Baslir Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2012 Επειδή γράφτηκαν πολλές ανοησίες σε αυτό το thread, να ξεκαθαρίσω την κατάσταση. Είμαι απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά, με 2 μεταπτυχιακά, ένα από Αγγλία και ένα από Σουηδία (και όχι μεταπτυχιακά της πλάκας που δίνει το ΕΜΠ), και διδακτορικό τίτλο από το KTH (πολυτεχνείο της Στοκχόλμης). Επίπεδο: πολλά ΑΤΕΙ (και όχι ΤΕΙ που τα ονομάζουν ακόμη οι ανίδεοι), έχουν πολύ πιο υψηλό επίπεδο από τις αντίστοιχες Πολυτεχνικές σχολές, οι οποίες έχουν απαρχαιωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι για γέλια, χρησιμοποιούν βιβλία που έγραψαν οι "καθηγηταράδες" - βολεμένοι των κομμάτων τους - το 70, και οι φοιτητές είναι συνήθως υπερφίαλα υποκείμενα που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Μεταπτυχιακές σπουδές: Δεν υπάρχει καμμία διάκριση σε πτυχίο ΑΤΕΙ και ΑΕΙ. Όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια της Ευρώπης αντιμετωπίζουν και τους δύο τίτλους σπουδών ως Bachelor. Οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές, συνήθως τις ολοκληρώνουν με πολύ καλούς βαθμούς, σε αντίθεση με τα καμάρια του Πολυτεχνείου τα οποία προσφέρουν απλόχερα γέλιο στους Ευρωπαίους. Πρόγραμμα Σπουδών: Ο τύπος που έγραψε ότι στο ΑΤΕΙ μαθαίνεις ποιο είναι το κουμπί που ανοίγει ο υπολογιστής, να βγει από το καβούκι στο οποίο μένει και να κατέβει ένα απόγευμα στο ΑΤΕΙ Πειραιά να δει λίγο πραγματική Πανεπιστημιακή διδασκαλία, μήπως πάρει λίγο μπρος το μυαλό του (αν έχει). Καθηγητές: Οι άσχετοι που έγραψαν ότι οι καθηγητές των ΑΤΕΙ είναι άτομα χωρίς διδακτορικό, να το βουλώσουν στο υπόλοιπο thread, γιατί και η βλακεία έχει τα όρια της. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ PHD. Συνήθως, έχουν και 1 ή 2 μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ είναι ενεργοί και στον τομέα της έρευνας. Πράγματα τελείως άγνωστα για τους "καθηγηταράδες" των ΑΕΙ. Εύρεση Εργασίας: Στον ιδιωτικό τομέα μετράνε μόνο τα προσόντα (μιλάμε για σοβαρή εργασία, όχι για Τεχνικούς Η/Υ που δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο από το να κλαίγονται και να πουλάνε μούρη). Προσόντα και απόφοιτος ΑΕΙ/Πολυτεχνείο είναι σπάνιο φαινόμενο. Στον χώρο των ΑΤΕΙ θα βρεις πολλούς καλούς αυριανούς επαγγελματίες Μηχανικούς, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Two-Times-Evil Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ωχ, μυρίζω ban Ενδιαφέρουσα απάντηση, αλλά οι απόψεις διαφέρουν τόσο που δεν ξέρω τι να πιστέψω πλέον...Ας απαντήσει κάποιος σε αυτό: Ας πούμε ότι σε μια εταιρεία έξετάζουν δυο βιογραφικά,έναν από ΑΕΙ και έναν από ΤΕΙ,ποιανού το πτυχίο μετράει περισσότερο στα μάτια εκείνου που τα επιλέγει τελοσπάντων? Τώρα μπορεί να είναι και εντελώς Noob ερώτηση αυτή αλλά τέτοια μου λένε στο σπίτι και είμαι 120% μπερδεμένος.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Είσαι σίγουρος για αυτό? Προχθές είχα μια τέτοια κουβέντα. Δεν χρειάζεσαι PhD στα ΤΕΙ για να διδάξεις; Sellers, έχω συνάδελφο που διδάσκει στα τει, μόνο με μεταπτυχιακό.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ας με κάνει ban ο Sellers, ο οποίος είναι παντελώς άσχετος με το θέμα και εκφέρει άποψη. Θα σου απαντήσω την ερώτηση πάντως. Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για συναφή ΑΤΕΙ/ΑΕΙ (π.χ. Πληροφορικής), ο σοβαρός εργοδότης, δεν θα δείξει προκατάληψη σε κάποιον από τους 2 τίτλους. Θα εμβαθύνει στις λεπτομέρειες των σπουδών που αναφέρεις (μαθήματα, ακαδημαϊκά projects, πτυχιακή κτλ). Δεν είναι Noob οι ερωτήσεις, καλά κάνεις και ρωτάς. Σου προτείνω να μιλήσεις με απόφοιτους (ή και φοιτητές) των σχολών που το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο σου κινεί το ενδιαφέρον (ασχέτως αν είναι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ), να επισκεφτείς και κάποιες σχολές να τις δεις από κοντά, και θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Το να ακούς απόψεις ανθρώπων που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα (οι περισσότεροι στο insomnia), δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Κανείς δεν διδάσκει στα "τει" μόνο με μεταπτυχιακό. Αναφέρεσαι σε εργαστηριακούς καθηγητές (ή άλλιώς επιστημονικούς συνεργάτες), οι οποίοι είναι έκτακτοι και είναι προαπαιτούμενος τίτλος μάστερ. Είναι οι αντίστοιχοι υποψήφιοι διδάκτορες των πολυτεχνείων που αντί να κάνουν έρευνα για το διδακτορικό τους, αναλώνονται σε επιτηρήσεις, συγγραφή καταστάσεων φοιτητών και γραμματειακή υποστήριξη. Πετάς μία κοτσάνα και νομίζεις δεν θα υπάρξει απάντηση. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Τα δείγματα που έχω εγώ στον κοντινό μου κύκλο, είναι το τει πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη και το ηλεκτρολόγων μηχανικών & μηχανικών υπολογιστών. Θα έλεγα ότι η διαφορά των τμημάτων είναι χαοτική. Έτσι, εφόσον και η διάφορα του επιπέδου των εισακτέων είναι χαοτική, φαντάζεστε τι συμβαίνει με τους αποφοίτους. Διότι εντάξει, στο τει δε μαθαίνουν να βιδώνουν βίδες, αλλά αυτό δυστυχώς τους φέρνει πιο κοντά στη σύγκριση με κάποια πολύ πιο αξιόλογα τμήματα αει, οπως το ΗΜΜΥ. Τώρα να συγκρίνω οποιοδήποτε αει πληροφορικής με το τει, θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές οι γνώσεις που θέλουν οι σχολές να παρέχουν στους εισακτέους, είναι παρεμφερείς. Όμως το αει υπερτερεί σε εγκαταστάσεις, εισηγητές, χρηματοδότηση και επίπεδο εισακτέων. Το τελευταίο το θεωρώ πολύ σημαντικό για το επίπεδο του τμήματος.
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Sellers, έχω συνάδελφο που διδάσκει στα τει, μόνο με μεταπτυχιακό. εξαρταται τη θεση για μονιμος καθηγητης θες Phd για βοηθος,παει και παρακατω. για βοηθος εργαστηριου αρκει και ενα απλο πτυχιο τει/αει
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Όχι δεν είναι μόνιμος, διδάσκει όμως χρόνια στο τει, έχει δική του ύλη, δικές του σημειώσεις, δικό του όνομα τελωσπάντων.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εγώ πάλι τα δείγματα που έχω είναι: - Συμφοιτητές μου στα μεταπτυχιακά (από Πολυτεχνείο κυρίως αλλά και από ΑΤΕΙ) - Έλληνες απόφοιτους που συνεργάστηκα στη διάρκεια του διδακτορικού - Δεκάδες συνάδελφοι στη σχεδόν 10χρονή θητεία μου στο κλάδο της Πληροφορικής και Τεχνολογίας σε πολυεθνικές εταιρείες Και μόνο οι μπαρούφες και ανακρίβειες που έχουν γραφτεί, φθάνουν να ακυρώσουν την πλέον αστεία προκατάληψη "ΑΕΙ >>>> ΑΤΕΙ"
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ωχ, μυρίζω ban Ενδιαφέρουσα απάντηση, αλλά οι απόψεις διαφέρουν τόσο που δεν ξέρω τι να πιστέψω πλέον...Ας απαντήσει κάποιος σε αυτό: Ας πούμε ότι σε μια εταιρεία έξετάζουν δυο βιογραφικά,έναν από ΑΕΙ και έναν από ΤΕΙ,ποιανού το πτυχίο μετράει περισσότερο στα μάτια εκείνου που τα επιλέγει τελοσπάντων? Τώρα μπορεί να είναι και εντελώς Noob ερώτηση αυτή αλλά τέτοια μου λένε στο σπίτι και είμαι 120% μπερδεμένος. Σε μια σοβαρή εταιρία, θα κοιτάξουν πρώτα από όλα την προϋπηρεσία σου και τι ξέρεις να κάνεις. Στην Ελλάδα θα ρωτήσουν τι δουλειά κάνουν οι δικοί σου και πως λένε τον πατέρα σου. Πέρα από τη πλάκα έχεις ξαναδιατυπώσει την, ίδιου περιεχομένου, ερώτηση και πιο πάνω. Καλό είναι να ξεκινήσεις σιγά σιγά να τα βλέπεις πιο σφαιρικά παρά να κάθεσαι να ασχολείσαι με υποθετικές καταστάσεις και μεμονωμένες συγκρίσεις. Όταν μπεις σε σχολή/πανεπιστήμιο, θα πρέπει μόνος σου να βγάλεις το φίδι από τη τρύπα και αυτή θα είναι η κύρια δουλειά σου. Απλοποιημένες ερωτήσεις άσπρου-μαύρου δεν θα καταλήγουν σε ολοκληρωμένη εικόνα και συνήθως χάνεται έτσι απέξω πολύ ουσιώδης πληροφορίες. Όσον αφορά τους γονείς σου, αν τη σχολή σκοπεύεις να την βγάλεις καθαρά για σένα, τότε να ψαχτείς μόνος σου και να μην τους ξαναεπιτρέψεις να σου παπαγαλίσουν την άποψή τους. Είμαι βέβαιος πως θα στην είπαν ήδη μια, δυο, τρεις φορές αλλά αν επρόκειτω για σένα τότε δεν υπάρχει λόγος να αναμασάνε τα ίδια λόγια πάνω από το κεφάλι σου. Από την άλλη, αν προτιμάς να κάνεις το χατήρι τους, απλά άκουσε αυτό που θα σου πούνε. Στη τελική προγραμματισμό θα μάθεις μόνος σου και όχι τόσο από τη σχολή. Η δικιά μου γνώμη να ξανα-μανα-ξανα-διαβάσεις αργά όλα τα σχόλια σε αυτό το thread από πέντε και δέκα φορές γιατί έχουν περισσότερο ζουμί από όσο νομίζεις ότι έχεις καταλάβει. Να αφήσεις τις κατηγορίες στην άκρη και να τα δεις πιο πολυσύνδετα και πιο σφαιρικά τα πράγματα. Για την αγορά εργασίας μην καίγεσαι τόσο αφού η ιστορία έχει δείξει ότι ο πτυχιούχος ντελιβεράς καταλήγει.
Sellers Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Επειδή γράφτηκαν πολλές ανοησίες σε αυτό το thread, να ξεκαθαρίσω την κατάσταση. Είμαι απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά, με 2 μεταπτυχιακά, ένα από Αγγλία και ένα από Σουηδία (και όχι μεταπτυχιακά της πλάκας που δίνει το ΕΜΠ), και διδακτορικό τίτλο από το KTH (πολυτεχνείο της Στοκχόλμης). Επίπεδο: πολλά ΑΤΕΙ (και όχι ΤΕΙ που τα ονομάζουν ακόμη οι ανίδεοι), έχουν πολύ πιο υψηλό επίπεδο από τις αντίστοιχες Πολυτεχνικές σχολές, οι οποίες έχουν απαρχαιωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι για γέλια, χρησιμοποιούν βιβλία που έγραψαν οι "καθηγηταράδες" - βολεμένοι των κομμάτων τους - το 70, και οι φοιτητές είναι συνήθως υπερφίαλα υποκείμενα που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Μεταπτυχιακές σπουδές: Δεν υπάρχει καμμία διάκριση σε πτυχίο ΑΤΕΙ και ΑΕΙ. Όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια της Ευρώπης αντιμετωπίζουν και τους δύο τίτλους σπουδών ως Bachelor. Οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές, συνήθως τις ολοκληρώνουν με πολύ καλούς βαθμούς, σε αντίθεση με τα καμάρια του Πολυτεχνείου τα οποία προσφέρουν απλόχερα γέλιο στους Ευρωπαίους. Πρόγραμμα Σπουδών: Ο τύπος που έγραψε ότι στο ΑΤΕΙ μαθαίνεις ποιο είναι το κουμπί που ανοίγει ο υπολογιστής, να βγει από το καβούκι στο οποίο μένει και να κατέβει ένα απόγευμα στο ΑΤΕΙ Πειραιά να δει λίγο πραγματική Πανεπιστημιακή διδασκαλία, μήπως πάρει λίγο μπρος το μυαλό του (αν έχει). Καθηγητές: Οι άσχετοι που έγραψαν ότι οι καθηγητές των ΑΤΕΙ είναι άτομα χωρίς διδακτορικό, να το βουλώσουν στο υπόλοιπο thread, γιατί και η βλακεία έχει τα όρια της. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ PHD. Συνήθως, έχουν και 1 ή 2 μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ είναι ενεργοί και στον τομέα της έρευνας. Πράγματα τελείως άγνωστα για τους "καθηγηταράδες" των ΑΕΙ. Εύρεση Εργασίας: Στον ιδιωτικό τομέα μετράνε μόνο τα προσόντα (μιλάμε για σοβαρή εργασία, όχι για Τεχνικούς Η/Υ που δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο από το να κλαίγονται και να πουλάνε μούρη). Προσόντα και απόφοιτος ΑΕΙ/Πολυτεχνείο είναι σπάνιο φαινόμενο. Στον χώρο των ΑΤΕΙ θα βρεις πολλούς καλούς αυριανούς επαγγελματίες Μηχανικούς, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εσύ με τα 1000 διδακτορικά μπορείς να μιλάς λίγο πιο όμορφα? Μπαν δεν προκειται να σε κάνω (δεν έχω κάνει ποτέ σε κανέναν), αλλά αν γουστάρεις ξεκινάμε τα μπινελίκια να χαρώ εγώ τις σπουδές σου. Ξαναδιάβασε τώρα τι είπα και κυρίως τον τρόπο που το είπα. Είπα τι πιστεύω και πως ακριβώς τα έχω μέσα στο κεφάλι μου. Δεν μίλησα ούτε απόλυτα, ούτε είπα ότι έτσι ειναι τα πράγματακ και βουλώστε το. @skilpnot θα σου απαντήσω μόλις τελειώσω με το εξυπνάκια απο πάνω.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Το παλικάρι προφανώς ρωτάει για την εύρεση εργασίας, μόλις αποφοιτήσει από τη σχολή που δεν θα έχει προυπηρεσία. Αυτό που αναφέρεις για το πως λένε τον πατέρα του και τι δουλειά κάνει, είναι αστείο, και ο πτυχιούχος στην Ελλάδα δεν καταλήγει ντελιβεράς. Δηλαδή σε μία εταιρεία όπως η Upstream (τυχαία την αναφέρω), θα σε ρωτήσουν τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου, σαν κριτήριο πρόσληψης? Το να λέμε σε νέα παιδιά τέτοιες "αλήθειες" μόνο καλό δεν κάνει.
Sellers Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Sellers, έχω συνάδελφο που διδάσκει στα τει, μόνο με μεταπτυχιακό. Ναι αλλά... Καθηγητές: Οι άσχετοι που έγραψαν ότι οι καθηγητές των ΑΤΕΙ είναι άτομα χωρίς διδακτορικό, να το βουλώσουν στο υπόλοιπο thread, γιατί και η βλακεία έχει τα όρια της. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ PHD. Οπότε ΒΟΥΛΩΝΕ.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Σε άτομα που γράφουν "στο τει μαθαίνουν με ποιο κουμπί ανοίγει το PC" μια χαρά είναι ο τρόπος που μιλάω. Μπορείς να μου πεις σε ποιο πρόγραμμα σπουδών "τει" το διάβασες αυτό? Νομίζω έχεις την ευφυΐα να καταλάβεις την κοτσάνα που αναφέρθηκε παραπάνω ότι "οι καθηγητές των τει έχουν απλά ένα πτυχίο συνήθως".
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εσύ πάλι βρε Baslir, ποιος ξέρει που έχεις πέσει και είσαι στο άλλο άκρο, υποτιμώντας τελείως τους αποφοίτους αει. Πάντως, 2 φίλοι μου απόφοιτοι ημμυ, αναγνωρίστηκαν κανονικά σαν απόφοιτοι με μάστερ στο βερολίνο, λόγω πενταετούς φοίτησης, όπου κάναν το διδακτορικό τους. Ξέρεις, στο χάλια πολυτεχνείο του βερολίνου. Και οι προσκλήσεις για δουλειά και για έρευνα από εταιρίες πέφτουν βροχή, στο έτος 2012. Υπερφίαλοι; Θα έλεγα όχι. Ψώνια; Επίσης όχι, αν και θα πρεπε.
Sellers Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Σε άτομα που γράφουν "στο τει μαθαίνουν με ποιο κουμπί ανοίγει το PC" μια χαρά είναι ο τρόπος που μιλάω. Μπορείς να μου πεις σε ποιο πρόγραμμα σπουδών "τει" το διάβασες αυτό? ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΙΠΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. (απο κουβέντα που είχα κάνει με άτομο απο ΤΕΙ) Προφανώς ο καλύτερος τρόπος σου να πεις σε κάποιον ότι κάνει λάθος είναι το ''Σάλτα και γαμήσου μαλάκα, έχεις λάθος''. Νομίζω έχεις την ευφυΐα να καταλάβεις την κοτσάνα που αναφέρθηκε παραπάνω ότι "οι καθηγητές των τει έχουν απλά ένα πτυχίο συνήθως". Σύμφωνα με αυτό: Πρόγραμμα Σπουδών: Ο τύπος που έγραψε ότι στο ΑΤΕΙ μαθαίνεις ποιο είναι το κουμπί που ανοίγει ο υπολογιστής, να βγει από το καβούκι στο οποίο μένει και να κατέβει ένα απόγευμα στο ΑΤΕΙ Πειραιά να δει λίγο πραγματική Πανεπιστημιακή διδασκαλία, μήπως πάρει λίγο μπρος το μυαλό του (αν έχει). δεν την έχω την ευφυία. Τώρα, μίλα καλύτερα μπας και βγει άκρη και ασε τις μαλακίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα