MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Οτι λεει ο τιτλος. Σκοπευω να αγορασω καλο hifi συστημα, με 2καναλο ενισχυτη -ενδεχομενως και λαμπατο- ποιοτικα μεγαλα ηχεια και 1 subwoofer. H χρηση θα ειναι αποκλειστικα μουσικη και αυτο που θελω ειναι μια αξιολογη καρτα ηχου μονο για αυτο το σκοπο (δεν με ενδιαφερει να εχει extra features). Και 5 ευρω να εχει μια καρτα θα μου κανει αρκει οταν στελνει μουσικη στον ενισχυτη να το κανει σωστα, χωρις να ακουω ρευματα, παραμορφωσεις και λοιπους παρεισακτους ηχους απο την ταυτοχρονη λειτουργια του pc, οπως συμβαινει με τον onboard ηχο των 4 απτα 4 pc που ειχα κατα το παρελθον. Καθε προταση ευπροσδεκτη μιας και σιγα σιγα ξεκιναω να στηνω το ηχοσυστημα.
HALF EVIL Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Με τέτοιο σύστημα που λες ότι θα στήσεις δεν αξίζει να το χαραμίζεις με mp3. Κάνε στροφή στο βινύλιο.
profi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 οι διάφοροι ήχοι που λες ποιοί είναι?? αν έχει ψηφιακή είσοδο ο ενισχυτής δεν χρειάζεσαι καλή κάρτα! λαμπάτο θα τον απέφευγα,πολύ ρεύμα,αλλάζει ο ήχος ανάλογα με την λάμπα κ την ηλικία της κ άλλα που δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθεί κάποιος που δεν είναι πραγματικός audiophile! τι ηχεία θα πάρεις?όχι οτι αλλάζει κάτι απλά από περιέργια! αααα κ επίσης ... flac is your friend
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 οι διάφοροι ήχοι που λες ποιοί είναι?? αν έχει ψηφιακή είσοδο ο ενισχυτής δεν χρειάζεσαι καλή κάρτα! λαμπάτο θα τον απέφευγα,πολύ ρεύμα,αλλάζει ο ήχος ανάλογα με την λάμπα κ την ηλικία της κ άλλα που δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθεί κάποιος που δεν είναι πραγματικός audiophile! τι ηχεία θα πάρεις?όχι οτι αλλάζει κάτι απλά από περιέργια! αααα κ επίσης ... flac is your friend Για ηχεια αν δεν παω σε λαμπα, γλυκοιταζω τα crystal audio tx-t2 se. Κι απο sub κατι σε velodyne πιθανως. Για στερεοφωνικο ενισχυτη το ψαχνω μεταξυ harman kardon, onkyo και nad, αν δεν παω σε λαμπα παντοτε. Οι διαφοροι ηχοι που λεω απο το onboard συστημα ηχου, ειναι διαφορα ανεπαισθητα (για τον πολυ κοσμο, οχι ομως και για εμενα) τσικ-τσικ με τη λειτουργια του δισκου ή με το phase της cpu. Και επειδη παρατηρησα και σε αλλα συστηματα οτι ολα αυτα χανονταν με το που εβαζα καρτα ηχου, λεω να βαλω και τωρα αλλα μιας που παω για ηχοσυστημα "επιδεξο κωλο" λεω να του βαλω κι ενα μεταξωτο βρακι απο θεμα καρτας ηχου.
TEOKOS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δεν θες κάρτα ήχου θέλεις external dac ,ψαξτο http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/164-Computer-audio
bluesattack Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 H ASUS XONAR ESSENCE ST-X ειναι κλασσικη αξιολογη επιλογη.Για κοιτα και το αντιστοιχο dac-essence one (το εδινε και καποιος εδω μεταχειρισμενο)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Eχω μεινει πισω μαλλον. Ποια η διαφορα DAC και καρτας ηχου?
TEOKOS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Eχω μεινει πισω μαλλον. Ποια η διαφορα DAC και καρτας ηχου? Στην ουσία το ιδιο πραγμα είναι.Καλό θα ήταν πριν αρχίσεις να σκορπας λεφτά από εδω και από εκει να προσδιορίσεις το badget που θα διαθέσεις και μετά να αρχίσεις σιγά -σιγά να στήνεις (στα χαρτιά πρώτα) ενα ισορροπημένο σύστημα .Ελληνικά site για να βοηθηθείς www.avsite.gr www.avclub.gr ps.πρίν κάνεις οποιαδήποτε αγορά καλό θα ήταν να το δεις και να το ακουσεις πρώτα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Στην ουσία το ιδιο πραγμα είναι.Καλό θα ήταν πριν αρχίσεις να σκορπας λεφτά από εδω και από εκει να προσδιορίσεις το badget που θα διαθέσεις και μετά να αρχίσεις σιγά -σιγά να στήνεις (στα χαρτιά πρώτα) ενα ισορροπημένο σύστημα .Ελληνικά site για να βοηθηθείς www.avsite.gr www.avclub.gr ps.πρίν κάνεις οποιαδήποτε αγορά καλό θα ήταν να το δεις και να το ακουσεις πρώτα Εχω ηδη παρομοιων χαρακτηριστικων ηχοσυστημα στο σπιτι στην Ελλαδα (marantz ενισχυτη/crystal audio tx-t2/velodyne cht10r) και ειμαι ακρως ικανοποιημενος, απλα μου λειπει κατι αντιστοιχο κι εδω και ουσιαστικα θα παρω κατι παρομοια, αλλαζοντας ενισχυτη απο τον οποιο δεν εχω μεινει 100% ικανοποιημενος, ισως και sub που δεν χρειαζομαι τοσο δυνατο. Σαν συστημα ωστοσο, ως προς watts , εμπεδησεις κλπ ειναι υπερισοροπημενο και παιζει σωστα. Εν τελει το DAC οπως καταλαβαινω κανει τη δουλεια μιας καρτας, απλα μου προσφερει hardware settings με δικες του ρεγουλες κλπ αντι για αλλαγες μεσα απτα windows?
SupaCoopa Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Καταρχην, δικαναλο συστημα και subwoofer δεν πανε μαζι. Το δικαναλο εχει δυο ηχεια full range, τελεια και παυλα. Αγοραζεις λοιπον 2 καλα ηχεια που παιζουν σωστα σε ολο το ηχητικο φασμα και δεν βαζεις subwoofer που το μονο που θα κανει ειναι να "λασπωσει" τα μπασα και να κουναει τα μπιμπελο στα ραφια. Το subwoofer χρειαζεται μονο στις ταινιες. Δευτερον, οι λαμπατοι ενισχυτες εχουν "αλλο" ηχο. Θεωρουνται απο πολλους κορυφαιοι ηχητικα αλλα αφ'ενος ειναι πανακριβοι, αφ'ετερου θελουν ηχεια που να τους ταιριαζουν. Επισης αν σκοπευεις να ακους κατεβασμενα mp3, απλα ξεχασε τους. Αναδεικνουν οποιαδηποτε αδυναμια στο συστημα και κυριως δεν συγχωρουν το χαμηλης ποιοτητας υλικο αναπαραγωγης. Αν παιζεις flac ή καλοριπαρισμενα CD και εχεις τα φραγκα, go for it. Τελος, το DAC ειναι αυτο που λεει το ονομα του, δηλαδη Digital to Analog Converter. Παιρνει το ψηφιακο σημα απο το PC και το μετατρεπει σε αναλογικο για χρηση με δικαναλο ενισχυτη. Φυσικα ολες οι καρτες ηχου εχουν μεσα ενα DAC (αλλιως θα εδιναν μονο ψηφιακες εξοδους), το θεμα ειναι τι ποιοτητα δινει αυτο το DAC που εχουν. Αγοραζοντας ξεχωριστο DAC και συνδεοντας το (συνηθως με USB ή coaxial) με το PC, αυτο που καταφερνεις ειναι να κανεις ολη την επεξεργασια εκτος του "θορυβωδους" περιβαλλοντος του PC. Ετσι εχεις την καλυτερη ποιοτητα ηχου που μπορει να δωσει ενα PC αλλα φυσικα ανεβαζεις το κοστος. Εννοειται οτι αν εχεις εξωτερικο DAC ακυρωνεις οποιαδηποτε καρτα ηχου εχει το PC. Οπως ειπε και ο teokos, πριν αρχίσεις να σκορπας λεφτά προσδιορισε το budget σου και διαβασε σχετικα θεματα στα www.avsite.gr & www.avclub.gr Και οπως επισης πολυ σωστα ειπε, ποτέ δεν αγοραζουμε ενισχυτη και ηχεια αν δεν τα ακουσουμε. Καλες αγορες!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Καταρχην, δικαναλο συστημα και subwoofer δεν πανε μαζι. Το δικαναλο εχει δυο ηχεια full range, τελεια και παυλα. Αγοραζεις λοιπον 2 καλα ηχεια που παιζουν σωστα σε ολο το ηχητικο φασμα και δεν βαζεις subwoofer που το μονο που θα κανει ειναι να "λασπωσει" τα μπασα και να κουναει τα μπιμπελο στα ραφια. Το subwoofer χρειαζεται μονο στις ταινιες. Καλο sub με 2 καλα ηχεια γεμιζουν -για το δικο μου γουστο- πολυ καλυτερα το χωρο αποτι 2 ηχεια που οσο καλα και να ειναι, στο μπατζετ που παιζω, θα εχουν αναιμικο μπασο. Ιδιαιτερα για την μουσικη για την οποια προοριζονται, θα ειναι fail αν δεν παρω sub (oυτε trancakia θα ακουω, ουτε house, ουτε τσιφτετελια). Στην τελικη το sub optional θα ειναι, αρα οποτε με κουραζει μπορω να το κραταω κλειστο Τωρα αν εσυ αντιπροτεινεις high-end ηχεια παω πασο, αλλα δεν εχω τοσα χρηματα, γιαυτο θα παρω κατι εξαιρετικο για μεσαιες και υψηλες και θα το συμπληρωσω με ενα αξιοπρεπες sub. Το μπατζετ μου θα κυμανθει στα 1000 ευρω με 1200-1300 βαρια βαρια για στερεο-ενισχυτη-2 ηχεια-sub. Επισης τα tx-t2se που θα αγορασω, δεν καλυπτουν ολο το ηχητικο φασμα των μπασων, εχουν ομως εξαιρετικοτατο ηχο για τα λεφτα τους σε ολες τις υπολοιπες συχνοτητες, ισως και αξεπεραστο. Και δεν σκοπευω να δωσω πολλα παραπανω απο 500 ευρω για 2 ηχεια. Επαναλαμβανω, δοκιμασμενο ειναι το εν λογω συστημα, στο πατρικο μου το εχω και θελω να το (ξανα)αγορασω για εδω που μενω. Για να θελω να το ξανα-αγορασω περιπου ιδιο παει να πει οτι ειμαι ακρως ικανοποιημενος. Οντοπικ, ευχαριστω για τις διευκρινησεις περι DAC, θα κινηθω για εξωτερικο DAC λοιπον. http://www.youtube.com/watch?v=ADxY3lyq5eY http://www.youtube.com/watch?v=03bUF2WDIxA http://www.youtube.com/watch?v=L_B2gcDmAlg http://www.youtube.com/watch?v=3pDNczf93kE
TEOKOS Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Καλο θα ήταν και πάντα με τα δικά μου γούστα να προσανατολιστεις προς ένα dac που μπορει να αναλάβει και τον ρόλο της προενισχυσης και να αγοράζεις μόνο τελικό ενισχυτή και όχι ολοκληρωμένο
yiannis_1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Ωραίο θέμα!! Και εγω στην ίδια κατηγορία με σένα μουσικόφιλος αλλά όχι βινιλιοφιλος, αφού δεν έτυχε να εχω turntable και δίσκους και δεν μπαίνω τώρα στην διαδικασία και τα έξοδα... Και τα flac καλά είναι και τα cd επίσης, αν εχεις διάθεσει ακόμα και το youtube καλά ακούγεται... Λοιπον σαλόνι το κυρίως πιάτο. B&W CDM1 - NT bookself με ενισχυτή Denon PMA 860 (του 1990 ψιλοvintage φάση)βασούλες Norstone 56 cm με ακιδούλες και πηγή HTPC με καρτούλα m-audio 24/96 με RCA σύνδεση με τον ενισχυτή. Πολύ μουσικόφιλο αποτέλεσμα και μέσα στο budget σου αν κινηθείς σε μετάχειρα. Στο pc πιο πολύ για δοκιμή παρά απο ανάγκη. Tangent HDT-40 με αυτοσχέδιες βασούλες, Lepai LP-2020A+ tripath amp και καρτούλα xonar DGX για να δοκιμάσω κάτι άλλο απο onboard στο συγκεκριμένο σετάπ. Καλό και σχετικά φτηνό 85Ε όλα μαζί, αλλά καμία σχέση με του σαλονιού & πάει στράφι λόγο εσωτερικού ανταγωνισμού. (θα το στείλω χωριό για να εχω & εκεί ενα δικάναλο συστηματάκι και θα ξανασυνδέσω τα Gigaworks T20) Η λύση class T ενισχυτή ή οικονομικού όσο γίνεται λαμπάτου με ευαίσθητα ηχεία φοριέται πολύ σε avclub avsite. Συγκεκριμένα τα ταιριάζουν με ενα ελληνικό fullrange bookself ηχείο και πρέπει να σκίζει ο συνδιασμός αν πιστέψουμε σχόλια καθώς δεν πήγα στο φετινό hi-end show για να εχω ιδία γνώμη. Πάντως και crystall audio prisma δαπέδου που εχω ακούσει ήταν άψογα και παίζαν με AVR Sony ότι να ναι και τα Tannoy Mercury F3 παίζουν εξίσου καταπληκτικά ακομα και με AVR. (σε πολύ χαμηλότερες τιμές αυτά, αν τα βρείς μετάχειρα μαζί με ενισχυτή) Π.χ. http://www.poulato.gr/crystal-audio-prisma-tower-111406 Αποψη μου αν πάρεις δαπέδου δεν θες sub ουτε και βάσεις. Οπότε πάρε δαπέδου. Γενικά άκου πρωτού πάρεις. Τέλος usb Dac ή xonar stx...εφόσον πρώτα πάρεις τα σουπερ ουάου ηχεία-ενισχυτή. Ωπςςς ξέθαβουμε και νεκρούς. Τώρα είδα ημερομηνίες... Δεν το σβήνω τώρα. :ρ Χαχαχχαχ Επεξ/σία 23 Απριλίου 2014 από yiannis_1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα