Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω αυτο το τοπικ να γίνει ένας οδηγός σε ότι αφορά τη τοποθέτηση γυψοσανιδας και να λύνουμε τις απορίες μέσω αυτού. :)

Ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω γυψοσανίδα στο παλιό πατρικό της μητέρας μου, το οποίο έχει κεραμοσκεπη. Στο μισό σπίτι είχε τοποθετηθεί γυψοσανίδα στην οροφή (από μάστορα) και τώρα θέλω να τοποθετήσω στο υπόλοιπο. Σκέφτομαι να το κάνω μόνος μου και θα ηθελα όποιος γνωρίζει να με βοηθήσει.

Γυψοσανίδα οροφής:

(Διορθώστε με οπου κάνω λάθος)

Περιμετρικά στους τοίχους θα πρέπει να μπει περιμετρικός οδηγός UD-37 και μέσα σε αυτόν κουμπώνουν οι οδηγοί οροφής CD-60 ανά 50-60cm (αναλόγως τις διαστάσεις της γυψοσανιδας)

orofi%204-small.jpg

Απορία 1: Οι οδηγοί οροφής άπλα κουμπώνουν μέσα στους περιμετρικούς ή πρέπει να βιδωθούν σε αυτούς ?

Πάνω από την τους οδηγούς οροφής πατάνε πάλι οδηγοί οροφής για την ανάρτηση με ντιζες

orofi%205-small.jpg

Απορία 2 : Η απόσταση αυτών των από πάνω οδηγών, ποια πρέπει να είναι μεταξυ τους ? (νομίζω ανά 1 μετρο)

Απορία 3: Πόσες ντιζες πρέπει να μπουν σε ένα δωμάτιο 4m X 4m ?

...και οι οποίοι κουμπώνουν μεταξύ τους με Συνδετήρες Π για CD-Προφίλ 60/27

orofi6-small.jpg

Στη δικιά μου περίπτωση που είναι κεραμοσκεπη...

th_475373442_menoumera_122_452lo.jpg (κλικ για μεγέθυνση)

Απορία 3 : Τι ντιζα πρέπει να χρησιμοποιήσω σε περίπτωση που θέλω να την τοποθετήσω στα πάνω δοκάρια και όχι στα οριζόντια ? Τα οποία δεν νομίζω πως είναι τόσο χοντρά και ανθεκτικά στη δικιά μου σκεπη...

Απορία 4 : Ο οδηγός οροφής (φώτο) της ντιζας νούμερο 3 είναι απαραίτητος ? Δηλαδή θέλω να πω, πρέπει να πιάνουν όλη την επιφάνεια και οι από πάνω οδηγοί ή αρκει μόνο κεντρικά ?

Τι άλλο πρέπει να προσέξω ?

Απορία 5 : Σε περίπτωση που θελήσω να τοποθετήσω γυψοσανίδα και στους τοίχους του δωματίου θα πρέπει πρώτα να κάνω την οροφή και μετά τους τοίχους, το αντίθετο ή δεν έχει σημασία ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...