Adon1s Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Θα είχε ελεγχθεί η ποιότητά του και η καταλληλότητά του για ανθρώπινη κατανάλωση .
firewalker Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Θα είχε ελεγχθεί η ποιότητά του και η καταλληλότητά του για ανθρώπινη κατανάλωση . Στο σφαγείο; Πως ακριβώς; Από τις ατελείωτες εξετάσεις που τους κάνουν;
Adon1s Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 όταν μιλάμε για σοβαρό σφαγείο και οχι για σφαγείο με νοοτροπία των περιχώρων της Άγκυρας , ναι .
Toufas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Ενώ αν το ίδιο ζώο πήγαινε στο σφαγείο και αγοράζονταν από πάγκο θα είχε τρομερό κρέας... εκτος απο κοτοπουλο, γαλοπουλα και χοιρινο, σχεδον ολα τα αλλα κρεατα θελουν σιτεμα.
xristosk Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 βάλε σαλιγκάρια.. αλλά έχε των νου σου που πατάς
kage Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 εγω παλι διαβαζα κατα καιρους οτι οι γαλακτοβιομηχανιες αγοραζουν απο το εξωτερικο γιατι δεν φτανει το γαλα της ελλαδας... ταυτοχρονα θυμαμαι κατι τυπους να σκανε στο κεντρο της αθηνας και να πετανε εκατονταδες λιτρα γαλα γιατι λεει δεν αξιζει να το πουλανε τοσο φτηνα... οποτε γενικα αν δεν δοκιμασεις χλωμο να σου πει καποιος την αληθεια... http://www.fcnet.gr/gr/overview/?id=56 μαζι με τα σαληγκαρια,πλευρωτους,τρουφα,διαφημιστηκε και το γαλα απο γαιδουρια...
lary7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 σορρυ δε το ξερα αυτο καν, το πασχα που πηραμε αρνι το εσφαξε μπροστα μας ο τυπος Εχω ειναν γνωστο μου που ειναι σφαγεας. Το πασχα δουλευουν καπως σαν τους μουσικους. Τα μαχαιρια τους σε τσαντακι και καθε μερα σε διαφορετικη στανη για να σφαξουν 30-40 ζωα καθε φορα. Ελλαδα ειναι εδω και οτι νομους και να εχουμε η νοοτροπια δεν αλλαζει, καλα τα σφαγεια αλλα ποιο φθηνα στην πισω αυλη...
platongr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Σε πια περιοχή είσαι και τι υποδομές έχεις, τόσο από χρήμα όσο και από εκτάσεις... Αν βάλεις πρόβατα, ξεκινάς να εισπράττεις σχεδόν αμέσως. Το γάλα το δίνεις σε τοπικούς τυροκόμους ή σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Οι τιμές όπου και να το δώσεις είναι σχεδόν ίδιες --> βλέπε καρτέλ. Τα αρνιά μπορείς να κάνεις συμφωνία με εμπόρους ή κρεοπωλεία. Σφαγή πάντα στο σφαγείο, νόμιμη και με τιμολόγια. Αυτό επιθυμείς εσύ, αυτό είναι το σωστό, αυτό πρέπει να διεκδικήσουν όλοι. Να παίρνει επιδότηση όποιος πηγαίνει προϊόν στο σφαγείο. Διαφορετικά σφάζεις στο "κλαρί" και δεν διαφέρεις σε τίποτα από αυτόν που δηλώνει και δεν παράγει τίποτα. Προσοχή όμως. Το αρνί δεν σε ενδιαφέρει σαν εισόδημα, σου είναι βάρος.. ο σκοπός σου για το κέρδος είναι το γάλα. Ανάλογα με το κεφάλαιο που διαθέτεις μπορείς να ασχοληθείς και με άλλες μορφές, π.χ. να επενδύσεις και να πάρεις ένα φορητό τυροκομείο και να τυροκομείς το γάλα μικρών παραγωγών όπου είτε θα πληρώνεσαι σε είδος είτε κανονικά. Αν πας σε αγελάδες, να προτιμήσεις κρεοπαραγωγές αλλά με το σοβαρό μειονέκτημα ότι θα ξεκινήσεις να εισπράττεις στην καλύτερη περίπτωση μετά από 2-2,5 χρόνια. Ισχύει ότι έγραψα παραπάνω.... Ότι και να κάνεις να έχεις στο μυαλό σου 2 βασικά πράγματα : - Η επιδότηση είναι απλά ένα βοήθημα, μην στηρίζεσαι πάνω σε αυτή - Σύμβουλός σου θα είναι ο κτηνίατρος και όχι το internet ούτε το καφενείο ούτε ο γείτονας. Δες τι κεφάλαιο έχεις και συμβουλέψου έναν γνώστη κτηνίατρο της περιοχής σου για να σε καθοδηγήσει.
firewalker Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 εκτος απο κοτοπουλο, γαλοπουλα και χοιρινο, σχεδον ολα τα αλλα κρεατα θελουν σιτεμα. Πόσο περίπου; Το Πάσχα συνήθως μία μέρα τα αφήνουν. Σφάζουν και ψήνουν την επόμενη. Δεν νομίζω να σφάζει και να ψήνει κανείς την ίδια μέρα. Ακόμη και τα σφαγεία-κρεοπωλεία εκείνες τις μέρες δεν νομίζω να τα αφήνουν περισσότερο από 1~2 ημέρες.
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Πόσο περίπου; Το Πάσχα συνήθως μία μέρα τα αφήνουν. Σφάζουν και ψήνουν την επόμενη. Δεν νομίζω να σφάζει και να ψήνει κανείς την ίδια μέρα. Ακόμη και τα σφαγεία-κρεοπωλεία εκείνες τις μέρες δεν νομίζω να τα αφήνουν περισσότερο από 1~2 ημέρες. το αρνι 8ελει 2-3 βδομαδες. Το μοσχαρι 3++ (εχω διαβασει και για 40 βδομαδες αλλα λεγανε πως δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τις 8 που ειναι και το αψογο για μενα)
FedonasP Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 το αρνι 8ελει 2-3 βδομαδες. Το μοσχαρι 3++ (εχω διαβασει και για 40 βδομαδες αλλα λεγανε πως δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τις 8 που ειναι και το αψογο για μενα) στο ψυγείο όλα αυτά να φανταστώ έτσι?
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 στο ψυγείο όλα αυτά να φανταστώ έτσι? ναι με ελεγχομενη υγρασια κλπ.
ennoeitai Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 εκτος απο κοτοπουλο, γαλοπουλα και χοιρινο, σχεδον ολα τα αλλα κρεατα θελουν σιτεμα. Δεν είπε κανείς ότι δεν το άφησαν να σιτέψει αφού το αγόρασαν. το αρνι 8ελει 2-3 βδομαδες. Το μοσχαρι 3++ (εχω διαβασει και για 40 βδομαδες αλλα λεγανε πως δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τις 8 που ειναι και το αψογο για μενα) Δεν ξέρω τι κάνουν στα μεγάλα σαλόνια με ψυγεία κλπ., αλλά να πώ ότι από παράδοση, το αρνί θέλει μια μέρα για να σιτέψει. Ας πούμε ένα 10άωρο. Το αφήνεις το βράδυ π.χ., κάπως έτσι. κουράδια βάλε! θα έχεις και το μαλλί Από πού είσαι ρε μεγάλε και τα λέτε κι εσείς τα κουράδια;
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δεν ξέρω τι κάνουν στα μεγάλα σαλόνια με ψυγεία κλπ., αλλά να πώ ότι από παράδοση, το αρνί θέλει μια μέρα για να σιτέψει. Ας πούμε ένα 10άωρο. Το αφήνεις το βράδυ π.χ., κάπως έτσι. Ναι και αυτο ειναι λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα