Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εισόδημα που μπορεί να δηλώσει κάποιος άγαμος χωρίς να φορολογείται?

Υπάρχει κανένας τρόπος που να μπορεί να το δηλώσει καταρχήν?

πχ σαν ελεύθερος επαγγελματίας (φωτογράφος γάμων κτλ) ή καλιτεχνης ή και εγώ δεν ξέρω τι...

το σκέφτομαι γιατί δεν έχω κανένα μεγάλο δικό μου εισόδημα και σταθερό.. όπου βρω και τα περισσότερα μαύρα, κυρίως με βοηθάνε οι δικοί μου

Απλά θα ήθελα να καλύπτω τις προϋποθέσεις για να μπορώ να αγοράσω που και που κάτι με δόσεις γιατί καμια φορα δεν γίνεται να περιμένω μέχρι να μαζέψω εγώ τα χρήματα... και τις δόσεις μπορώ να τις πληρώνω γιατί ναι μεν δεν έχω σταθερή δουλειά αλλα πάντα κάτι βρίσκω και από την άλλη βοηθάνε και οι δικοί μου.

Δημοσ.

Από πού έχεις τα εισοδήματα. Αν για παράδειγμα έχεις 3000 από ενοικίαση διαμερίσματος τότε είναι όλο φορολογήσιμο και ας είναι 5000 (ή 7000) το αφορολόγητο

Δημοσ.

μα έγραψα .. από πουθενά και ότι βγάζω το βγάζω μαύρο (σε κανένα καφέ και γενικά δουλειές του ποδαριού)

να το πω πιο απλά σε περίπτωση που δεν έγινα αντιληπτή... θέλω να δηλώσω ψευδη εισοδήματα τόσα όμως στε να μην φορολογούμε

και αρκετά για να μου εγκρίνουν τις δόσεις για ψιλοπράματα (500-2000 ευρώ ας πούμε) έτσι ώστε αν χρειαστεί να πάρω να μην υπάρχει θέμα...

είχα μια πρόταση για παράδειγμα να φωτογραφήσω έναν γάμο από κάποιον γνωστό μου και θα έπαιρνα καλο χαρτζιλίκι αλλα μου έλειπε ο εξοπλισμός που ήταν γύρο στα 2500-3000

να βρω μπροστά τα λεφτά δεν έπαιζε.... αν θα μπορούσα όμως να τα πάρω με δόσεις θα είχα κλείσει την δουλειά και θα μου εμενε και ο εξοπλισμός για προσωπική χρήση ή και για καμια άλλη δουλειά...

Δημοσ.

Ψευδή και μαύρα εισοδήματα δεν μπορείς να δηλώσεις. Για το οτιδήποτε ποσόν δηλώσεις χρειάζεσαι και βεβαίωση ή κάποιο αποδεικτικό από αυτόν που σου τα έδωσε. Π.χ αν έχεις σταθερό μεροκάματο ή είσαι μισθωτή ζητάς εκκαθαριστικό σημείωμα αποδοχών από τον εργοδότη με τις καθαρές αποδοχές σου το ΙΚΑ και την παρακράτηση φόρου.

Αν σου έκαναν δωρεά χρήματα οι γονείς σου για να δηλωθούν στο Ε1 είναι διαδικασία και μπαίνει και φόρος δωρεάς 10%.

Γενικά τα εισοδήματα που λές δεν μπορούν να δηλωθούν.

Δημοσ.

μέχρι εκεί ξέρω και εγώ απλά σκέφτομαι μήπως υπάρχει κανένα παραθυράκι....

δηλαδή να μην δηλώσω υπάλληλος κτλ να δηλώσω κάτι άλλο πχ καλλιτέχνης η και εγώ δεν ξέρω τι που να μην χρειάζεται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών κτλ...

δεν παίζει ε?

Η ένα επάγγελμα που ναι μεν να μου ζητείται ΦΠΑ από εικονικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και μετά κάποιο παραθυράκι (πχ έχω προστατευόμενο μέλος είμαι φοιτήτρια η και εγώ δεν ξέρω τι) για να παίρνω πίσω αυτό το φόρο.

και στην δεύτερη περίπτωση (του να κόβω αποδείξεις δηλαδή) αν είναι να μου παίρνουν ένα μικρό ποσο ας πούμε 1,2 εκατοστάρικα για το Χ ποσο που με συμφέρει να δηλώσω δεν χάθηκε ο κόσμος (εφόσον θα μπορώ μετά να παίρνω με δόσεις κτλ η να βγάλω κάρτα) θα είναι σαν να είχα λίγο μεγαλύτερο τόκο ... :P

Δημοσ.

Μην μπλέξεις σε καμία περίπτωση με ΑΠΥ ή να δηλώσεις επαγγελματική ιδιότητα για την οποία δεν έχεις κάνει έναρξη.

Αν κάνεις την δήλωσή σου ηλεκτρονικά μόνο τότε έχεις την δυνατότητα να δηλώσεις ένα ποσόν σαν μισθωτή ή με μεροκάματο αλλά αν δεν συμπληρωθεί παρακράτηση φόρου και ΙΚΑ σπάει μάτι οτι πας να κάνεις κάτι σαν νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.

Ακόμα και να συμπληρώσεις από μόνη σου κάτι μπορεί να βρεθείς σε τακτικό έλεγχο και να έχεις ιστορίες μετά.

Το έχω ψάξει το θέμα γιατί και ο ξάδερφός μου εργαζόταν μαύρα σε κατάστημα 8 μήνες και έβγαλε 6000 ευρώ δίχως να του πληρώνει ΙΚΑ ο εργοδότης, μετά του ζήτησε σημείωμα αποδοχών και δεν έδινε διότι δεν του πλήρωνε ΙΚΑ, είναι σαν να ομολογείς από μόνος σου στο σύστημα "φοροδιαφεύγω έλατε ποιάστε με, εδώ έιμαι".

Δημοσ.

Και είναι πολλά αυτά που πρέπει να πληρώσω για ένα ποσο πχ 6000-8000 euro για να μην έχω τρεχάματα?

ή πρέπει να ξεχάσω τις δόσεις για αρκετό καιρό ακόμη ε? :/

δεν δίνουν και γραμμάτια αυτό τον καιρό.... πάλι στην απέξω δεν πειράζει υγεία...

Δημοσ.

Εφόσον είσαι κάτω από 30 για 6000-8000ευρω δεν πληρώνεις φόρο γιατί το αφορολόγητο είναι 9000.

Θα πρέπει να βάλεις αποδείξεις όμως στο 25% του δηλούμενου ποσού γιατί αν δεν βάλεις μπαίνει πρόστιμο.

Δημοσ.

Μου φαίνεται το έχεις μπερδέψει. Αποδείξεις θες για να έχεις το αφορολόγητο. Εδώ μιλάμε για δηλωμένα εισοδήματα, που δεν είναι γιατί είναι μαύρα. Δλδ να κάνεις ξέπλυμα. Το οποίο εκτός αν είσαι ο Ντο Κορλεόνε ή κάποιος αντίστοιχος δεν κάνεις.

Βάλε κανά γονιό για εγγυητή για τις δόσεις;

Δημοσ.

Οι γονείς μου είναι μόνιμοι κατοικοι εξωτερικού(γερμανία) και εκεί κάνουν δηλώσεις κτλ επίσης δεν θα ήθελα να ξέρουν αν παίρνω κάτι με δόσεις κτλ

Για να το κάνω πιο απλό επειδή κάποιοι επαναλαμβάνεται αυτό με την δήλωση μαύρου εισοδήματος κτλ

Ο βασικός σκοπός μου είναι κάπως να φαίνομαι "εντάξει" στις τράπεζες για να μαφησουν να πάρω κανένα φτηνό αγαθό (φωτογραφική,σκούπα, οτιδήποτε) με δόσεις η να μου βγάλουν καμια κάρτα με κανένα αξιοπρεπές όριο (1500-2000 ευρώ η και 3000 :P )

τώρα το πως το αφήνω ανοιχτό αυτό που είπα εγώ τώρα με το να δηλώσω εισοδήματα είναι μια ιδέα.. αν έχετε κάποιον άλλο τρόπο ρίξτε τον :)

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μπέρδεψα κάτι. Οτι και να δηλώσεις στην φορολογική δήλωση χρειάζεσαι το 25% ανεξαρτήτως του αν έχεις αφορολόγητο ή όχι. Π.χ υπάρχει περίπτωση ανέργου με 0 εισόδημα δίχως κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ο άνεργος έχει αυτομάτως 3000 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης, για το οποίο χρειάζεται να βάλει 750ευρώ αποδείξεις, αν δεν βάλει μπαίνει πρόστιμο ίσο με το 10% της διαφοράς μέχαρι το όριο που έπρεπε να βάλει δηλ. 750χ10%=75ευρώ.

Για το προηγούμενο ποστ που έγραψα, στα ποσά που είπε πόσο φόρο θα πληρώσει η asteropi αν δηλωθούν 6000-8000ευρώ και δεν μπούν αποδείξεις, ναι μεν δεν θα υπάρχει φόρος εισοδήματος γιατί το αφορολόγητο θα είναι 9000 αλλά θα πέσει πρόστιμο 150-200ευρώ και θα έρθει εκκαθαριστικό.

Θα μου πείς πως γίνεται ο άνεργος με 0 εισόδημα να βάλει 750ευρώ αποδείξεις, και όμως θα γίνει. Είπαν οτι θα έκαναν κάτι στο ΥΠΟΙΚ αλλά δεν έγινε τίποτα.

Δημοσ.

τώρα αυτό με τις αποδείξεις το έχω ξανακούσει... έχω ένα σορό αποδείξεις γιατί σας είπα κάποια χρήματα βγάζω βοηθάνε και οι δικοί μου κτλ και γενικά έχω μια κατανάλωση και μπορώ να μαζέψω αποδείξεις...

δηλαδή αν έχω αποδείξεις για το 25% πχ των 6000 ευρώ και δηλώσω 6000 ευρώ καθάρισα μετά θα μπορώ να παίρνω με δόσεις μικρής αξιας αντικείμενα?

ως τι θα τα δηλώσω αυτά τα 6000 ευρώ?

Δεν νομίζω να μπέρδεψα κάτι. Οτι και να δηλώσεις στην φορολογική δήλωση χρειάζεσαι το 25% ανεξαρτήτως του αν έχεις αφορολόγητο ή όχι. Π.χ υπάρχει περίπτωση ανέργου με 0 εισόδημα δίχως κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ο άνεργος έχει αυτομάτως 3000 ευρώ τεκμήριο διαβίωσης, για το οποίο χρειάζεται να βάλει 750ευρώ αποδείξεις, αν δεν βάλει μπαίνει πρόστιμο ίσο με το 10% της διαφοράς μέχαρι το όριο που έπρεπε να βάλει δηλ. 750χ10%=75ευρώ.

Για το προηγούμενο ποστ που έγραψα, στα ποσά που είπε πόσο φόρο θα πληρώσει η asteropi αν δηλωθούν 6000-8000ευρώ και δεν μπούν αποδείξεις, ναι μεν δεν θα υπάρχει φόρος εισοδήματος γιατί το αφορολόγητο θα είναι 9000 αλλά θα πέσει πρόστιμο 150-200ευρώ και θα έρθει εκκαθαριστικό.

Θα μου πείς πως γίνεται ο άνεργος με 0 εισόδημα να βάλει 750ευρώ αποδείξεις, και όμως θα γίνει. Είπαν οτι θα έκαναν κάτι στο ΥΠΟΙΚ αλλά δεν έγινε τίποτα.

κάτσε εγώ ποτε δεν έχω κάνει δήλωση μέχρι τώρα.. θα πρέπει να πληρώσω 75 euro για κάθε χρόνο από την ενηλικίωση μου μέχρι τωρα?

Δημοσ.

asteropi καταρχήν έχεις βγάλει ΑΦΜ? Αλλιώς δεν έχει νόημα να συζητάμε. Δεν θα πληρώσεις τίποτα από την ενηλιωσή σου μέχρι σήμερα.

Ειδικά για φέτος, οτιδήποτε ποσόν πας και δηλώσεις στο Ε1, είτε καθαρό είτε μαύρο είτε οτιδήποτε, πρέπει να βάλεις το 25% του ποσού σε αποδείξεις. Αν δεν μπεί ακόμα και κάτω από το αφορολόγητο να είναι το ποσό που θα δηλώσεις πληρώνεις ένα πρόστιμο, αυτό για φέτος ούτε για πέρσι ούτε για του χρόνου. Για το είδος των αποδείξεων που μπορείς να βάλεις ψάξε στο ίντερνετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...