Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανδρέα, κάποτε πίστευαν και σε είδωλα. Τώρα το θεωρούμε αστείο και δικαίως.

Πάντως παιδιά δεν χρειάζεται κανείς να είναι απόλυτος. Αποδείξτε μου εσείς πως ΔΕΝ υπάρχει Θεός. Φαύλος κύκλος είναι, αμφιβάλλω αν ποτέ ανακαλυφθεί χειροπιαστά πως δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι σε τίποτα.

Δημοσ.

Έγώ όπως και αρκετοί άλλοι έχουν αποδείξεις. Ας πούμε θαύματα. Αυτό με τα φίδια σε ένα νησί που είναι φιλικά με τους πιστούς μια μέρα του χρόνου και εμφανίζονται με σταυρό στο κεφάλι νομίζω δεν είναι απόδειξη;

Και κάτι άλλο. Κάποτε ήμουν άπιστος.

Δημοσ.

Ανδρέα, κάποτε πίστευαν και σε είδωλα. Τώρα το θεωρούμε αστείο και δικαίως.

Πάντως παιδιά δεν χρειάζεται κανείς να είναι απόλυτος. Αποδείξτε μου εσείς πως ΔΕΝ υπάρχει Θεός. Φαύλος κύκλος είναι, αμφιβάλλω αν ποτέ ανακαλυφθεί χειροπιαστά πως δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι σε τίποτα.

Έστω κάτι δεν υπάρχει. Άρα το να αποδείξω οτι δεν υπάρχει είναι αρκετά δύσκολο, προς το παρόν τουλάχιστον. Κι επειδή δεν αποδεικνύεται, ενώ είναι τελείως απίθανο, αλλά δεν σου το απέδειξε κανείς, πρέπει να το πιστέψεις.

Δίκαιο;

Δημοσ.

Έγώ όπως και αρκετοί άλλοι έχουν αποδείξης. Ας πούμε θαύματα. Αυτό με τα φίδια σε ένα νησί που είναι φιλικά με τους πιστούς μια μέρα του χρόνου και εμφανίζονται με σταυρό στο κεφάλι νομίζω δεν είναι απόδειξη;

Όχι, απόδειξη είναι εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση, όλα τα άλλα είναι «άλλα λόγια για να σε έχω στο χέρι μου».

Και μην μου πεις ότι ένα κάρο τέτοιες αποδείξεις δεν έχουν αποδεικτή με τον καιρό αρλούμπες για να κάνουν ντόρο..

Τόσες εικόνες έχουμε δει να πλαντάζουν στα κλάματα άλλωστε..

Δημοσ.

Έστω κάτι δεν υπάρχει. Άρα το να αποδείξω οτι δεν υπάρχει είναι αρκετά δύσκολο, προς το παρόν τουλάχιστον. Κι επειδή δεν αποδεικνύεται, ενώ είναι τελείως απίθανο, αλλά δεν σου το απέδειξε κανείς, πρέπει να το πιστέψεις.

Δίκαιο;

Γράφω και στην προηγούμενη σελίδα πως η τάση του ανθρώπου είναι έμφυτη, ψάχνει τον δημιουργό του. Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ την άποψή σου, αλλά κατάλαβε κι εσύ τον τρόπο σκέψης μου.

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες που μπορεί κάποιος να δώσει οτι πίσω απο το όλο σκηνικό υπάρχει Θεός, όπως η αρμονία στη φύση, το bing bang κλπ.

Δημοσ.

Έγώ όπως και αρκετοί άλλοι έχουν αποδείξεις. Ας πούμε θαύματα. Αυτό με τα φίδια σε ένα νησί που είναι φιλικά με τους πιστούς μια μέρα του χρόνου και εμφανίζονται με σταυρό στο κεφάλι νομίζω δεν είναι απόδειξη;

Και κάτι άλλο. Κάποτε ήμουν άπιστος.

Στο νησι μου λες, κεφαλονια, τα 'φιδακια της παναγιας'.

Σε περιμενω λοιπον τωρα το καλοκαιρι, να παμε απο νωρις στο εκκλησακι να δουμε αν βγαινουν μονα τους ή οχι...

Δημοσ.

Ο Λιαντινης , σε μια ομιλία του προς τους στρατιωτικους/στρατηγούς , μίλησε περι θάνατο. ( ετος 199....7?)

Μεταξύ άλλων , είχε πει , ότι ο άνθρωπος είναι το πιο δυστυχισμένο Ον στον πλανήτη ,

ακριβώς επειδη ξέρει ότι κάποτε θα πεθανει. Συγκεκριμένα , είχε πει , ότι πχ. το κατσίκι ,

ακόμα και όταν το σφάζεις , δεν καταλαβαίνει ότι επεικειται ο θάνατός του.

Ο άνθρωπος δηλαδή , γενιέται με αυτή την γνώση.

http://www.youtube.com/watch?v=GILXonjzkbk

Επίσης , ο Ερωτας και ο Θανατος , στην Μυθολογία ήτανε αδέρφια...

http://www.youtube.com/watch?v=H03XnylhTt4&feature=relmfu

Τώρα για εφυσηχασμο απο θρησκείες....προσωπικά δεν πιστευω σε παραδεισο και κόλαση.

Για προσωπικούς λόγους όμως , πιστευω στην μετεμψύχωση.

Δημοσ.

Όχι, απόδειξη είναι εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση, όλα τα άλλα είναι «άλλα λόγια για να σε έχω στο χέρι μου».

Και μην μου πεις ότι ένα κάρο τέτοιες αποδείξεις δεν έχουν αποδεικτή με τον καιρό αρλούμπες για να κάνουν ντόρο..

Τόσες εικόνες έχουμε δει να πλαντάζουν στα κλάματα άλλωστε..

Καλά είσαι! Ότι θές έχω δεί. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για καρααρλουμπες, αλλά θα προτιμούσα κι εδώ να μην είμαι απόλυτος ^_^ .

Δημοσ.

Εγώ δεν τα είδα ποτέ ζωντανά αλλά από την τηλεόραση. Εγώ, για εμένα τουλάχιστον, έχω αποδείξεις. Όταν ήμουν άθεος μου εμφανίστηκε ο σατανάς ενώ κοιμόμουν και με κοροίδευε και έλεγε πως είμαι άθεος.

Δημοσ.

Καλά είσαι! Ότι θές έχω δεί. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για καρααρλουμπες, αλλά θα προτιμούσα κι εδώ να μην είμαι απόλυτος ^_^ .

Όπου μπαίνει ο άνθρωπος ο διάολος βγαίνει απ το παράθυρο.;ρ

Δημοσ.

Εγώ δεν τα είδα ποτέ ζωντανά αλλά από την τηλεόραση. Εγώ, για εμένα τουλάχιστον, έχω αποδείξεις. Όταν ήμουν άθεος μου εμφανίστηκε ο σατανάς ενώ κοιμόμουν και με κοροίδευε και έλεγε πως είμαι άθεος.

Ρε μπάς και μας πουλάς τρέλα εσύ; :devil:

Δημοσ.

Αφού εσύ παίρνεις/έπαιρνες φάρμακα, είναι λογικό αυτό που λες για το όνειρο να θεωρείται τεκμήριο; Συγγνώμη κιόλας.:)

Δημοσ.

Γράφω και στην προηγούμενη σελίδα πως η τάση του ανθρώπου είναι έμφυτη, ψάχνει τον δημιουργό του. Καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ την άποψή σου, αλλά κατάλαβε κι εσύ τον τρόπο σκέψης μου.

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες που μπορεί κάποιος να δώσει οτι πίσω απο το όλο σκηνικό υπάρχει Θεός, όπως η αρμονία στη φύση, το bing bang κλπ.

Όσο προχωρά η επιστήμη, τα θεμέλια της θρησκεία και του δημιουργισμού πέφτουν. Το μεγάλο άλμα έγινε με τον Δαρβίνο. Μιλάμε για μεγάλο πλήγμα.

Τα ερωτήματα που δεν έχουν βρει απάντηση είναι πολλά. Αλλά το οτι δεν μπορούμε να βρούμε λύση και απάντηση τώρα, δε σημαίνει οτι είναι σωστό να πούμε ε, ο Θεός ευθύνεται. Πχ μετά τον Δαρβίνο, ξέρουμε οτι αν υπάρχει κανένα υπερφυσικό ον, μάλλον δεν κάνει τίποτα. Απλά κοιτάει.

τα κοσμολογικά επιχειρήματα, τα θεμελιώδη, δεν ξέρω γιατί είναι στην περιοχή της θρησκείας να τα απαντήσει. Ως τι δηλαδή; Με ποιο γνωστικό πεδίο;

Τέλος, αυτό που ήθελα να πω, είναι οτι το ότι δεν μπορώ τώρα να σου αποδείξω απόλυτα, πως δεν υπάρχει, δε σημαίνει οτι είναι 50-50 ε; Και σε όλα να κρατάμε αγνωστικιστική τάση, δε ξέρω, μπορεί ναι μπορεί όχι. Πρέπει να πορευτεί ο καθένας με βάση ένα απο τα δυο, καθώς επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου.

Το να πιστεύεις σε κάτι επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις απόλυτα το αντίθετο λέγεται μάλλον πισινή.

Δημοσ.

Δεν έπερνα τότε φάρμακα και ούτε τρελός είμαι, αν ήμουν θα ήμουν self aware;

Δεν είπα ότι είσαι τρελός, dont get me wrong που λένε και στο χωριό μου, αλλά το self awareness δεν έχει βάση την θρησκεία, εσύ έτσι ερμήνευσες το όνειρο, κατά τα άλλα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το βραδινό που έφαγες και σου έπεσε βαρύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...