Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μπαχαλάκι της επιστήμης των υλικών στα Ιωάννινα έχει αρχίσει δειλά δειλά να γίνεται τμήμα.

Έχει αναγνωριστεί και ως πολυτεχνική σχολή πλέον με πενταετή κύκλο σπουδών που ήδη είχε, λέγεται μηχανικοί επιστήμης των υλικών.

http://www.materials.uoi.gr/

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι ένα από τα πολύ κακά της Ελλάδας..

Τα τμήματα χρειάζονται πολύυυυυ χρόνο για να γίνουν τμήματα. Ακόμα και τα μεγάλα πανεπιστήμια... έχουν χρόνο ζωής, ορισμένα, γύρω στα 150 χρόνια.

Π.χ. το ΕΚΠΑ ιδρύθηκε το 1837! 2012 - 1837 = 175 χρόνια ζωής!

ΕΜΠ: έτος ίδρυσης 1836. 2012 - 1836 = 176 χρόνια ζωής!

Δημοσ.

Στον τομέα της πληροφορικής... μπορεί οι απόφοιτοι ΑΕΙ να έχουν πιο σφαιρικές γνώσεις... αλλά έχουν ΠΟΛΥ λιγότερη hands on εμπειρία από κάποιον από ΤΕΙ. Για αυτό το γεγονός, φτάνει κανείς να δει τα προγράμματα σπουδών και τα εργαστήρια που έχουν τα δεύτερα για να πειστεί ή/και να το καταλάβει.

Αυτο όμως που λες μπορεις να το στηριξεις καπου; Το οτι στα ΤΕΙ γινονται εργαστηρια δεν σημαινει οτι οι φοιτητες αποκτουν περισσοτερη εμπειρια...

Μηπως θες να συγκρινουμε ενα project ενος τμηματος ΑΕΙ και ενος ΤΕΙ να δεις τη διαφορα επιπεδου δυσκολίας;

Παντως, συμφωνω σχεδον σε ολα όσα λες...

Δημοσ.

Αυτο όμως που λες μπορεις να το στηριξεις καπου; Το οτι στα ΤΕΙ γινονται εργαστηρια δεν σημαινει οτι οι φοιτητες αποκτουν περισσοτερη εμπειρια...

Μηπως θες να συγκρινουμε ενα project ενος τμηματος ΑΕΙ και ενος ΤΕΙ να δεις τη διαφορα επιπεδου δυσκολίας;

Παντως, συμφωνω σχεδον σε ολα όσα λες...

Μην συγκρίνεις εξαμηνιαίες εργασίες... όπου, και κυρίως, στα ΑΕΙ περιλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος σχεδίασης και, συχνά πυκνά, από την ομάδα των 2 - 3 ατόμων εργάζονται μόνο.. ο ένας

Στα ΤΕΙ έχουν κάθε εβδομάδα εργαστήριο. Πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά εκεί, εν δυνάμει, κάθε εβδομάδα προγραμματίζουν με έναν καθηγητή πάνω από το κεφάλι τους και με υποχρεωτικές παρουσίες.

Εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν... αλλά είναι εξαιρέσεις.

Δημοσ.

Μην συγκρίνεις εξαμηνιαίες εργασίες... όπου, και κυρίως, στα ΑΕΙ περιλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος σχεδίασης και, συχνά πυκνά, από την ομάδα των 2 - 3 ατόμων εργάζονται μόνο.. ο ένας

Στα ΤΕΙ έχουν κάθε εβδομάδα εργαστήριο. Πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά εκεί, εν δυνάμει, κάθε εβδομάδα προγραμματίζουν με έναν καθηγητή πάνω από το κεφάλι τους και με υποχρεωτικές παρουσίες.

Εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν... αλλά είναι εξαιρέσεις.

Δεν διαφωνω και παλι σε αυτο που λες...Καθοριστηκο ρολο ομως παιζει και το επιπεδο δυσκολιας του εκαστωτε εργαστηριου,σειρας ασχκησεων,project κτλ...

Δημοσ.

Πηγαίντε επίσης σε επαρχιακές πόλεις που υπάρχουν ΤΕΙ πχ Πάτρα, Θεσαλλονικη, Κρήτη και αλλού και θα διαπιστώσετε τη διαφορά... Εξάλλου και οι φοιτητές των ΤΕΙ (η πλειοψηφία τους) σε πανεπιστήμιο ήθελαν να μπουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Και μην μου πει τώρα κανείς ότι είχε όνειρο ζωής να μπει δασοπονική ή φυτική παραγωγή σε σχέση με μια πανεπιστημιακή σοβαρή σχολή :lol: Δείτε και τα φροντιστήρια για πανελλαδικές εξετάσεις... Είσοδο σε πανεπιστήμιο διαφημίζουν όχι είσοδο σε ΤΕΙ, κακώς βέβαια αλλά τι να κάνουμε, υπάρχει διαφορά...

Σε αυτό έχεις δίκιο και αυτό γίνεται διότι απλά όλοι πρώτα δηλώνουν ΑΕΙ στο μηχανογραφικό και μετά δηλώνουν ΤΕΙ οπότε όταν δεν πιάσουν τα μόρια για το ΑΕΙ μπαίνουν στο ΤΕΙ, αν δεν παιρνούσε ούτε σε ΤΕΙ δεν θα πέρναγε πουθενά. Αυτό για να σταματήσει θα έπρεπε το κράτος να αφήνει είτε ΑΕΙ να δηλώνεις είτε ΤΕΙ, οπότε ο μαθητής του 15-16 που δεν έχει καμία πιθανότητα να περάσει Ιατρική θα δηλώσει τμήματα σχολών ΣΕΥΠ και ο μαθητής που επίσης δεν έχει καμία πιθανότητα να περάσει γενικά σε ΑΕΙ της αρεσκίας του βάσει των μορίων του να δηλώσει ΤΕΙ, έτσι θα αυξηθούν και οι βάσεις στα ΤΕΙ και δεν θα έχουμε το φαινόμενο οι αποτυχημένοι να μπαίνουν στα ΤΕΙ. Αλλά σιγά μην το κάνει το κράτος αυτό.

Δημοσ.

ποτε δεν την κατάλαβα αυτή τη διαμάχη ΑΕΙ-ΤΕΙ... επειδή όμως υπήρξα σε ΤΕΊ εχω να πώ τα εξής:

- η ύλη και το πρόγραμμα σπουδων ακόμα και τα βιβλία είναι ακριβώς τα ίδια. για πα΄ραδειγμα στο δικό μου ήταν ακριβώς ίδια με του ΟΔΕ του ΠΑ.ΠΕΙ..

- ολοι οι καθηγητές μου που θυμάμαι απο επίκουροι και πάνω είχαν διδακτορικο (μιας και κάπου εσφαλμένα αναφερθηκε το αντίθετο)

-μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακο και διδακτορικο, και νομίζω οτι τα ΤΕΙ εχουν και δικά τους μεταπτυχιακα πλεον. και αυτο σου το λεω εκ πειρας, καθώς εχω 2 μετπτυχιακα, 1 απο ΠΑ.Πει , 1 απο Σουηδία και τώρα κάνω Διδακτορικο.. το αν σε πάρουν εξαρτάται αποκλειστικα απο τον βαθμό σου και απο τις επιπλέον γνώσεις και ικανότητές σου. Εχω φίλους απο ΑΕΙ που πηραν τα ....... απο πολλα μεταπτυχιακα Ελληνικών πανεπιστημίων επειδη δεν ηξεραν Αγγλικα κτλ....

-η ειδοποιός διαφορά απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται τα ΤΕΙ αλλα τα διεφθαρμένα επιμελητήρια!

Προσοχή! αναφέρομαι σε κεντρικά ΤΕΙ, δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτά της επαρχίας,και δεν μιλάω για ΤΕΙ που μπαίνεις με 2 και 3 Μ.Ο ..και επίσης δεν έχω διάθεση να αφορίσω τα ΑΕΙ.. πιστέυω οτι αν κάποιος θέλει πραγματικά να προχωρήσει και να "πετύχει" είτε επαγγελματικά είτε ακαδημαικά δεν θα τον περιορίσει ή θα τον σταματήσει κανένα κωλόχαρτο είτε απο ΤΕΙ είτε απο ΑΕΙ.

φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Διδακτορικό υποθέτω στο εξωτερικό κάνεις σωστά? Γιατί από οτι ξέρω και από καθηγητές μου που μιλούσαμε για αυτό το θέμα σε ελληνικό ΑΕΙ δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάρουν για διδακτορικό εαν είσαι από ΤΕΙ. Θυμάμαι ένας καθηγητής μας στο ΤΕΙ που δίδασκε και σε ΑΕΙ έκανε πρόταση σε κάποιο ΑΕΙ της Αθήνας για να κάνει διδακτορικό ένας απόφοιτος ΤΕΙ που είχε σε όλα 10 πτυχίο+μάστερ και όταν το έμαθαν οι καθηγητές του ΑΕΙ τον έβρισαν τον άλλο καθηγητή.

Δημοσ.

- η ύλη και το πρόγραμμα σπουδων ακόμα και τα βιβλία είναι ακριβώς τα ίδια. για πα΄ραδειγμα στο δικό μου ήταν ακριβώς ίδια με του ΟΔΕ του ΠΑ.ΠΕΙ..

Μα εδώ τα παιδιά λένε ότι στα ΤΕΙ κάνουν πολλά περισσότερα εργαστήρια και λιγότερη θεωρία.

Δημοσ.

Διδακτορικό υποθέτω στο εξωτερικό κάνεις σωστά? Γιατί από οτι ξέρω και από καθηγητές μου που μιλούσαμε για αυτό το θέμα σε ελληνικό ΑΕΙ δεν υπάρχει περίπτωση να σε πάρουν για διδακτορικό εαν είσαι από ΤΕΙ. Θυμάμαι ένας καθηγητής μας στο ΤΕΙ που δίδασκε και σε ΑΕΙ έκανε πρόταση σε κάποιο ΑΕΙ της Αθήνας για να κάνει διδακτορικό ένας απόφοιτος ΤΕΙ που είχε σε όλα 10 πτυχίο+μάστερ και όταν το έμαθαν οι καθηγητές του ΑΕΙ τον έβρισαν τον άλλο καθηγητή.

Ναι, εξωτερικό, δεδομένου ότι τα λεφτά για την έρευνα στα ελληνικά ιδρύματα είναι...κλάφτα!

Δεν νομίζω ότι ισχύει 100% αυτό, καθώς έχω 2 συμφοιτητές από το ΤΕΙ που αυτή τη στιγμή ο ένας είναι στον τελευταίο χρόνο του διδακτορικού του στο Παν. Πειραιά και η άλλη τώρα ξεκινάει.. μπορεί να είναι εξαιρέσεις τι να πω...

παραδέχομαι το γεγονός ότι υπάρχει κάποια αρνητική αντιμετώπιση από Ελληνες καθηγητές προς τα ΤΕΙ, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι και οι εν λόγω καθηγητές φταίνε πάααρα πολύ για την σημερινή κατάσταση της τριτοβάθμιας.. αλλά ας μη πιάσουμε αυτό το θέμα..

Μα εδώ τα παιδιά λένε ότι στα ΤΕΙ κάνουν πολλά περισσότερα εργαστήρια και λιγότερη θεωρία.

είχαμε παραπάνω εργαστήρια με υποχρεωτική παρακολούθηση σε όλα, αλλά οι θεωρίες είναι ακριβώς ίδιες, ακόμα και τα ίδια βιβλία είχαμε. Τουλάχιστον πριν 6 (και κάτι) χρόνια!

Δημοσ.

είχαμε παραπάνω εργαστήρια με υποχρεωτική παρακολούθηση σε όλα, αλλά οι θεωρίες είναι ακριβώς ίδιες, ακόμα και τα ίδια βιβλία είχαμε. Τουλάχιστον πριν 6 (και κάτι) χρόνια!

το οτι μπορεί να είναι ίδια βιβλία σε κάποιες περιπτώσεις, δε σημαίνει οτι γίνεται και ίδια θεωρία/στο ίδιο επίπεδο. ειδικά σε πολυτεχνικές-τεχνολογικές σχολές.

Δημοσ.

Σε τεχνολογικές και πολυτεχνικές προφανώς και δεν θα είναι ίδια η ύλη, δεν μπορεί να συγκριθεί πχ. σχολή δομικών ΤΕΙ με ΕΜΠ! Αλλά σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων (συγκεκριμένα ΤΕΙ Πειραιά- ΟΔΕ Πειραιά) πίστεψέ με σε θέμα ύλης ανά μάθημα δεν είχαμε καμία διαφορά (και επαναλαμβάνω 6 χρόνια πριν). Αν έχουν αλλάξει τα πράγματα δεν το γνωρίζω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...