Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους εχω το εξης θεμα νοικιαζω ενα σπιτι εδω και αρκετα χρονια με την γυναικα μου και μεχρι το τελος του 11 το συμβολαιο ηταν στο ονομα μου ο ιδιοκτητης εκοβε αποδειξεις ολα καλα.Απο την αρχη του 12 αλλαξαμε το συμβολαιο και το καναμε στο ονομα της γυναικας μου(διαφορετικο ονομα απο το δικο μου) για φορολογικους λογους.Ο ιδιοκτητης ομως ενω εχει καταθεσει το νεο συμβολαιο στην εφορια κανονικα, εξακολουθει να κοβει τις αποδειξεις στο δικο μου ονομα,του το ειπαμε και καθε φορα με διαφορες δικαιολογιες του στυλ το ξεχασα,ναι εχεις δικιο τον αλλο μηνα και τετοια ξεγλυστρουσε.Το αποτελεσμα ειναι οτι εδω και 7 μηνες απο την αρχη του χρονου μεχρι τωρα δεν εχουμε ουτε μια αποδειξη στο ονομα της γυναικας μου η οποια εχει πλεον προβλημα και με την δηλωση της.Ποσο νομιμο ειναι αυτο που εχει κανει ο ιδιοκτητης και αν εγω τον απειλουσα (μπλοφα) οτι θα του εκανα αγωγη τι προβληματα θα ειχε αν τον πηγαινα στα δικαστηρια?

Δημοσ.

Καλυτερα να ρωτησεις δικηγορο να παρεις μια σοβαρη απαντηση τωρα εδω μπορει να σου πει ο καθενας οτι να ναι..

Δημοσ.

Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες, απλα ειπα να ρωτησω μηπως καποιος εχει νομικες γνωσεις η μηπως καποιος εχει τυχει να αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα και εβγαλε ακρη

Δημοσ.

Σιγουρα αλλα αφου ειναι κατι που δεν πρεπει να αφησεις αλλο μην εχεις θεμα με την εφορια παρε δραστικα μετρα.Δεν ξερω βεβαια την αμοιβη του δικηγορου αυτο ισως μας το πει καποιο μελος αν πηγε προσφατα.

Δημοσ.

Το συμβόλαιο είναι κατατεθειμένο στη δου στο δικό σου αφμ. Φορολογικά δεν έχεις θέμα.

όντως, στα τέτοια σου..

αν κάνετε κοινή δήλωση , τα τεκμήρια είναι κοινά, οπότε μάλλον μαλακία μου ακούγεται οι "φορολογικοί λόγοι"..

πιθανότατα δεν χρειάζεται , αλλά που να το ξέρει κι ο λογιστής σου αφού οι καραγκιόζηδες άλλαξαν 50 φορές τη φορολογία μέσα σε ενάμισυ χρόνο ;

τα δίποδα ζώα, θέλουν κι επενδύσεις τα κτήνη ; ούτε για σταύλο δεν κάνουν !

Δημοσ.

Παιδια εχετε δικιο, το λαθος ειναι δικο μου, να διευκρινησω,οταν λεω με την γυναικα μου δεν εννοω κατα κυριολεξια,ειναι σχημα λογου,δεν ειμασστε παντρεμενοι απλα συζουμε και οπως καταλαβαινετε κανουμε και ξεχωριστες φορολογικες δηλωσεις.Το ερωτημα ειναι ποσο νομιμο ειναι αυτο που κανει ο ιδιοκτητης να κοβει δηλαδη τις αποδειξεις στο δικο μου ονομα και στο παλιο συμβολαιο και οχι στο καινουργιο που ειναι στο ονομα της "γυναικας" μου και επισης αν εχει και καποιες συνεπειες για αυτο?

Δημοσ.

Φίλε μου μην ανησυχείς καθόλου.Δεν έχει σημασία σε ποιο όνομα κόβει τις αποδείξεις ή κι αν ακόμα σου κόβει αποδείξεις (π.χ. μπορεί να κάνεις κατάθεση σε λογαριασμό του σε τράπεζα,οπότε έχεις αποδεικτικό από την τράπεζα ότι κατέθεσες τα χρήματα και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας το αντίθετο).Το θέμα είναι όταν κάνει την δήλωση ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης να φαίνεται το ίδιο ποσό στις φορολογικές δηλώσεις,ο ένας ότι τα έδωσε και ο άλλος ότι τα πήρε.Αυτό ελέγχει η εφορία. Οι αποδείξεις αυτές έτσι κι αλλιώς είναι τυπικές για την μεταξύ σας συναλλαγή.

Δημοσ.

Καλημέρα, από την στιγμή που είναι το συμβόλαιο στο όνομα της κοπέλας και βρίσκεται στην εφορεία δεν υπάρχει θέμα. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι εισπράττει το ´´χ´´ ποσό ετησίως από αυτήν και η ίδια δηλώνει πως δίνει το ´´χ´´ ποσό ετήσιως σε αυτόν. Οι αποδείξεις δεν είναι κάτι, αν τον πιέσετε αγοράζει ένα νέο μπλοκ και τις ξαναγράφει. Εμένα δεν μου κόβει απόδειξη πχ αλλά κάθε χρόνο μου δείχνει πως το δηλώνει κανονικά. Μην ανησυχείς ... Αφού υπάρχει στην εφορείας είσαι καλυμμένος !

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Νομίζω ότι οι αποδείξεις πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα με του συμφωνητικού !!!!οταν θα παει στην εφορία πως θα δικαιολογήσει το διαφορετικό όνομα;;;;;

Στις καταθέσεις ενοικίου μέσω τραπέζης ο ενοικιαστης γράφει το όνομα του στη απόδειξη της τραπέζης!!!επισης το πρόβλημα δεν είναι εαν το δηλώνει ο ιδιοκτήτης - το γεγονός ότι το συμφωνητικό είναι καταθεμενο δεν είναι κ βέβαιο ότι ο ιδιοκτήτης το δηλώνει -αλλα πως να υπάρξει απαλλαγή φόρου του ενοικιαστή :)

Δημοσ.

Όταν δηλώνεις έξοδα ενοικίου στη φορολογική σου δήλωση απλά γράφεις το ποσό και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης αλλά λογικά όταν γίνεται η διασταύρωση θα παρουσιαστεί το πρόβλημα και από την εφορία θα ζητήσουν διευκρίνιση. Αφου το λάθος είναι δικό του ασ'τον να τρέχει μετά.

Δημοσ.

Όταν δηλώνεις έξοδα ενοικίου στη φορολογική σου δήλωση απλά γράφεις το ποσό και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης αλλά λογικά όταν γίνεται η διασταύρωση θα παρουσιαστεί το πρόβλημα και από την εφορία θα ζητήσουν διευκρίνιση. Αφου το λάθος είναι δικό του ασ'τον να τρέχει μετά.

Δεν ζητάνε στην εφορία αποδείξεις;;;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...