Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν υπαρχει επισημη.

Μεταξύ των διαφόρων *θρησκειών στην Ελλάδα*' date=' η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία

αποτελεί το δόγμα που

αντιπροσωπεύει την πλειονότητα του πληθυσμού[1']

και αναγνωρίζεται συνταγματικά ως "επικρατούσα θρησκεία

" του κράτους.

για λεπτομέριες διάβασε το σύνταγμα;ρ

Πακτωση.

• Απαντ. 538
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ αυτή την στιγμή απολαμβάνω μια καινούργια θρησκεία που την απόκτησα από το ebay και λέγεται canton ηχεία + technics ενισχυτή.

Μετά το καλοκαιράκι έχω σκοπό να την εξαπλώσω σε όλο το σπίτι με ηχεία :devil: Teufel THX :devil: που θα είναι παρέα με τον onkyo Tx-nr1010.

Μέχρι τότε φιλάκια.:wub:

Δημοσ.

Μεταξύ των διαφόρων *θρησκειών στην Ελλάδα*, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία

αποτελεί το δόγμα που

αντιπροσωπεύει την πλειονότητα του πληθυσμού[1]

και αναγνωρίζεται συνταγματικά ως "επικρατούσα θρησκεία

" του κράτους.

για λεπτομέριες διάβασε το σύνταγμα;ρ

Πακτωση.

αλλο επικρατουσα αλλο επισημη.καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Δημοσ.

Εγώ αυτή την στιγμή απολαμβάνω μια καινούργια θρησκεία που την απόκτησα από το ebay και λέγεται canton ηχεία + technics ενισχυτή.

Μετά το καλοκαιράκι έχω σκοπό να την εξαπλώσω σε όλο το σπίτι με ηχεία :devil: Teufel THX :devil: που θα είναι παρέα με τον onkyo Tx-nr1010.

Μέχρι τότε φιλάκια.:wub:

μεχρι το denon cd player εχεις καιρο.

πες του ανδρεα

Δημοσ.

Ο χριστιανισμός είναι αυτός που χρησιμοποιεί φοβίες και παραμύθια (μετά θάνατον ζωή και θεός) και τρομοκρατία (διάβολος και κόλαση) για να μαντρώνει τους φοβισμένους.

Δημοσ.

Ο χριστιανισμός είναι αυτός που χρησιμοποιεί φοβίες και παραμύθια (μετά θάνατον ζωή και θεός) και τρομοκρατία (διάβολος και κόλαση) για να μαντρώνει τους φοβισμένους.

Ολες οι θρησκείες το ίδιο κάνουν!!!

Δημοσ.

Αυτα ειναι προσωπικες δικες σου αποψεις και ειναι παντελως ατεκμηριωτες. Ειναι σαφες οτι δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι παραμυθια.

Επισης ειναι σαφες οτι δεν μπορει καποιος να αποδειξει οτι δεν ειναι παραμυθια.

Μια σωστη προταση ειναι πχ οτι:

Δεν ξερουμε αν ισχυουν και εαν ειναι αληθεια, αυτα που λεει ο Χριστιανισμος.

Δεν ξερουμε εαν υπαρχει μετα θανατον ζωη.

Δεν ξερουμε εαν υπαρχει Θεος. Κλπ....

Συνεχιζεις να επαναλαμβανεις λανθασμενα πραγματα. Οτι δεν υπαρχει Θεος πχ και οτι ολα ειναι παραμυθια.

Απο τη στιγμη που δεν το εχουμε αποδειξει δεν μπορεις να το ισχυριστεις.

Ουτε το αντιθετο βεβαια(οτι υπαρχει Θεος).

Πολυ απλα δεν ξερουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

με συγχωρείς, αλλά πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτός που ισχυρίζεται κάτι οφείλει να αποδείξει τα λεγόμενα του, δεν είναι ευθύνη ενός άλλου να αποδείξει πως δεν στέκουν αυτά που λέει ο πρώτος...

Δημοσ.

Κοιτα στη περίπτωση αυτή δεν ισχύει αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων ισχυρίζονται ή έστω πιστεύουν πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμή.

Αλλοι δίνουν ως απόδειξη τα Ευαγγέλια, άλλοι το Κοράνι, άλλοι τα τοτέμ των Ινδιάνων και άλλοι τον μικρό Βούδα. Αλλοι το γεγονός οτι υπήρξε ένα "θαυμα" στη ζωη τους για το οποίο η επιστημη δεν έδωσε την αναλογη εξηγηση.

Το ζήτημα ειναι πως με τον τρόπο που υφίσταται ή όχι αυτή η ανώτερη δύναμη ειναι λίγο δύσκολο να αποδειχθει αν υπάρχει ή όχι.

Οπότε μέχρι να γίνει η δευτέρα παρουσία ή να βρεθεί επιστήμονας που να αποδείξει πως δεν υπάρχει τίποτε, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.

Δημοσ.

με συγχωρείς, αλλά πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτός που ισχυρίζεται κάτι οφείλει να αποδείξει τα λεγόμενα του, δεν είναι ευθύνη ενός άλλου να αποδείξει πως δεν στέκουν αυτά που λέει ο πρώτος...

Κάνεις λαθος.

Και το οτι "υπαρχει Θεος" και το οτι "δεν υπαρχει Θεος" ειναι προτασεις (μαθηματικες προτασεις που επιδεχονται μια και μόνο μια, τιμη που τις χαρακτηριζει: ως αληθεις ή ως ψευδεις).

Οποτε οταν καποιος τις χρησιμοποιει, και αφου δεν ξερουμε και δεν μπορουμε να αποδειξουμε ουτε την αληθεια ουτε την μη αληθεια καμιας, πρεπει να ειναι προσεκτικος τι λεει.

Δεν μπορω πχ να πω οτι η προταση "υπαρχει Θεος" ειναι αληθης.

Με απλα λογια δεν μπορω να πω οτι υπαρχει Θεος.

Ουτε μπορω να πω οτι ειναι ψευδης.

Το ιδιο συμβαινει και με την αλλη προταση.

Δεν μπορω πχ να πω οτι η προταση "δεν υπαρχει Θεος" ειναι αληθης.

Με απλα λογια δεν μπορω να πω οτι δεν υπαρχει Θεος.

Οπως πχ επισης δεν μπορω να πω οτι η προταση "Υπαρχουν καπου στο συμπαν κιτρινοι ελεφαντες με 5 κοκκινα led λαμπακια στα αυτια τους που τρωνε μελισσες." ειναι ψευδης.

Πιθανοτατα και επειδη δεν εχουμε παρατηρησει ποτέ τετοιους ελεφαντες, να μην υπαρχουν, αλλά η πιθανοτητα προτου αποδειξουμε οτι δεν υπαρχουν, δεν μπορει να πουμε οτι ειναι μηδεν.

Ειναι υπαρκτη. Οποτε δεν μπορουμε να βγαλουμε ψευδη την προταση.

Και εαν ισχυριστουμε οτι ειναι ψευδη, αυτη η καποια απο τις ανωτερω, πχ εαν ισχυριστουμε οτι δεν υπαρχει Θεος, θα ειμαστε λαθος, επειδη πολυ απλα δεν το ξερουμε....

• Super Moderators
Δημοσ.

άρα να απαιτώ εγώ να σέβεσαι ή να μην προσβάλεις την κάθε μλκια που μπορεί να θεωρώ ως θρησκεία/θεότητα/ιερό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει και επιπλέον να την θεωρώ ισάξια με αυτά που πιστεύουν όλοι οι άλλοι...

welcome to the troll kingdom?

Δημοσ.

άρα να απαιτώ εγώ να σέβεσαι ή να μην προσβάλεις την κάθε μλκια που μπορεί να θεωρώ ως θρησκεία/θεότητα/ιερό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει και επιπλέον να την θεωρώ ισάξια με αυτά που πιστεύουν όλοι οι άλλοι...

Ε?

Δεν χρειαζεται να απαιτησεις τιποτα απο εμενα.

Δεν εχω κανενα προβλημα με οτιδηποτε πιστευει ο καθενας οτι υπαρχει ή δεν υπαρχει.

Απλως εαν δεν το εχουμε αποδειξει οτι υπαρχει ή δεν υπαρχει, θα θεωρω λαθος του να πιστευει σε αυτο(οτι υπαρχει ή δεν υπαρχει).

Δημοσ.

Αυτα ειναι προσωπικες δικες σου αποψεις και ειναι παντελως ατεκμηριωτες. Ειναι σαφες οτι δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι παραμυθια.

Επισης ειναι σαφες οτι δεν μπορει καποιος να αποδειξει οτι δεν ειναι παραμυθια.

Μια σωστη προταση ειναι πχ οτι:

Δεν ξερουμε αν ισχυουν και εαν ειναι αληθεια, αυτα που λεει ο Χριστιανισμος.

Δεν ξερουμε εαν υπαρχει μετα θανατον ζωη.

Δεν ξερουμε εαν υπαρχει Θεος. Κλπ....

Συνεχιζεις να επαναλαμβανεις λανθασμενα πραγματα. Οτι δεν υπαρχει Θεος πχ και οτι ολα ειναι παραμυθια.

Απο τη στιγμη που δεν το εχουμε αποδειξει δεν μπορεις να το ισχυριστεις.

Ουτε το αντιθετο βεβαια(οτι υπαρχει Θεος).

Πολυ απλα δεν ξερουμε.

lol... δηλαδη εσυ δεν εισαι με την κοινη λογικη. Αν σου πω οτι εγω εχω τη δυνατοτητα να ακινητοποιησω τη σεληνη θα μου πεις οτι ισως και να μπορω γιατι δε μπορει να αποδειχτει?

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλως εαν δεν το εχουμε αποδειξει οτι υπαρχει ή δεν υπαρχει, θα θεωρω λαθος του να πιστευει σε αυτο(οτι υπαρχει ή δεν υπαρχει).

διαφωνώ, δεν πειράζει, απόψεις...

Δημοσ.

lol... δηλαδη εσυ δεν εισαι με την κοινη λογικη. Αν σου πω οτι εγω εχω τη δυνατοτητα να ακινητοποιησω τη σεληνη θα μου πεις οτι ισως και να μπορω γιατι δε μπορει να αποδειχτει?

Θα σου πω κανε το για να μου το αποδειξεις.

Πριν το κάνεις η φυσικη μας λεει οτι η πιθανοτητα ενας ανθρωπος να το κανει αυτο ειναι μηδεν.

Οποτε το ολο προβλημα εγκειται στο αν εισαι ανθρωπος ή κατι αλλο(πχ το Phoenix Force μπορει να εχει μπει μεσα σου).

Οι πιθανοτητες που θα εδινα για να εισαι κατι αλλο θα ηταν 1/10^40 πχ.

Εαν δεν το κάνεις τοτε η αξιοπιστια σου θα μειωθει ακομα παραπανω, πχ 10^30 φορες οποτε η πιθανοτητα που εγω θα δινω οτι μπορεις να το κάνεις ειναι 10^(-70).

Και παλι ομως δεν θα δινω μηδεν, καλα καταλαβες.

Εαν καποιος δεν αποδειξει κατα 100% οτι δεν μπορεις να το κάνεις, ναι δεν θα πω ποτέ με απολυτη σιγουρια(κατα 100%) οτι δεν μπορεις να το κάνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...