flik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Η εξελικτικη ψυχολογια δινει αρκετες βασεις για να εξηγησεις την εμφανιση των ηθικων αξιων (και της φαινομενικα αλτρουιστικης συμπεριφορας) χωρις την αναγκη ανωτερης δυναμης αλλα και μεσω καθαρα εγωιστικων (σε χαμηλο επιπεδο) κινητρων Ακριβώς, λύνεται και το πρόβλημα περι ηθικής που έχει απασχολήσει και πολλούς φιλόσοφους. Καμία θρησκεία δε χρειάζεται για ηθική. Ή έχεις έντονο το αίσθημα της ηθικής ή όχι. Ίσως υπάρχει μόνο βοήθεια στην παρηγοριά θανάτου αγαπημένων προσώπων. Αλλά πάλι είναι τι στάση ζωής έχεις και πώς βλέπεις τα πράγματα.
status Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Το θεμα ειναι πολυ απλο. Υλη' date=' εξελιξη. Αποδεχομαστε το οτι δεν υπαρχει Θεος, δεν υπαρχει τιποτα. Υπαρχει μονο η υλη και η εξελιξη. Τα παντα ειναι σχετικα κτλπ. Με αυτα ως βαση μπορουμε να "δουμε" μερικες σκεψεις-ενεργειες-καταστασεις που μπορει να συμβουν. Παραδειγμα α) Δεν υπαρχει Θεος...αρα δεν υπαρχει αμαρτια-κριση-κολαση κτλπ...οκ; Οκ. Αρα λοιπον δεν εχω καποιο κολλημα στο να σε σκοτωσω και να σου βουτηξω αυτα που εχεις στο συρταρι-ντουλαπι-μπαουλο κτλπ...διοτι αφου δεν υπαρχει η τσιμπιδα του Θειου νομου και η κριση μου απο τον Θεο για την αμαρτια του φονου....αφου λοιπον δεν υπαρχουν ολα αυτα...εγω ως εξυπνος μπατσος-ασφαλιτης που ειμαι οργανωνω τελεια τη δολοφονια σου και γλυτωνω απο τη τσιμπιδα του ανθρωπινου νομου...τωρα οσο αφορα δεν ειναι σωστο αυτο...και δεν ειναι ηθικο...τα γραφω εκει που δεν πιανει μελανι...διοτι δεν ειναι σωστο για εσενα...για εμενα ειναι....και αφου κανονιζω να μεινω και εκτος δικης-φυλακης...μαγκας ειμαι και παω για τον επομενο... Παραδειγμα β) Τα παντα ειναι σχετικα...υπαρχει μονο υλη και ο ανθρωπος ως αποτελεσμα της εξελιξης. Για εσενα μπορει να μην ειναι σωστο να θελεις να πας με τη γυναικα μου διοτι θεωρεις οτι κατι τετοιο λογω της φιλιας μας ειναι ανηθικο. Αυτο ομως καλε μου φιλε ειναι σχετικο... Για εμενα δεν ειναι κακο μολις φυγεις για επαγγελματικο ταξιδι να παω στο σπιτι σου και να σου ....τη γυναικα μαζι με τη κορη που τοσα ετη λαχταρουσα και που κοπιασα ως που να τις ψησω για το σκηνικο... Επειδη εχεις και τρελα φραγκα...και επειδη βαρεθηκα τη πατσαβουρα-φτωχη πλην τιμια γυναικα μου στηνω το εξης μαζι με τη γυναικα σου: Παθαινεις ενα καρδιακο (υπαρχει τροπος..ας ειναι καλα η επιστημη και η εξελιξη της χημειας...) και μας χαιρετας...τα φραγκα μενουν στη κυρια...παθαινει και ενα τροχαιο η δικια μου η στριγκλα (η καποιος κλεφτης μπηκε και τη σκοτωσε στο σπιτι οταν ελειπα στην Ισπανια) και μενω μαζι με τη φραγκατη κυρια και το πιπινακι της...καπου στην Ελβετια σε καμια βιλα με μεγαλο σπα. Επειδη ομως ειναι πολυ πιθανο να μιλησουν φροντιζω συντομα να τις στειλω και αυτες λιγο μετα το γλεντι...στο σπα. Μενω λοιπον με τα φραγκα και παμε στην επομενη. Λυπαμαι φιλε μου καλε και πολυαγαπημενε που λογω σχετικοτητας για εσενα ολα αυτα ειναι ανηθικα...για εμενα οχι. Λυπαμαι που λογω εξελιξης...δεν σου αρεσε η δικη σου εξελιξη σε σχεση με τη δικη μου θεωρια περι εξελιξης. Παραδειγμα γ) Ειμαι φραγκατος...εχω ακρες...Θεος-αμαρτια-τυψεις και αλλες λαλακιες σαν αυτες δεν υπαρχουν για εμενα... Μου εχει ζαλησει τα φρυδια καποιος απο ενα φορουμ και εχω μαθει να κανονιζω οσους μου πανε κοντρα-χλευαζουν-ειρωνευονται κτλπ... Κανονιζω και τον βρισκω μεσω ενος εισαγγελεα (υπαρχει τροπος αμα τα σκασεις και το φυσας γενικα...μαμας και δερνεις) και του χρεωνω 10 χρονια φυλακη για ναρκωτικα (εχω σκασει και σε ενα ακριβο πλην αποτελεσματικο μπατσο να κανει τη δουλεια...σε τσιμπανε...σακουλακι...δικαστηριο...σε τυλιγουν σε μια κολλα χαρτι..και αντε γεια και εσυ...) γιατι μου εχεις κανει τα φρυδια ρε φιλε τσουρεκια...και δε γουσταρω αλλο...ας προσεχες που-ποτε-πως και σε ποιον μιλας πισω απο ενα πληκτρολογιο που θεωρεις οτι εχεις ασφαλεια-ανωνυμια και πως ολα τα μελη του φορουμ ειναι καλοι ανθρωποι με τις ιδιες αποψεις με εσενα περι εξελιξης και ηθικης, εκανες λαθος, επαιξες με τη φωτια διχως να το ξερεις και εχασες...ανοητε. Υπαρχουν και αλλα πολλα παραδειγματα πως θα ηταν η ζωη μας διχως Θεο, αμαρτια, ενοχες, τυψεις κτλπ.... Διοτι τα παντα ειναι σχετικα...και θεμα εξελιξης και υλης. Κατι που ειναι ανηθικο για εσενα και τον νομο...για εμενα δεν ειναι και κανονιζω απλα να το κανω ομορφα να μην με τσιμπησει ο νομος. Στη τελικη...πληρωνω και το νομο... Δεν μου αρεσει η εξελιξη που εχεις αναπτυξει...και σε σταματω....γιατι μπηκες μπροστα στη δικη μου εξελιξη. Φερτε μπροστα σας την εικονα...κρατηστε τη...και πειτε μου αν θα θελατε να ζειτε απο αυριο σε μια τετοια κοινωνια απο ανθρωπους που πιστευουν αποκλειστικα και μονο στην υλη, εξελιξη και πως τα παντα ειναι σχετικα αλλα ο καθενας τους με τον δικο του μοναδικο και ισως πολλες φορες αρρωστημενο-παρανοικο τροπο. Καλο ειναι να αποφυγετε ανοητα σχολια λογω φανατισμου-εγωισμου. Να κανουμε πολιτισμενη κουβεντα ανευ ειρωνειας κτλπ... Αρξατε πυρ ! ! ![/quote'] σόρρυ αλλά είναι λίγο αστείο το 'δεν υπάρχει θεός άρα δεν εχω τύψεις άρα σκοτώνω, βάζω, πηδαω κλπ, θαρρείς ότι η διαφθορά και η αποκλίνουσα συμπεριφορά είναι "προνόμιο" των αθεων/αθρησκων; δηλαδή ένας πάπας που ασεγλει σε παιδιά η βάζει χέρι στο παγκαρι τι είναι; Πακτωση.
MJBulls23 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Αν μη τη αλλο, θα ελεγα οτι η συσχετιση μεταξυ υπαρξης ηθικων αξιων και πιστης ειναι πολυ μικρη αν οχι μηδενικη. Παντως μια συσχετιση μεσω της παρακατω συνεπαγωγης υπαρχει. Οι πιστοι, στον Χριστιανισμο πχ, προσπαθωντας να τηρησουν σε καποιο βαθμο τα της θρησκειας τους, και ετσι πολλες φορες τα λογια τους ειναι γεματα ηθικες αξιες και καλοσυνη εστω και εαν αυτο αντιβαινει με τις πραγματικες πεποιθησεις και "θελω" τους, ειναι δηλαδη υποκριτες, και εστω και εαν οι πραξεις τους, εκει δηλαδη που μετραει το ποιος εισαι(γιατι στα λογια οι περισσοτεροι καλοι ειναι), δεν συμβαδιζουν με τα της θρησκειας τους.... Οποτε εαν βγαλουμε εξω την υποκρισια, υπαρχει συσχετιση στα λογια των πιστων με τις ηθικες αξιες. Στην πραξη βεβαια..... Οι πιο πολλοι αθεοι που αυτοματα θεωρειτε οτι ειναι και ανηθικοι στην πραγματικοτητα δεν ειναι. Δεν ξερω αν ειναι ορθογραφικο λαθος αλλά πραγματικα εννοουσες θεωρειτε? Δηλαδη οτι καποιοι θεωρουν. Ποιοι?? Υπαρχει τετοια αποψη απο μια μεριδα καποιων ατομων? Οτι η αθεΐα καποιου ατομου συνεπαγεται και μια αυξημενη ή πολυ αυξημενη πιθανοτητα να ειναι και ανηθικο αυτο(το ατομο)?? Τελειως κουτο μου ακουγεται να το υποστηριζει καποιος αυτο.... Η εξελικτικη ψυχολογια δινει αρκετες βασεις για να εξηγησεις την εμφανιση των ηθικων αξιων (και της φαινομενικα αλτρουιστικης συμπεριφορας) χωρις την αναγκη ανωτερης δυναμης αλλα και μεσω καθαρα εγωιστικων (σε χαμηλο επιπεδο) κινητρων Σε ενα επεισοδειο της σειρας "Friends" o Τζοι διετυπωσε την προταση οτι δεν υπαρχει καμια selfless good deed! Δηλαδη ο,τι κανουμε οδηγειται απο εγωιστικα κινητρα με λιγα λογια! Αυτο εγω προσωπικα το βρισκω λαθος, καθως ειναι απειρες οι φορες που εχω ταισει μυρμηγκια, σκυλια, γατες και δεν περιμενω τιποτα απο αυτα. Ουτε να με δοξασουν, ουτε να τα πουλησω, ουτε να μου πουνε ευχαριστω, ουτε τιποτα δεν θελω. Το κανω μόνο και μόνο επειδη θελω να τα δωσω τροφη.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Παντως μια συσχετιση μεσω της παρακατω συνεπαγωγης υπαρχει. Οι πιστοι, στον Χριστιανισμο πχ, προσπαθωντας να τηρησουν σε καποιο βαθμο τα της θρησκειας τους, και ετσι πολλες φορες τα λογια τους ειναι γεματα ηθικες αξιες και καλοσυνη εστω και εαν αυτο αντιβαινει με τις πραγματικες πεποιθησεις και "θελω" τους, ειναι δηλαδη υποκριτες, και εστω και εαν οι πραξεις τους, εκει δηλαδη που μετραει το ποιος εισαι(γιατι στα λογια οι περισσοτεροι καλοι ειναι), δεν συμβαδιζουν με τα της θρησκειας τους.... Οποτε εαν βγαλουμε εξω την υποκρισια, υπαρχει συσχετιση στα λογια των πιστων με τις ηθικες αξιες. Στην πραξη βεβαια..... Άλλο Θεός/Χριστός, άλλο Χριστιανισμός, άλλο Εκκλησία. Όταν λες «Χριστιανισμός» σε τι απ' όλα αναφέρεσαι;
xkabamarux Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Γυρω μας στη κοινωνια του 2012 το θεμα ηθικης ειναι σχετικο-υποκειμενικο. Βλεπε πολιτικους-απλους ανθρωπους κτλπ. Ο καθενας κανει οτι θεωρει αυτος σωστο και συμφωνα με το πως πως αντιμετωπιζει τις καταστασεις που βιωνει. Ακομα και αυτοι που διδασκουν υποτιθεται ηθος (κληρικοι και αυτοαποκαλουμενοι Χριστιανοι πολιτες) βλεπουμε οτι σε πολλες περιπτωσεις εχουν ταυτιστει με τον σατανα τον οποιο συμφωνα με τα λεγομενα τους και τη "πιστη" τους εχουν αποταξει. Οι πραξεις τους και τα εργα τους γενικα μαρτυρουν ξεκαθαρα οτι καθε αλλο ειναι παρα Χριστιανοι στα εργα. Ο πλεον αφελης μπορει ευκολα να κατανοησει οτι για πολλους ανθρωπους γυρω-αναμεσα μας τα παντα ειναι σχετικα και η εξελικτικη τους πορεια στηριζεται στη καταπατηση της εξελιξης των υπολοιπων με πολλους και διαφορους τροπους (μαζοποιηση, υποδουλωση, επιβολη δια της βιας, πολεμοι, μη εφαρμογη των νομων για ορισμενους, απανθρωποι νομοι για τους υπολοιπους, απαξιωση της ανθρωπινης υποστασης κτλπ). Οσο για τους αθεους, δεν υπαρχουν αθεοι. Ολοι καπου ειναι πιστοι. Στο χρημα, στις ηδονες, στη σαρκα, στον απολυτο υλισμο κτλπ. Ολοι καπου πιστευουν και βαση αυτου πορευονται. Για τους αυτοαποκαλουμενους Χριστιανους τα πραγματα ειναι σε μεγαλο ποσοστο τραγικα. Υποκρισια, διπροσωπεια, δολος-φθονος και γενικα εντονα χαρακτηριστικα της χειριστης ανηθικοτητας σε ολο της το μεγαλειο εφαρμοσμενα με αριστοτεχνικο τροπο και κινησεις στις σκιες. Διοτι οταν λες οτι πιστευεις στη διδασκαλια του Ιησου Χριστου λογικο ειναι οτι την εχεις διαβασει και εχεις κατανοησει πια ειναι η βαση της που δεν ειναι τιποτα αλλο απο την αγαπη προς ολους. Σημερα ο συγχρονος ανθρωπος επαψε να αγαπα και οταν σπανιως λεει οτι αγαπα και το πιστευει αγαπα με τον δικο του τροπο που ομως λειπει το βασικο συστατικο της αγαπης που ειναι η θυσια. Αγαπη διχως θυσια δεν ειναι αγαπη. Οταν ο πατερας αγαπα τα παιδια του και την γυναικα του θα κανει τα παντα για αυτους...θα θυσιασει τα παντα. Ευκολα λοιπον αν κοιταξουμε γυρω μας θα δουμε οτι δεν υπαρχει αγαπη=θυσια στους ανθρωπους ουτε εντος των οικογενειων ουτε μεταξυ των συνανθρωπων. Αυτη μας η ασθενεια λοιπον εχει ως αποτελεσμα αυτο που ζουμε σημερα και που οσο περνα ο χρονος θα γινει χειροτερο λογω της επιμονης της νεας ταξης πραγματων να δημιουργησει κοινωνιες απο ατομα και οχι απο προσωπα. Μαζοποιηση. Μεγα τους οπλο για αυτο τα μμε που διδασκουν τον ατομισμο με μοιραιο αποτελεσμα αυτου την παντελη ελλειψη αγαπης για το οτιδηποτε ακομα και για τον εαυτο του ο καθενας. Μεσα σε αυτα τα πλαισια μεγα εργαλειο τους ειναι και η απαξιωση του Θειου, ο πληρης αφανισμος της πιστεως και η κατασκευη ενος παζαριου απο διαφορες θρησκειες που με τον τροπο που θα λειτουργουν δεν θα εχουν κανενα οφελος για τις ψυχες των ανθρωπων. Εχουμε λοιπον την εδραιωση μιας ψευδεπιγραφης πιστης γεματη απο σκανδαλα, ανηθικοτητα, ανομια, ασεβεια, υποκρισια, πονηρια. Ερχομενος λοιπον ενας συγχρονος ανθρωπος αντιμετωπος με αυτη τη μορφη της πιστης...γιατι να πιστεψει; Ουτε να τους βλεπει δεν θελει. Εχει βιωσει-εισπραξει απο αυτους τα χειριστα και λογικο ειναι να γινει πολεμιος τους και χλευαστης τους. Δικαιως. Υπαρχει ομως μια διαφορα. Δεν εχει καμια σχεση η διδασκαλια του Ιησου Χριστου με την εφαρμογη της απο τους αυτοαποκαλουμενους πιστους-υποκριτες-οχιες. Αυτο το δαιμονικο κατασκευσμα που ονομαζουν "εκκλησια" δεν εχει καμια σχεση ουτε στη θεωρια, ουτε στην εφαρμογη, ουτε στη συνθεση με την Μια,Αγια, Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια του Κυριου και Θεου ημων και υμων Ιησου Χριστου. Ουτε καν στο 0,001%. Τα εχουν κοψει και τα εχουν ραψει ολα στα μετρα τους...απλα. Καλη συνεχεια και καλη δυναμη. σόρρυ αλλά είναι λίγο αστείο το 'δεν υπάρχει θεός άρα δεν εχω τύψεις άρα σκοτώνω, βάζω, πηδαω κλπ, θαρρείς ότι η διαφθορά και η αποκλίνουσα συμπεριφορά είναι "προνόμιο" των αθεων/αθρησκων; δηλαδή ένας πάπας που ασεγλει σε παιδιά η βάζει χέρι στο παγκαρι τι είναι; Πακτωση. Θα ημουν ανοητος αν πιστευα οτι μονο οι αυτοαποκαλουμενοι αθεοι ειναι ανηθικοι...τα πιο πολλα τα εχουμε δει απο τους αυτοαποκαλουμενους πιστους και κληρικους. Ποιος σου ειπε οτι ο καθε "Χριστιανος" ή ο καθε κληρικος πιστευει ή γνωριζει τι ειναι αυτο που πιστευει ή εχει μελετησει τι ειναι αυτο που λεει οτι πιστευει ή εχει κοπιασει για να ομοιασει σε αυτο που λεει οτι πιστευει;;; Σε μεγαλο ποσοστο θεατρο σκιων ειναι αναλογο των περιστασεων και οτι τους κατσει. Ο ανθρωπος ειναι τρεπτος, εχει ροπη προς τη λαλακια. Μια κανει το σωστο...μια υποδουλωνεται στα παθη του και κανει τα αισχη. Σε αυτη του τη τρεπτοτητα ο ανθρωπος πρεπει να σταθει δυνατος για να γινει σταθερος προς τη θετικη κατευθυνση. Η δυναμη ομως πηγαζει μεσα απο τη γνωση και τον προσωπικο αγωνα του καθενα για αυτοβελτιωση. Υπαρχουν βιβλια, υπαρχουν καθηγητες, υπαρχουν αξιοι κληρικοι (δυστυχως ειναι ελαχιστοι...αλλα υπαρχουν) και τα Αγια Μυστηρια της Εκκλησιας που μπορουν να βοηθησουν ολα αυτα μαζι στη βελτιωση του ψυχισμου ενος ανθρωπου. Το θεμα ειναι ποιος παιρνει την αποφαση να τα κανει ολα αυτα με τον ορθο τροπο και οχι με τον ψευδεπιγραφο και ποιος θα εχει και διαρκεια σε αυτα για να δει και τι επιθυμητο αποτελεσμα. Ακομα και να θελησει καποιος...να το παρει αποφαση να ξεκινησει...οι συνθηκες ζωης που εχει φροντισει η νεα ταξη πραγματων για εμας θα τον αποτρεψουν λογω χρονου ρυθμων καθημερινοτητας κτλπ. Μονη καταστροφικη διεξοδος για πολλους τα διαφορα πνευματικα σκουπιδια που ειναι διασπαρτα παντου (σινεμα, τηλεοραση, μουσικη κτλπ) που σε μεγαλο ποσοστο καθε αλλο ειναι παρα τεχνη. Κοιτα τι τροπο ζωης μας προτεινουν...και επιβαλουν και βγαλε τα συμπερασματα σου. Εχουν καταστρεψει καθε τι ομορφο γενικα. Οι νεες γενιες απο την αρχη τους δεν εχουν βιωσει ποτε το ομορφο, το πραγματικο, το αληθινο αλλα αυτο το ψευδεπιγραφο κοσμο που τους εχουν σερβιρει. Πνευματικοτητα μηδεν, ηθος μηδεν, αναζητηση επι της ουσιας μηδεν. Εκει τους σπρωχνουν-στιβαζουν με ολα αυτα τα σκουπιδια που τους δινουν και ως πνευματικη τροφη αλλα και ως βιολογικη. Στοχος τους η δημιουργια μιας ευκολα χειραγωγησιμης μαζας η οποια τρωει, πιστευει, στοχαζεται, θελει, φοβαται, δεν θελει, μαθαινει, κανει, βιωνει οτι αυτοι θελουν, οποτε το θελουν και οπως το θελουν. Για εξτρα γνωση μελετα περι κοινωνικης μηχανικης, ευγονικης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 δηλαδή ένας πάπας που ασεγλει σε παιδιά η βάζει χέρι στο παγκαρι τι είναι; βύσμα...
xkabamarux Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Ενα ελαχιστο παραδειγμα περι κοινωνικης μηχανικης. http://www.youtube.com/watch?v=yFwWY24QFlQ http://www.youtube.com/watch?v=vX9CpPnTMdw&feature=related
Andreas2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Μπορείτε να μου πείτε ένα ιερέα που ασελγεί σε παιδιά;
xkabamarux Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Μπορείτε να μου πείτε ένα ιερέα που ασελγεί σε παιδιά; Για το 2012 εχουν τσακωσει επισημα εναν. Ψαξε στο νετ και θα τον βρεις.
flik Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Σε ενα επεισοδειο της σειρας "Friends" o Τζοι διετυπωσε την προταση οτι δεν υπαρχει καμια selfless good deed! Δηλαδη ο,τι κανουμε οδηγειται απο εγωιστικα κινητρα με λιγα λογια! Αυτο εγω προσωπικα το βρισκω λαθος, καθως ειναι απειρες οι φορες που εχω ταισει μυρμηγκια, σκυλια, γατες και δεν περιμενω τιποτα απο αυτα. Ουτε να με δοξασουν, ουτε να τα πουλησω, ουτε να μου πουνε ευχαριστω, ουτε τιποτα δεν θελω. Το κανω μόνο και μόνο επειδη θελω να τα δωσω τροφη. Σκέψου το ως εξής. Ο αλτρουισμός και η βοήθεια σε κάποιον ξεκίνησε κυρίως είτε για προσμονή ανταπόδωσης, άρα ο ένας βοηθά τον άλλον, είτε απο βοήθεια σε συγγενείς μέσα στην οικογένεια, άρα κυριάρχησε εύκολα αυτό το γονίδιο. Το οτι βοηθάμε και τους άλλους, ενώ δεν έχουν ούτε συγγενική σχέση, ούτε περιμένουμε ανταπόδωση, αλλά ούτε και το κάνουμε για λόγους επίδειξης ή φήμης (νομίζω συμβαίνει στο ζωικό βασίλειο) είναι μάλλον ένα παραπροϊόν της εξέλιξης. Βοηθάμε μυρμήγκια όπως είπες, ή στεναχωριόμαστε και για νεκρούς στην άλλη άκρη της γης. Για παράδειγμα, μας αρέσει και απολαμβάνουμε τη σεξουαλική πράξης, και αυτό είναι πολύ καλό προϊόν της εξέλιξης, γιατί οδηγεί σε αναπαραγωγή, αλλά μας αρέσει ακόμα και αν ξέρουμε οτι ο σύντροφος δεν θα μπορούσε να τεκνοποιήσει. Είναι κάτι που έχει μείνει, και έχει αποκοπεί απο τον αρχικό λόγο που δημιουργήθηκε. Μάλλον κάπως έτσι γίνεται και με την ηθική. Έχει δημιουργηθεί κατα την εξέλιξη αυτό το αίσθημα, αλλά δεν ξεκίνησε έτσι, ξεκίνησε πάλι για λόγους εγωιστικούς.
Andreas2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 http://www.iefimerida.gr/news/40420/%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 Αυτό λες; Ανάξιος κληρικός, όχι πως φταίει ο Χριστός ή η Εκκλησία.
xkabamarux Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Να διαβαζεις προσεκτικα τι σου γραφουν ολοι εδω μεσα και να μην τα ερμηνευεις οπως εσυ θελεις. Ειπα εγω ποτε κατι τετοιο;;; Ελεος πια. Ρωτησες εαν υπαρχει εστω και ενας...και σου απαντησα ναι υπαρχει ενας. Τα υπολοιπα που ειπες γιατι τα ειπες;;; Εχεις καποιο θεμα κατανοησης;;;
MJBulls23 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2012 Άλλο Θεός/Χριστός, άλλο Χριστιανισμός, άλλο Εκκλησία. Όταν λες «Χριστιανισμός» σε τι απ' όλα αναφέρεσαι; 1ον δεν ειπα «Χριστιανισμος». Ειπα Χριστιανισμος. 2ον οταν λεω Χριστιανισμο αναφερομαι στον Χριστιανισμο. Pick a variety....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα