μαφαλντα Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Λανθανεις. Υπαρχουν μαλιστα αρκετα μερη της Ελλαδας (βλεπε διαφορα νησια) που το εμφιαλωμενο ειναι αναγκαιο και αναγκαστικη επιλογη. Εκει παντως δεν ειδα κανεναν "ζητω οι δημοσιες επιχειρησεις,ζητω το δημοσιο νερο" να κοπτεται οτι εχουν δεκαετιες που πινουν ιδιωτικο και εμφιαλωμενο νερο, επειδη τους εχει παραμελησει η αντιστοιχη δημοσια επιχειρηση. Μεταφορά νερού γίνεται σε πολλά νησιά και κοστίζει εκατομμύρια.Επίσης το κράτος έχει κάνει μονάδες αφαλάτωσης σε άνυδρα νησιά. Βασιζεσαι σε υποθετικα γεγονοτα και εξαγεις συμπερασματα. Υποθετεις οτι οι λογαριασμοι του νερου θα αυξηθουν σε επιπεδο να γινουν δυσβασταχτοι, υποθετεις οτι θα υπαρξει μειωση καταναλωσης και υποθετεις οτι η εταιρεια που θα αναλαβει -αν αναλαβει- δεν θα ασχοληθει με το βελτιωσει το δικτυο. Δεν είναι υπόθεση βασίζεται σε δεδομένα.Οπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό υπερδιπλασιάστηκε η πρόσβαση σε αυτό. Λες και το κρατος το βελτιωνει... Αλλα anyway να σας το πω πιο απλα ακομη. Στο χωριο μου οταν ενας επιχειρηματιας αποτυγχανει επειδη ειναι ατζαμης, κλεινει το μαγαζι, μαζευει τα μπογαλακια του και παει σε αλλη παραλια. Στην καλυτερη περιπτωση πουλαει την επιχειρηση του. Εδω δεν εχουμε μονο τον επι 30ετιας αποτυχημενο επιχειρηματια, εχουμε και εναν επιχειρηματια που χρησιμοποιει την επιχειρηση του για να κλεβει χρημα απο τον ελληνικο λαο. Ο επιχειρηματίας στο χωριό σου πριν κλείσει θα ξεπουλήσει-για σκέψου.Οι πολυεθνικές που μέχρι τώρα έχουν δραστηριοποιηθεί στην χώρα σκορπίσανε χρήμα στο λαό ε; Αναρωτιεμαι αν ολες αυτες οι θυσιες (ζημιες, κλοπη χρηματων ΜΑΣ, οικονομικη καταστροφη κλπ) αξιζουν για να διατηρουμε το ψυχολογικο μας status σκεπτομενοι οτι "τουλαχιστον ο λογαριασμος που πληρωνω παει στο δημοσιο" ή "τουλαχιστον το νερο που πινω περναει απο αγωγους του δημοσιου" και για να διατηρηθει η ιδεολογια του "δημοσιου αγαθου" εις τον αιωνα τον απαντα. Δεν σου κάνει εντύπωση που όπου έχουν επιβληθεί μνημόνια ή από όπου πέρασε το ΔΝΤ στις πρώτες θέσεις φιγουράρει η ιδιωτικοποίηση του νερού;Τόσο καλή μπιζνα είναι; @Klekor δε βρισκω κανενα νοημα στο ποστ σου. Ειπα και παραπανω αντι να ποσταρετε "λες μαλακιες" που ειναι πανευκολο (δες παρακατω quote) προτιμω απαντησεις με επιχειρηματα και ακομα καλυτερα με πρακτικες προτασεις και λυσεις. Πολλα δεν ισχυουν. Αλλα ειναι προιον αλματων στην λογικη. Τελικα δε συμφωνω!
panagos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 δεν υπάρχει τι θέλω, τι θέλεις, τι πιστεύω κλπ... οτιδήποτε προϋποθέτει την συνεργασία κράτους-ιδιωτών είναι καταδικασμένο να αποτυγχάνει... και το κράτος(εγώ και εσύ δλδ) στο τέλος να πληρώνει τα σπασμένα... αφήνοντας στην άκρη την ανηθικότητας του να αποσπούν κάποιοι κέρδος προσφέροντας αγαθά απαραίτητα για την διαβίωση... ο νεοφιλελευθερισμός έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 20 χρόνια σε αρκετές χώρες... και έχει αποτύχει... εδώ στην Ελλάδα κάποιοι το παρουσιάζουν σαν λύση... οι ίδιοι που 30+ χρόνια μας κλέβουν... Σε μερικά, απλά θα συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. Το σύστημα του νεοφιλελευθερισμού δεν αποτυγχάνει λόγω της δομής του, αλλά λόγω της ανικανότητας των ανθρώπων που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανιδιοτελώς και αμερόληπτα. Μην πας μακριά. Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εσύ, εγώ και τα μέλη του φορουμ. Όταν προσπαθείς να φτιάξεις πχ μια τούρτα και δεν σου πετυχαίνει, δεν καταδικάζεις την τούρτα γυρνώντας πίσω σε κάτι υποδεέστερο. Εξετάζεις καλύτερα τα συστατικά που χρησιμοποίησες. Το μνημόνιο στην περίπτωσή μας είναι ένα αναγκαίο κακό, είναι το κερασάκι πάνω σε μια κακοφτιαγμένη τούρτα. Σε όλους βρωμάει το κερασάκι, δεν κοιτάνε όμως πως το πρόβλημα είναι από κάτω και πως όσα κερασάκια και αν βάλουμε, το ίδιο θα έχουμε. Φυσικά δεν προτίθεται κανείς να αλλάξει παρά προτιμά να δείχνει με το δάχτυλό του όλους τους άλλους που φταίνε για την κατάστασή μας. Γιαυτό και μας επιβάλουν τώρα να αλλάξουμε και τσινάμε όλοι. Ξέφυγα λίγο από το θέμα, σόρυ.. κάνει και ζέστη.
SPASH Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 ειχα δει σε αυτο το ντοκιμαντέρ που μιλαει για ιδιωτικοποιήσεις, πως σε μια χωρα που ιδιωτικοποιηθηκε το νερο, η τιμη του ειχε αυξηθει απελπιστικα και πως απαγορευοταν να μαζεψει καποιος ακομη και το νερο της βροχης... και αυτο ιδιωτικο το ειχαν κανει... http://www.youtube.com/watch?v=ahs_cYMffZ4 Το μονο θετικο με τις ιδιωτικοποιήσεις ειναι πως θα σταματησουν να παιρνουν παχυλους μισθους οι δημοσιοι των δεκο και δεν θα υπαρχουν συνδικατα οπως γενοπ που θα πηγαινουν διακοπες δωρεαν... φτανει πια, βαρεθηκα να ταιζω τον καθε βισματια τεμπελη...
pournaras Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 οχι δεν τρολλαρω,το πως να κανω κατι απο αυτα αφορα το πως να ρωτησω τους αλλους,το πως να ζητησω λυση απο αυτους (ποιους?),το πως να μη δινω λεφτα για βιβλια, και το πως να λεω κουβεντα σε δεητζηδες. γιατι ωραια ειναι η θεωρητικη αντιδραση απο το σπιτι,αλλα αν δεν γινει πρακτικη δεν εχει κανενα νοημα Οταν λεω "τους αλλους" εννοω σους συνομιλητες μας, αυτου του νηματος, οι οποιοι το μονο που κανουν ειναι να δαιμονοποιουν και να φωναζουν οτι θα μας κανουν θα μας ρανουν οι κακοι ιδιωτες, χωρις να υπαρχει καποια εναλλακτικη στο τραπεζι. Αυτους να ρωτησεις αν τους αρεσει η παρουσα κατασταση, αν τους αρεσει το νερο που πινουν, και επισης να τους ρωτησεις γιατι δεχονται χωρις κουβεντα μια πληρωμη της ταξεως 1500 ευρω για συνδεση νερου-αποχετευσης, και μια μονιμη πληρωμη σε ενα αγαθο που ειναι δημοσιο (αρα πληρωνεται απο τους φορους μας). Τι σκατα δημοσιο αγαθο ειναι αυτο, που το μονο δημοσιο που εχει ειναι οι υπαλληλοι της;
Ntinaras Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Οταν λεω "τους αλλους" εννοω σους συνομιλητες μας, αυτου του νηματος, οι οποιοι το μονο που κανουν ειναι να δαιμονοποιουν και να φωναζουν οτι θα μας κανουν θα μας ρανουν οι κακοι ιδιωτες, χωρις να υπαρχει καποια εναλλακτικη στο τραπεζι. Αυτους να ρωτησεις αν τους αρεσει η παρουσα κατασταση, αν τους αρεσει το νερο που πινουν, και επισης να τους ρωτησεις γιατι δεχονται χωρις κουβεντα μια πληρωμη της ταξεως 1500 ευρω για συνδεση νερου-αποχετευσης, και μια μονιμη πληρωμη σε ενα αγαθο που ειναι δημοσιο (αρα πληρωνεται απο τους φορους μας). Τι σκατα δημοσιο αγαθο ειναι αυτο, που το μονο δημοσιο που εχει ειναι οι υπαλληλοι της; και σε ρωτω εγω.εσυ τι κανεις για ολα αυτα?
KilliK Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Αντιλαμβάνεσαι νομίζω οτι η ανικανότητα των πολιτικών να ελέγξουν τη διαφθορά, οδηγεί στην εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως με ιδιωτικοποίηση του νερού π.χ. θα πληρώνουμε πλέον διπλάσια χρήματα, χωρίς καμία διαφορά στη παροχή υπηρεσιών ενώ τα χρήματά μας θα καταλήγουν σε ιδιώτες και όχι στο κράτος. οπως γινεται ηδη στη ΔΕΗ;
Muchacho Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Kατα. Και αμα ο νεος ιδιοκτήτης ειναι κανενας τρελαρας ή εχει κανενα προβλημα με καποιον και αυτος για να του κανει ζημια ριξει κατι στο υδραγωγειο?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Εξ'ορισμού μια επιχείρηση αποσκοπεί στο να βγάζει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αυτό είναι το 1ο πράγμα που μαθαίνει ο οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει κάποιο μάθημα διοίκησης επιχειρήσεων. Είναι και το λογικό, ένας ο οποίος θα αγοράσει μετοχές της ΕΥΔΑΠ δεν θα το κάνει επειδή βαρέθηκε την δυσλειτουργία του δημοσίου και θέλει να προσφέρει καθαρό νεράκι και σωστές υπηρεσίες στους πολίτες. Το κάνει για να αποκομίσει κέρδος. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι οργανισμοί κοινής ωφέλειας στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι αποσκοπούν στο ατομικό κέρδος και όχι το συλλογικό όφελος είναι εξαιρετικά προβληματική. Φυσικά κανέναν δεν ικανοποιεί η σημερινή λειτουργία αυτών των οργανισμών. Η λύση δεν είναι όμως "κόψει κεφάλι". Η λύση θα ήταν να επιβληθούν αυστηρότεροι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία θα αποσκοπεί στο κέρδος θα είναι πιο αποτελεσματική. Μήπως εκεί δεν θα υπάρχουν ρουσφέτια, μίζες και άλλα σκάνδαλα; Ίσα ίσα χειρότερα θα είναι.
pournaras Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 και σε ρωτω εγω.εσυ τι κανεις για ολα αυτα? Τι αλλο μπορω να κανω απο το να πω κι εγω οπως ολοι την γνωμη μου; Αυτο δεν ειναι το θεμα που κουβεντιαζουμε; Ποια η γνωμη μας μας ρωταει. Τη γνωμη μου την ειπα. Δεν ειμαι υπερ μιας τετοια ιδιωτικοποιησης, αλλα (και ειναι τεραστιο το αλλα), στη χωρα που ζω, ειναι πολυ δυσκολο να διακρινω τι ειναι τελικα πιο συμφερον μου, το να παραμεινει κατι οπως εχει εδω και 30 χρονια, και καποιοι να τρωνε εις βαρος μου, δουλευοντας με κιολας απο πανω μου για το δημοσιο και κοινωνικο χαρακτηρα της υπηρεσιας αυτης, η να δωθει σε ενα ιδιωτη που ομως αμα δεν εχει τον απαραιτητο ελεγχο απο το κρατος θα γινει ασυδοτος και θα γινει τα ιδια σκατα; Οπως ειπα λοιπον και στο πρωτο μου μηνυμα, στα παπαργια μου ποιος το μεταφερει το νερο, ειτε το κρατος, ειτε ο ιδιωτης, ειτε τα ελοχιμ, απο τη στιγμη που το κρατος δεν εχει τον απαραιτητο ελεγχο (αυτος ειναι ο ρολος του), εγω σκατα υπηρεσια θα απολαμβανω. Kατα. Και αμα ο νεος ιδιοκτήτης ειναι κανενας τρελαρας ή εχει κανενα προβλημα με καποιον και αυτος για να του κανει ζημια ριξει κατι στο υδραγωγειο? ενω τωρα τα υδραγωγεια φυλασσονται απ' τον Τσακ Νορρις...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 οπως γινεται ηδη στη ΔΕΗ; Έχουμε το πιο φθηνό ρεύμα στην Ευρώπη σε απόλυτους αριθμούς. Φυσικά σε σχέση με τους μισθούς είναι ακριβό. Κάτσε να ιδιωτικοποιηθεί και θα τρίβεις τα μάτια σου. Είδαμε όλοι βέβαια πόσο αξιόπιστοι πάροχοι ήταν η Hellas Power και η Energa έτσι;
Ntinaras Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Τι αλλο μπορω να κανω απο το να πω κι εγω οπως ολοι την γνωμη μου; Αυτο δεν ειναι το θεμα που κουβεντιαζουμε; Ποια η γνωμη μας μας ρωταει. Τη γνωμη μου την ειπα. Δεν ειμαι υπερ μιας τετοια ιδιωτικοποιησης, αλλα (και ειναι τεραστιο το αλλα), στη χωρα που ζω, ειναι πολυ δυσκολο να διακρινω τι ειναι τελικα πιο συμφερον μου, το να παραμεινει κατι οπως εχει εδω και 30 χρονια, και καποιοι να τρωνε εις βαρος μου, δουλευοντας με κιολας απο πανω μου για το δημοσιο και κοινωνικο χαρακτηρα της υπηρεσιας αυτης, η να δωθει σε ενα ιδιωτη που ομως αμα δεν εχει τον απαραιτητο ελεγχο απο το κρατος θα γινει ασυδοτος και θα γινει τα ιδια σκατα; Οπως ειπα λοιπον και στο πρωτο μου μηνυμα, στα παπαργια μου ποιος το μεταφερει το νερο, ειτε το κρατος, ειτε ο ιδιωτης, ειτε τα ελοχιμ, απο τη στιγμη που το κρατος δεν εχει τον απαραιτητο ελεγχο (αυτος ειναι ο ρολος του), εγω σκατα υπηρεσια θα απολαμβανω. ενω τωρα τα υδραγωγεια φυλασσονται απ' τον Τσακ Νορρις... Οποτε οι ερωτησεις σου ηταν ρητορικες...?
KleKoR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 εν τω μεταξύ κάθε "επιχειρηματολογία" υπέρ της ιδιωτικοποίησης καταλήγει στον δημόσιο υπάλληλο και το μισθό που παίρνει... ζούμε στο 2012 έχουμε πρόσβαση μέσω του ίντερνετ σε άπειρες πληροφορίες και κάποιοι παπαγαλίζουν πιστά τον προτοσάλτε και τον παπαδημητρίου... και κουβέντα για τις υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις στα έργα όλα αυτών των χρόνων που κατέληξαν να πληρώνουμε ένα έργο έως και 10 φορές την αξία του... και τα φράγκα στις τσέπες των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών... των ιδίων που κόπτονται για την ανάπτυξη και θέλουν το δημόσιο να πουλήσει τα πάντα... και μάντεψε... είναι οι ίδιοι που θα τα αγοράσουν... με τα λεφτά που τόσα χρόνια έχουν κλέψει από εμάς και τα έχουν φορτώσει στο δημόσιο χρέος... θα πάρουν κοψοχρονιά τις δημόσιες επιχειρήσεις... θα τις αρμέξουν και μετά θα τις πετάξουν... και θα τρέχει το κράτος να πληρώνει τις ζημιές... και αυτά δεν είναι υποθέσεις... έχουν συμβεί στο παρελθόν και έχουν ανέβει λινκ... κάποιοι εθελοτυφλούν... κάποιοι αυταπατώνται αν πιστεύουν πως το ίδιο σύστημα που λεηλάτησε και κατέστρεψε την χώρα τα τελευταία χρόνια θα είναι αυτό που θα τους σώσει από την καταστροφή... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...
pournaras Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 εν τω μεταξύ κάθε "επιχειρηματολογία" υπέρ της ιδιωτικοποίησης καταλήγει στον δημόσιο υπάλληλο και το μισθό που παίρνει... ζούμε στο 2012 έχουμε πρόσβαση μέσω του ίντερνετ σε άπειρες πληροφορίες και κάποιοι παπαγαλίζουν πιστά τον προτοσάλτε και τον παπαδημητρίου... και κουβέντα για τις υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις στα έργα όλα αυτών των χρόνων που κατέληξαν να πληρώνουμε ένα έργο έως και 10 φορές την αξία του... και τα φράγκα στις τσέπες των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών... των ιδίων που κόπτονται για την ανάπτυξη και θέλουν το δημόσιο να πουλήσει τα πάντα... και μάντεψε... είναι οι ίδιοι που θα τα αγοράσουν... με τα λεφτά που τόσα χρόνια έχουν κλέψει από εμάς και τα έχουν φορτώσει στο δημόσιο χρέος... θα πάρουν κοψοχρονιά τις δημόσιες επιχειρήσεις... θα τις αρμέξουν και μετά θα τις πετάξουν... και θα τρέχει το κράτος να πληρώνει τις ζημιές... και αυτά δεν είναι υποθέσεις... έχουν συμβεί στο παρελθόν και έχουν ανέβει λινκ... κάποιοι εθελοτυφλούν... κάποιοι αυταπατώνται αν πιστεύουν πως το ίδιο σύστημα που λεηλάτησε και κατέστρεψε την χώρα τα τελευταία χρόνια θα είναι αυτό που θα τους σώσει από την καταστροφή... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... Ποιος τις υπεγραψε αυτες τις υπερκοστολογησεις; Εγω; Καποιοι υπαλληλοι του δημοσιου δεν εχουν απο κατω την υπογραφουλα τους;
KleKoR Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Ποιος τις υπεγραψε αυτες τις υπερκοστολογησεις; Εγω; Καποιοι υπαλληλοι του δημοσιου δεν εχουν απο κατω την υπογραφουλα τους; προφανώς και ο υπαλληλάκος των 1500 ευρώ δεν το συζητάμε... καλά κοροϊδευόμαστε τώρα...;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 κάποιοι αυταπατώνται αν πιστεύουν πως το ίδιο σύστημα που λεηλάτησε και κατέστρεψε την χώρα τα τελευταία χρόνια θα είναι αυτό που θα τους σώσει από την καταστροφή... +1000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα