Two-Times-Evil Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα.Πάω φέτος για τρίτη λυκείου και όπως καταλαβαίνετε έχει αρχίσει ο πανικός περί επιλογής σχολής,κλπ.Θέλω να σπουδάσω προγραμματισμό,προτιμότερα σε ΑΕΙ,αλλά επειδή ακούω ότι κάποια ΤΕΙ πολλές φορές είναι καλύτερα από ΑΕΙ έχω μπερδευτεί αρκετά. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές φοίτησης σε ΑΕΙ με ΤΕΙ. Για παράδειγμα,θα έχω περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά αν βγω από ΑΕΙ? Πόσο μεγάλο ρόλο θα παίζει στο βιογραφικό και τι περισσότερο θα κερδίσω σε ΑΕΙ? Γενικότερα τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξω και γιατί? Ευχαριστώ
Downloadpercent Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 εξαρτάτε, γενικά τα ΑΕΙ είναι ανώτερα παρέχουν καλύτερο πρόγραμμα σπουδών και παν απ'όλα ικανούς καθηγητές άσε που είναι ένα + για να βρεις δουλειά σήμερα... Θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές φοίτησης σε ΑΕΙ με ΤΕΙ. από που να αρχίσει κάποιος; - Καθηγητές, στα ΤΕΙ η πλειοψηφία είναι άτομα που απλά έχουν ένα πτυχίο (δεν έχουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά) - Κτήρια, τα ΑΕΙ έχουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και παρέχουν ένα ποιοτικό μάθημα - Αγορά εργασία, δεν χρειάζονται λόγια ... - Πρόγραμμα σπουδών, συνήθως τα ΑΕΙ έχουν καλύτερο αλλά στα ΤΕΙ υπάρχουν πιο πολλά εργαστήρια και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης, ΑΛΛΑ πολλές φορές επειδή είναι ΤΕΙ το μάθημα γίνεται πολύ αργά, ο καθηγητής είναι χάλια (πολύς χαβαλές) Γενικά, ανάλογα με τη σχολή και ανάλογα τα οικονομικά σου, πράττεις... αν είσαι εξασφαλισμένος, έχεις τον μπαμπάκα σου τότε πας και σε ΤΕΙ ... *Μην νομίζεις ότι είναι τεράστιες διαφορές και ότι ισχύει πάντα, υπάρχουν αξιόλογα ΤΕΙ (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκη) τα οποία έχουν κάποιο όνομα και δεν θα έχεις πρόβλημα ιδιαίτερο στην αγορά εργασίας επειδή βγήκες από ΤΕΙ
ExaByte Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα.Πάω φέτος για τρίτη λυκείου και όπως καταλαβαίνετε έχει αρχίσει ο πανικός περί επιλογής σχολής,κλπ.Θέλω να σπουδάσω προγραμματισμό,προτιμότερα σε ΑΕΙ,αλλά επειδή ακούω ότι κάποια ΤΕΙ πολλές φορές είναι καλύτερα από ΑΕΙ έχω μπερδευτεί αρκετά. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές φοίτησης σε ΑΕΙ με ΤΕΙ. Για παράδειγμα,θα έχω περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά αν βγω από ΑΕΙ? Πόσο μεγάλο ρόλο θα παίζει στο βιογραφικό και τι περισσότερο θα κερδίσω σε ΑΕΙ? Γενικότερα τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξω και γιατί? Ευχαριστώ Κατ' αρχάς, καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην προσπάθεια σου. Αν στο επιτρέψει ο βαθμός σου, πήγαινε σε κάποιο τμήμα πληροφορικής ΑΕΙ. Περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά ίσως έχεις αν και σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα (όλοι ζητάνε 43534634 χρόνια προυπηρεσία) Το βιογραφικό σου θα έχει μεγαλύτερο βάρος/κύρος και θα κάνεις καλύτερη εντύπωση, αλλά ως εκεί. Στην ουσία μετράει τι γνωρίζεις να κάνεις. Κανονικά άλλες θέσεις απευθύνονται σε αποφοίτους ΤΕΙ και άλλες σε ΑΕΙ. Εδώ στην Ελλάδα όμως όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Φυσικά δεν υποτιμώ τα τμήματα πληροφορικής των ΤΕΙ (μερικά είναι αξιόλογα, άλλα όχι), ούτε τους αποφοίτους τους. Σημασία έχει πόσο θα ασχοληθείς με το αντικείμενο σου και πόσο καλός θα γίνεις σε αυτό. Από προσωπική εμπειρία έχω δει αποφοίτους ΤΕΙ που είναι καλύτεροι από αποφοίτους ΑΕΙ διότι απλά οι μεν "έλιωσαν" και έβγαλαν και πολύ καλό μέσο όρο, ενώ οι δε προτίμησαν τον καφέ και το άραγμα και τελείωσαν "με ένα 5", με ότι αυτό συνεπάγεται. Σημειώνω ότι προγραμματιστής δεν γίνεσαι ούτε από ΤΕΙ ουτε από ΑΕΙ. Γίνεσαι μόνο μέσα από συνεχή προσωπική ενασχόληση. Ένα ακόμη "+" των ΑΕΙ, είναι ότι γίνεσαι ευκολότερα δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές.
Two-Times-Evil Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μάλιστα...δηλαδή συμφέρει περισσότερο να επιλέξω ΑΕΙ εφόσον έχω τα μόρια για να'χω και το κεφάλι μου ήσυχο... Σημειώνω ότι προγραμματιστής δεν γίνεσαι ούτε από ΤΕΙ ουτε από ΑΕΙ. Γίνεσαι μόνο μέσα από συνεχή προσωπική ενασχόληση. Αυτό είναι που μ'αρέσει στον προγραμματισμό ιδιαίτερα. Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις!
arianos16 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 εξαρτάτε, γενικά τα ΑΕΙ είναι ανώτερα παρέχουν καλύτερο πρόγραμμα σπουδών και παν απ'όλα ικανούς καθηγητές άσε που είναι ένα + για να βρεις δουλειά σήμερα... από που να αρχίσει κάποιος; - Καθηγητές, στα ΤΕΙ η πλειοψηφία είναι άτομα που απλά έχουν ένα πτυχίο (δεν έχουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά) - Κτήρια, τα ΑΕΙ έχουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και παρέχουν ένα ποιοτικό μάθημα - Αγορά εργασία, δεν χρειάζονται λόγια ... - Πρόγραμμα σπουδών, συνήθως τα ΑΕΙ έχουν καλύτερο αλλά στα ΤΕΙ υπάρχουν πιο πολλά εργαστήρια και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης, ΑΛΛΑ πολλές φορές επειδή είναι ΤΕΙ το μάθημα γίνεται πολύ αργά, ο καθηγητής είναι χάλια (πολύς χαβαλές) Γενικά, ανάλογα με τη σχολή και ανάλογα τα οικονομικά σου, πράττεις... αν είσαι εξασφαλισμένος, έχεις τον μπαμπάκα σου τότε πας και σε ΤΕΙ ... *Μην νομίζεις ότι είναι τεράστιες διαφορές και ότι ισχύει πάντα, υπάρχουν αξιόλογα ΤΕΙ (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκη) τα οποία έχουν κάποιο όνομα και δεν θα έχεις πρόβλημα ιδιαίτερο στην αγορά εργασίας επειδή βγήκες από ΤΕΙ Ξερετε εχει σταματησει να ισχυει αυτο. Ο λογος οποιος πια λεγονται ΑΤΕΙ. Ψαξου απο διαφορα ατομα που ειναι στις σχολες να σου πουν.
Sellers Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 - Καθηγητές, στα ΤΕΙ η πλειοψηφία είναι άτομα που απλά έχουν ένα πτυχίο (δεν έχουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά) Είσαι σίγουρος για αυτό? Προχθές είχα μια τέτοια κουβέντα. Δεν χρειάζεσαι PhD στα ΤΕΙ για να διδάξεις? Και επίσης, Ένα ακόμη "+" των ΑΕΙ, είναι ότι γίνεσαι ευκολότερα δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές. (αν ξέρεις) απο ΤΕΙ, δυσκολα σε παίρνουν για μεταπτυχιακό ή δεν σε παίρνουν καθόλου?
status Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 τα τει έχουν μεταπτυχιακά προγράμματα και οι καθηγητές έχουν ένα διδακτορικό τουλάχιστον Πακτωση.
thomasG4 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 τα τει έχουν μεταπτυχιακά προγράμματα και οι καθηγητές έχουν ένα μεταπτυχιακό τουλάχιστον fixed
ExaByte Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Ξερετε εχει σταματησει να ισχυει αυτο. Ο λογος οποιος πια λεγονται ΑΤΕΙ. Ψαξου απο διαφορα ατομα που ειναι στις σχολες να σου πουν. Αν δεν απατώμαι αυτό έχει καταργηθεί και λέγονται ΤΕΙ. http://www.teiath.gr/ εδώ στο επίσημο site λέει ΤΕΙ. Είσαι σίγουρος για αυτό? Προχθές είχα μια τέτοια κουβέντα. Δεν χρειάζεσαι PhD στα ΤΕΙ για να διδάξεις? Και επίσης, (αν ξέρεις) απο ΤΕΙ, δυσκολα σε παίρνουν για μεταπτυχιακό ή δεν σε παίρνουν καθόλου? Από προσωπική εμπειρία η οποία εκτείνεται σε 2-3 μεταπτυχιακά σε ΑΕΙ, δέχονται έναν μικρό αριθμό από ΤΕΙ και μόνο όσους έχουν αρκετά υψηλό βαθμο. Ακόμα όμως και τότε, τους "χρεώνουν" με κάποια προπτυχιακά μαθήματα λόγω έλλειψης υποβάθρου. Ακόμη, στο εξωτερικό, στα καλά πανεπιστήμια πάλι ένας απόφοιτος ΤΕΙ αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην επιλογή του απ' όσο έχω ακούσει. τα τει έχουν μεταπτυχιακά προγράμματα και οι καθηγητές έχουν ένα διδακτορικό τουλάχιστον Πακτωση. Τα μεταπτυχιακά ΑΕΙ-ΤΕΙ έχουν τεράστια διαφορά. Και αυτό δεν είναι προσωπική γνώμη. Απλά ισχύει. Απόδειξη; Ρώτα τον καλύτερο απόφοιτο ενός ΤΕΙ (πληροφορικής) για το που θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακο, σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ;
antonl Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Είσαι σίγουρος για αυτό? Προχθές είχα μια τέτοια κουβέντα. Δεν χρειάζεσαι PhD στα ΤΕΙ για να διδάξεις? [...] Παλιότερα (πριν ~10 χρόνια) χρειαζόταν μόνο πτυχίο. Αργότερα προστέθηκε το μεταπτυχιακό και πλέον χρειάζεται και διδακτορικό. Δεν ξέρω αν είναι πιο χαλαροί σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις από διδακτορικούς.
CtrlFreak Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Οι μόνιμοι έχουν διδακτορικό. Οι συμβασιούχοι τουλάχιστον μεταπτυχιακό.
The_Judas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Τα ΤΕΙ ξεκίνησαν να διοργανώνουν μεταπτυχιακά από το 2008 και έπειτα (κυρίως σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού). Είναι πολύ λίγα τα χρόνια για να μπορούμε να κρίνουμε την ποιότητα τους. Καλησπέρα.Πάω φέτος για τρίτη λυκείου και όπως καταλαβαίνετε έχει αρχίσει ο πανικός περί επιλογής σχολής,κλπ.Θέλω να σπουδάσω προγραμματισμό,προτιμότερα σε ΑΕΙ,αλλά επειδή ακούω ότι κάποια ΤΕΙ πολλές φορές είναι καλύτερα από ΑΕΙ έχω μπερδευτεί αρκετά. Θα ήθελα να μου πείτε ποιες είναι οι διαφορές φοίτησης σε ΑΕΙ με ΤΕΙ. Για παράδειγμα,θα έχω περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά αν βγω από ΑΕΙ? Πόσο μεγάλο ρόλο θα παίζει στο βιογραφικό και τι περισσότερο θα κερδίσω σε ΑΕΙ? Γενικότερα τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξω και γιατί? Ευχαριστώ Να επιλέξεις τις σχολές που σου αρέσουν είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ. Αν σε ενδιαφέρει π.χ η Πληροφορική, δεν έχει νόημα να δηλώσεις στο μηχανογραφικό Γαλλική Φιλολογία μόνο και μόνο για "πουλάς μούρη" ότι πέρασες ΑΕΙ. Υπάρχουν καλές σχολές και σε ΤΕΙ οπότε μην κολλάς εκεί. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές πιο χαμηλού επιπέδου, με χειρότερες υποδομές. Κάποιες σχολές δεν έχουν αντίστοιχο τμήμα σε ΑΕΙ και αντιστρόφως.
Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Η φράση «τα ΑΕΙ είναι καλύτερα από τα ΑΤΕΙ» είναι ότι πιο ηλίθιο υπάρχει. Υπάρχουν καλά ΑΕΙ, υπάρχουν μέτρια ΑΕΙ, υπάρχουν σκ*τά ΑΤΕΙ, υπάρχουν υπερ-γαμάουα ΑΤΕΙ. Μη γενικεύετε και μη τα βάζετε όλα στο ίδιο σακί. Κρίνετε σχολές, όχι τύπο ιδρύματος. Το «η σχολή τάδε του ΑΤΕΙ Χ είναι καλύτερη από τη σχολή δείνα του ΑΕΙ Υ» είναι σωστό. Το «το ΑΤΕΙ τάδε είναι καλύτερο απ'το ΑΕΙ δείνα» (γενικά, όλο το ίδρυμα) είναι λάθος. Ακόμα πιο λάθος είναι το «τα ΑΕΙ είναι καλύτερα από τα ΑΤΕΙ». Rofl. 1
arianos16 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Από προσωπική εμπειρία η οποία εκτείνεται σε 2-3 μεταπτυχιακά σε ΑΕΙ, δέχονται έναν μικρό αριθμό από ΤΕΙ και μόνο όσους έχουν αρκετά υψηλό βαθμο. Ακόμα όμως και τότε, τους "χρεώνουν" με κάποια προπτυχιακά μαθήματα λόγω έλλειψης υποβάθρου. Ακόμη, στο εξωτερικό, στα καλά πανεπιστήμια πάλι ένας απόφοιτος ΤΕΙ αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην επιλογή του απ' όσο έχω ακούσει. Τα μεταπτυχιακά ΑΕΙ-ΤΕΙ έχουν τεράστια διαφορά. Και αυτό δεν είναι προσωπική γνώμη. Απλά ισχύει. Απόδειξη; Ρώτα τον καλύτερο απόφοιτο ενός ΤΕΙ (πληροφορικής) για το που θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακο, σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ; Οι εξυπνοι ελληνες. Ειναι μια απο τις μεγαλυτερες μ*****ς που εχουν κανει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Μιας που μιλαμε για ΤΕΙ-ΑΕΙ Πληροφορικης. Σπουδασα πληροφορικη σε ΤΕΙ σε πολη που εχει και αντιστοιχο πολυτεχνικο τμημα κοντα της, εχοντας κολητο φιλο απο την πολυτεχνικη σχολη. Πρωτον. Πολλοι εκ των καθηγητων διδασκαν και στα 2 τμηματα, μερικες φορες πανομοιοτυπα μαθηματα. Φανταζομαι οτι αυτο ισχυει εως σημερα - αρκει μια επιβεβαιωση απο τα αντιστοιχα σαιτ των 2 τμηματων. Δευτερον. Χρησιμοποιουσαν και τα ιδια βιβλια ως επι το πλειστον Σχετικα με το προγραμμα σπουδων η ΥΛΗ χοντρικα ειναι η ιδια με το πολυτεχνικο τμημα να εμβαθυνει μεχρι αηδιας σε θεωρητικες "παπαριες", δηλαδη εκει που εμεις σταματαγαμε στο διπλο ολοκληρωμα και καναμε μια αποδοχη "οτι ετσι ειναι μετα απο πολυπλοκους μαθηματικους υπολογισμους" στην πολυτεχνικη σχολη κανανε και τους μαθηματικους αυτους υπολογισμους στην υλη τους για να αποδειξουν οτι ο γαιδαρος πεταει ας πουμε. Φυσικα εχει 3 6μηνα παραπανω η πολυτεχνικη σχολη (1 χρονο + το εξαμηνο που στο ΤΕΙ λογιζεται ως πρακτικη ασκηση + πτυχιακη εργασια). Επισης, τοτε παρατηρησα οτι τους ειχαν ταραξει στα προτζεκτ οταν σε εμας αρκουσε στα περισσοτερα μαθηματα η τελικη εξεταση (πραγμα ΥΠΕΡ του ΑΕΙ). Αλλη μια προφανης παρατηρηση ειναι το επιπεδο στο ΑΕΙ ειναι υψηλοτερο, ενω ειναι στατιστικα βεβαιο οτι στο ΑΕΙ υπαρχουν λιγοτερα ατομα-παραλιες σε αντιθεση με το ΤΕΙ που ενα 95% ειναι παραλιες και ενα 5% ενδιαφερεται για τις σπουδες του. Και μεσα σε αυτο το 5% υπολογιστε οτι μιλαμε για ατομα με διαφορα κενα απο το σχολειο, εφοσον μαζεψαν γυρω στα 12-13-14.000 μορια. Ενω στο ΑΕΙ παιζουν 16-17-18χιλιαδες μορια, πιο μορφωμενα ατομα δηλαδη. Εν κατακλειδι, αν θες να μαθεις το αντικειμενο και σε ενδιαφερει θα σου δωθει η ευκαιρια να το κανεις εξαισια ειτε ακολουθησεις τει ειτε αει. Για μενα το ΑΕΙ νικαει στα σημεια, ΑΛΛΑ κρινοντας απο τον εαυτο μου δεν παιζει να αντεχα την ΠΟΛΛΗ (και πολλες φορες αχρηστη) θεωρια με την οποια τους μπουχτιζουν το κεφαλι και αναγκαζονται απλως να την παπαγαλιζουν γιατι συνηθως ειναι και ακαταλαβιστικη εαν δεν εμβαθυνεις σε αηδιαστικο σημειο. Αν πιανεις τα μορια ακολουθησε ΑΕΙ απλα επειδη το επιπεδο των σπουδαστων ειναι υψηλοτερο απο τους χυμα τυπους των ΤΕΙ (πρωτα υπνο ως τις 2 το μεσημερι, μετα καφε, μετα καφε, στη συνεχεια counterstrike, μετα εργαστηριο αν εχουμε ορεξη να παρατησουμε το counterstrike και μετα club-μπουζουκια-σπιτι του ταδε για μπυρες). Στο ΑΕΙ υπαρχει ενα ελαφρως μεγαλυτερο ποσοστο πιο συνηδητοποιημενων σπουδαστων. Τελος να προσθεσω οτι η τριτοβαθμια εκπαιδευση σου προσφερει τα ερεθισματα κι απο κει και περα ολα εναποκεινται στη δικη σου προσωπικη μελετη/εμβαθυνση/επιμονη. Αν περιμενεις οτι με την επισκεψη σου στη θεωρια και το εργαστηριο, με το να εισαι τυπικος στις υποχρεωσεις σου (σε προτζεκτς και εξετασεις) θα παρεις μαζι σου και γνωση επι του αντικειμενου-χρησιμη για την αγορα εργασιας, τοτε εισαι βαθια νυχτωμενος. Στη σχολη πας να παρεις ερεθισματα και εφαλτηρια για προσωπικη ερευνα και να αποκτησεις καποιες γενικες ή και πιο ειδικες θεωρητικες κυριως γνωσεις. Αυτο λοιπον ισχυει εξισου και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ. Αρα απο εκει πρεπει να ξεκινησεις τις ερωτησεις στον εαυτο σου (αν θα κατσεις να λιωσεις στην προσωπικη εξωσχολικη μελετη) και μετα να σκεφτεις τα περι ΑΕΙ-Τει. Α, και πουσαι. Η τριτοβαθμια στη χωρα μας ειναι ΓΕΝΙΚΑ ενα ατελειωτο μπου**ελο. Μην περιμενεις οτι θα σου ανοιξουν τα ματια και οτι θα σε κανουν επιστημονα (ασχετα αν θα το ισχυριζονται απτη πρωτη εως την τελευταια μερα των σπουδων σου). Αν σε παιρνει, αν εχεις ακρες, αν , αν , αν, ψαξου εξαρχης για σοβαρες σχολες του εξωτερικου. Ο ελληνας εργοδοτης το ελληνικο πτυχιο (με την παρουσα κατασταση στην αγορα εργασιας) θα το αντιμετωπιζει παντα ως κωλοχαρτο αν αυτο δε συνοδευεται απο εξειδικευμενες προσωπικες γνωσεις, προυπηρεσια κλπ κλπ. Που να δεις ο ξενος, που θα σε ρωταει τι τμημα ειναι αυτο που σπουδασες/που βρισκεται/αν ειναι αναγνωρισμενο κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα