cthulhucarbide Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Οι πιθανοτητες που θα εδινα για να εισαι κατι αλλο θα ηταν 1/10^(-40) Δηλαδή πολύ μεγάλη πιθανότητα
MJBulls23 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δηλαδή πολύ μεγάλη πιθανότητα Heh περιπου σωστα. Το "μειον" ηταν λαθος μου. Λεω περιπου σωστα, διοτι αυτο που εγραφα ηταν μεγαλυτερο της μοναδας, αρα λαθος και οχι πολυ μεγαλη πιθανοτητα. Το σωστο φυσικα και αυτο που εννοουσα ειναι 1/10^40. Αυτα παθαινεις οταν βλεπεις τον Σταλονε να παιζει ποκερ και απαντας ταυτοχρονα και σε φορουμ.
asteropi22 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Σε περίπτωση που είμασταν αθάνατοι τι νόημα θα είχε να πιστεύουμε στον Θεό για να μας δίνει δύναμη ; Μήπως τελικά η θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον θάνατο ; Γιατι τωρα τι νοημα εχει?
flik Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Κάνεις λαθος. Και το οτι "υπαρχει Θεος" και το οτι "δεν υπαρχει Θεος" ειναι προτασεις (μαθηματικες προτασεις που επιδεχονται μια και μόνο μια, τιμη που τις χαρακτηριζει: ως αληθεις ή ως ψευδεις). Οποτε οταν καποιος τις χρησιμοποιει, και αφου δεν ξερουμε και δεν μπορουμε να αποδειξουμε ουτε την αληθεια ουτε την μη αληθεια καμιας, πρεπει να ειναι προσεκτικος τι λεει. Δεν μπορω πχ να πω οτι η προταση "υπαρχει Θεος" ειναι αληθης. Με απλα λογια δεν μπορω να πω οτι υπαρχει Θεος. Ουτε μπορω να πω οτι ειναι ψευδης. Το ιδιο συμβαινει και με την αλλη προταση. Δεν μπορω πχ να πω οτι η προταση "δεν υπαρχει Θεος" ειναι αληθης. Με απλα λογια δεν μπορω να πω οτι δεν υπαρχει Θεος. Οπως πχ επισης δεν μπορω να πω οτι η προταση "Υπαρχουν καπου στο συμπαν κιτρινοι ελεφαντες με 5 κοκκινα led λαμπακια στα αυτια τους που τρωνε μελισσες." ειναι ψευδης. Πιθανοτατα και επειδη δεν εχουμε παρατηρησει ποτέ τετοιους ελεφαντες, να μην υπαρχουν, αλλά η πιθανοτητα προτου αποδειξουμε οτι δεν υπαρχουν, δεν μπορει να πουμε οτι ειναι μηδεν. Ειναι υπαρκτη. Οποτε δεν μπορουμε να βγαλουμε ψευδη την προταση. Και εαν ισχυριστουμε οτι ειναι ψευδη, αυτη η καποια απο τις ανωτερω, πχ εαν ισχυριστουμε οτι δεν υπαρχει Θεος, θα ειμαστε λαθος, επειδη πολυ απλα δεν το ξερουμε.... Καταρχάς στην πρόταση δεν υπάρχει Θεός πρέπει να ορίσουμε καλά τι εννοούμε. Γιατί αν για τον καθένα είναι τελείως διαφορετικό πράγμα τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση εξ' αρχής. Όταν λέμε άθεος, συνήθως εννοούμε κάποιον ο οποίος δεν πιστεύει σε ένα υπερφυσικό ον, που δημιούργησε τον κόσμο, και έχει οποιαδήποτε σχέση με τη μοίρα των ανθρώπων, είτε να την καθορίζει, είτε να την έχει σχεδιάσει, είτε να επεμβαίνει, είτε να ακούει προσευχές κτλ. Δηλαδή αν για κάποιον θεός είναι η ανθρωπότητα, ή η Φύση με τους νόμους τους, τότε δεν τον λες και θεϊστή με τη συμβατική έννοια. Σε αυτή τη βάση, προφανώς κανείς δεν μπορεί να αποδείξει οτι δεν υπάρχει Θεός. Αλλά, χτίζοντας ένα λογικό πλαίσιο, και στεκόμενες απέναντι στο περιβάλλον σου ως σκεπτόμενες και καλός παρατηρητής, μπορείς απλά να μειώσεις πολύ τις πιθανότητας να υπάρχει ον που ικανοποιείς τις παραπάνω βασικές προϋποθέσεις. Είναι πολλά πράγματα που αφορούν την ύπαρξη του Θεού και εξετάζονται επιστημονικώς, και αργότερα θα είναι ακόμα περισσότερα, άρα μπορούμε να μειώσουμε ακόμα παραπάνω τις πιθανότητες και να φαίνεται ακόμα πιο παράλογο στον άνθρωπο. Δεν μπορεί να με πείσει κάποιος εμένα οτι σίγουρα δεν υπάρχει Θεός, αλλά μπορεί να με πείσει να το θεωρώ απίθανο. Το να λες δεν ξέρω, είναι η στάση του αγνωστικισμού. Αλλά επειδή το να πιστεύεις σε έναν τέτοιο Θεό, και κυρίως το να ασπάζεσαι μια θρησκεία, αποτελεί μια νοοτροπία, μια κοσμοθεωρία και επηρεάζει τον καθένα πώς αντιμετωπίζει τη ζωή του, πρέπει να λάβει μια απόφαση πώς θα πορευθεί στη ζωή του. Θα βασίσει τη ζωή του στο οτι υπάρχει Θεός, θα μεγαλώσει τα παιδιά του βάσει της θρησκείας, θα ακολουθεί την ιδέα των αμαρτιών, της κόλασης και του παραδείσου κτλ; Ε δε χρειάζεται κανείς μαθηματική απόδειξη για το οτι δεν υπάρχει Θεός για να μην ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Αρκεί να πει, εγώ δε πιστεύω σε αυτό, για τον ίδιο λόγο που δε πιστεύω στις άλλες δεκάδες θεότητες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, ή για τον ίδιο λόγο που δε προσεύχομαι στον Ήλιο και δεν κάνω θυσίες στον Θεό Δία. Δε χρειάζομαι αποδείξεις για να πω οτι δε πιστεύω οτι ο Πλούτωνας επηρεάζει τη ζωή μου και το αν θα απολυθώ απο τη δουλειά μου, αλλά άντε να αποδείξεις το αντίθετο. Και βέβαια σε κάθε λογικό επιχείρημα για το οτι είναι αβάσιμο να στηρίζεις την ύπαρξη του Θεού, υπάρχει το επιχείρημα τύπου "Ο Θεός είναι μυστηριώδης", "Εσύ δε ξέρεις το καλό σου", "Φταίει το ανθρώπινο μυαλό που σκέφτεται τον Θεό ως τιμωρό" κτλ. Όμως όσο προχωρά και η επιστήμη και γνώση, είναι μερικά "κάστρα" που πέφτουν. Αργήσαμε, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να μην πιστεύουμε την ιστορία του Αδάμ και της Εύας ως γεγονός. Είναι βέβαια ακόμα ένα ποσοστό που το πιστεύει, αλλά μειώνεται σταδιακά. Να δούμε, αν βρεθεί τρόπος να αποδείξουμε οτι ο Ιησούς γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, και οτι ήταν βιολογικός γιος του Ιωσήφ και της Μαρίας, και βέβαια περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να το πάρουν χαμπάρι και οι άρχοντες της θρησκείας, τότε θα λένε, ε φυσικά, είναι συμβολικό, ερμηνεύεται ως εξής, "δεν νομίζω κανείς να πιστεύει εν έτη 2175 οτι υπήρχε άσπιλος σύλληψη". Σίγουρα κάτι που ακόμα θεωρούμε σήμερα ως γεγονός απο τη Βίβλο, αργότερα θα αντιμετωπίζεται συμβολικά, οτι κάτι μας διδάσκει. Αυτό γίνεται συνέχεια. Ότι δε μας συμφέρει στην εποχή μας να κρατάμε, είτε λόγω ηττας απο την επιστήμη, είτε επειδή αντιβαίνει στην ηθική της εποχής, τότε αμέσως όλοι, ε ελα ρε, συμβολικό είναι. Άντε βγάλε άκρη.
FedonasP Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το 2012 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοια θέματα.. και από φιλοσοφικής πλευράς το βλέπω πολύ ρηχό κομμάτι και αρκετά ρομαντικό. Πως εννοείς τον θεό? Μια οποιαδήποτε γενεσιουργός αιτια? Δεν έχει νόημα να την λατρεύεις η να ασχολείσαι μαζί της όπως δεν έχει νόημα η αμοιβάδα να ασχολείται με την γενεσιουργό αιτια της που ήταν η αυξημένη θερμοκρασία με τα κατάλληλα υλικά (χωνεμένη τροφή) στο κωλάντερο κάποιου.... Το μονο νόημα είναι να σε προβληματίζει η ακριβής διαδικασία.. αλλα τότε αυτό λέγεται φυσική και όχι θεολογία. Πιστεύεις ότι είναι κάποιος μπάρμπας με super δυνάμεις η ένας εξωγήινος πολιτισμός που σε έφτιαξε έτσι για πείραμα η για τον οποιοδήποτε δικό του λόγο?? Πάλι δεν έχει νόημα να τον λατρεύεις η να πιστεύεις σε αυτό. Ισα ισα αν ισχύει κάτι τέτοιο νόημα έχει να εξελιχτείς όσο το δυνατόν ταχύτερα γιατί για να σε έφτιαξε πάει να πει ότι μπορεί να σε καταστρέψει η να σε μανιπουλάρει οποτε πρέπει να εξελιχτείς πριν συμβεί αυτό για να μπορείς να τον/τους εξουδετερώσεις Δεν πιστεύεις ότι είναι απλά μια οντότητα η ένας πολιτισμός αλλα ότι είναι κάτι μαγικό που υπήρχε πάντα θα υπάρχει για πάντα και είναι τέλειο κτλ κτλ ωραία αυτό είναι τόσο χαζό ανυπόστατο κτλ που δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω που και ακόμη πάλι να υπήρχε κάτι τέτοιο θα πρέπει για παρεμφερείς λόγους με τους από πάνω να μισείς και όχι να λατρεβεις.. θα σου πω αυτό όμως: καταρχήν κανένα τέλειο ον δεν ασχολείται με δημιουργία.. είναι τέλειο απλά υπάρχει και είναι ευχαριστημένο όπως είναι γιατί αυτό θα πει τελειότητα για να ασχοληθεί με την δημιουργία πάει να πει ότι κάτι του λείπει και άρχισε να ασχολείται άρα δεν είναι τέλειο επίσης ένα τέλειο ον δεν μπορεί να κάνει ατελή πράματα οποτε με αυτή την λογική είμαστε και εμείς τέλειοι άτοπο. ======== Πρέπει λοιπόν να ικανοποιηθείς με την ιδέα ότι είσαι απλά μια τυχαία αντίδραση από ενώσεις άνθρακα μέσα στην σούπα που ονομάζουμε σύμπαν και που υπάρχουν πολλές άλλες σαν εσένα (δυνατότερες,αδύναμες, εξυπνότερες, λιγότερο έξυπνες, εντελώς άλλης φύσης κτλ) δεν υπάρχει κανένας ανώτερος σκοπός, απλά, υλικά που αντιδράσανε στους όρχεις κάποιου προγενεστερου σου δημιούργησαν σπερματοζωάρια ένα από αυτά ήσουν και εσύ και έτυχε σε μια πράξη ζευγαρώματος να μολύνεις ένα αυγουλάκι που λέγεται ωάριο και να πολλαπλασιάσεις την αηδία σου.... Τώρα είσαι ένα κομμάτι κρέας που δέχεται αλλα κομμάτια ύλης τα επεξεργάζεται και μετά τα χέζει.. τα αποβάλει ήθελα να πω και χρειάζεται να αδρανήσει κάποιες ώρες για να μπορεί να επαναλάβει την διαδικασία. Το οτιδήποτε κανεις είναι απλά αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν σε ένα πιο μαλακό κομμάτι του σώματος σου και αλληλεπιδρούν με τα ερεθίσματα σου.. έχεις φτιαχτεί από ύλη και αλληλεπιδράς με υλη που προϋπήρχε αμέτρητα χρονια πριν από εσένα και όταν πια θα δυσλειτουργείς σε τέτοιο βαθμό που κάποια στιγμή θα σταματήσει η λειτουργία σου τότε θα ξαναμοιραστεί η ύλη που σε συνέθεσε στην σούπα που ονομάζουμε γη και ατμόσφαιρα. αυτά αν δεν σαρεσουνε λυπάμαι κανεις δεν δίνει δεκάρα ούτε εγώ ούτε το σύμπαν ούτε ο οποιος ανώτερος πολιτισμός.. καληνύχτα η καλημέρα (?)
viper2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το 2012 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοια θέματα.. και από φιλοσοφικής πλευράς το βλέπω πολύ ρηχό κομμάτι και αρκετά ρομαντικό. Πως εννοείς τον θεό? Μια οποιαδήποτε γενεσιουργός αιτια? Δεν έχει νόημα να την λατρεύεις η να ασχολείσαι μαζί της όπως δεν έχει νόημα η αμοιβάδα να ασχολείται με την γενεσιουργό αιτια της που ήταν η αυξημένη θερμοκρασία με τα κατάλληλα υλικά (χωνεμένη τροφή) στο κωλάντερο κάποιου.... Το μονο νόημα είναι να σε προβληματίζει η ακριβής διαδικασία.. αλλα τότε αυτό λέγεται φυσική και όχι θεολογία. Πιστεύεις ότι είναι κάποιος μπάρμπας με super δυνάμεις η ένας εξωγήινος πολιτισμός που σε έφτιαξε έτσι για πείραμα η για τον οποιοδήποτε δικό του λόγο?? Πάλι δεν έχει νόημα να τον λατρεύεις η να πιστεύεις σε αυτό. Ισα ισα αν ισχύει κάτι τέτοιο νόημα έχει να εξελιχτείς όσο το δυνατόν ταχύτερα γιατί για να σε έφτιαξε πάει να πει ότι μπορεί να σε καταστρέψει η να σε μανιπουλάρει οποτε πρέπει να εξελιχτείς πριν συμβεί αυτό για να μπορείς να τον/τους εξουδετερώσεις Δεν πιστεύεις ότι είναι απλά μια οντότητα η ένας πολιτισμός αλλα ότι είναι κάτι μαγικό που υπήρχε πάντα θα υπάρχει για πάντα και είναι τέλειο κτλ κτλ ωραία αυτό είναι τόσο χαζό ανυπόστατο κτλ που δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω που και ακόμη πάλι να υπήρχε κάτι τέτοιο θα πρέπει για παρεμφερείς λόγους με τους από πάνω να μισείς και όχι να λατρεβεις.. θα σου πω αυτό όμως: καταρχήν κανένα τέλειο ον δεν ασχολείται με δημιουργία.. είναι τέλειο απλά υπάρχει και είναι ευχαριστημένο όπως είναι γιατί αυτό θα πει τελειότητα για να ασχοληθεί με την δημιουργία πάει να πει ότι κάτι του λείπει και άρχισε να ασχολείται άρα δεν είναι τέλειο επίσης ένα τέλειο ον δεν μπορεί να κάνει ατελή πράματα οποτε με αυτή την λογική είμαστε και εμείς τέλειοι άτοπο. ======== Πρέπει λοιπόν να ικανοποιηθείς με την ιδέα ότι είσαι απλά μια τυχαία αντίδραση από ενώσεις άνθρακα μέσα στην σούπα που ονομάζουμε σύμπαν και που υπάρχουν πολλές άλλες σαν εσένα (δυνατότερες,αδύναμες, εξυπνότερες, λιγότερο έξυπνες, εντελώς άλλης φύσης κτλ) δεν υπάρχει κανένας ανώτερος σκοπός, απλά, υλικά που αντιδράσανε στους όρχεις κάποιου προγενεστερου σου δημιούργησαν σπερματοζωάρια ένα από αυτά ήσουν και εσύ και έτυχε σε μια πράξη ζευγαρώματος να μολύνεις ένα αυγουλάκι που λέγεται ωάριο και να πολλαπλασιάσεις την αηδία σου.... Τώρα είσαι ένα κομμάτι κρέας που δέχεται αλλα κομμάτια ύλης τα επεξεργάζεται και μετά τα χέζει.. τα αποβάλει ήθελα να πω και χρειάζεται να αδρανήσει κάποιες ώρες για να μπορεί να επαναλάβει την διαδικασία. Το οτιδήποτε κανεις είναι απλά αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν σε ένα πιο μαλακό κομμάτι του σώματος σου και αλληλεπιδρούν με τα ερεθίσματα σου.. έχεις φτιαχτεί από ύλη και αλληλεπιδράς με υλη που προϋπήρχε αμέτρητα χρονια πριν από εσένα και όταν πια θα δυσλειτουργείς σε τέτοιο βαθμό που κάποια στιγμή θα σταματήσει η λειτουργία σου τότε θα ξαναμοιραστεί η ύλη που σε συνέθεσε στην σούπα που ονομάζουμε γη και ατμόσφαιρα. αυτά αν δεν σαρεσουνε λυπάμαι κανεις δεν δίνει δεκάρα ούτε εγώ ούτε το σύμπαν ούτε ο οποιος ανώτερος πολιτισμός.. καληνύχτα η καλημέρα (?) speed dial καταστασεις
MJBulls23 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το 2012 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοια θέματα.. και από φιλοσοφικής πλευράς το βλέπω πολύ ρηχό κομμάτι και αρκετά ρομαντικό. Ενα απο τα σπουδαιοτερα ζητηματα και το θεωρεις ρηχο? Το ακουσαμε και αυτο..... Πως εννοείς τον θεό? http://www.youtube.com/watch?v=Dtk_gChLchw#t=04m41s Το μονο νόημα είναι να σε προβληματίζει η ακριβής διαδικασία.. αλλα τότε αυτό λέγεται φυσική και όχι θεολογία. Υπαρχει και το εξισου σημαντικο(ισως και παραπανω) ερωτημα του ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ. Και αναφερομαι στο γιατι και πως εγιναν ολα αρχικα. Πώς αρχισαν ολα? Γιατί αρχισαν ολα? Πώς δημιουργηθηκε η υλη και το συμπαν? Κλπ.... θα σου πω αυτό όμως: καταρχήν κανένα τέλειο ον δεν ασχολείται με δημιουργία.. είναι τέλειο απλά υπάρχει και είναι ευχαριστημένο όπως είναι γιατί αυτό θα πει τελειότητα για να ασχοληθεί με την δημιουργία πάει να πει ότι κάτι του λείπει και άρχισε να ασχολείται άρα δεν είναι τέλειο Ανουσια προταση και πολυ απλα δικες σου αποψεις. Κανενα τελειο ον δεν ασχολειται με δημιουργια λες. Και που το ξερεις εσυ? Ο Θανασης μου ειπε οτι ολα τα τέλεια οντα ασχολουνται με δημιουργια.... επίσης ένα τέλειο ον δεν μπορεί να κάνει ατελή πράματα οποτε με αυτή την λογική είμαστε και εμείς τέλειοι άτοπο. Υπεραπλουστευμενη και ανουσια προταση και λογικη ουτως ή αλλως.... Ανουσια ειναι η λεξη κλειδι. δεν υπάρχει κανένας ανώτερος σκοπός, απλά, υλικά που αντιδράσανε στους όρχεις κάποιου προγενεστερου σου δημιούργησαν σπερματοζωάρια ένα από αυτά ήσουν και εσύ και έτυχε σε μια πράξη ζευγαρώματος να μολύνεις ένα αυγουλάκι που λέγεται ωάριο και να πολλαπλασιάσεις την αηδία σου.... Και παλι μια απο τα ιδια. Οριζεις πραγματα που δεν γνωριζουμε. Δεν υπαρχει κανενας απωτερος σκοπος λες. Λαθος. Γιατι πολυ απλα δεν το ξερουμε και δεν το εχουμε αποδειξει. Ο Μπαμπης πχ που η γνωμη του εχει την ιδια αξια με την δικη σου(ιση με το μηδεν, διοτι ειναι και αυτη υποκειμενικη) μου λεει οτι υπαρχει καποιος απωτερος σκοπος.
Dark_Duck Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Ε δε χρειάζεται κανείς μαθηματική απόδειξη για το οτι δεν υπάρχει Θεός για να μην ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Αρκεί να πει, εγώ δε πιστεύω σε αυτό, για τον ίδιο λόγο που δε πιστεύω στις άλλες δεκάδες θεότητες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, ή για τον ίδιο λόγο που δε προσεύχομαι στον Ήλιο και δεν κάνω θυσίες στον Θεό Δία. Δε χρειάζομαι αποδείξεις για να πω οτι δε πιστεύω οτι ο Πλούτωνας επηρεάζει τη ζωή μου και το αν θα απολυθώ απο τη δουλειά μου, αλλά άντε να αποδείξεις το αντίθετο. Και βέβαια σε κάθε λογικό επιχείρημα για το οτι είναι αβάσιμο να στηρίζεις την ύπαρξη του Θεού, υπάρχει το επιχείρημα τύπου "Ο Θεός είναι μυστηριώδης", "Εσύ δε ξέρεις το καλό σου", "Φταίει το ανθρώπινο μυαλό που σκέφτεται τον Θεό ως τιμωρό" κτλ. Όμως όσο προχωρά και η επιστήμη και γνώση, είναι μερικά "κάστρα" που πέφτουν. Αργήσαμε, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να μην πιστεύουμε την ιστορία του Αδάμ και της Εύας ως γεγονός. Είναι βέβαια ακόμα ένα ποσοστό που το πιστεύει, αλλά μειώνεται σταδιακά. Να δούμε, αν βρεθεί τρόπος να αποδείξουμε οτι ο Ιησούς γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, και οτι ήταν βιολογικός γιος του Ιωσήφ και της Μαρίας, και βέβαια περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να το πάρουν χαμπάρι και οι άρχοντες της θρησκείας, τότε θα λένε, ε φυσικά, είναι συμβολικό, ερμηνεύεται ως εξής, "δεν νομίζω κανείς να πιστεύει εν έτη 2175 οτι υπήρχε άσπιλος σύλληψη". Σίγουρα κάτι που ακόμα θεωρούμε σήμερα ως γεγονός απο τη Βίβλο, αργότερα θα αντιμετωπίζεται συμβολικά, οτι κάτι μας διδάσκει. Αυτό γίνεται συνέχεια. Ότι δε μας συμφέρει στην εποχή μας να κρατάμε, είτε λόγω ηττας απο την επιστήμη, είτε επειδή αντιβαίνει στην ηθική της εποχής, τότε αμέσως όλοι, ε ελα ρε, συμβολικό είναι. Άντε βγάλε άκρη. Μια χαρά άκρη βγάζεις... Η ορθοδοξία και ο χριστιανισμός γενικοτερα λατρεύει τον σκοταδισμό τελεία και παύλα. Πέρασε ο κόσμος μια περίοδο δια πυρός και ιεράς εξέτασης κατα την οποία και μόνο να κοιτούσες στραβά προς τον σταυρό σου εκοβαν τα @@ και στα ταιζαν γιατί είσουν αιρετικός. Στην συνέχεια σε κρεμούσαν και χρέωναν την οικογένια σου τα έξοδα για τα σχοινί που σε κρέμασαν. Έτσι ο κόσμος έμαθε να "αγαπάει" τον χριστιανισμό και κυρίως να μην αμφισβητεί! Είμαι σίγουρος πως η εκκλησία έπειτα απο 7 αιώνες το σκυλομετάνιωσε που μας άφησε λάσκα να λέμε την γνώμη μας. Ειδικά αυτη η έρμη χώρα περασε από φωτιά και τσεκούρι για να γίνουν οι Ελληνες χριστιανοί. Εγινε συστηματική προσπάθεια να ξεριζωθεί κάθε πολιτιστικό και πολιτισμικό στοιχείο της παλιάς θρησκείας με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστια κομμάτια της ελληνικης κληρονομιάς. Εννοιες και λέξεις διαστρεβλώθηκαν μέχρι εκεί που δεν πάει και τώρα όλα αυτά μας σερβίρονται με τον θειο μανδύα της λογικής. Πρέπει εγω λοιπόν να κάνω το πρόβατο να βάλω γράσο στο μυαλό μου και όταν μερα μεσημέρι μου λεει ο παπας πως εξω ειναι νυχτα εγω να λεω ναι εχει μαυρα σκοταδια! Δεν πανε ολοι στο διαολο λεω εγω που το κατω κατω ειναι και δική τους εφευρεση!
palawiaris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Πέρασε ο κόσμος μια περίοδο δια πυρός και ιεράς εξέτασης κατα την οποία και μόνο να κοιτούσες στραβά προς τον σταυρό σου εκοβαν τα @@ και στα ταιζαν γιατί είσουν αιρετικός. Στην συνέχεια σε κρεμούσαν και χρέωναν την οικογένια σου τα έξοδα για τα σχοινί που σε κρέμασαν. Έτσι ο κόσμος έμαθε να "αγαπάει" τον χριστιανισμό και κυρίως να μην αμφισβητεί! Είμαι σίγουρος πως η εκκλησία έπειτα απο 7 αιώνες το σκυλομετάνιωσε που μας άφησε λάσκα να λέμε την γνώμη μας. Ειδικά αυτη η έρμη χώρα περασε από φωτιά και τσεκούρι για να γίνουν οι Ελληνες χριστιανοί. Έγινε όμως και το αντίθετο.Να μην ξεχνιόμαστε....
Dark_Duck Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Έγινε όμως και το αντίθετο.Να μην ξεχνιόμαστε.... Ποιο αντίθετο? Οι διωγμοί των χριστιανών από τους Ρωμαίους? Γιατί όταν ο Παυλάρας ηρθε να μιλησει στους αρχαιους ημών προγόνους μπορεί να τον πήραν με τα κουκούτσια για τις παπαριές που θεωρούσαν πως ελεγε αλλα δεν τον διωξε κανενας... Γενικότερα σχετικα με τους διωγμούς των χριστιανών όπως μου είχε πει κάποιος χωμένος βαθιά στα άδυτα του χριστιανισμού, οταν σε διώκουν 400 χρόνια ειναι λογικό να υπάρχει κάποιος ρεβανσισμός. Το ίδιο μου λες και συ τωρα, πως αφου οι χριστιανοί διωχθηκαν ε μετα που γυρισε ο τροχος λογικο ηταν να κανουν και αυτοι τα ιδια σωστα? Γρασο στα ματια και στα αυτια και βουρ να αναθεματισουμε ολοι μαζι την αρχαια Ελλαδα την κυριακή της ορθοδοξίας!
xreokopia Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Θα σου πω κανε το για να μου το αποδειξεις. Πριν το κάνεις η φυσικη μας λεει οτι η πιθανοτητα ενας ανθρωπος να το κανει αυτο ειναι μηδεν. Οποτε το ολο προβλημα εγκειται στο αν εισαι ανθρωπος ή κατι αλλο(πχ το Phoenix Force μπορει να εχει μπει μεσα σου). Οι πιθανοτητες που θα εδινα για να εισαι κατι αλλο θα ηταν 1/10^40 πχ. Εαν δεν το κάνεις τοτε η αξιοπιστια σου θα μειωθει ακομα παραπανω, πχ 10^30 φορες οποτε η πιθανοτητα που εγω θα δινω οτι μπορεις να το κάνεις ειναι 10^(-70). Και παλι ομως δεν θα δινω μηδεν, καλα καταλαβες. Εαν καποιος δεν αποδειξει κατα 100% οτι δεν μπορεις να το κάνεις, ναι δεν θα πω ποτέ με απολυτη σιγουρια(κατα 100%) οτι δεν μπορεις να το κάνεις. Βρισκεσαι σε συγχιση, απο τη μια δε δεχεσαι τη κοινη λογικη, απο την αλλη επικαλησε τις επιστημες. Οταν λες οτι μπορει και να υπαρχει θεος μπορει και να μην υπαρχει, ειναι σα να λες οτι μπορει ο ταδε να κοψει τον ηλιο στα δυο, μπορει και να μη μπορει.
Toufas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 dr pepper. Is it cherry? Is it something else? We don't know
MJBulls23 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Βρισκεσαι σε συγχιση, απο τη μια δε δεχεσαι τη κοινη λογικη, απο την αλλη επικαλησε τις επιστημες. Σε καμια συγχιση δεν βρισκομαι καθως ουτε και σε συγχυση. Μαλλον εσυ βρισκεσαι σε συγχυση, καθως πιθανοτατα δεν καταλαβαινεις τι ειπα, τι συμβαινει στον κοσμο και τι μπορει να συμβαινει και να ισχυει στον κοσμο.
palawiaris Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Ποιο αντίθετο? Οι διωγμοί των χριστιανών από τους Ρωμαίους? Γιατί όταν ο Παυλάρας ηρθε να μιλησει στους αρχαιους ημών προγόνους μπορεί να τον πήραν με τα κουκούτσια για τις παπαριές που θεωρούσαν πως ελεγε αλλα δεν τον διωξε κανενας... Γενικότερα σχετικα με τους διωγμούς των χριστιανών όπως μου είχε πει κάποιος χωμένος βαθιά στα άδυτα του χριστιανισμού, οταν σε διώκουν 400 χρόνια ειναι λογικό να υπάρχει κάποιος ρεβανσισμός. Το ίδιο μου λες και συ τωρα, πως αφου οι χριστιανοί διωχθηκαν ε μετα που γυρισε ο τροχος λογικο ηταν να κανουν και αυτοι τα ιδια σωστα? Γρασο στα ματια και στα αυτια και βουρ να αναθεματισουμε ολοι μαζι την αρχαια Ελλαδα την κυριακή της ορθοδοξίας! Έλα;;; Είπα εγώ ότι έπρεπε να γίνουν αυτά; Εγώ απλά είπα ότι έγινε το αντίθετο. Και εννοώ ότι οι πρώτοι διωγμοί έγιναν κατά των χριστιανών.Και συγκεκριμένα την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Δεν είπα ότι έπρεπε να αλληλοσφαχτούνε για εκδίκηση!!!!
flik Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Βρισκεσαι σε συγχιση, απο τη μια δε δεχεσαι τη κοινη λογικη, απο την αλλη επικαλησε τις επιστημες. Οταν λες οτι μπορει και να υπαρχει θεος μπορει και να μην υπαρχει, ειναι σα να λες οτι μπορει ο ταδε να κοψει τον ηλιο στα δυο, μπορει και να μη μπορει. Η φράση "Δεν υπάρχει Θεός" στέκεται αν εννοείται ως "Δεν πιστεύω σε κανέναν Θεό". Εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις, επιστημονικά οτι δεν υπάρχει, τότε δεν είναι αληθής η φράση. Απλά σε κάποιους αρέσει οι φράσεις να αποτυπώνονται με σαφήνεια και χωρίς υπερβολές. Κανείς άθεος δεν είναι άθεος επειδή αποδείχτηκε οτι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη που δημιούργησε και ελέγχει το Σύμπαν. Αν γινόταν να αποδειχθεί δεν θα υπήρχε πίστη. Καλώς ή κακώς εκεί βασίζεται η θρησκεία, στην πίστη πέρα απο τις αποδείξεις, και δυστυχώς συνήθως τη παράλογη και τυφλή πίστη. Φυσικά μπορείς να αποδείξεις αρκετές ανακρίβειες και ψέμματα της Βίβλου, αλλά γενικότερα για Θεό όχι δεν γίνεται να αποδειχθεί. Έλα;;; Είπα εγώ ότι έπρεπε να γίνουν αυτά; Εγώ απλά είπα ότι έγινε το αντίθετο. Και εννοώ ότι οι πρώτοι διωγμοί έγιναν κατά των χριστιανών.Και συγκεκριμένα την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Δεν είπα ότι έπρεπε να αλληλοσφαχτούνε για εκδίκηση!!!! Ο χριστιανισμός διώχθηκε απο τους Ρωμαίους, επειδή απειλούνταν η αποδοχή της θεικής υπόστασης του αυτοκράτορα. Δεν έγιναν σφαγές απο τους Χριστιανούς για εκδίκηση, αλλά γιατί πίστευαν οτι έτσι θα σωθούν αυτοί που δε πιστεύουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα