτό κάθε πρωί (ή βράδυ) να μαθαίνεις μια παράγραφο. Άρχισε από τώρα και του χρόνου θα έχεις σίγουρο ένα 20ρι. Μπορείς να κανείς το ίδιο και στο ΑΟΘ.
giorgos147 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Nemesis. Εντάξει, την εξασκώ η αλήθεια όσο μπορώ, αλλά όταν δίνεις τη περισσότερη προσοχή στα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν(μαθηματικά, φυσική κ.λπ.) τα οποία δε χρειάζονται αποστήθιση και αφήνεις τα υπόλοιπα, ε. Το περίεργο με μένα είναι ότι μπορεί να δω έναν τύπο στη φυσική μία φορά και ύστερα να τον θυμάμαι. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ με κανένα άλλο μάθημα. Θα το κοιτάξω για το προϊόν που μου πρότεινες. Είναι και επώνυμο, οπότε, γιατί όχι;
NemeSis1990 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Nemesis. Εντάξει, την εξασκώ η αλήθεια όσο μπορώ, αλλά όταν δίνεις τη περισσότερη προσοχή στα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν(μαθηματικά, φυσική κ.λπ.) τα οποία δε χρειάζονται αποστήθιση και αφήνεις τα υπόλοιπα, ε. Το περίεργο με μένα είναι ότι μπορεί να δω έναν τύπο στη φυσική μία φορά και ύστερα να τον θυμάμαι. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ με κανένα άλλο μάθημα. Θα το κοιτάξω για το προϊόν που μου πρότεινες. Είναι και επώνυμο, οπότε, γιατί όχι; Μπορείς να το συνδυάσεις με βιταμίνες. Κατά προτίμηση αυτές που είναι και οι καλύτερες http://www.powerhealth.gr/product/epresa%CF%84/
xrdim Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Τα έπαιρνα κι εγώ στις πανελλήνιες και είχα μάθει το ΑΟΔΕ απέξω και ανακατωτά! Να ξέρεις όμως ότι χρειάζεται να εξασκήσεις την κοινότητά σου να θυμάσαι. Για αυτό κάθε πρωί (ή βράδυ) να μαθαίνεις μια παράγραφο. Άρχισε από τώρα και του χρόνου θα έχεις σίγουρο ένα 20ρι. Μπορείς να κανείς το ίδιο και στο ΑΟΘ. Εκτος απο αυτο εγω (οταν εδινα) ειχα φτιαξει και συνδυασμους λεξεων για να τα θυμαμαι πιο ευκολα πχ ΚΑΠΕΑ = καθοριστικοτητα, περατοτητα, αποτελεσματικοτητα (το οποιο αν δεν κανω λαθος πρεπει να ισχυει για τους αλγοριθμους)
NemeSis1990 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Εκτος απο αυτο εγω (οταν εδινα) ειχα φτιαξει και συνδυασμους λεξεων για να τα θυμαμαι πιο ευκολα πχ ΚΑΠΕΑ = καθοριστικοτητα, περατοτητα, αποτελεσματικοτητα (το οποιο αν δεν κανω λαθος πρεπει να ισχυει για τους αλγοριθμους) Εγώ μετρούσα πόσες προτάσεις έχει κάθε παράγραφος για να τις θυμάμαι με την σειρά και να είμαι σίγουρος ότι δεν ξέχασα καμία! 1
Antonis3d Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Ποπο φίλε φέτος τα πέρασα κι εγώ αυτά με το ΑΟΔΕ, κι εγώ δεν μπορούσα να απομνημονεύσω τίποτα στην αρχή αλλά τα κατάφερα λέγοντας τα κείμενα πολλές φορές φωναχτά και ηχογραφώντας τα μερικές φορές ακούγοντάς τα αργότερα. Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο ειδικά τώρα με τα καλοκαιρινά, να ξέρεις πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ΓΑΜΑΤΟ όμως
giorgos147 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Ποπο φίλε φέτος τα πέρασα κι εγώ αυτά με το ΑΟΔΕ, κι εγώ δεν μπορούσα να απομνημονεύσω τίποτα στην αρχή αλλά τα κατάφερα λέγοντας τα κείμενα πολλές φορές φωναχτά και ηχογραφώντας τα μερικές φορές ακούγοντάς τα αργότερα. Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο ειδικά τώρα με τα καλοκαιρινά, να ξέρεις πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ΓΑΜΑΤΟ όμως Ξέρω, ξέρω. Τα βλέπω από γνωστούς. Αλλά ακόμα δεν άρχισα με τα καλοκαιρινά, πέφτουν οι ασκήσεις απανωτές. Ελπίζω το χειμώνα να "ξεσφίξει" λίγο, γιατί αν είναι έτσι και τον χειμώνα, δε ξέρω πώς θα τα καταφέρω και αν θα τα καταφέρω.
skipperas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 το χειμώνα θα ναι πιο χαλαρά! Θα 'χεις και το σχολείο να ξεχνιέσαι! εμένα η 3η λυκείου, ήταν η καλύτερη μου χρονιά!
haris013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Γαμω το ΑΟΔΕ! εχει καταστρεψει κοσμο αυτο το κολομαθημα!! το διαβαζα ολη την χρονια και την στιγμη μου το εδινα ανακάλυπτα κενα μνημης στις παραγραφους που μαθαινα ξανα και ξανα καθε μερα...
status Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εδώ: http://www.powerhealth.gr/product/ginkgo-leaf/ Μπορείς να το συνδυάσεις με βιταμίνες. Κατά προτίμηση αυτές που είναι και οι καλύτερες http://www.powerhealth.gr/product/epresa%CF%84/ Πολύ καλύτερη δουλειά κάνει η ζάχαρη.
gdask Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Επίσης αν καπνίζεις, κόφτο. Εκτός των άλλων, βλάπτει δραματικά και την μνήμη.
kage Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 http://www.psychologytoday.com/blog/ulterior-motives/201109/are-adhd-drugs-smart-pills στο εξωτερικο εγιναν μοδα... δεν θα σου λεγα να τα παρεις απο μονος σου.αλλα να πας σε καποιον ειδικο(ψυχολογο,λογοθεραπεια) ή αφου εχεις κανει εξετασεις αιματος πριν και κατα την διαρκεια.Μαλιστα αν μπορεις να βγαλεις χαρτι για να δεινεις σαν δυσλεκτικος εξετασεις ακομη καλυτερα για σενα... http://www.alfavita.gr/ejetaseis05/ej4_12_9_139.php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα