eidikos33 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 george στον υπολογιστη βλεπεις χωρις τα γυαλια?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Με τίποτα όμως! Εγώ από τους 2,5 ως παιδάκι είχα γίνει υπερκινητικο όσο δεν πάει, αφού δεν έβλεπα στον πίνακα. Και ο δάσκαλος μου φώναζε αντί να είναι ο πρώτος που έπρεπε να καταλάβει ότι δεν έβλεπα. Και μετά με 3,5 υπότιτλους για κανένα λόγο. Πάντως τα γυαλιά ισχύει ότι σου περιοριζουν το οπτικό εύρος, αλλα φακους ειλικρινά δεν μπορώ να συνηθίσω και laser φοβαμαι να κάνω. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και έχουν (σίγουρα) σταματήσει να αυξάνονται οι βαθμοί, κάνε laser, είναι ακίνδυνο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 george στον υπολογιστη βλεπεις χωρις τα γυαλια? Nope. Βέβαια είναι και 24ρι 1920x1200 και εγώ σε απόσταση ~60-70cm Παλιότερα το βράδυ έβγαζα τα γυαλιά και ασχολιόμουν κάνα μισάωρο με το κινητό άνετα. Ή διάβαζα βιβλία χωρίς τα γυαλιά. Πλέον και αυτό με κουράζει. Τώρα έχω 4,5 στο ένα μάτι και 3,5 στο άλλο. Ίσως είναι και η διαφορά μεταξύ τους που το προκαλεί αυτό. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και έχουν (σίγουρα) σταματήσει να αυξάνονται οι βαθμοί, κάνε laser, είναι ακίνδυνο. Τις τελευταίες 3-4 μετρήσεις (~8 χρόνια) δεν έχει ανέβει καθόλου. Παρολ' αυτά, διαβάζω για πιο ξηρά μάτια, ότι μπορεί να μην εξαλειφθεί τελείως κλπ, και διστάζω πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Όχι φακούς επαφής όχι λέιζερ επέμβαση. Αν είναι αναγκαίο κακό οι φακοί μόνο ημερήσιους και μόνο σε επίσημες ή λίγες περιστάσεις ακριβώς στο χρόνο τους κι όχι περισσότερο. Μακρυά από τις διαθλαστικές επεμβάσεις. Υπό όρους μόνο κι αυτό είναι συζητήσιμο πάλι. Πχ ο Γιώργος με 7 μυωπία υπό όρους ίσως ανάλογα με την δουλειά του. Το λέιζερ για την πρεσβυωπία είναι το ίδιο.Ειμαι οφθαλμίατρος.Α ν θέλετε κάτι ευχαρίστως απαντώ. Τεχνητά δάκρυα και ξεκούραση ανά 20λεπτο για τη χρήση υπολογιστή https://www.aao.org/eye-health/tips-prevention/computer-usage
Sak77ya6n Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/12/2016 στις 12:28 ΜΜ, Επισκέπτης είπε Όχι φακούς επαφής όχι λέιζερ επέμβαση. Αν είναι αναγκαίο κακό οι φακοί μόνο ημερήσιους και μόνο σε επίσημες ή λίγες περιστάσεις ακριβώς στο χρόνο τους κι όχι περισσότερο. Μακρυά από τις διαθλαστικές επεμβάσεις. Υπό όρους μόνο κι αυτό είναι συζητήσιμο πάλι. Πχ ο Γιώργος με 7 μυωπία υπό όρους ίσως ανάλογα με την δουλειά του. Το λέιζερ για την πρεσβυωπία είναι το ίδιο.Ειμαι οφθαλμίατρος.Α ν θέλετε κάτι ευχαρίστως απαντώ. Τεχνητά δάκρυα και ξεκούραση ανά 20λεπτο για τη χρήση υπολογιστή https://www.aao.org/eye-health/tips-prevention/computer-usage Μπορεί να μειωθεί η μυωπία; (Πχ να μην μπαίνω κινητό και να κάνω ασκήσεις κτλ) (Εχω -1D R και -0.75D L) Δεν βάζω γυαλιά γτ βλέπω μια χαρά Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από Sak77ya6n
gia_nnis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, Sak77ya6n είπε Μπορεί να μειωθεί η μυωπία; (Πχ να μην μπαίνω κινητό και να κάνω ασκήσεις κτλ) (Εχω -1D R και -0.75D L) Δεν βάζω γυαλιά γτ βλέπω μια χαρά Οχι και στην περιπτωση σου δεν αξιζει να κανεις τιποτα!
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Η αύξηση της πρεσβυωπίας λόγω ηλικίας μπορεί να συντελέσει στην ελάττωση της μυωπίας? Γνωρίζω έναν συγγενή που λέει ότι του έπεσε η μυωπία και άλλαξε γυαλιά γι΄αυτόν τον λόγο.
gia_nnis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Η αύξηση της πρεσβυωπίας λόγω ηλικίας μπορεί να συντελέσει στην ελάττωση της μυωπίας? Γνωρίζω έναν συγγενή που λέει ότι του έπεσε η μυωπία και άλλαξε γυαλιά γι΄αυτόν τον λόγο. Συνηθως ετσι γινεται..! 1
opera Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 18 ώρες πριν, Sak77ya6n είπε Μπορεί να μειωθεί η μυωπία; (Πχ να μην μπαίνω κινητό και να κάνω ασκήσεις κτλ) (Εχω -1D R και -0.75D L) Δεν βάζω γυαλιά γτ βλέπω μια χαρά Έχω μυωπία 0.75 από το γυμνάσιο εως τα 49 μου ,σιγά το πρόβλημα. Φοράω γυαλιά στη οδήγηση,στη τηλεόραση και στο σκοτάδι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, ΠΟΣΕΙΔΩΝ είπε Η αύξηση της πρεσβυωπίας λόγω ηλικίας μπορεί να συντελέσει στην ελάττωση της μυωπίας? Γνωρίζω έναν συγγενή που λέει ότι του έπεσε η μυωπία και άλλαξε γυαλιά γι΄αυτόν τον λόγο. Ναι το παρατήρησα σε εμένα,σε οφθαλμίατρο,αλλά απειροελάχιστη,τώρα ξεκινάει προφανώς η πρεσβυωπια,είμαι 44,γυαλιά αλλαξα επειδη άλλαξα σκελετό,επίσης και φακούς επαφής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα