Andreas2 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Πάντως Θεός υπάρχει είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε.
kirileman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Πάντως Θεός υπάρχει είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε. Είναι καρατσεκαρισμένο αυτό;
tritonas00 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Πάντως Θεός υπάρχει είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε. Ε αφου το λες εσυ...ετσι θα 'ναι.
palawiaris Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Και ο χριστιανισμός είναι μία θεϊστική οργάνωση που προσφέρει παραμύθια. Το ίδιο πιστεύουν κι όλοι οι άλλοι για τους άλλους φόβος θανάτου - καθησυχασμός μέσω θρησκειών ; Γιατί ο φόβος; Ο Θάνατος δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι μία σταθερά της ζωής. Υπάρχει, όπως υπάρχει και η γέννηση της ζωής. Ποιός ο λόγος ύπαρξής της; Επίσης μερικοί ρωτούν γιατί αναφέρθηκαν όλοι στον Χριστιανισμό/Ισλάμ/Ιουδαϊσμό; Γιατί είναι η μόνη θρησκεία (ναι μία θρησκεία είναι, με διάφορες εκδοχές μιας και όλοι στον ίδιο Θεό πιστεύουν) η οποία ζει με το φόβο του θανάτου. Είναι η μόνη θρησκεία που η εκμετάλευση του γεγονότος αυτού της δίνει εξουσία. Ας μην ξεχνάμε ότι η θρησκεία αυτή, είναι η μόνη η οποία έχει δόγμα. Taoism, Buddhism, Δωδεκάθεο κλπ, (που προϋπάρχουν αιώνες του χριστιανισμού) διδάσκουν την ενάρετη ζωή και σεβασμό προς τον διπλανό Άνθρωπο. Δεν προσπαθούν να σκλαβώσουν τον Άνθρωπο με το φόβο του Θανάτου ώστε να τον ελέγχουν. Μου φαίνεται ότι και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τον φόβο του θανάτου και με ποιο περίεργο τρόπο.Δηλαδή θα τους έπαιρνε ο Άδης και θα τους πήγαινε σε σκοτεινό μέρος όπου οι ζωντανοί φίλοι, συγγενείς θα έπρεπε να προσφέρουν κάτι στο όνομά τους για να νιώθουν καλύτερα εκεί κάτω.Κάτι αντοίστιχο της κόλασης το είχαν και αυτοί. Και όλες οι θρησκείες διδάσκουν ενάρετη ζωή αλλά με τον δικό τους τρόπο. -------------- Και εγώ προσωπικά δεν ζω με τον φόβο,και κανένας δεν με έλεγξε ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Και άμα παρατηρήσεις όλοι οι Άγιοι ή μοναχοί που πίστευαν πραγματικά στον χριστιανισμό κανένας δεν φοβόταν τον θάνατο. @evabb τα γράφεις αντίθετα.Κανένας χριστιανός δεν ασχολείται με την πάρτη σας.Εσείς προσπαθείτε να μας αλάξετε γνώμη και εσείς μας τα πρήζετε.Και όχι το αντίθετο που γράφεις. Aπόδειξη π.χ. εδώ.Γράφτηκαν δεκάδες θέματα που λένε ότι ο χριστιανισμός είναι λάθος.Το αντίθετο δεν γράφτηκε ποτέ.
Toufas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Το ίδιο πιστεύουν κι όλοι οι άλλοι για τους άλλους Μου φαίνεται ότι και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τον φόβο του θανάτου και με ποιο περίεργο τρόπο.Δηλαδή θα τους έπαιρνε ο Άδης και θα τους πήγαινε σε σκοτεινό μέρος όπου οι ζωντανοί φίλοι, συγγενείς θα έπρεπε να προσφέρουν κάτι στο όνομά τους για να νιώθουν καλύτερα εκεί κάτω.Κάτι αντοίστιχο της κόλασης το είχαν και αυτοί. Και όλες οι θρησκείες διδάσκουν ενάρετη ζωή αλλά με τον δικό τους τρόπο. -------------- Και εγώ προσωπικά δεν ζω με τον φόβο,και κανένας δεν με έλεγξε ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Και άμα παρατηρήσεις όλοι οι Άγιοι ή μοναχοί που πίστευαν πραγματικά στον χριστιανισμό κανένας δεν φοβόταν τον θάνατο. @evabb τα γράφεις αντίθετα.Κανένας χριστιανός δεν ασχολείται με την πάρτη σας.Εσείς προσπαθείτε να μας αλάξετε γνώμη και εσείς μας τα πρήζετε.Και όχι το αντίθετο που γράφεις. Aπόδειξη π.χ. εδώ.Γράφτηκαν δεκάδες θέματα που λένε ότι ο χριστιανισμός είναι λάθος.Το αντίθετο δεν γράφτηκε ποτέ. Τζαμι στην αθηνα? Ναοι λατρειας αλλων θρησκειων εκτος απο χριστιανοφερτες? Ειναι που ασχολειτε μονο με τα δικα της η θρησκεια σου.
flik Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 @evabb τα γράφεις αντίθετα.Κανένας χριστιανός δεν ασχολείται με την πάρτη σας.Εσείς προσπαθείτε να μας αλάξετε γνώμη και εσείς μας τα πρήζετε.Και όχι το αντίθετο που γράφεις. Aπόδειξη π.χ. εδώ.Γράφτηκαν δεκάδες θέματα που λένε ότι ο χριστιανισμός είναι λάθος.Το αντίθετο δεν γράφτηκε ποτέ. Με το συμπάθειο και πολύ φιλικά, αλλά αυτό που γράφεις είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Ο χριστιανισμός διδάσκεται στα σχολεία μέχρι να γίνεις 17!! Κάτι που έπρεπε ο καθένας να επιλέγει διδάσκεται και επιβάλλεται. Καθώς βέβαια, αν πας για πρώτη φορά σε κάποιον ενήλικα που δεν έχει ξανακούσει τίποτα περι θρησκείας, και του δώσεις να διαβάσει την Βίβλο, και τους άγιους πατέρες κτλ, να δω μετά πόσοι χριστιανοί θα υπήρχαν. Ανεξιθρησκεία στα χαρτιά. Πρώτα σου κάνω πλύση εγκεφάλου, και μετά αν μπορέσεις και το αποβάλεις τότε κάνε ότι θες. Αλλά πρώτα θα σε κάνω υποχρεωτικά χριστιανό. Εγώ νιώθω οτι για 18 χρόνια μου τα έπρηζαν κυριολεκτικά. Άσε που υπάρχουν forum που βάλονται συνέχεια κατά του αθεισμού κτλ. Εδώ επειδή είναι τεχνολογικό forum τρομάρα μας και δεν είναι ο μέσος όρος ευτυχώς, είναι διαφορετικά. @Viper: Απο εδώ το πήρα το παράδειγμα ρε, δεν έχω τόση φαντασία http://www.bu.edu/childcognition/publications/Intuitive%20Theist.pdf
palawiaris Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Φίλε με το σκεπτικό σου τότε δεν θα ήταν εξίσου δίκαιο να αρνηθώ και το μάθημα της Ελληνικής ιστορίας γιατί π.χ. δεν είμαι Έλλην αλλά μετανάστης;
evabb Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Φίλε με το σκεπτικό σου τότε δεν θα ήταν εξίσου δίκαιο να αρνηθώ και το μάθημα της Ελληνικής ιστορίας γιατί π.χ. δεν είμαι Έλλην αλλά μετανάστης; οχι γτ η ιστορια δεν ειναι προσωπικη υποθεση. απο την στιγμη που μενεις σε ενα τοπο καλο ειναι να ξερεις την ιστορια του.
palawiaris Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ε τότε και η θρησκεία μας είναι μέρος της ιστορίας μας.Ή κάνω λάθος;
isay Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ε τότε και η θρησκεία μας είναι μέρος της ιστορίας μας.Ή κάνω λάθος; Σωστό αυτό που λες, αλλά να μάθω την θρησκεία σαν ιστορία, με τις αντίστοιχες κοινωνικές αναλύσεις. Π.χ. η εξάπλωση του χριστιανισμού, οι επιστολές, ο μεσαίωνας, η κοινωνική εκμετάλλευση, η πόλωση σε δύσκολους καιρούς, κλπ. Να δούμε και να διδαχτούμε τη θρησκεία (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ) ως θεολογία Αυτό απέχει παρασάγγας απο την πλύση εγκεφάλου του μαθήματος των θρησκευτικών.
Toufas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ε τότε και η θρησκεία μας είναι μέρος της ιστορίας μας.Ή κάνω λάθος; Αναρωτιεμαι αν ξερεςι πως επιβληθηκε η αβρααμικη θρησκεια σου (αυτη της αγαπης) στην ελλαδα. Brotip: δεν ηταν με αγαπη.
status Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Είμαι ο μόνος που νομίζει ότι αγιοκωνσταντινάτα, σταυρουδάκια, ιχθύες στα αυτοκίνητα κλπ θα πρέπει να αποτελούν σήμανση αναπηρίας;
isay Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Αναρωτιεμαι αν ξερεςι πως επιβληθηκε η αβρααμικη θρησκεια σου (αυτη της αγαπης) στην ελλαδα. Brotip: δεν ηταν με αγαπη. Σωστός ρε toufa. Αυτό γιατί δεν διδάσκεται στο μάθημα της ιστορίας;
status Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Σωστός ρε toufa. Αυτό γιατί δεν διδάσκεται στο μάθημα της ιστορίας; Γιατί είναι προπαγάνδα υπέρ και όχι κατά την επίσημης θρησκείας του κράτους.
isay Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Είμαι ο μόνος που νομίζει ότι αγιοκωνσταντινάτα, σταυρουδάκια, ιχθύες στα αυτοκίνητα κλπ θα πρέπει να αποτελούν σήμανση αναπηρίας; Κάθε άτομο εχει το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής. Αν εσυ, εγω, κλπ διαφωνούμε είναι απλα «non of our business»
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα