Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι κάτι που είχε ξεκινήσει σαν συζήτηση με φίλους για το αλτσχάιμερ και εγώ έλεγα οτι υποφέρουν και άλλος έλεγε οτι αφού δεν έχουν συναίσθηση και νομίζουν οτι ζουν σε κάποια άλλη εποχή δεν είναι δυστυχισμένοι.(προφανώς δεν παραληρίζω τους πιστούς με ψυχικά αρρώστους , ελπίζω να καταλάβετε) Οπως είπε και ο τίμον στο πμ λοιπόν όλα καταλήγουν στο πως αποφασίζεις να τα αντιμετωπίσεις είτε πιστεύεις είτε όχι.Και όχι δεν μπορώ τώρα πια να αρχίσω να πιστεύω. Απλα προβληματήστικα φιλοσοφικά τλευταία λόγω συνθηκών για το ποιος τελικά γελάει τελευταίος. :mellow:

δεν είναι ψυχολογικά άρρωστοι (αν και μέσα από τις θρησκείες και τα δόγματα αναπτύσσονται ψυχώσεις..) απλά συμπεριφέρονται το ίδιο με κάποιον που έκανε λοβοτομή η είναι νοητικά καθυστερημένος

αλλα από επιλογή

δηλαδή οι μεν παθολογικές περιπτώσεις είναι έτσι όπως είναι επειδή δεν εχουν την δυνατότητα ο εγκέφαλος τους να επεξεργαστεί τα ερεθίσματα που δέχονται οι πιστοί επιλεγουν να μην προβληματίζονται και να μην επεξεργάζονται αυτά τα ερεθίσματα παρολου που διαθετουν το μυαλο για αυτο και απλά τα αφήνουν όλα στην χάρη του παντοδύναμου.

• Απαντ. 538
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν είναι ψυχολογικά άρρωστοι (αν και μέσα από τις θρησκείες και τα δόγματα αναπτύσσονται ψυχώσεις..) απλά συμπεριφέρονται το ίδιο με κάποιον που έκανε λοβοτομή η είναι νοητικά καθυστερημένος

αλλα από επιλογή

δηλαδή οι μεν παθολογικές περιπτώσεις είναι έτσι όπως είναι επειδή δεν εχουν την δυνατότητα ο εγκέφαλος τους να επεξεργαστεί τα ερεθίσματα που δέχονται οι πιστοί επιλεγουν να μην προβληματίζονται και να μην επεξεργάζονται αυτά τα ερεθίσματα παρολου που διαθετουν το μυαλο για αυτο και απλά τα αφήνουν όλα στην χάρη του παντοδύναμου.

Θελεις να πεις δηλαδη οτι ολοι οι πιστοι ειναι σαν να εκαναν λοβοτομη και ειναι διανοητικα καθυστερημενοι? Εγω παντως θα ηθελα να ξερω πώς ο Donald Knuth παραδειγματος χαριν, ενας που πιστευει, αρα οντας διανοητικα καθυστερημενος συμφωνα με εσενα, μπορεσε και εγραψε τοσα απιστευτα βιβλια και την βιβλο του προγραμματισμου και θεωρειται απο τους μεγαλυτερους επιστημονες στον χωρο. :fear:

Επικινδυνες αποψεις διατυπωνεις και το τσουβαλιασμα που κάνεις ειναι τραγικο....

Και μια χρησιμη πληροφορια:

Αυτοι που πιστευουν φυσικα και δεν ειναι διανοητικα καθυστερημενοι, ουτε καν λιγοτεροι εξυπνοι απο αυτους που δεν πιστευουν σε τιποτα.

Αυτονοητα πραγματα....

Δημοσ.

Θελεις να πεις δηλαδη οτι ολοι οι πιστοι ειναι σαν να εκαναν λοβοτομη και ειναι διανοητικα καθυστερημενοι? Εγω παντως θα ηθελα να ξερω πώς ο Donald Knuth παραδειγματος χαριν, ενας που πιστευει, αρα οντας διανοητικα καθυστερημενος συμφωνα με εσενα, μπορεσε και εγραψε τοσα απιστευτα βιβλια και την βιβλο του προγραμματισμου και θεωρειται απο τους μεγαλυτερους επιστημονες στον χωρο. :fear:

Επικινδυνες αποψεις διατυπωνεις και το τσουβαλιασμα που κάνεις ειναι τραγικο....

Και μια χρησιμη πληροφορια:

Αυτοι που πιστευουν φυσικα και δεν ειναι διανοητικα καθυστερημενοι, ουτε καν λιγοτεροι εξυπνοι απο αυτους που δεν πιστευουν σε τιποτα.

Αυτονοητα πραγματα....

νόμιζα ότι κατάλαβες μέχρι τώρα πως δεν θα ασχοληθώ με αυτά που γραφεις μάλλον έκανα λάθος μάλλον δεν κατάλαβες εσύ ότι θα ακολουθήσω αυτή την πρακτική και τον λόγο.

τελευταία φορα

αυτά που γραφεις δήθεν πως λέω εγώ δεν έχουν καμια σχέση (η στην καλύτερη απλά είναι αλλοιώσεις) με αυτά που γράφω επίσης δεν λες τίποτα ούτε όρεξη για διάλογο έχεις απλά αντιμιλάς και είσαι προκατειλημμένος.

και να στο πω πιο απλά χρησιμοποιώντας και την υπογραφή σου.

δες σου απαντώ γιατί I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Δημοσ.

Σε καμια συγχιση δεν βρισκομαι καθως ουτε και σε συγχυση.

Μαλλον εσυ βρισκεσαι σε συγχυση, καθως πιθανοτατα δεν καταλαβαινεις τι ειπα, τι συμβαινει στον κοσμο και τι μπορει να συμβαινει και να ισχυει στον κοσμο.

Καταλαβα πολυ καλα τι ειπες, κατι θεoκουφο: Ο Θεος μπορει να υπαρχει, μπορει ομως και να μην υπαρχει, γιατι δεν υπαρχουν αποδειξεις ουτε για τη μια αποψη ουτε για την αλλη...

Κατι τετοια τα λενε και οι τροφιμοι του Δαφνιου :lol:

Η φράση "Δεν υπάρχει Θεός" στέκεται αν εννοείται ως "Δεν πιστεύω σε κανέναν Θεό". Εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις, επιστημονικά οτι δεν υπάρχει, τότε δεν είναι αληθής η φράση.

Μα αυτος που ισχυριζεται το κουφο πρεπει και να το αποδειξει.

Αν σου πω οτι υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες, εσυ θα πρεπει να μου αποδειξεις οτι δεν υπαρχουν?...:lol:

Φυσικά μπορείς να αποδείξεις αρκετές ανακρίβειες και ψέμματα της Βίβλου, αλλά γενικότερα για Θεό όχι δεν γίνεται να αποδειχθεί.

Ο Θεος ειναι ενα παραμυθι που επλασαν οι αρχοντες για να εξουσιαζουν καλυτερα τις μαζες. Μη κολας στην εννοια αυτη, ουτε να τη δινεις πολυ σημασια, ουτε να τη θεωρεις δεδομενη. Οσο υπαρχει θεος, αλλο τοσο υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες ή τρικερατοι εωσφοροι. Για τους λογικους ανθρωπους ολα αυτα ειναι για το μπουτσο, κατα το κοινως λεγομενο.

Δημοσ.

εγώ θα σε ρωτήσω κάτι άλλο.. είναι αυτοσκοπός η χαρά αυτή καθ αυτή? η το "ταξίδι" που οδήγησε σε αυτή?

παράδειγμα ένας φίλος μου έφαγε τεράστιο κόλλημα με μια κοπέλα που είχαν μακροχρόνια σχέση και τελικά τον πέταξε σαν χρησιμοποιημένη σερβιέτα... και ο κακομοίρης τρελαίνεται... καλά όχι δεν πάει να του στρίψει αλλα είναι πολύ δυστυχισμένος πάντα κάτι του την θυμίζει και αισθάνεται πως έχασε ένα κομμάτι της ζωής του.

ξέρεις τι μου είπε? μου είπε ότι δεν μπορεί πια να είναι χαρούμενος με τις αναμνήσεις που έχει και το μυαλό που κουβαλάει (γιατί συν τοις άλλοις τρελαίνεται στην σκέψη ότι την αγγίζει άλλος και τώρα βγαίνει με έναν άλλο)

και μεταξύ σοβαρού και αστείου έτσι όπως τα πίναμε βλέπει πολύ σοβαρά την διέξοδο της λοβοτομής (ελπίζω να είναι περισσότερο μεταξύ αστείου και όχι σοβαρού)

αν το κάνει θα γίνει ενα πανευτυχές φυτό.. δεν θα θυμάται τίποτα δεν θα τον στεναχωρεί τίποτα..

είναι αυτό όμως λύση?

γιατί λοιπόν και εσύ να ευνουχίσεις την λογική σου και τον τρόπο σκέψης που σε έκανε να καταλήξεις στα συμπεράσματα που κατέληξες απλά και μονο για να αιστανθείς μια ανακούφιση?

Y.Γ μην διαβαζεις PM

να του πεις να δει την ταινια "the eternal sunshine of a spotless mind"

Δημοσ.

Οσο υπαρχει θεος, αλλο τοσο υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες ή τρικερατοι εωσφοροι. Για τους λογικους ανθρωπους ολα αυτα ειναι για το μπουτσο, κατα το κοινως λεγομενο.

Οι τρικέρατοι εωσφόροι τι είναι?

Δημοσ.

Καταλαβα πολυ καλα τι ειπες, κατι θεoκουφο: Ο Θεος μπορει να υπαρχει, μπορει ομως και να μην υπαρχει, γιατι δεν υπαρχουν αποδειξεις ουτε για τη μια αποψη ουτε για την αλλη...

Αν σου πω οτι υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες, εσυ θα πρεπει να μου αποδειξεις οτι δεν υπαρχουν?...:lol:

Ο Θεος ειναι ενα παραμυθι που επλασαν οι αρχοντες για να εξουσιαζουν καλυτερα τις μαζες. Μη κολας στην εννοια αυτη, ουτε να τη δινεις πολυ σημασια, ουτε να τη θεωρεις δεδομενη. Οσο υπαρχει θεος, αλλο τοσο υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες ή τρικερατοι εωσφοροι. Για τους λογικους ανθρωπους ολα αυτα ειναι για το μπουτσο, κατα το κοινως λεγομενο.

εγω θα αρχισω μια θρησκεια που θα πιστευω στα ζομπι. ολοι λενε οτι δεν υπαρχουν αλλα δεν υπαρχουν αποδειξεις οτι δεν υπαρχουν αρα μπορει να υπαρχουν. :rolleyes: δικιο δεν εχω; ειναι κανεις μαζι μου;

Δημοσ.

αυτά που γραφεις δήθεν πως λέω εγώ δεν έχουν καμια σχέση (η στην καλύτερη απλά είναι αλλοιώσεις) με αυτά που γράφω επίσης δεν λες τίποτα ούτε όρεξη για διάλογο έχεις απλά αντιμιλάς και είσαι προκατειλημμένος.

Δεν ειμαι καθολου προκατειλημμενος οταν εχεις ηδη κανει 4-5 λαθη στα μαθηματικα που ειναι τραγικα, οταν κάνεις παραλληλισμους αστειους και εντελως ατοπους(εκεινο με τις παραλληλες ευθειες και τον τελειο κυκλο κλπ) και οταν δημιουργεις συμπερασματα που δεν υπαρχουν(εκεινο με το οτι το τέλειο ον μπορει να δημιουργει μόνο τέλεια οντα πραγμα που το κατερριψα ευκολα), που ειναι επισης τραγικα καθως και οταν χρησιμοποιεις ανουσια και λανθασμενα τις λεξεις για στολισμα των προτασεων(ποτέ δεν θα ξεχασω την εντελως ανουσια και λανθασμενη και για γελια βασικα προταση σου που τελειωνε με τις λεξεις φρακτερ(που ξανατρωταω τι διαολο σημαινει αυτο?? :-( ), θεωρια ομαδων, υπερσυμμετρια :eek: και τελειωνε με αυτες τις λεξεις οπου δεν υπηρχε καμια λογικη ως προς το γιατι μπηκαν στην προταση σου, παρα μόνο μπας και ενισχυσεις την ωραιοτητα της προτασης σου εντυπωσιαζοντας με το λεξιλογιο σου υποθετω).

Και δεν ειμαι προκατειλημμενος διοτι τα κατερριψα οσα ειπες ενα-ενα.

Γενικα εκανες τραγικα ποστ σε αυτο το θεμα....

• Super Moderators
Δημοσ.

με τις λεξεις φρακτερ(που ξανατρωταω τι διαολο σημαινει αυτο?? :-( )

λογικά εννοούσε fractal(s) και βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι το έχεις καταλάβει :rolleyes:

Δημοσ.

Ακριβως.

Και δεν ειναι "θεοκουφο". Ειναι η πραγματικοτητα, ασχετως εαν πολλοι δεν την κατανοειτε ή δεν θελετε να την κατανοησετε.

Δεν νομιζω.

Οχι.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ που ισχυριζεται κατι πρεπει να το αποδειξει.

Εαν εσυ ισχυριζεσαι οτι δεν υπαρχει Θεος πρεπει να το αποδειξεις.

Εαν καποιος αλλος ισχυριζεται οτι υπαρχει Θεος πρεπει να το αποδειξει.

Εαν κανείς δεν αποδειξει ουτε τη μια ουτε την αλλη προταση τοτε ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ στα σιγουρα τιποτα!

Εαν κανείς δεν αποδειξει ουτε τη μια ουτε την αλλη προταση τοτε αυτο που ξερουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε στα σιγουρα οτι υπαρχει Θεος.

Εαν κανείς δεν αποδειξει ουτε τη μια ουτε την αλλη προταση τοτε αυτο που ξερουμε ειναι οτι δεν μπορουμε να ξερουμε στα σιγουρα οτι δεν υπαρχει Θεος.

Εαν πεις οτι υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες θα πρεπει να αποδειξεις οτι υπαρχουν αλλιως ειναι κενα λογια που δεν εχουν σημασια.

Εαν πεις οτι υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες και καποιος αλλος πει οτι δεν υπαρχουν, θα πρεπει ο αλλος να αποδειξει οτι δεν υπαρχουν αλλιως τα λογια του ειναι επισης κενα λογια που δεν εχουν σημασια.

Η σωστη προταση ειναι οτι "δεν ξερουμε εαν υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες".

Επισης μια πιθανοτατα σωστη προταση ειναι οτι "μαλλον(η μεγαλυτερη πιθανοτητα ειναι οτι) δεν υπαρχουν ιπταμενοι ροζ ελεφαντες.". Αλλά αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν κατα 100%.

Ο Θεος ειναι ενα παραμυθι που επλασαν οι αρχοντες για να εξουσιαζουν καλυτερα τις μαζες.

Οχι. Δεν μπορεις να το ξερεις αυτο. Οτι στα σιγουρα(κατα 100%) ειναι ενα παραμυθι.

Για τους λογικους ανθρωπους ολα αυτα ειναι για το μπουτσο, κατα το κοινως λεγομενο.

Μια απο τα ιδια και εσυ.

Επικινδυνη αποψη αυτη. Οτι λογικος => αθεος. Και λανθασμενη φυσικα.

Και εσυ δηλαδη προτεινεις οτι ο Donald Knuth παραδειγματος χαριν, ενας που πιστευει, αρα οντας μη λογικος συμφωνα με εσενα, μπορεσε και εγραψε τοσα απιστευτα βιβλια και την βιβλο του προγραμματισμου και θεωρειται απο τους μεγαλυτερους επιστημονες στον χωρο. Ο Donald Knuth λοιπον δεν ειναι λογικος συμφωνα με εσενα. Το ακουσαμε και αυτο.....

Αν οχι(και το συμπερασμα που εβγαλα ειναι λανθασμενο) τοτε γιατι οχι?

Φυσικα και δεν ειναι λανθασμενο γιατι εσυ ειπες οτι η εξης συνεπαγωγη ισχυει:

Το ατομο Α ειναι λογικο => Το ατομο Α δεν πιστευει σε "αυτα".

Οποτε υποστηριζεις και την ισοδυναμη αντιθετοαντιστροφη της:

Το ατομο Α (που) πιστευει σε "αυτα". => Το ατομο Α δεν ειναι λογικο.

Αρα ο Donald Knuth και οποιος πιστευει σε αυτα, συμφωνα με εσενα, δεν ειναι λογικο.

Μαλιστα.... :-(

Δημοσ.

λογικά εννοούσε fractal(s) και βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι το έχεις καταλάβει :rolleyes:

Ναι, απλως θελω να δειξω(επισημανω σωστοτερα) οτι ο ανθρωπος ΔΕΝ εχει γνωση περι αυτων και απλως χρησιμοποιει διάφορες "επιστημονικες" λεξεις, -που δεν ξερει καν τη σημασια τους-, τυχαια και χωρις να ταιριαζουν στην προταση μόνο και μόνο για να.......ουτε καν ξερω για τι.

Πχ δες αυτη την τραγικη προταση που ειπε που αναφερομαι ξανα και ξανα:

οι νομοι της συνεπαγωγής λοιπόν ορίζουν ότι ένα τέλειο ον αν κατασκευάσει κάτι θα είναι και αυτό τέλειο... όπως αν επεκτείνουμε 2 παράλληλες γραμμές και οι επεκτάσεις τους θα είναι παράλληλες, το αποτυπωμα ενος τελειου κυκλου θα ειναι και αυτο τελειος κυκλος, φρακτερ,χαος,θεωρια ομαδων υπερσυμετρια κτλ κτλ.

Και πες μου τι νοημα μπορει να βγαλει κανείς?

Μιλαει για νόμους συνεπαγωγης. :eek: ΠΟΙΟΥΣ? τον ρωτησα. Απαντηση δεν πηρα. Ξερει αραγε τι ειναι καν η συνεπαγωγη?

Μιλαει για παραλληλες ευθειες που δεν τεμνονται. Του ειπα: Λαθος! Τεμνονται. Σε ειδικες περιπτωσεις(ευκλειδια γεωμετρια) δεν τεμνονται.

Μιλαει για τελειο κυκλο. Τι ειναι αυτο παλι??

Και κανει τον παραλληλισμο τελειου οντος με ολα αυτα. ΝΟΗΜΑ ΜΗΔΕΝ! Λογικη συναφεια μηδεν!

Και τελος βαζει στο τελος και μερικες ασχετες λεξεις, οπως φρακταλ(φρακτερ στην πραγματικοτητα), χαος(αναθεμα με αν ξερει τι ειναι το χαος στην επιστημη), θεωρια ομαδων(αναθεμα με αν ξερει τι ειναι η θεωρια ομαδων), υπερσυμμετρια. Για ποιον λογο τις βαζει????

Δημοσ.

Αν έχεις μπει στο Δαφνί και άκουσες τέτοιες κουβέντες, τότε μάλλον να ανησυχείς.

Όχι. Αλλά αφού δε μπορώ να σου αποδείξω οτι δεν υπάρχουν, το χέρι μου στη φωτιά μπορεί να το έβαζα, αλλά το κεφάλι μου δεν θα το έκοβα. Δίνω 0.00000000001%.

Τόσο δύσκολο είναι; Σε πειράζει τόσο πολύ να δεχτείς οτι υπάρχει μη μηδενική πιθανότητα; Γιατί;

Ούτε lol ούτε τίποτα. Απλά πράγματα είναι.

Κανένας άθεος δεν πρέπει να είναι άθεος επειδή απλά είναι παράλογες ιστορίες.

Το να είσαι άθεος στη σύγχρονη εποχή, επειδή απλά σου φαίνεται παράλογο να υπάρχει κάτι υπερφυσικό, δεν είναι σπουδαίο κατόρθωμα.

Τον άθεο δεν θα έπρεπε να τον πειράζει να αφήνει μια μικρή πιθανότητα οτι όντως υπάρχει Θεός.

Άθεος είναι περισσότερο αυτός που αδιαφορεί για τον αν υπάρχει ή όχι.

Αν ήταν να αποδείξουμε την μη ύπαρξη του, τότε σιγά το πράγμα, όλοι άθεοι θα ήταν.

εγω θα αρχισω μια θρησκεια που θα πιστευω στα ζομπι. ολοι λενε οτι δεν υπαρχουν αλλα δεν υπαρχουν αποδειξεις οτι δεν υπαρχουν αρα μπορει να υπαρχουν. :rolleyes: δικιο δεν εχω; ειναι κανεις μαζι μου;

Σωστά.

Έχετε μπερδέψει όμως το εξής.

Το να λες οτι είναι απίθανο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχει, δε σημαίνει οτι πιστεύεις οτι υπάρχει.

Εγώ είμαι πεπεισμένος οτι δεν υπάρχει, αλλά για ποιο λόγο να πω αποκλείεται να υπάρχει όπως λένε οι περισσότεροι;

Δεν φοβάμαι να πω πως αδιαφορώ αν υπάρχει, και αν υπάρχει τρέφω περισσότερο συναισθήματα μίσους παρά αγάπης πχ.

Το να είσαι άθεος μόνο και μόνο επειδή σου φαίνεται παράλογο να υπάρχει, συγχαρητήρια, αλλά δε νομίζω οτι έκανες και σπουδαίο κατόρθωμα.

Δημοσ.

O harry potter ειναι αληθινος. Prove me wrong.

Προσοχη, αν δεν αντεχετε την βια μην δειτε την παρακατω photo:

FGw9P.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...