zazik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εγώ δεν τα είδα ποτέ ζωντανά αλλά από την τηλεόραση. Εγώ, για εμένα τουλάχιστον, έχω αποδείξεις. Όταν ήμουν άθεος μου εμφανίστηκε ο σατανάς ενώ κοιμόμουν και με κοροίδευε και έλεγε πως είμαι άθεος. Το γεγονος να έχεις τάση για ψύχωση το έχεις σκεφτει? Τετοια σενάρια μόνο ψυχωτικοι ανθρωποι κάνουνε, ότι είναι δαιμονισμένοι κλο , οπως και απαγωγές για εξωγήινους κλπ.
aekoriginal21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Όσο προχωρά η επιστήμη, τα θεμέλια της θρησκεία και του δημιουργισμού πέφτουν. Το μεγάλο άλμα έγινε με τον Δαρβίνο. Μιλάμε για μεγάλο πλήγμα. Τα ερωτήματα που δεν έχουν βρει απάντηση είναι πολλά. Αλλά το οτι δεν μπορούμε να βρούμε λύση και απάντηση τώρα, δε σημαίνει οτι είναι σωστό να πούμε ε, ο Θεός ευθύνεται. Πχ μετά τον Δαρβίνο, ξέρουμε οτι αν υπάρχει κανένα υπερφυσικό ον, μάλλον δεν κάνει τίποτα. Απλά κοιτάει. τα κοσμολογικά επιχειρήματα, τα θεμελιώδη, δεν ξέρω γιατί είναι στην περιοχή της θρησκείας να τα απαντήσει. Ως τι δηλαδή; Με ποιο γνωστικό πεδίο; Τέλος, αυτό που ήθελα να πω, είναι οτι το ότι δεν μπορώ τώρα να σου αποδείξω απόλυτα, πως δεν υπάρχει, δε σημαίνει οτι είναι 50-50 ε; Και σε όλα να κρατάμε αγνωστικιστική τάση, δε ξέρω, μπορεί ναι μπορεί όχι. Πρέπει να πορευτεί ο καθένας με βάση ένα απο τα δυο, καθώς επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου. Το να πιστεύεις σε κάτι επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις απόλυτα το αντίθετο λέγεται μάλλον πισινή. Σε καταλαβαίνω απόλυτα και σέβομαι άλλο τόσο την άποψή σου έτσι όπως το θέτεις. Σε παλιότερα παρόμοια θέματα άλλοι μπινελικωνόταν. Αλλά θα το ξαναπώ, αυτές είναι προσωπικές απόψεις. Όπως και το παληκάρι στην προηγούμενη σελίδα πιστεύει στην μετεμψύχωση, όπως ο Ανδρέας πιστεύει στο Θεό, έτσι κι εγώ πιστεύω πως υπάρχει κάτι ανώτερο. Ελέω χρόνου και διαβάσματος δεν μπορώ να γράψω άλλα, πάντως καραγουστάρω πολιτισμένες συζητήσεις και όχι επιπέδου είσαι μ...... γιατί πιστεύεις.
Andreas2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Όταν ήμουν στρατό κάποιος μου είπε ότι ο πνευματικός του ήξερε αμαρτήματα που του έκρυψε.
flik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Σε καταλαβαίνω απόλυτα και σέβομαι άλλο τόσο την άποψή σου έτσι όπως το θέτεις. Σε παλιότερα παρόμοια θέματα άλλοι μπινελικωνόταν. Αλλά θα το ξαναπώ, αυτές είναι προσωπικές απόψεις. Όπως και το παληκάρι στην προηγούμενη σελίδα πιστεύει στην μετεμψύχωση, όπως ο Ανδρέας πιστεύει στο Θεό, έτσι κι εγώ πιστεύω πως υπάρχει κάτι ανώτερο. Ελέω χρόνου και διαβάσματος δεν μπορώ να γράψω άλλα, πάντως καραγουστάρω πολιτισμένες συζητήσεις και όχι επιπέδου είσαι μ...... γιατί πιστεύεις. Όσο παραμένει κάτι προσωπικό όπως πρέπει να είναι, φυσικά δεν υπάρχει θέμα. Προσωπικά όμως, όπως και πολλοί άλλοι, έχουν πρόβλημα όταν γίνεται μαζικό και επηρεάζει τους πάντες με πολλούς τρόπους. Δεν τίθεται θέμα. Edit: Αντρέα, ένα ένα να τα λες τα θαυματουργά, ο άλλος κόντεψε να πέσει απο τη καρέκλα του.
status Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Όταν ήμουν στρατό κάποιος μου είπε ότι ο πνευματικός του ήξερε αμαρτήματα που του έκρυψε.
Andreas2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν πιστεύετε στο Θεό; Γιατί θέλετε license to sin;
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δνε πιστεύετε στο Θεό; Γιατί θέλετε license to sin; επειδη ειμαι καλος ανθρωπος για το τωρα, οχι για τον φοβο οτι υπαρχει κολαση. μονο ενας βλακας νομιζει πως το πιστευεις στην λογικη <=> εισαι αμαρτωλος γιατι δεν φοβασαι σε τιμωρια. Μαλιστα, θα ελεγα πως το ψυχικο προβλημα το εχει ο θρησκος που ειναι καλος επειδη φοβαται και μονο
Andreas2 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Όποιος θεωρεί τον εαυτό του καλό άνθρωπο είναι αμαρτωλός.
Toufas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Ειμαι ο θεος σου. Μην με αμφισβιτεις, ετσι λεει η βιβλος.
Andreas2 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Πρέπει να είναι ταπεινός και να θεωρεί τον εαυτό του άθλιο και ανάξιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα