Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις , ολα καλά η κλήση σβήστηκε ή ..μαλλον "αλλαχτηκε" όπως μου είπανε :-D

καλό καλοκαίρι σε όλους ..και ήρεμα στους δρόμους ;p

:lock: plz

Εσυ δεν ελεγες οτι δεν θα πληρωσεις ουτε ευρω για να μην κανεις μαγκες τους αστυνομους? Τωρα εκτος απο κατουρημενες ποδιες κλπ κλπ για να μειωθει το προστιμο, προτιθεσαι τελικα να πληρωσεις εστω και το αλλαγμενο αδικο προστιμο ?

Τετοια τοπικ πρεπει να γινονται sticky ΜΟΝΟ με τα replies του TS και να γινονται παραπομπη καθε φορα που αναπτυσεται συζητηση περι νοοτροπιας Ελληνων οδηγων και Ελληνων γενικοτερα.

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλοι εσείς που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας και αποκαλείτε τον OP

Ελληνάρα, βλάχο, υποκριτή κτλ., ξεχνάτε απλά, βασικά πράγματα, όπως π.χ.

πως δεν ζούμε σε πολιτισμένη χώρα όπου λειτουργούν έστω και τα τυπικά.

Η μη πολιτισμένη χώρα και κοινωνία που κρίνεις, είναι καθρέφτης των πολιτών της.

Βλέπεις τι έγινε με την κλήση τελικά; "Αλλάχτηκε".

Αυτή είναι η ποιότητα του Έλληνα απατεώνα, του κλαψιάρη, του βύσματος. Σαν μικρό παιδί που δεν μπορεί να καταλάβει τους κανόνες και κλαίγεται.

Όταν ο Πάγκαλος είπε "μαζί τα φάγαμε", αυτά εννοούσε. Ο καθένας τρώει ότι μπορεί. Αυτή την παιδεία έχει ο Έλληνας και την ψωροπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των προγόνων να του θυμίζει πόσο σπουδαίος είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Προς guzel

Εισαι ενα απο τα χαρακτηριστικα παραδειγματα του κλασσικου "Ελληναρα" που νομιζει και αισθανεται οτι κανει τα παντα σωστα και συγχρωνος ολοι οι αλλοι δεν λειτουργουν σωστα και δεν κανουν καλα την δουλεια τους...Στην καημενη την χωρα μας κανεις δεν πληρωνει τους φορους και τα προστιμα. Χαρακτηριστηκο παραδειγμα εισαι εσυ που χρησιμοποιησες την τσατσο τον φιλο σου για να σου σβηση την κληση για την οποια εφταιξες και και το σημαντικοτερο εθεσες σε κινδυνο τις ζωες των αλλων.Παρολα αυτα δεν αποδεχεσαι το φταιξιμο μιας και εσυ εισαι αναισθητος.Τι παει να πει ρε 'φιλε' οτι η κληση ηταν επειγουσα;Για την δικια σου επειγουσα κληση πρεπει να αφαιρεσεις μια ολοκληρη ζωη,να καταστρεψεις μια οικογενεια;Εισαι στα καλα σου ρεεε???

Φταις και δεν το καταλαβαινεις...αυτη ειναι η ελλαδιτσα μας με τους καταπληκτικους πολιτες της..Μην εχουμε παραπονο μετα για την καταντια μας...Απο την στιγμη που αυτη η χωρα απαρτιζεται απο προβληματικα ατομα, τοτε και ολοκληρη η κοινωνια θα ειναι προβληματικη....

ΥΓ.Δεν σου εχουν πει ουτε οτι δν καλεις το ΕΚΑΒ για να ρωτησεις ποιο νοσοκομειο ειναι ανοικτο, γιατι εκεινη τη στιμγη στερεις το τηλεφωνο απο καποιον που το χρειαζεται πραγματικα; Υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος για αυτη τη δουλεια...Αλλα που αν το ξερεις...Εδω δεν ξερεις οτι πρεπει να πληρωσεις το προστιμο σου!

Όταν ο Πάγκαλος είπε "μαζί τα φάγαμε", αυτά εννοούσε. Ο καθένας τρώει ότι μπορεί. Αυτή την παιδεία έχει ο Έλληνας και την ψωροπερηφάνεια για τα επιτεύγματα των προγόνων να του θυμίζει πόσο σπουδαίος είναι.

Πες τα ρε φιλε...Η ατακα του Παγκαλου ηταν η σωστωτερη που εχει ακουστει ποτε!

• Like 1
Δημοσ.

αρκετά το κουράσαμε. τέλος καλό όλα καλά. να κλειδωθεί παρακαλώ

Αυτό κατάλαβες απο όλο το thread έτσι; Τέλος καλό όλα καλά. Τέλος κακό όλα σκατά είναι η αλήθεια, κοίτα γύρω σου για την επιβεβαίωση.

Δημοσ.

ίσως κακώς έκανα που άνοιξα το thread.

Nαι, υπηρχε ευκολοτερη λυση τελικα :devil: Τσαμπα η κλαψα και η φαια ουσια για να αποδειξεις γιατι δεν πρεπει να πληρωσεις:P

Δημοσ.

ωραια κλαιγεσαι αλλα δε περναει.

υπαρχουν κι αλλοι που ειναι ακομα πιο φτωχοι απο σενα και δεν μπορουν να συντηρουν καν αυτοκινητο,και μαντεψε...προσπαθουν να περπατησουν πανω στο πεζοδρομιο που εχεις παρκαρει και να ανεβουν στο λεωφορειο του οποιου τη σταση εκλεισες.

επισης υπαρχουν μερικοι και φτωχοι και αναπηροι που δεν εχουν καν ποδια ωστε να μπορουν να ανεβοκατεβαινουν πεζοδρομια και ραμπες τα οποια εχεις κλεισει γιατι "εισαι φτωχος" και δεν εχεις βιλλα με 6 παρκινγκ.

φτωχοι ειναι ολοι οσοι παρκαρουν τις τζιπουρες πανω στα πεζοδρομια,φτωχοι ειναι ολοι οσοι πανε στα μπουζουκια και τα δινουν στους παρκαδορους για να τους τα παρκαρουν οπου να ναι.

επισης ειτε φτωχος ειτε πλουσιος θα προσπαθησει να βγει απο τη γωνια για να περασει τη διασταυρωση,στην οποια εσυ παρκαρες,και δε θα εχει ορατοτητα και θα καρφωθει πανω σε καποιον αλλον,αλλα ουτε αυτο σε νοιαζει γιατι εισαι φτωχος και δικαιολογεισαι να κανεις οτι γουσταρεις.

για να μη σε κουραζω και απαντας,ξερω τι θα πεις... εσυ δε κανεις τιποτα απ ολα αυτα.

Γιατί εσύ που βγαίνεις και χτυπάς ανυπεράσπιστες γριές και κλέβεις πορτοφόλια στα λεωφορεία ή που βιάζεις κοπελίτσες στα πάρκα, καλύτερος είσαι; Πες μου τώρα ότι δεν τα κάνεις! Όπως με παρακολουθείς εσύ και ξέρεις τα πάντα για την προσωπική μου ζωή και τις συνήθειες μου σε παρακολουθώ και εγώ!

Αν θες να κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση, άνετα κάνουμε. Το μόνο εύκολο να απαντάω με ύβρεις και να το πηγαίνω προσωπικά το πράγμα.

Δημοσ.

Γιατί εσύ που βγαίνεις και χτυπάς ανυπεράσπιστες γριές και κλέβεις πορτοφόλια στα λεωφορεία ή που βιάζεις κοπελίτσες στα πάρκα, καλύτερος είσαι; Πες μου τώρα ότι δεν τα κάνεις! Όπως με παρακολουθείς εσύ και ξέρεις τα πάντα για την προσωπική μου ζωή και τις συνήθειες μου σε παρακολουθώ και εγώ!

Αν θες να κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση, άνετα κάνουμε. Το μόνο εύκολο να απαντάω με ύβρεις και να το πηγαίνω προσωπικά το πράγμα.

δε περιμενα καμια πιο σοβαρη απαντηση απο εναν που γραφει στα @@ ολους τους αλλους.

αντε τραβα πιες το καφεδακι σου τωρα.

Δημοσ.

Η μη πολιτισμένη χώρα και κοινωνία που κρίνεις, είναι καθρέφτης των πολιτών της.

Βλέπεις τι έγινε με την κλήση τελικά; "Αλλάχτηκε".

Αυτή είναι η ποιότητα του Έλληνα απατεώνα, του κλαψιάρη, του βύσματος. Σαν μικρό παιδί που δεν μπορεί να καταλάβει τους κανόνες και κλαίγεται.

Το αυτο.

Υπερθεματιζω εις διπλουν!

ibtl1bush2.jpg

Δημοσ.

Αρα λοιπόν τα έφαγες και εσύ και όσοι συμφωνείτε μαζί του?

Επειδή λοιπόν, εγω και μερικοί άλλοι, δεν έχουμε φάει τίποτα, δεν παραπονεθήκαμε ποτέ για κλήσεις, πληρώναμε πάντα την εφορία μας, παίρναμε πάντα αποδείξεις και γινόμασταν κακοί όταν τις ζητούσαμε, δε πετάγαμε σκουπίδια, πλαστικά και καπότες στις παραλίες, δε μολύναμε το περιβάλλον, δεν είχαμε θείους που μπήκαν στο δημόσιο απ τη πίσω πόρτα να μας βολέψουν, δε ζητήσαμε χατίρια κτλ κτλ, αλλά τόσα χρόνια τρώγαμε τα σκατά των άλλων που "μαζί τα τρώγανε", δεν ανέχομαι από κανέναν Πάγκαλο να με τσουβαλιάζει ούτε από υποστηριχτές του.

Να ερχόταν ο Πάγκαλος να έβλεπε τους γονείς μου που δούλευαν 20 ώρες την ημέρα και εμένα που δούλευα με ένσημα απ τα 16 μου.

Να ερχόταν να κυνηγήσει τους εργοδότες μου, που εν τέλη δε κολλούσαν τα ένσημα τελικά και στα δικαστήρια το σάπιο σύστημά τους ήθελε να είσαι πλούσιος για να κερδίσεις.

Η κλασική δικαιολογία του ενόχου είναι η προσπάθεια να τους κάνει όλους να πιστέψουν ότι ειναι συνένοχοι.

Οχι λοιπόν. Αυτοί που φάγανε ξέρουν καλά ποιοι είναι.

Και όχι κανείς μας δεν είναι άγιος, αλλά αυτό το τσουβάλιασμα δε το ανέχομαι από κανέναν. Να μιλάτε για τον εαυτό σας. Και ο εκάστοτε Πάγκαλος θα πρεπε να μιλάει καθαρά για τον εαυτό του. Να παραδεχτεί τις δικές του λαμογιές, αν έκανε, όχι να μοιράζετε τις ευθύνες. Γιατι αν ειναι να μοιράζετε ευθύνες ισως θα πρεπε να μοιραστεί και λιγη απ τη περιουσία του. Τότε ναι...να δεχτω οτι τα φάγαμε παρέα.

Παρεπιπτόντος στην Ελλάδα τιποτε δεν έχει σωφρονιστικό χαρακτήρα. Σωφρονισμός θα ήταν η αφαίρεση του διπλώματος για κανα χρόνο αν σε πιάσουν για σοβαρό παράπτωμα. Οχι το να σου πετάνε ένα προστιμο που να τσουζει και να το παίρνεις πίσω για πλάκα. Αυτό ειναι τιμωρία για τους φτωχους και κλάιν μαιν για τους λεφτάδες. Τους έκαναν τη μουρη κυμά. Παρτου το διπλωμα και το αμάξι το ιδιο για κανα 6μηνο να σου πω εγω αν θα ξαναπεράσει κοκκινο που λέει ο λόγος.

Και οχι κυριε της Τροχαίας. Αν θες να δεις σοβαρό παράπτωμα, δε θα μου στηθείς στο φανάρι στη μέση του πουθενά που επίτηδες έβαλες εκει για να βγάζεις φράγκα. Ουτε θα μου στηθείς στη Σπυρου Λουη που άκουσον άκουσον έβαλες οριο 50, τη στιγμη που εσυ ο ίδιος πας με 100, επισης για να βγάλεις φράγκα.

Δημοσ.

who cares :mellow:

Μωρέ μια χαρά τους νοιάζει. Αν δε τους ένοιαζε δε θα τσουβάλιαζαν όλο το κόσμο. Ο πνιγμένος απ τα μαλιά του πιάνεται. Αν ήταν οκ θα κοίταζαν τη πάρτυ τους.

Το μόνο πράγμα που κατηγορώ μεγάλο μέρος των Ελλήνων, ειναι πως δεν αναλαμβάνει τις ευθήνες του. Θέλει να τις μοιράζετε με άλλους, τι στιγμη που ο ίδιος υπερηφανευόταν τον τρόπο που κατάφερε να ξεφύγει απ την εφορία, τον αστυνομικό κτλ κτλ...

Εκανες παράπτωμα, θα το πληρώσεις. Ετσι ειναι.

Θα προτιμούσα να τιμωρηθείς με άλλο τρόπο (πχ δωρεάν εργασία), όχι οικονομικά αλλά δυστυχώς ζούμε σε κοινωνία με εισπρακτικά μέτρα οπότε δε γίνεται για την ώρα αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

snip

Όχι, δεν τα έφαγα, είμαι όμοια περίπτωση με εσένα. Άλλα καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοεί ο Πάγκαλος.

Εσύ και η οικογένεια σου μπορεί να είστε σούπερ τίμιοι και πραγματικά μπράβο σας χωρίς ίχνος ειρωνείας, μακάρι να ήταν όλοι έτσι.

Όμως ο μέσος Έλληνας δεν είναι έτσι, δυστυχώς. Γι'αυτό δεν υπάρχει λόγος να παρεξηγιέσαι τόσο εύκολα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εσύ που είσαι σωστός μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή την φράση σαν "όπλο", να θυμίζεις στον απατεωνίσκο γείτονα/γνωστό/συνάδελφο σου ότι για κλέφτες δεν χρειάζεται να κοιτάει μόνο στη βουλή. Ο καθρέφτης είναι αρκετός.

Να του θυμίζεις ότι και αυτός έκλεβε το φπα, έκλεβε σβήνοντας κλήσεις, έκλεβε δουλέοντας αδήλωτα καθώς έπαιρνε επίδομα ανεργίας, κτλ κτλ. Και περισσότερο απ'ολα, ότι ψήφιζε τόσα χρόνια αυτούς τους αποδεδειγμένους κλέφτες για να τον βάλουν στο δημόσιο ή να του κάνουν ένα σωρό ρουσφέτια.

Το να κρίνουμε τα λόγια του Πάγκαλου με βάση την πιθανότητα να είναι απατεώνας, είναι λογική πλάνη. Τα λόγια κρίνονται ανεξάρτητα του χαρακτήρα που τα είπε. Είπε μεγάλη κουβέντα και εσύ που είσαι έντιμος και έχεις το κούτελο σου καθαρό, θα έπρεπε να το επικροτείς. Γιατί πολλοί Έλληνες δεν το έχουν και δεν έχουν και αυτογνωσία. Τους ρωτάς για τις δικές τους απατεωνιές και σου λένε "Συγκρίνεις τα δικά μου με αυτά που έφαγαν αυτοί;".

Και εκεί μπαίνεις εσυ. Τους το τρίβεις στη μούρη για να μην ξεχνούν πως στην δημοκρατία έχουν και ευθύνες. Λίγο παραπάνω αλήθεια δεν θα μας βλάψει, καιρός να πάψει ο κόσμος να ζει το παραμυθάκι του. Αυτά. :)

Επεξ/σία από alexandergr
Επισκέπτης
Δημοσ.

Στοίχημα ότι οι μισοί που κράζουν εδώ, δεν φοράνε ούτε ζώνη για 200 μέτρα απόσταση.

ΥΓ. Μάλλον έπρεπε να ρωτήσω αρχικά αν έχουν αμάξι...

Δημοσ.

Αρα λοιπόν τα έφαγες και εσύ και όσοι συμφωνείτε μαζί του?

Επειδή λοιπόν, εγω και μερικοί άλλοι, δεν έχουμε φάει τίποτα, δεν παραπονεθήκαμε ποτέ για κλήσεις, πληρώναμε πάντα την εφορία μας, παίρναμε πάντα αποδείξεις και γινόμασταν κακοί όταν τις ζητούσαμε, δε πετάγαμε σκουπίδια, πλαστικά και καπότες στις παραλίες, δε μολύναμε το περιβάλλον, δεν είχαμε θείους που μπήκαν στο δημόσιο απ τη πίσω πόρτα να μας βολέψουν, δε ζητήσαμε χατίρια κτλ κτλ, αλλά τόσα χρόνια τρώγαμε τα σκατά των άλλων που "μαζί τα τρώγανε", δεν ανέχομαι από κανέναν Πάγκαλο να με τσουβαλιάζει ούτε από υποστηριχτές του.

Να ερχόταν ο Πάγκαλος να έβλεπε τους γονείς μου που δούλευαν 20 ώρες την ημέρα και εμένα που δούλευα με ένσημα απ τα 16 μου.

Να ερχόταν να κυνηγήσει τους εργοδότες μου, που εν τέλη δε κολλούσαν τα ένσημα τελικά και στα δικαστήρια το σάπιο σύστημά τους ήθελε να είσαι πλούσιος για να κερδίσεις.

Η κλασική δικαιολογία του ενόχου είναι η προσπάθεια να τους κάνει όλους να πιστέψουν ότι ειναι συνένοχοι.

Οχι λοιπόν. Αυτοί που φάγανε ξέρουν καλά ποιοι είναι.

Και όχι κανείς μας δεν είναι άγιος, αλλά αυτό το τσουβάλιασμα δε το ανέχομαι από κανέναν. Να μιλάτε για τον εαυτό σας. Και ο εκάστοτε Πάγκαλος θα πρεπε να μιλάει καθαρά για τον εαυτό του. Να παραδεχτεί τις δικές του λαμογιές, αν έκανε, όχι να μοιράζετε τις ευθύνες. Γιατι αν ειναι να μοιράζετε ευθύνες ισως θα πρεπε να μοιραστεί και λιγη απ τη περιουσία του. Τότε ναι...να δεχτω οτι τα φάγαμε παρέα.

Παρεπιπτόντος στην Ελλάδα τιποτε δεν έχει σωφρονιστικό χαρακτήρα. Σωφρονισμός θα ήταν η αφαίρεση του διπλώματος για κανα χρόνο αν σε πιάσουν για σοβαρό παράπτωμα. Οχι το να σου πετάνε ένα προστιμο που να τσουζει και να το παίρνεις πίσω για πλάκα. Αυτό ειναι τιμωρία για τους φτωχους και κλάιν μαιν για τους λεφτάδες. Τους έκαναν τη μουρη κυμά. Παρτου το διπλωμα και το αμάξι το ιδιο για κανα 6μηνο να σου πω εγω αν θα ξαναπεράσει κοκκινο που λέει ο λόγος.

Και οχι κυριε της Τροχαίας. Αν θες να δεις σοβαρό παράπτωμα, δε θα μου στηθείς στο φανάρι στη μέση του πουθενά που επίτηδες έβαλες εκει για να βγάζεις φράγκα. Ουτε θα μου στηθείς στη Σπυρου Λουη που άκουσον άκουσον έβαλες οριο 50, τη στιγμη που εσυ ο ίδιος πας με 100, επισης για να βγάλεις φράγκα.

Θα συμφωνησω με τον alexandergr. Σιγουρα πολλοι νιωθουμε θιγμενοι απο αυτη τη φραση, αλλα αυτος που δεν εχει κανει ποτε στη ζωη του τιποτε απο τα παραπανω που υπογραμμισα στα λογια σου, sorry αλλα θα τον θεωρησω εξαιρεση σε ενα κανονα με ελαχιστες εξαιρεσεις, οποτε δεν μετραει καν ως στατιστικο αποτελεσμα. Μπορει να εισαι μεσα σε αυτους, και μπραβο σου, αλλα οταν καποιος λεει αυτη την κουβεντα, ολοι καταλαβαινουμε οτι ουτε αυτος ουτε εμεις που τον ακουμε εννοει το 100% ολοκληρου του ελληνικου πληθυσμου ανα την υφηλιο.

Οταν πεις οι ελληνες οδηγοι ειναι απροσεκτοι, προφανως και δεν εννοεις το 100%, οταν πεις το βιοτικο επιπεδο στην ταδε χωρα ειναι το υψηλοτερο του κοσμου, προφανως και δεν εννοεις για το βιοτικο επιπεδο ολων των πολιτων της, και ουτω καθεξης.

Ειναι μια λογικη φραση που χρησιμοποιουμε κατα κορον οταν θελουμε να δειξουμε μεγαλη πλειοψηφια και τιποτε παραπανω. Το να προσπαθουμε να πιαστουμε απο μια τετοια φραση για να ατομικευσουμε μια μια την καθε προσωπικοτητα και το τι εχει κανει στη ζωη του, ειναι νομιζω μεγαλυτερο λαθος απο αυτο που προσαπτουμε στον Παγκαλο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...