Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικως με τα πνευματικα δικαιωματα της ιστοσελιδας μου, ειναι υπο κατασκευη,αγορασα το domain βρηκα σχεδιαστη αλλα εμπιστευτηκα σε ενα ατομο που δεν επρεπε να δει το προσχεδιο, του αρεσε και χθες μου ειπαν οτι θελει να το αντιγραψει και αν κανει κατι αντιστοιχο με μενα. Τι κανω ? Αυτος εχει πολλα λεφτα και φοβαμαι μην εξαζορασει τον κωδικα σχεδιασμου ή φτιαξει πιο γρηγορα αντιγραφη της ιστοσελιδας μου και την βγαλει πιο γρηγορα απο εμενα στο ιντερνετ. Πως το κατοχυρωνω,που?

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικως με τα πνευματικα δικαιωματα της ιστοσελιδας μου, ειναι υπο κατασκευη,αγορασα το domain βρηκα σχεδιαστη αλλα εμπιστευτηκα σε ενα ατομο που δεν επρεπε να δει το προσχεδιο, του αρεσε και χθες μου ειπαν οτι θελει να το αντιγραψει και αν κανει κατι αντιστοιχο με μενα. Τι κανω ? Αυτος εχει πολλα λεφτα και φοβαμαι μην εξαζορασει τον κωδικα σχεδιασμου ή φτιαξει πιο γρηγορα αντιγραφη της ιστοσελιδας μου και την βγαλει πιο γρηγορα απο εμενα στο ιντερνετ. Πως το κατοχυρωνω,που?

Καλησπέρα σου,

έψαξα λίγο και βρήκα μια σχετική συζήτηση εδώ. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά όπως και να έχει δεν κατοχυρώνεσαι πλήρως. Πάντα θα υπάρχουν αντιγραφές - ρέπλικες - καταγραφή και αναπαραγωγή μηχανισμών κλπ κλπ ... σκέψου οτι μεγάλα web sites σαν το eBay και τη GroupOn έχουν αντιγραφεί, και ίσως μπορώ να χαρακτηρίσω και τις προσπάθειες ως χείριστες μορφές αντιγραφής. Εξού και οι ονομασίες "GroupOn clones" & "eBay Clones". Σκέψου οτι από αυτή τη δουλειά υπάρχουν άνθρωποι που αντιγράφοντας βγάζουν και λεφτά κιόλας.

Κατά την γνώμη μου, τη διαφορά την κάνει το κάτι "κλειστό" που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν είναι προφανές για τον τρόπο λειτουργίας του.

Από τη στιγμή που κάποιος προγραμματιστής σου φτιάχνει κάτι, είναι και δική του πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή εσύ πλήρωσες δεν σημαίνει οτι σου ανήκει ο κώδικας. Πληρώνεις για το τελικό προϊόν και όχι για την παραγωγική διαδικασία που ακολουθήθηκε για να καταλήξει στο τελικό προϊόν. Για να πεις οτι μπορείς να έχεις μέρος αυτής της ιδιοκτησίας πρέπει να πληρώσεις γι'αυτό. Κάτι που συνήθως ΔΕΝ γίνεται και ΑΝ γίνει, πληρώνεται αδρά και με διαφορετικό καθεστώς.

Ο άλλος τρόπος που μπορείς να βρείς, είναι ένα δεσμευτικό συμφωνητικό μεταξύ εσού και του προγραμματιστή, αν και δεν νομίζω να δεχτεί κάτι τέτοιο ...

Δημοσ.

ακόμα και το facebook έτσι δεν ξεκίνησε? είχαν τον ιδρυτή του για προγραμματιστή σε ένα παρόμοιο προτζεκτ, τους πήρε την ιδέα και έκανε κάτι δικό του. θέλει προσοχή με αυτά, δεν κατοχυρώνεσαι και δεν μπορείς να αποδείξεις εύκολα ποιος το σκέφτηκε πρωτος κλπ..

ο στιβ τζομπς γιατί δεν έδειχνε σε κα΄νεναν τίποτα και τα κρατουσε επρασφράγιστα μυστικά? Ο Ωνάσης είχε πει οτι για να πετυχεις πρεπει να κανεις κατι καλα και το οποιο δεν κανει κανενας άλλος. τωρα αν εισαι καλόπιστος και το δείχνεις σε οποιονδηποτε είναι λεφτάς και μπορει να το αντιγράψει.. καλή τύχη! προλαβαίνεις πάντως να το παλέψεις, μην τα παρατάς :)

εγω δεν έχω λεφτά, μπορείς να μου πεις την ιδέα σου χεχε :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις ....επανερχομαι στο θεμα μου επειδη δυστυχως θα ειναι δυσκολο ν αποδειξω ποιος σκεφτηκε πρωτος τι .....θελω να ρωτησω 2 πραγματα αν θελησω να αλλαξω το αντικειμενο της ιστοσελιδας και απο ενημερωση για ενα θεμα να δινεται για αλλο πχ. αντι για ενημερωση για ψαρεμα να δινεται ενημερωση αλλα για κυνηγι αλλαζωντας τις βασικες κατηγοριες στο μενου-υπομενου, μπορω χωρις την παρεμβαση του σχεδιαστη?? Μιλαμε για δυναμικη σελιδα παντα...πρεπει να εχω την εγκριση του σχεδιαστη αν αλλαξω σκεπτικο ιστοσελιδας? Αν θελω να κανω εξτρα αλλαγες στην ιστοσελιδα μου ειμαι υποχρεωμενη να απευθυνθω στον κυριο σχεδιαστη ή αν χρησιμοποιησω αλλον σχεδιαστη υπαρχει θεμα με τα πνευματικα δικαιωματα? Εννοω αν γινουν αισθητες αλλαγες στην ιστοσελιδα απο αλλον παλι θα ανηκει η ιστοσελιδα στον αρχικο σχεδιαστη/εταιρεια? Tελος μπορει η ιστοσελιας -σχεδιαστικα να μεταφερθει σε αλλο domain name?

Δημοσ.

γεια σας παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις ....επανερχομαι στο θεμα μου επειδη δυστυχως θα ειναι δυσκολο ν αποδειξω ποιος σκεφτηκε πρωτος τι .....θελω να ρωτησω 2 πραγματα αν θελησω να αλλαξω το αντικειμενο της ιστοσελιδας και απο ενημερωση για ενα θεμα να δινεται για αλλο πχ. αντι για ενημερωση για ψαρεμα να δινεται ενημερωση αλλα για κυνηγι αλλαζωντας τις βασικες κατηγοριες στο μενου-υπομενου, μπορω χωρις την παρεμβαση του σχεδιαστη?? Μιλαμε για δυναμικη σελιδα παντα...πρεπει να εχω την εγκριση του σχεδιαστη αν αλλαξω σκεπτικο ιστοσελιδας? Αν θελω να κανω εξτρα αλλαγες στην ιστοσελιδα μου ειμαι υποχρεωμενη να απευθυνθω στον κυριο σχεδιαστη ή αν χρησιμοποιησω αλλον σχεδιαστη υπαρχει θεμα με τα πνευματικα δικαιωματα? Εννοω αν γινουν αισθητες αλλαγες στην ιστοσελιδα απο αλλον παλι θα ανηκει η ιστοσελιδα στον αρχικο σχεδιαστη/εταιρεια? Tελος μπορει η ιστοσελιας -σχεδιαστικα να μεταφερθει σε αλλο domain name?

Από τη στιγμή που η ιστοσελίδα είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ μπορείς να την κάνεις ότι θέλεις (Εκτός αν έχετε συνεννοηθεί ότι δεν θα πειράξεις τίποτα μέχρι να τελειώσω πχ.). Το menu μπορεί να αλλαχτεί άλλα υπάρχουν πολλοί τρόποι, η ιστοσελίδα είπες είναι δυναμική, τρέχει σε κάποιο CMS (wordpress, joomla, drupal etc.) ή custom code; Η Ιστοσελίδα γίνεται να αλλάξει domain (αν μας πεις το CMS θα σου πούμε και πως).

ΥΓ. Σε περίπτωση που το πακέτο hosting επιτρέπει μόνο ένα domain, μάλλον θα χρειαστεί και η αγορά καινούριου πακέτου (Σε αυτό δεν είμαι σίγουρος όμως)

• Like 1
Δημοσ.

δεν εχω υπογραψει συμφωνητικο , συννενοηθηκαμε στα λογια...λαθος μου βεβαιαως αλλα δεν γνωριζα την τυπικη διαδικασια..εφοσον ουτε εγω εχω κατοχυρωθει με συμφωνητικο και καθυστερει πολυ ο σχεδιασμος τι μπορω να κανω ?? δεν ξερω τι προγραμμα χρησιμοποιησε..

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό ή συμβόλαιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πάρεις το σχέδιό του και να κάνεις οτιδήποτε.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό ή συμβόλαιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πάρεις το σχέδιό του και να κάνεις οτιδήποτε.

δεν εχω τα αρχεια...εχω μονο την δημιουργια στον server τους ειναι σε front page μορφη ...και καθυστερει για να μην μου δωσει κωδικο...και να αποτελειωσουν την ιστοσελιδα ...δεν μπορω να τους εξαναγκασω να τελειωσουν την σελιδα ? κατι μου ειπαν βεβαια οτι θελουν χωρο για αλλες δουλειες τους , αλλες ιστοσελιδες και πρεπει καθε σελιδα που ολοκληρωνεται να παιρνει τον δρομο της....

Δημοσ.

1ον αν τους έχεις πληρώσει χωρίς συμφωνητικό, τότε περίμενε πότε θα τελειώσει και απλά προσπάθησε να τους ασκείς λίγο πίεση, μήπως και αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

2ον αν δεν έχεις πληρώσει, από τη στιγμή που δεν έχεις συμφωνητικό και μιας και σε καθυστερούν υπερβολικά όπως λες, μπορείς να πας σε κάποιο άλλο επαγγελματία και τα κάνεις όλα σωστά από την αρχή.

3ον όταν πρόκειται για ενημερωτικό site (αν κατάλαβα σωστά), δεν έχει σημασία ποιος θα το βγάλει πρώτος, αλλά το περιεχόμενό του. Σε πληροφορώ ότι διάσημες εφαρμογές όπως το π.χ. το facebook και το twitter, δεν ήταν οι πρώτες στην κατηγορία τους, αλλά απ' ότι φαίνεται ήταν αυτές που το έκαναν καλύτερα από τους άλλους και κράτησαν ή τράβηξαν κοντά τους το κόσμο.

Δημοσ.

1ον αν τους έχεις πληρώσει χωρίς συμφωνητικό, τότε περίμενε πότε θα τελειώσει και απλά προσπάθησε να τους ασκείς λίγο πίεση, μήπως και αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

2ον αν δεν έχεις πληρώσει, από τη στιγμή που δεν έχεις συμφωνητικό και μιας και σε καθυστερούν υπερβολικά όπως λες, μπορείς να πας σε κάποιο άλλο επαγγελματία και τα κάνεις όλα σωστά από την αρχή.

3ον όταν πρόκειται για ενημερωτικό site (αν κατάλαβα σωστά), δεν έχει σημασία ποιος θα το βγάλει πρώτος, αλλά το περιεχόμενό του. Σε πληροφορώ ότι διάσημες εφαρμογές όπως το π.χ. το facebook και το twitter, δεν ήταν οι πρώτες στην κατηγορία τους, αλλά απ' ότι φαίνεται ήταν αυτές που το έκαναν καλύτερα από τους άλλους και κράτησαν ή τράβηξαν κοντά τους το κόσμο.

σε ευχαριστω πολυ ....δυστυχως πληρωσα...πως τους πιεζω? αυτο με τον σερβερ τους που μου ειπε τι εννουσε?

Δημοσ.

Θα μπορούσες να τους ζητήσεις ένα πρώτο δείγμα.

Σίγουρα κάτι τέτοιο θα τους πιέσει να κάνουν κάτι για να σου δείξουν ότι υπάρχει πρόοδος. Πάντως το ότι έδωσες χρήματα χωρίς συμφωνητικό το βρίσκω μη ηθικό (μου μυρίζει αφορολόγητη εργασία) έως και ανόητο (χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, αλλά αν είχες συμφωνητικό δε θα μιλάγαμε τώρα για περίπτωση κλοπής ιδεών ή ακόμη χειρότερα για κλοπή χρημάτων)

EDIT

Όσο για το σερβερ που λες, ότι κατάλαβες κατάλαβα κι εγώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...