ruby88 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Έμενα σε ένα σπίτι 2 χρόνια χωρίς να μου κάνει συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης παρόλο που ζήτησα.Λόγω κωλύματος αδυνατούσα να πληρώσω εγκαίρως τα μίσθια και μου ζήτησε να φύγω και με απειλεί. Τα πάντα είναι στο όνομά του και εγώ αποχώρησα απο το σπίτι και του είπα ότι θα του δώσω τα χρήματα σε δόσεις αλλά εξακολουθεί να με απειλεί. Τι δικαιώματα έχω και τι να κάνω? Σημειώνω ότι είναι το πρώην αφεντικό μου και δεν με είχε ασφαλισμένη και με απέλυσε στην τριετία. ευχαριστώ!
geowizard Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Έμενα σε ένα σπίτι 2 χρόνια χωρίς να μου κάνει συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης παρόλο που ζήτησα.Λόγω κωλύματος αδυνατούσα να πληρώσω εγκαίρως τα μίσθια και μου ζήτησε να φύγω και με απειλεί. Τα πάντα είναι στο όνομά του και εγώ αποχώρησα απο το σπίτι και του είπα ότι θα του δώσω τα χρήματα σε δόσεις αλλά εξακολουθεί να με απειλεί. Τι δικαιώματα έχω και τι να κάνω? Σημειώνω ότι είναι το πρώην αφεντικό μου και δεν με είχε ασφαλισμένη και με απέλυσε στην τριετία. ευχαριστώ! Νομικα μπορεις εσυ να τον μηνύσεις για απειλη, αλλα αυτος δεν μπορει να σου κανει τιποτα διοτι ηταν μαυρα οπως ειπες.
ruby88 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Νομικα μπορεις εσυ να τον μηνύσεις για απειλη, αλλα αυτος δεν μπορει να σου κανει τιποτα διοτι ηταν μαυρα οπως ειπες. Ναι απλά εγώ δεν θέλω να το υραβήξω το θέμα γιατί ούτε τουσ λογαριασμούς πρόλαβα να εξοφλησω και αυτός με απειλεί. Είμαστε σε μικρή πόλη και δηλώνει άνθρωπος της νύχτας (τρομάρα του)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Πρωτον. Τι ειδους απειλες εννοεις? Διοτι απειλη με απειλη διαφερει. Μπορει να λεει οτι θα σε συρει στα δικαστηρια, μπορει ομως να λεει οτι θα σε πετυχει εξω και θα σου σπασει το κεφαλι ας πουμε. Εχει διαφορα και φυσικα αλλιως χειριζεσαι νομικα την μια περιπτωση και αλλιως την αλλη. Δευτερον. Συμβολαιο δεν ειχατε. Αποδειξεις σου εκοβε?
cyber_katsarida Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 όταν λες σε απειλεί τι εννοείς; με πρόλαβε ο midi
kage Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 καταγγελια για τα μαυρα στην δουλεια του ειναι εφικτη. τα υπολοιπα νομικα δεν μπορει να τα διεκδικησει
ruby88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 όταν λες σε απειλεί τι εννοείς; με πρόλαβε ο midi Αποδείξεις αθεώρητες μια στο τόσο μου έδινε όταν θυμόταν. Άπειλές του στυλ μπορω να σου κανω ζημια άμα θέλω αλλά δεν θέλεις να με γνωρίσεις απο την ανάποδη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Αποδείξεις αθεώρητες μια στο τόσο μου έδινε όταν θυμόταν. Άπειλές του στυλ μπορω να σου κανω ζημια άμα θέλω αλλά δεν θέλεις να με γνωρίσεις απο την ανάποδη. Αρα μιλαμε για απειλη κατα της σωματικης σου ακεραιοτητας. Θα πρεπει να συμβουλευτεις δικηγορο, το πρωτο βημα ομως ειναι περιοριστικα μετρα που ειναι και ευκολο και συνηθως κανει τον αλλο να χεστει-συμαζευτει εκτος αν ειναι εντελως χοντροπετσος. Πας στο αστυνομικο τμημα δινεις τα στοιχεια του λες οτι σε απειλει επειδη εχετε οικονομικες διαφορες, σας καλουν απο κοινου για παρατηρηση-τυπου να τα βρειτε και αν επιθυμεις του επιβαλεις περιοριστικα μετρα aka απαγορευεται να σε πλησιασει σε συγκεκριμενη ακτινα και αν το κανει μπορεις να τον μυνησεις. Ομως επειδη ειπες κατι περι νυχτας, μικρης πολης κλπ και δεν μπορω να εκτιμησω την κατασταση απο φορουμς, δεν μπορω να σε συμβουλεψω να το κανεις διοτι μπορει να εχει αναποδα αποτελεσματα αν ειναι του υποκοσμου με κονε κλπ. Οσο για το θεμα των αποδειξεων , οι αποδειξεις που σου εχει δωσει καλυπτουν το ποσο που του εχεις πληρωσει συνολικα/το ποσο των ενοικιων οσο διαμενεις εκει, ή οχι? Στη φορολογικη σου δηλωση δηλωνεις το ενοικιο κανονικα? Γενικα κι εδω καλα ειναι να συμβουλευτεις δικηγορο διοτι νομιζω οτι μπορεις να του κανεις καταγγελια οτι δε δηλωνει το πραγματικο ενοικιο που εισπρατει. Αλλα ειναι καπως περιπλοκη υποθεση με τις μη θεωρημενες και λιγες αποδειξεις, με το τι δηλωνεις εσυ στην εφορια ή ο πατερας σου εστω σχετικα με το συγκεκριμενο σπιτι κλπ.
kage Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 που να βρει λεφτα για δικηγορο ενω δεν εχει να πληρωσει τα υπολοιπα?! δεν διεκδικει και κατι ωστε να βρει δικηγορο που να δεχθει να πληρωθει απο την αποζημιωση... δικηγορος=500-1000 +100ε ανα παρασταση(2-3αναβολες). περιοριστικα μετρα στην αστυνομια γινονται?σιγουρα?νομιζω θελει δικαστηριο...
ruby88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Αρα μιλαμε για απειλη κατα της σωματικης σου ακεραιοτητας. Θα πρεπει να συμβουλευτεις δικηγορο, το πρωτο βημα ομως ειναι περιοριστικα μετρα που ειναι και ευκολο και συνηθως κανει τον αλλο να χεστει-συμαζευτει εκτος αν ειναι εντελως χοντροπετσος. Πας στο αστυνομικο τμημα δινεις τα στοιχεια του λες οτι σε απειλει επειδη εχετε οικονομικες διαφορες, σας καλουν απο κοινου για παρατηρηση-τυπου να τα βρειτε και αν επιθυμεις του επιβαλεις περιοριστικα μετρα aka απαγορευεται να σε πλησιασει σε συγκεκριμενη ακτινα και αν το κανει μπορεις να τον μυνησεις. Ομως επειδη ειπες κατι περι νυχτας, μικρης πολης κλπ και δεν μπορω να εκτιμησω την κατασταση απο φορουμς, δεν μπορω να σε συμβουλεψω να το κανεις διοτι μπορει να εχει αναποδα αποτελεσματα αν ειναι του υποκοσμου με κονε κλπ. Οσο για το θεμα των αποδειξεων , οι αποδειξεις που σου εχει δωσει καλυπτουν το ποσο που του εχεις πληρωσει συνολικα/το ποσο των ενοικιων οσο διαμενεις εκει, ή οχι? Στη φορολογικη σου δηλωση δηλωνεις το ενοικιο κανονικα? Γενικα κι εδω καλα ειναι να συμβουλευτεις δικηγορο διοτι νομιζω οτι μπορεις να του κανεις καταγγελια οτι δε δηλωνει το πραγματικο ενοικιο που εισπρατει. Αλλα ειναι καπως περιπλοκη υποθεση με τις μη θεωρημενες και λιγες αποδειξεις, με το τι δηλωνεις εσυ στην εφορια κλπ. Οι αποδείξεις είναι αθεώρητες και δεν καλύπτουν τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο. Έγώ από το σπίτι πλέον έχω φύγει και έχω παραδώσει κλειδιά. και επίσης ότι βλάβες είχε το σπίτι τις είχα επισκευάσει μόνη μου και ήμουν και χωρίς θέρμανση φέτος και δεν μου έκανε και μείωση το ενοίκιο και του πλήρωσα και το χαράτσι της δεη
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δεν ειναι αναγκη να τον πληρωσει για να της δωσει κατευθυνσεις. Παιρνει ενα τηλεφωνο 1-2 δικηγορους, οικογενειακους γνωστους κατα προτιμηση, και τους ρωτα ποια πεπατημενη ακολουθειται για τετοιες περιπτωσεις πριν φτασουν στην μυνηση. Αν βλεπει τον δικηγορο συνεργασιμο, μπορει να ζητησει και συμβουλες για τι προτεινει να κανει στην συγκεκριμενη κατασταση. Πχ τα περιοριστικα μετρα μπορει να κρινει ο δικηγορος οτι θα χειροτερεψουν την κατασταση. Παραλληλα ρωταει και για το θεμα των μαυρων ή μη ενοικιων πως μπορει να κινηθει.
washcloud Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Άπειλές του στυλ μπορω να σου κανω ζημια άμα θέλω αλλά δεν θέλεις να με γνωρίσεις απο την ανάποδη. Πολύ γενικόλογο για να είναι σοβαρό - σαν πρώτη ανάγνωση. Μάλλον δεν προτίθεται/δεν μπορεί να σου κάνει κάτι. Το "της νύχτας", αλλάζει κάπως τα πράμματα βέβαια, ΑΝ έχει "βάση"....Τον ήξερες τόσα χρόνια, θα έχεις μάθει "για το τί είναι ικανός να κάνει", τί γενικώς "έχει κάνει σε άλλους" κλπ. Όχι...; Κατά τ' άλλα, φαίνεσαι φοβισμένη. Και αυτό μάλλον υποδηλώνει ότι τον "θρέφει" αυτό. Όσο για τα "δικαιώματα" που λες, ειδικά μιας και είναι μπλεγμένη η ιστορία (ανυπαρξία συμβολαίου, ελλιπείς αποδείξεις, υποψία κλεψίματος της εφορίας από μέρους του, εργασία χωρίς ασφάλιση κτλ...), το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που έχεις να κάνεις, είναι όντως να δεις δικηγόρο, όπως ειπώθηκε...Και μόνο να του μιλήσεις για την υπόθεση με όλες τις τις προεκτάσεις, δεν σημαίνει ότι θα σου πει "πλήρωσέ με τώρα για τις συμβουλές μου" (ο δικηγόρος). Και γενικά θα σου δώσει γνώμη για το τί να κάνεις/κάνετε αν είναι να τον "προσλάβεις" για ενδεχόμενη μήνυση (για διάφορους λόγους) στον "καμπόσο" πρώην "εργοδότη"/ιδιοκτήτη. Αν δεν ΕΧΕΙΣ καθόλου χρήμα, να του το τονίσεις, μην του "κρυφτείς" (του δικηγόρου). Στο μεταξύ, και ΑΝ έχεις, και ΑΝ προτίθεσαι να δώσεις κάτι του "πρώην" όπως είπες, προσπάθα να το κάνεις (φάση "αυτά τα λίγα έχω τώρα, αλλά όπως είπα θα ξοφλάω σιγά-σιγά"). Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου, αν πρέπει να το κάνεις, και υπό ποιές προϋποθέσεις (εννοώ όχι συνάντηση με τον "πρώην", αλλά να τα δώσει ο δικηγόρος στη δικηγόρο τ' αλλουνού -που σίγουρα θα έχει- κλπ). Γενικά πάντως, ό,τι σε συμβουλέψει δικηγόρος (...ψάξε, ρώτα, μάθε για κανέναν "καλό".....ΑΝΘΡΩΠΟ περισσότερο, που θα κάτσει να σε ακούσει, και όχι τόσο "καλό επαγγελματία"...). Και για κάποια που αναφέρθηκαν από άλλον : εάν μια φάση φτάνει σε δικαστική αίθουσα, οι "αποδείξεις" δεν είναι το μόνο μέσο για να κυνηγηθεί ή αθωωθεί κάποιος : υπάρχουν και οι μαρτυρικές καταθέσεις (πχ να κουβαλήσει ο "πρώην" μάρτυρες ότι όντως διέμενε η Ρούμπι στο εν λόγω σπίτι), και γενικώς έχει σημασία και η κρίση του δικαστή από αυτά που βλέπει/ακούει από τους διάδικους (συνεκτιμώντας και τις καταθέσεις 3ων μαρτύρων). Μην λέμε λοιπόν "χωρίς συμβόλαιο ή αποδείξεις δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα"...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Και για κάποια που αναφέρθηκαν από άλλον : εάν μια φάση φτάνει σε δικαστική αίθουσα, οι "αποδείξεις" δεν είναι το μόνο μέσο για να κυνηγηθεί ή αθωωθεί κάποιος : υπάρχουν και οι μαρτυρικές καταθέσεις (πχ να κουβαλήσει ο "πρώην" μάρτυρες ότι όντως διέμενε η Ρούμπι στο εν λόγω σπίτι), και γενικώς έχει σημασία και η κρίση του δικαστή από αυτά που βλέπει/ακούει από τους διάδικους (συνεκτιμώντας και τις καταθέσεις 3ων μαρτύρων). Μην λέμε λοιπόν "χωρίς συμβόλαιο ή αποδείξεις δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα"... Δεν πας για μυνηση για τετοια υποθεση πονταροντας σε ψευδομαρτυρες και στην κριση του δικαστη απο οσα θα πουν οι 2-3 διαφορετικοι ψευδομαρτυρες. Περα απο τα εξοδα της μυνησης που δεν θα καλυψεις ποτε, ακομα κι αν την κερδισεις, ολο και καποια ανταλλαγματα επιπλεον θα ζητησουν και οι αλλοι για να ψευδομαρτυρησουν. Διοτι δεν βλεπω αλλον, περαν απο τον ιδιοκτητη να εχει και κανενα ιδιαιτερο συμφερον σε μια τετοια υποθεση για να μπει στη διαδικασια να ψευδομαρτυρησει. Παρεμπιπτοντως εγω ρωτησα για αποδειξεις για να του κανει αυτη καταγγελια αν οι αποδειξεις ειναι μισες για παραδειγμα.
ruby88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Πολύ γενικόλογο για να είναι σοβαρό - σαν πρώτη ανάγνωση. Μάλλον δεν προτίθεται/δεν μπορεί να σου κάνει κάτι. Το "της νύχτας", αλλάζει κάπως τα πράμματα βέβαια, ΑΝ έχει "βάση"....Τον ήξερες τόσα χρόνια, θα έχεις μάθει "για το τί είναι ικανός να κάνει", τί γενικώς "έχει κάνει σε άλλους" κλπ. Όχι...; Κατά τ' άλλα, φαίνεσαι φοβισμένη. Και αυτό μάλλον υποδηλώνει ότι τον "θρέφει" αυτό. Όσο για τα "δικαιώματα" που λες, ειδικά μιας και είναι μπλεγμένη η ιστορία (ανυπαρξία συμβολαίου, ελλιπείς αποδείξεις, υποψία κλεψίματος της εφορίας από μέρους του, εργασία χωρίς ασφάλιση κτλ...), το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που έχεις να κάνεις, είναι όντως να δεις δικηγόρο, όπως ειπώθηκε...Και μόνο να του μιλήσεις για την υπόθεση με όλες τις τις προεκτάσεις, δεν σημαίνει ότι θα σου πει "πλήρωσέ με τώρα για τις συμβουλές μου" (ο δικηγόρος). Και γενικά θα σου δώσει γνώμη για το τί να κάνεις/κάνετε αν είναι να τον "προσλάβεις" για ενδεχόμενη μήνυση (για διάφορους λόγους) στον "καμπόσο" πρώην "εργοδότη"/ιδιοκτήτη. Αν δεν ΕΧΕΙΣ καθόλου χρήμα, να του το τονίσεις, μην του "κρυφτείς" (του δικηγόρου). Στο μεταξύ, και ΑΝ έχεις, και ΑΝ προτίθεσαι να δώσεις κάτι του "πρώην" όπως είπες, προσπάθα να το κάνεις (φάση "αυτά τα λίγα έχω τώρα, αλλά όπως είπα θα ξοφλάω σιγά-σιγά"). Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου, αν πρέπει να το κάνεις, και υπό ποιές προϋποθέσεις (εννοώ όχι συνάντηση με τον "πρώην", αλλά να τα δώσει ο δικηγόρος στη δικηγόρο τ' αλλουνού -που σίγουρα θα έχει- κλπ). Γενικά πάντως, ό,τι σε συμβουλέψει δικηγόρος (...ψάξε, ρώτα, μάθε για κανέναν "καλό".....ΑΝΘΡΩΠΟ περισσότερο, που θα κάτσει να σε ακούσει, και όχι τόσο "καλό επαγγελματία"...). Και για κάποια που αναφέρθηκαν από άλλον : εάν μια φάση φτάνει σε δικαστική αίθουσα, οι "αποδείξεις" δεν είναι το μόνο μέσο για να κυνηγηθεί ή αθωωθεί κάποιος : υπάρχουν και οι μαρτυρικές καταθέσεις (πχ να κουβαλήσει ο "πρώην" μάρτυρες ότι όντως διέμενε η Ρούμπι στο εν λόγω σπίτι), και γενικώς έχει σημασία και η κρίση του δικαστή από αυτά που βλέπει/ακούει από τους διάδικους (συνεκτιμώντας και τις καταθέσεις 3ων μαρτύρων). Μην λέμε λοιπόν "χωρίς συμβόλαιο ή αποδείξεις δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα"... Προφανώς και είμαι φοβισμένη και συγχυσμένη. Του είπα και το γνωρίζει πολύ καλά ότι τα λεφτά του θα τα πάρει μόλις μπορέσω γιατί επίσης γνωρίζει ότι είμαι άνεργη και φοιτήτρια και ποντάρει στο γεγονός ότι είμαι μόνη μου σε μία ξένη πόλη. Αύριο το πρωί θα συμβουλευτώ δικηγόρο από το σύλλογο προστασίας ενοικιαστών. Του είπα πάντως ότι είμαι διαθετιμένη να τον πληρώσω αν και θα μπορούσα να φύγω <<νύχτα>> που λένε και πολλοί μιας και το μόνο που ξέρει είναι το όνομά μου και το τηλέφωνό μου. απλά δεν το σηκώνει ο εγωισμός μου να πέσω τόσο χαμηλά... Αλλά εάν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι και να με ενοχλεί συνέχεια και να με πιέζει ψυχολογικά το κόβω να αλλάζω τηλέφωνο... Άδικα?
washcloud Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δεν πας για μυνηση για τετοια υποθεση πονταροντας σε ψευδομαρτυρες και στην κριση του δικαστη απο οσα θα πουν οι 2-3 διαφορετικοι ψευδομαρτυρες. Περα απο τα εξοδα της μυνησης που δεν θα καλυψεις ποτε, ακομα κι αν την κερδισεις, ολο και καποια ανταλλαγματα επιπλεον θα ζητησουν και οι αλλοι για να ψευδομαρτυρησουν. Διοτι δεν βλεπω αλλον, περαν απο τον ιδιοκτητη να εχει και κανενα ιδιαιτερο συμφερον σε μια τετοια υποθεση για να μπει στη διαδικασια να ψευδομαρτυρησει. Παρεμπιπτοντως εγω ρωτησα για αποδειξεις για να του κανει αυτη καταγγελια αν οι αποδειξεις ειναι μισες για παραδειγμα. Δεν ξέρω πώς κατάλαβες ό,τι κατάλαβες, αλλά εγώ δεν μίλησα για ψευδο-μάρτυρες. Για αληθο-μάρτυρες μίλησα, που γενικά ένας πχ ιδιοκτήτης μπορεί μια χαρά να φέρει στο δικαστήριο οι οποίοι θα καταθέσουν ότι ναι, διέμενες στο σπίτι. Κι ας μην είχες συμβόλαιο. Όσο για το ποιοί μπορεί να είναι αυτοί, δεν είναι απαραίτητο να έχουν οποιοδήποτε συμφέρον. Από γνωστοί και γείτονες έως όντως άτομα που ΕΧΟΥΝ συμφέρον να υποστηρίξουν με την αλήθεια τον ενάγοντα ιδιοκτήτη (πχ άλλοι ενοικιαστές που θέλουν να τα έχουν καλά μαζί του, εργαζόμενοί του, και πάει λέγοντας). Επίσης γενικά δεν αναφέρθηκα σε κάτι που είπες εσύ, ούτε ευθέως, ούτε εμμέσως ούτε με κανέναν άλλο τρόπο - κι άλλωστε συμφωνώ με το να "μαζέψει" "αποδείξεις" (και χωρίς εισαγωγικά) για να στοιχειοθετήσει ό,τι μπορεί από μεριά της, εναντίον του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα