Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Nα ρωτήσω κάτι αν γνωρίζετε.  Εγώ έστειλα στο Πακιστάν 50 ευρώ γιατί ήθελα να δω ένα σηριαλ και αυτός που μου έκανε τη μεταφραση στα Αγγλικά ήθελε να δώσουμε όλοι ότι μπορούσαμε για να τον βοηθήσουμε (donation) βέβαια εγώ έκανα τη μαλακία ενω αυτός δεν απαιτούσε συγκεκριμένο ποσο, εγώ ήθελα να το παιξω large και του εστειλα 50 ευρω.  Αλλά το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό,  είναι ότι μόλις έκανα τη συναλλαγή σε κατάστημα της western union εδώ στην Αθήνα, και του έστειλα σκαναρισμένο το έγγραφο , μου είπε ότι χρειάζεται και άλλα στοιχεία δηλαδη τι δουλειά κάνω αυτά τα λεφτά απο που τα βρήκα και τα έστειλα που μένω κλπ και εγώ νευρίασα φυσικά και του είπα ότι δεν πρόκειται να του πω αυτές τις πληροφορίες.  Μου είπε ότι έτσι είναι στη χώρα του τα ζητάνε αλλιώς δεν τους δίνουν τα λεφτά εγώ δεν τον πιστεύω.  Μήπως ξέρετε εσεις κάτι που είστε πιο έμπειροι? δλδ χρειάζονται τα δικά μου λεπτομερή στοιχεία που ζητάει για να εισπράξει τα λεφτά.  Οπως είπα του έστειλα το έγγραφο που φαίνεται ο κωδικός που χρειάζεται για να παρει τα λεφτά

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξήγηση πως δουλεύει το western union. 
θέλω να πουλήσω κάτι και αγοραστής θέλει μου τα στείλει μέσω western union γτ δεν μπορει με κάποιο άλλο τρόπο στην χώρα του. 
Πείτε μου σας παρακαλώ τα βήματα γτ δεν γνωρίζω καθόλου. Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, foxkid είπε

Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου εξήγηση πως δουλεύει το western union. 
θέλω να πουλήσω κάτι και αγοραστής θέλει μου τα στείλει μέσω western union γτ δεν μπορει με κάποιο άλλο τρόπο στην χώρα του. 
Πείτε μου σας παρακαλώ τα βήματα γτ δεν γνωρίζω καθόλου. Ευχαριστώ πολύ 

Σε ποια χώρα είναι ο αγοραστής; Νιγηρία;

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την western union. Όταν κάνουμε παραλαβή χρημάτων από ένα συνεργαζόμενο κατάστημα αυτά τα χρήματα εμφανίζονται κάπου; Δηλαδή στην εφορία ή σε τράπεζα; Αν δηλαδή ένας φίλος σου σου χρωστάει χρήματα και σου τα στείλει θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο είδος φόρου εκτός από τα μεταφορικά;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 19/3/2020 στις 8:59 ΜΜ, knam είπε

Γεια σας θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την western union. Όταν κάνουμε παραλαβή χρημάτων από ένα συνεργαζόμενο κατάστημα αυτά τα χρήματα εμφανίζονται κάπου; Δηλαδή στην εφορία ή σε τράπεζα; Αν δηλαδή ένας φίλος σου σου χρωστάει χρήματα και σου τα στείλει θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο είδος φόρου εκτός από τα μεταφορικά;

Θα με ενδιέφερε και εμένα αυτό που ρωτά ο @knam. Καταχωρίζεται κάπου η ταυτότητα ή το ΑΦΜ κατά την παραλαβή του ποσού. Αν ναι ισχύει γενικά ή για κάποιο ύψος ποσού και πάνω;

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω όχι, τα χρήματα αυτά δεν εμφανίζονται κάπου.

Εννοείται πως καταχωρούνται στοιχεία ταυτότητας παραλήπτη κ αποστολέα για να μπορεί να γίνει η συναλλαγή.

Όμως δεν χρειάζεται αφμ ούτε τίποτα παράλογο.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την εταιρεία αυτή Western Union για τό πως χρεώνουν ? πάντως έχουν μεγάλο δίκτυο συνεργατών και απάτη δεν είναι απ ότι κατάλαβα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω χρησιμοποιησει WU στο παρελθον τοσο για πωλησεις οσο και για αγορες με ατομα που δεν ειχαν paypal (αλλα ειχαν καλο feedback) τοσο στο head-fi.com (μηχανηματα ηχου) οσο και στο  watchuseek (ρολογια απο ρωσια).Δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα κρατανε μεγαλη προμηθεια.

Εδω ειναι το feedback μου απο τις συναλλαγες που εκανα στο head-fi πριν 20 χρονια  (σαν mecano) .Πολλοι δεν ειχαν paypal τοτε

https://www.head-fi.org/threads/mecano.67998/

το 40% των συναλλαγων τις εκανα με WU.

Επεξ/σία από mecanomecano
Δημοσ.
8 ώρες πριν, AMSTERIS είπε

γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την εταιρεία αυτή Western Union για τό πως χρεώνουν ? πάντως έχουν μεγάλο δίκτυο συνεργατών και απάτη δεν είναι απ ότι κατάλαβα..

Υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων είναι.Θα μπεις στο site τους και θα δεις χρεώσεις.

Το απάτη που κολλάει;Αν εσυ τα στέλνεις σε απατεώνα δεν έχουν ευθύνη αυτοί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...