evabb Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Καθολου προγραμματισμενος δεν ειναι να πιστευει σε υπερφυσικα πραγματα. Αγνοια το λενε. βασικα το λενε και «φοβαμαι τωρα που μεγαλωσα γτ δεν εχω μαμα και μπαμπα να μου εγγυηθουν οτι οοοοολα θα πανε καλα.»
Toufas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αγνοια λεγεται: ΚΑΙ το να πιστευεις σε πραγματα που δεν εχουν αποδειχτει οτι υπαρχουν, αλλά ΚΑΙ το να μην πιστευεις σε πραγματα που δεν εχουν αποδειχτει οτι δεν υπαρχουν. Οποτε αγνοια εχουν και ειναι λαθος και αυτοι που πιστευουν σε μια θρησκεια και σε αυτα που λεει οτι ειναι σωστα, αλλά και αυτοι που πιστευουν οτι αυτα που λεει μια θρησκεια ειναι λαθος(χωρις να εχει αποδειχτει, οπως συμβαινει στο "99.9%" των περιπτωσεων). Καταλαβαινεις οτι η λογικη πλανη που κανεις ειναι... πλανη? Οταν θα αποδειχτει σωστη μια θρησκεια, σου υποσχομαι οτι θα βγω στους δρομους και θα φοναζω για το μεγαλο θαυμα που μολις εγινε. Μεχρι τοτε, μπορω να το θεωρω μια ανοησια. Εκτος αν πιστευεις στους μονοκερους, στις νεραιδες και στους δρακους το ιδιο.
kirileman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Γνωστη η τεχνικη πειθους που χρησιμοποιουν οι θρησκειες εδω και 1000ετιες. Δημιουργουν φοβο και αναδυουν ελπιδα επικαλουμενες υπερφυσικους τροπους. Παρ'ολα αυτα η θρησκεια ειναι αναγκαια για τον ανθρωπο, ειτε ειναι προγραμματισμενος, ειτε οχι, ειτε την θεωρει παπατζα, ειτε σοβαρη. Ο λογος ειναι οτι οταν εχεις χασει καθε ελπιδα, χρειαζεσαι ψυχολογικη δυναμη για να ανταπεξελθεις. Την οποια βρισκεις ευκολα και αντλεις συνηθως απο τη θρησκεια. Για παραδειγμα χτυπα ξυλο αρρωσταινει βαρια ενα αγαπημενο προσωπο σου και οι γιατροι του δινουν 1 χρονο ζωης. Ε, για να μη σε παρει τελειως απο κατω, για να μην αυτοκτονησεις απτη στενοχωρια πρωτου πεθανει αυτος, αρχιζεις να σκεφτεσαι οτι μπορει να γινει ενα θαυμα και να γιανει κλπ. Ε η θρησκεια τα πουλαει αυτα, τα περι θαυματων κλπ αρα καλως η κακως ακομα κι αν ξερεις οτι ειναι παπατζες, προσωρινα θα ελπιζεις στην Παναγια και τον Χριστο για το θαυμα, ΟΧΙ επειδη θα πιστευεις οτι θα γινει, αλλα επειδη θα εχεις ΑΝΑΓΚΗ να ελπιζεις, ωστε να συνεχισεις τη ζωη σου. Κι οταν -ξαναχτυπα ξυλο- πεθανει, τοτε παλι σε υπερφυσικα πραγματα θα βασιζεσαι για να συνεχιζεις μαζευοντας τα δικα σου κομματια. "Ειναι εκει ψηλα και με βλεπει και χαιρεται" "τον ειδα στο ονειρο μου να μου λεει να παω να ψωνισω πατατες σημερα, επικοινωνει μαζι μου ακομα, παω να ψωνισω πατατες να του κανω το χατηρι" κλπ. Απλα για να παιρνεις θαρρος για το αυριο και να ανταπεξερχεσαι στις δυσκολιες της ζωης. Εμφυτη αναγκη η πιστη στο υπερφυσικο και το υπερπεραν και ξερωγω. Ε αυτο εμπορευονται οι θρησκειες. Αυτή η λογική είναι που μας κάνει να ξεχνάμε τι σημαίνει να ζεις και να ευχαριστιέσαι το χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου. Προτιμώ, λοιπόν, να θυμάμαι εκείνο το πρωί του Σαββάτου που πήγαμε με τον παππού για πατάτες, παρά να κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι μου έστειλε μήνυμα από το υπερπέραν. Προτιμώ να χαίρομαι το θαύμα της ζωής και να ευχαριστώ την τύχη που γεννήθηκα και βλέπω τη θάλασσα ακόμα και στην κίνηση της παραλιακής, παρά να περιμένω το θαύμα (το οικονομικό θαύμα, ίσως), τη μεταθανάτια λύτρωση. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας, τρόπου σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων και της θέσης σου στον κόσμο. Όταν αρχίζεις και τη βλέπεις τη δουλειά αλλιώς, δεν έχεις ανάγκη κανέναν Θεό.
MJBulls23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Καταλαβαινεις οτι η λογικη πλανη που κανεις ειναι... πλανη? Καμια πλανη. Οπως προταση(μαθηματικη προταση που επιδεχεται μιας τιμης αληθειας ή ψευδους) ειναι το οτι "δεν υπαρχει θεος", εντελως παρομοια προταση ειναι και το "υπαρχει θεος". Εκτος αν πιστευεις στους μονοκερους, στις νεραιδες και στους δρακους το ιδιο. Καποιος μου εχει ξανακανει ακριβως παρομοια ερωτηση, νομιζω ησουν εσυ. Κακη μνημη λοιπον. Η απαντηση που σου ειχα δωσει ηταν οτι δεν ξερω αν υπαρχουν μονοκεροι στο συμπαν που ζουμε και δινω πιθανοτητες στο να υπαρχουν. Εστω και αμελητεες αλλά δινω μεγαλυτερες του μηδεν. Και θα ημουν ανοητος να ελεγα οτι δεν υπαρχουν, χωρις να το εχω αποδειξει οτι δεν υπαρχουν. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δεν εχουμε δει ποτέ ουτε εναν. Αλλά το αν υπαρχουν ή οχι δεν το ξερω ουτε εγω ουτε κανείς. Τεινω να πιστεψω οτι δεν υπαρχουν, αλλά ποτέ δεν θα πω οτι κατα 100% δεν υπαρχουν, απο τη στιγμη που δεν το εχουμε αποδειξει. Διοτι δεν ειμαι ανοητος να το κανω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Αυτή η λογική είναι που μας κάνει να ξεχνάμε τι σημαίνει να ζεις και να ευχαριστιέσαι το χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου. Προτιμώ, λοιπόν, να θυμάμαι εκείνο το πρωί του Σαββάτου που πήγαμε με τον παππού για πατάτες, παρά να κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι μου έστειλε μήνυμα από το υπερπέραν. Προτιμώ να χαίρομαι το θαύμα της ζωής και να ευχαριστώ την τύχη που γεννήθηκα και βλέπω τη θάλασσα ακόμα και στην κίνηση της παραλιακής, παρά να περιμένω το θαύμα (το οικονομικό θαύμα, ίσως), τη μεταθανάτια λύτρωση. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας, τρόπου σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων και της θέσης σου στον κόσμο. Όταν αρχίζεις και τη βλέπεις τη δουλειά αλλιώς, δεν έχεις ανάγκη κανέναν Θεό. Ε ενταξει οταν εισαι ρακος θες ψυχολογικη υποστηριξη απο καπου. Για να την αντλησεις μονος σου πρεπει να πιστευεις σε κατι. Πχ οτι μπορεις κι οτι θα τα καταφερεις, πχ οτι ο αλλος επικοινωνει μαζι σου και τετοια σαχλα ή μη. Σημασια δεν εχει αν ειναι σαχλα, σημασια εχει οτι στις δυσκολες στιγμες καποιοι ανθρωποι στεκονται δυνατοι χαρη σε αυτα.
aekoriginal21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Έλα να πέφτουν στοιχήματα, εγώ λέω 10! Προσωπικά για να πώ και την άποψή μου πέρα απο το Χριστιανισμό, ο άνθρωπος πρέπει να πιστεύει κάπου, είτε αυτό το λένε πέτρα (τρόπος του λέγειν... ) είτε βούδα είτε Αλάχ γιατί πιστεύω πως έτσι γίνεσαι καλύτερος σαν άνθρωπος. Επίσης, πιστεύω στο Θεό, άσχετα με το πως ονομάζεται αυτός, καθώς νομίζω πως ο άνθρωπος έχει έμφυτη τάση να αναζητήσει κάτι το ανώτερο που τον δημιούργησε. Όταν αυτό όμως κάνει κάποιους να κονομάνε μου τη σπάει αφάνταστα και η αλήθεια είναι οτι στη χώρα μας ισχύει κάργα (όταν βλέπεις τον πατριάρχη με την Mercedes των 200,000 με πιάνει τρέλα), όπως και οτι σε άλλα κράτη σκοτώνονται για Θρησκείες. Αστεία πράγματα και τα 2. Θεωρώ πως γενικά, άσχετα με τα πιστεύω του καθενός, δεν πρέπει να υπάρχει αντιμετώπιση, ούτε απο άθεους σε αυτους που πιστεύουν πως είναι ζώα, ούτε το αντίθετο. Το να τρώγεσαι για κάτι που είναι καθαρά προσωπικό το θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουταμάρα.
flik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Καθολου προγραμματισμενος δεν ειναι να πιστευει σε υπερφυσικα πραγματα. Αγνοια το λενε. http://www.tovima.gr/science/article/?aid=453033 Οι άνθρωποι τείνουν να είναι δυϊστές, και κυρίως τα παιδιά. Μπορούμε πιο εύκολα να δεχτούμε μια δράση απο έναν ενεργό παράγοντα παρά απο έναν αψυχο. Οι περισσότεροι μόλις ακούν για τη θεωρία της εξέλιξης αδυνατούν για αρκετό καιρό, μέχρι να το μάθουν καλά να πιστέψουν οτι έγινε απο έναν άψυχο παράγοντα, παρά απο ένα υπερφυσικό ον. Κρατάνε πρωταρχικά μια στάση σχεδίου και προθετική στάση απέναντι σε συμπεριφορές και καταστάσεις παρά μια στάση αρχής, την στάση της ανάλυσης με ποια αρχή λειτουργεί κάτι. Άσχετα με το οτι είναι λάθος. Εφόσον οι θρησκείες δεν κάνουν καλό παρά περισσότερο κακό στην ανρθωπότητα, δεν εξαλείφθηκε, αποτελεί μάλλον ένα παραπροϊόν της εξέλιξης. Το να κρατάμε στάση πρόθεσης ή στάση σχεδίου έχει αλλού σωστά αποτέλεσματα, αλλά έχει ως παραπροϊόν τη θρησκεία. Και τα παιδιά μεγάλωνουν ακούγοντας και υπακούουν τυφλά τους μεγαλύτερους και αυτούς που έχουν κύρος, αλλά αυτό έχει και παραπροϊόν τη θρησκεία. Τα αναλύει ο Dawkins στο God Delusion, που είμαι σίγουρος οτι το έχεις διαβάσει, πολύ καλά. Edit: Καποιος μου εχει ξανακανει ακριβως παρομοια ερωτηση, νομιζω ησουν εσυ. Κακη μνημη λοιπον. Η απαντηση που σου ειχα δωσει ηταν οτι δεν ξερω αν υπαρχουν μονοκεροι στο συμπαν που ζουμε και δινω πιθανοτητες στο να υπαρχουν. Εστω και αμελητεες αλλά δινω μεγαλυτερες του μηδεν. Και θα ημουν ανοητος να ελεγα οτι δεν υπαρχουν, χωρις να το εχω αποδειξει οτι δεν υπαρχουν. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δεν εχουμε δει ποτέ ουτε εναν. Αλλά το αν υπαρχουν ή οχι δεν το ξερω ουτε εγω ουτε κανείς. Τεινω να πιστεψω οτι δεν υπαρχουν, αλλά ποτέ δεν θα πω οτι κατα 100% δεν υπαρχουν, απο τη στιγμη που δεν το εχουμε αποδειξει. Διοτι δεν ειμαι ανοητος να το κανω. Είχες κάνει την διατύπωση αυτή σε μια συζήτηση, μήπως με τον Lucifer; Απάντησες στη θέση οτι όποιος λέει οτι υπάρχουν ροζ ελέφαντες, είναι στη δική του ευθύνη να αποδείξουν την ύπαρξη τους παρά στον άλλον να αποδείξει οτι δεν υπάρχουν. Εδώ το πιο γνωστό είναι η τσαγιέρα του Russel. Δεν γίνεται να αποδείξεις οτι δεν υπάρχει, αλλά οφείλεις ως λογικό ον να θεωρήσεις απίθανο την ύπαρξη της, και να μη βασίζεσαι οτι αυτή ελέγχει την ανρθωπότητα, κάνει θαύματα, και δέχεται προσευχές. Και το πιο σημαντικό, αν δικαιούται σεβασμού μια θρησκεία, πρέπει να δικαιούται εξίσου και η πίστη στη τσαγιέρα.
kirileman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ε ενταξει οταν εισαι ρακος θες ψυχολογικη υποστηριξη απο καπου. Για να την αντλησεις μονος σου πρεπει να πιστευεις σε κατι. Πχ οτι μπορεις κι οτι θα τα καταφερεις, πχ οτι ο αλλος επικοινωνει μαζι σου και τετοια σαχλα ή μη. Σημασια δεν εχει αν ειναι σαχλα, σημασια εχει οτι στις δυσκολες στιγμες καποιοι ανθρωποι στεκονται δυνατοι χαρη σε αυτα. Όταν αρρωσταίνω πιστεύω στην ιατρική επιστήμη ... και στα λεφτά.
Andreas2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Υπάρχουν θρησκείες επειδή υπάρχει Θεός,αυτός που πιστεύετε από τον Ανατολικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Υπάρχουν θρησκείες επειδή υπάρχει Θεός Υπαρχει καμια αποδειξη περι αυτου, ή απλα ετσι το λεμε επειδη μας το εμαθαν στο σχολειο ?
Andreas2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Σκέψου λογικά.Υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια και ακόμα υπάρχουν θρησκείες.Αν θέλεις και άλλα επιχειρήματα έχω links.
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δεν με καταλαβες. Υπάρχουν θρησκείες επειδή υπάρχει Θεός Για το bold ρωταω. Εχουμε απτες αποδειξεις περι αυτου ?
status Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 βασικα το λενε και «φοβαμαι τωρα που μεγαλωσα γτ δεν εχω μαμα και μπαμπα να μου εγγυηθουν οτι οοοοολα θα πανε καλα.» Είπες την πλέον γαμάτη κουβέντα. +10000 Ε ενταξει οταν εισαι ρακος θες ψυχολογικη υποστηριξη απο καπου. Για να την αντλησεις μονος σου πρεπει να πιστευεις σε κατι. Πχ οτι μπορεις κι οτι θα τα καταφερεις, πχ οτι ο αλλος επικοινωνει μαζι σου και τετοια σαχλα ή μη. Σημασια δεν εχει αν ειναι σαχλα, σημασια εχει οτι στις δυσκολες στιγμες καποιοι ανθρωποι στεκονται δυνατοι χαρη σε αυτα. Ε, εντάξει, όταν αποτινάξει κάποιος εκφράσεις του τύπου «θέλημα θεού» και τις αντικαταστήσει με «my bad» τότε αυτόματα γίνεται ανώτερος και καλύτερος άνθρωπος. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον, έχοντας κάνει του σκασμού τα λάθη και ποτέ δεν θεώρησα ότι ήταν δοκιμασία κάποιος ανώτερης δύναμης αλλά δικιάς μου μαλακίας. Υπάρχουν θρησκείες επειδή υπάρχει Θεός,αυτός που πιστεύετε από τον Ανατολικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Σους εσύ, αδύναμε χαρακτήρα, πάνε μίλα στον πνευματικό σου ενώ ανερυθρίαστα δείχνεις ότι δεν εμπιστεύεσαι τους δικούς σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα