Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Είναι κάτι που ο απλός νους δεν μπορεί να το συλλάβει. Υπάρχει από πάντα, και άλλα τέτοια που διαβάζαμε/σχολιάζαμε όταν ήμασταν μικρά. Σαν τον Galactus?
palawiaris Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Το ξέρετε βέβαια ότι οι θρησκείες παίζει να δημιουργούν περισσότερο άγχος/ανησυχία απ'ό,τι ο ίδιος ο θάνατος...! Σε ποιον;Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε. Μαθαίνω πολλά εδώ.
status Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Το ξέρετε βέβαια ότι οι θρησκείες παίζει να δημιουργούν περισσότερο άγχος/ανησυχία απ'ό,τι ο ίδιος ο θάνατος...! Μπα, πιο πολύ οι περισσότεροι ψάχνουν την επιβεβαίωση από τον πνευματικό τους, ο θάνατος τους απασχολεί σε πιο προχωρημένες ηλικίες.
flik Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δεν έχει δείξει καμία έρευνα απο όσες έχω δει, οτι οι άθεοι εμφανίζουν λιγότερο ή περισσότερο stress απο ότι οι πιστοί. Άλλωστε, αν οι πιστοί πίστευαν βαθιά και πραγματικά σε όλα αυτά περι παραδείσων κτλ, δεν θα έκλαιγαν στις κηδείες, αν πίστευαν πως ο θανών βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος. Και βέβαια όλοι πιστεούν οτι θα πάνε στον παράδεισο, ενώ η θρησκεία τους δεν είπε κάτι τέτοιο. Σιγά βέβαια μη πίστευαν οτι θα πάνε στη κόλαση, τότε θα γινόντουσαν άθεοι, σου λέει ασε μη πιστεύω καλύτερα.
michalisv Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Κατα τη γνωμη μου η πιθανοτητα να ΜΗΝ υπαρχει θεος ειναι ιδια με το να υπαρχει. Δηλαδη θεωρω οτι οσο πιθανο ειναι να υπαρχει ροζ ελεφαντας αλλο τοσο πιθανο ειναι να ΜΗΝ υπαρχει θεος και το αντιθετο. Οι γνωσεις του ανθρωπου σχετικα με τη δημιουργια του κοσμου ειναι λιγες ακομα και σημερα αρα η πιθανοτητα να υπαρχει θεος η να μην υπαρχει κατα την γνωμη μου ειναι ιδιες.το χειροτερο κατα τη γνωμη μου ειναι να φανατιζεσαι με κατι που δεν μπορεις να αποδειξεις και να εισαι κολημενος θρησκοληπτος η φανατισμενος αθεος. αυτα
status Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δεν έχει δείξει καμία έρευνα απο όσες έχω δει, οτι οι άθεοι εμφανίζουν λιγότερο ή περισσότερο stress απο ότι οι πιστοί. Άλλωστε, αν οι πιστοί πίστευαν βαθιά και πραγματικά σε όλα αυτά περι παραδείσων κτλ, δεν θα έκλαιγαν στις κηδείες, αν πίστευαν πως ο θανών βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος. Και βέβαια όλοι πιστεούν οτι θα πάνε στον παράδεισο, ενώ η θρησκεία τους δεν είπε κάτι τέτοιο. Σιγά βέβαια μη πίστευαν οτι θα πάνε στη κόλαση, τότε θα γινόντουσαν άθεοι, σου λέει ασε μη πιστεύω καλύτερα. Μα εκεί φαίνεται κατάφωρα η αμφισβήτηση προς το δόγμα αλλά άμα τους ρωτήσεις σου λένε other words to be in love!
*nenya* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Σε ποιον;Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο από οποιοδήποτε. Μαθαίνω πολλά εδώ. Μιλάω για ανθρώπους που αγχώνονται προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν σ'αυτά που λέει μια θρησκεία για να μην απογοητεύσουν τον θεό ξερωγώ με τις πράξεις τους ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.
flik Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Κατα τη γνωμη μου η πιθανοτητα να ΜΗΝ υπαρχει θεος ειναι ιδια με το να υπαρχει. Δηλαδη θεωρω οτι οσο πιθανο ειναι να υπαρχει ροζ ελεφαντας αλλο τοσο πιθανο ειναι να ΜΗΝ υπαρχει θεος και το αντιθετο. Οι γνωσεις του ανθρωπου σχετικα με τη δημιουργια του κοσμου ειναι λιγες ακομα και σημερα αρα η πιθανοτητα να υπαρχει θεος η να μην υπαρχει κατα την γνωμη μου ειναι ιδιες.το χειροτερο κατα τη γνωμη μου ειναι να φανατιζεσαι με κατι που δεν μπορεις να αποδειξεις και να εισαι κολημενος θρησκοληπτος η φανατισμενος αθεος. αυτα Πέρα απο τη δημιουργία, το υπόλοιπο της θρησκείας είναι πάλι 50-50; Οι ιστορίες της Καινής Διαθήκης, τα θαύματα, το ότι εισακούει προσευχές, η Δευτέρα Παρουσία, κόλαση-παράδεισος, αμαρτίες, και ένα σωρό άλλα που δεν γίνεται θρησκεία δίχως αυτά; Και αυτά 50-50; Μακάρι να έλεγαν ο Θεός δημιούργησε την πρώτη διαταραχή στο Σύμπαν και προκάλεσε το Big Bang, αλλά δυστυχώς δεν αρκούνται μόνο σε αυτό. Μιλάω για ανθρώπους που αγχώνονται προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν σ'αυτά που λέει μια θρησκεία για να μην απογοητεύσουν τον θεό ξερωγώ με τις πράξεις τους ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι. Φυσικά και υπάρχουν. Όσο πιο αμόρφωτος, τόσο πιο θρησκόληπτος, είναι ένας κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Και φτάνουμε στον πουριτανισμό...ωραίοτατα πράγματα για τον 21ο αιώνα.
palawiaris Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Με λίγα λόγια. Είμαστε ανάπηροι,αμόρφωτοι,έχουμε άγχος άρα θα πεθάνουμε γρηγορότερα,και σίγουρα κι άλλα που δεν τα είδα. ;
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Αν αυτο καταλαβες, τοτε ναι. Ρωτα τον πνευματικο σου να δουμε τι θα πει για το θεμα αφου διαβασει τα λεγομενα μας. Επισης ρωτα τον για τον δρακο στην καινη διαθηκη να δουμε τι θα πει.
palawiaris Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Αν αυτο καταλαβες, τοτε ναι. Ρωτα τον πνευματικο σου να δουμε τι θα πει για το θεμα αφου διαβασει τα λεγομενα μας. Επισης ρωτα τον για τον δρακο στην καινη διαθηκη να δουμε τι θα πει. Ο δικός σου πνευματικός ποιος είναι; Αυτός;
Bspus Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Και ομως οπως βλεπουμε εδω τους πειραζει. Και ειναι ολοι λαθος οπως ειπα. Το να μην ξερεις κατα 100% οτι ισχυει(ή δεν ισχυει) κατι και να το απορριπτεις τελειως χωρις αποδειξη, ειναι απολυτα εγωιστικο και κινειται στα πλαισια μιας δηθεν επαναστατικοτητας και μιας δηθεν ανωτεροτητας οτι εγω ξεφυγα απο την κοροϊδια ενω εσεις οχι, και ειναι γενικα τραγικο και λαθος. Το να μην αφηνεις ουτε μια ελαχιστη πιθανοτητα να ισχυει δηλαδη. Αλλά εαν αφησεις εστω και μια ελαχιστη πιθανοτητα να ισχυει αυτο και να υπαρχει θεος, τοτε υπαρχει μια πιθανοτητα αυτοι που πιστευουν να ειναι τελικα οι σωστοι και οχι εσυ(οχι εσυ, αλλά καταλαβες τι εννοω απο τη στιγμη που αρχισα την προταση με το "αφησεις") και αυτο δεν μπορουν προφανως να το δεχτουν αυτο. Ακομα και ο Dawkins που θεωρειται ο πλεον Αθεος, αφηνει πιθανοτητα να υπαρχει θεος (οπως και μονοκεροι και νεραιδες). Ποιον εχεις βρει εσυ, μεσα στο φορουμ η εξω που εχει πει οτι ειναι 100% πεπεισμενος οτι δεν υπαρχει θεος? Εγω παντως κανεναν. Φυσικα ολοι λεμε "πιστευω" η "δεν πιστευω", αλλα εχει την ιδια εννοια με το "πιστευω οτι και αυριο ο ηλιος θα ανατειλει". Δεν μπορω να το αποδειξω, δεν ειναι 100% σιγουρο (γιατι τιποτε απολυτως δεν ειναι) αλλα ζω τη ζωη μου θεωρωντας οτι αυτο ισχυει. Το προβλημα δημιουργειται οταν με το να αφησεις μη μηδενικη πιθανοτητα κατα καποιο τροπο εκφυλιζεται στο οτι οι πιθανοτητες ειναι 50-50, επειδη το συνολο των γεγονοτων (υπαρχει-δεν υπαρχει) ειναι 2, πραγμα που σαφως δεν ισχυει και οδηγει σε παρεξηγησεις
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Ο δικός σου πνευματικός ποιος είναι; Αυτός; ψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψ πω τι μου πεςςςςςςςςςςςςς Τωρα σοβαρα, γιατι εχει δρακο η καινη διαθηκη? Μηπως δεν την εχεις διαβασει ποτε στην ζωη σου και νομιζεις οτι σου κανω πλακα? http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=27&bt=%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B9%CF%82+%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85&ch=12&ancnew=AM Γιατι αν τα εγραφε αυτα καποιος στα σοβαρα θα τον λεγανε τρελλο τωρα?
flik Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Με λίγα λόγια. Είμαστε ανάπηροι,αμόρφωτοι,έχουμε άγχος άρα θα πεθάνουμε γρηγορότερα,και σίγουρα κι άλλα που δεν τα είδα. ; Όχι φίλε μου. Απλά κανένας δεν είναι πιο αγχωμένος απο τον άλλο, στατιστικά στο σύνολο δηλαδή. Επίσης, όντως η μόρφωση έχει αρνητικό συντελεστή συσχέτισης με την θρησκοληψία. Θρησκοληψία, όχι όμως πίστη. Ανάπηρους επίσης δεν σας είπε κανείς. Είναι όμως η θρησκεία συνήθως (δε λέω πίστη, πρόσεξε έχει σημασία), είναι λοιπόν κάτι που συνήθως εμποδίζει το μυαλό του ανθρώπου να σκεφτεί ελεύθερα. Ακομα και ο Dawkins που θεωρειται ο πλεον Αθεος, αφηνει πιθανοτητα να υπαρχει θεος (οπως και μονοκεροι και νεραιδες). Ποιον εχεις βρει εσυ, μεσα στο φορουμ η εξω που εχει πει οτι ειναι 100% πεπεισμενος οτι δεν υπαρχει θεος? Εγω παντως κανεναν. Φυσικα ολοι λεμε "πιστευω" η "δεν πιστευω", αλλα εχει την ιδια εννοια με το "πιστευω οτι και αυριο ο ηλιος θα ανατειλει". Δεν μπορω να το αποδειξω, δεν ειναι 100% σιγουρο (γιατι τιποτε απολυτως δεν ειναι) αλλα ζω τη ζωη μου θεωρωντας οτι αυτο ισχυει. Το προβλημα δημιουργειται οταν με το να αφησεις μη μηδενικη πιθανοτητα κατα καποιο τροπο εκφυλιζεται στο οτι οι πιθανοτητες ειναι 50-50, επειδη το συνολο των γεγονοτων (υπαρχει-δεν υπαρχει) ειναι 2, πραγμα που σαφως δεν ισχυει και οδηγει σε παρεξηγησεις Συγγνώμη, αλλά δεν το λένε, φαίνεται οτι το εννοούν όμως. Και όταν τους λες, καλά, δεν είσαι σίγουρος 100% αρχίζουν τα δικά τους. Ο εκφυλισμός είναι όπως ακριβώς το είπες η αιτία.
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Ακομα και ο Dawkins που θεωρειται ο πλεον Αθεος Meet Cristopher Hitchens: http://www.youtube.com/watch?v=TmxAGhC-gLU http://www.youtube.com/watch?v=xoFR4jX9Qyc http://www.youtube.com/watch?v=6GxIAj_XIfY&feature=related
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα