Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Αγορίνα μου το ύφος μου είναι επιθετικό γιατί έχω βαρεθεί την ηλίθια προπαγάνδα από τον κάθε άσχετο. Προφανώς και δεν μιλάω απόλυτα για τα παιδιά του Πολυτεχνείου και των ΑΕΙ. Έχω πολλούς συνάδελφους από εκείνες τις ακαδημαικές κατευθύνσεις, άξιους μηχανικούς, δίχως ίχνους ψώνιου. Η Γερμανία αναγνωρίζει την πενταετή φοίτηση των Πολυτεχνείων της Ελλάδας, όπως επίσης αναγνωρίζει την ισοτιμία του Μηχανικού ΑΤΕΙ, ώστε ερχόμενος στην Ελλάδα μπορείς να μπεις στο ΤΕΕ. Είναι πολλά που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Για Αγγλία όμως και λοιπές χώρες, ισχύει αυτό που έγραψα για το ότι το πρώτο πτυχίο το θεωρούν Bachelor.
Sellers Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Είναι πολλά που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Και με τύπους σαν κι εσένα, δεν θα τα μάθει και ποτέ.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Παρατηρώ ότι αναφέρεις συχνά "μηχανικοί τει". Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λες. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Είναι πενταετούς φοίτησης; Γιατί ονομάζονται μηχανικοί; Υπάρχει πολυτεχνείο τει ξερωγώ;
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Νομίζω ότι έδωσα πληροφορίες με το παραπάνω. Τουλάχιστον ότι είπα, ας βγει κάποιος να το αμφισβητήσει. Όταν γράφονται σε ένα thread 4 σελίδες με ανακρίβειες και μας πειράζει ένα post το οποίο είναι κάπως επιθετικό, αλλά τουλάχιστον εκφράζει την πραγματικότητα, I rest my case. Αν μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος έστω ένα πράγμα από αυτά που έγραψα, ας το κάνει.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Το παλικάρι προφανώς ρωτάει για την εύρεση εργασίας, μόλις αποφοιτήσει από τη σχολή που δεν θα έχει προυπηρεσία. Αυτό που αναφέρεις για το πως λένε τον πατέρα του και τι δουλειά κάνει, είναι αστείο, και ο πτυχιούχος στην Ελλάδα δεν καταλήγει ντελιβεράς. Δηλαδή σε μία εταιρεία όπως η Upstream (τυχαία την αναφέρω), θα σε ρωτήσουν τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου, σαν κριτήριο πρόσληψης? Το να λέμε σε νέα παιδιά τέτοιες "αλήθειες" μόνο καλό δεν κάνει. Καλά σε θυμήθηκα εσένα. (hint <--- click me) Φιλαράκι, τον έχεις σηκώσει ψηλά τον αμανέ. Η γενίκευσή μου ήταν κυρίως σατυρική, κάτι που απέτυγχε να σου εμφυτεύσει η σοβαροφανής ακαδημαϊκή πείρα σου. Καθώς και ο επικεντρωμένος σχολιασμός σου από μια αιτιολογημένη δημοσίευση είναι δείγμα προς συζήτηση. Οι αλήθειες είναι πολλές και έχουν χιλιοειπωθεί στα άδυτα του insomnia από πολλούς χρήστες. Δεν ξέρω αν χρειάζονται τον tria-poulakia-edo-pera να τα ξαναπει και να το παίξει φωστήρας (aka Baslir PhD). Καλύτερα να συνεχίσεις τα διδακτορικά και τις έρευνες παρά να γράφεις σε forums. Αφού ξέρεις ότι δεν σου πάει, τι το παιδεύεις?
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Παρατηρώ ότι αναφέρεις συχνά "μηχανικοί τει". Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λες. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Είναι πενταετούς φοίτησης; Γιατί ονομάζονται μηχανικοί; Υπάρχει πολυτεχνείο τει ξερωγώ; Μηχανικός --> 5ετής φοίτηση Αυτό τον ορισμό που τον βρήκε φίλε μου? Έχεις καθόλου γνώση τι εστί "Μηχανικός"? Καλά σε θυμήθηκα εσένα. (hint <--- click me) Φιλαράκι, τον έχεις σηκώσει ψηλά τον αμανέ. Η γενίκευσή μου ήταν κυρίως σατυρική, κάτι που απέτυγχε να σου εμφυτεύσει η σοβαροφανής ακαδημαϊκή πείρα σου. Καθώς και ο επικεντρωμένος σχολιασμός σου από μια αιτιολογημένη δημοσίευση είναι δείγμα προς συζήτηση. Οι αλήθειες είναι πολλές και έχουν χιλιοειπωθεί στα άδυτα του insomnia από πολλούς χρήστες. Δεν ξέρω αν χρειάζονται τον tria-poulakia-edo-pera να τα ξαναπει και να το παίξει φωστήρας (aka Baslir PhD). Καλύτερα να συνεχίσεις τα διδακτορικά και τις έρευνες παρά να γράφεις σε forums. Αφού ξέρεις ότι δεν σου πάει, τι το παιδεύεις? Αν θες απάντησε επί της ουσίας και άσε τις πάρλες...
slipknot Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εγώ έχω σκοπό να αφιερώσω χρόνο...αυτό που με ενοχλεί είναι το πιο χαρτί θα φαίνεται καλύτερα στο βιογραφικό.Θα προσπαθούσα για πολυτεχνείο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φάω στη μάπα τα μαθηματικά/Φυσική που κάνουν οι μηχανικοί...Ήδη τόσα χρόνια διαβάζω μαθήματα που σιχαίνομαι,θέλω στις σπουδές μου τουλάχιστον να ασχολούμαι κυρίως με πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον...και απ'ότι φαίνεται η επιλογή που μένει είναι ΑΕΙ πληροφορικής. Το παραπάνω περί λανθασμένης λογικής δεν το έγραψα για να σε κράξω. Απλά φαίνεσαι μπερδεμένος και λογικό είναι. Διότι υπάρχεις μέσα σε ένα σύστημα στο οποίο επιλέγεις 6 με 7 μαθήματα, αφοσιώνεσαι 1 με 2 χρόνια στις εξετάσεις, πας δίνεις και στο τέλος καλείσαι να συμπληρώσεις ένα μηχανογραφικό-λότο, αλλά στο ενδιάμεσο κανένας δεν σε έχει ενημερώσει/πληροφορήσει. Τέλος πάντων... Θα γράψω δυο λόγια με επιφύλαξη, γιατί σε κάποια θέματα υπάρχουν πιο έμπειροι χρήστες που έχουν βγει και στην αγορά εργασίας, αυτοί μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο. -Από τμήματα που έχω ακούσει κάποια πράματα, το ΕΜΠ έχει κλασσικά μεγάλο κύρος, αλλά μόνος σου λες πως προτιμάς Πληροφορική από Μηχανικούς Η/Υ. Το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στην Κρήτη θεωρείται πολύ δυνατό, είχα διαβάσει πριν κάποια χρόνια ότι συνεργαζόταν με κάποιο φορέα εξ Αμερικής σε θέματα ερευνών. Το τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ) θεωρείται επίσης δυνατό και γενικότερα ο συνδυασμός πληροφορικής και οικονομικών (ειδικά με μεταπτυχιακό) θεωρείται "δυνατό χαρτί". Αυτά όσον αφορά τις δικές μου πληροφορίες για ΑΕΙ, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ΑΕΙ είναι μια χαρά αναγνωρισμένα (σε θέμα κύρους) και της Θεσσαλονίκης πχ κλπ. Όσον αφορά τα ΤΕΙ πληροφορικής, τα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θεωρούνται μια χαρά. Το που θα σπουδάσεις εξαρτάται βέβαια από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσα μόρια θα βγάλεις, το που είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας σου και το αν έχεις τη δυνατότητα να σπουδάσεις σε άλλη πόλη, το ποιο τμήμα θα σου κάνει κλικ με βάση το πρόγραμμα σπουδών του κλπ. -Όσον αφορά το κύρος του διπλώματος που θα λάβεις όταν αποφοιτήσεις και το ποιο προτιμούν οι εργοδότες, η λογική στην Ελλάδα λέει ότι η καλύτερη δυνατή επιλογή είναι ένα ΑΕΙ. Και πάλι όμως παίζονται πολλά. Σκοπεύεις να εργαστείς στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα; Σκέφτεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό, αν ναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Σε ενδιαφέρει η ακαδημαϊκή καριέρα; Αυτές τις ερωτήσεις δεν πρέπει και δεν περιμένω να τις απαντήσεις εδώ. Το σχέδιο που θα κάνεις και που θα αφορά την επιλογή σχολής είναι ένα πρώτο βήμα, σε 4-5 χρόνια που θα χρειαστείς για να πάρεις πτυχίο όμως, αν όλα πάνε καλά, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Απ' την αγορά εργασίας, μέχρι την τριτοβάθμια, μέχρι... Έχω την εντύπωση πάντως πως για έναν προγραμματιστή, ένα καλό portfolio με κώδικα και προσωπικά projects είναι πολύ σημαντικότερο από οποιοδήποτε πτυχίο. -Σχετικά με τα μαθήματα, το σκεπτικό ότι θα σπουδάσεις κάτι που -υποτίθεται- θα σου αρέσει και συνεπώς θα ασχολείσαι μόνο με ευχάριστα και ενδιαφέροντα μαθήματα έχει μια βάση. Η πραγματικότητα ενδέχεται να διαφέρει. Μέσα σε δεκάδες μαθήματα μπορεί να υπάρξουν κι αυτά τα οποία θα σιχαθείς ή απλά δεν θα βρίσκεις αρκετό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να ζοριστείς (από άποψη όρεξης, όχι απαραίτητα δυσκολίας) να περάσεις. Για να σου δώσω ένα πρακτικό παράδειγμα, στη σχολή μπορεί τα 5 μαθήματα να είναι προγραμματισμού και τα υπόλοιπα άκυρα ή τέλος πάντων να μην έχουν τεράστια σχέση με προγραμματισμό (έστω εκ πρώτης όψεως). Είναι βέβαιο πως όταν μπεις στη σχολή και δεις κάποια πράγματα, τι πραγματικά ισχύει, θα αναθεωρήσεις. Τώρα, αν το τελικό συμπέρασμα θα είναι θετικό ή αρνητικό είναι κάπως σχετικό. Αυτά δεν στα λέω για να σε "ρίξω" ή να σε αποθαρρύνω, απλά είναι καλύτερο να είσαι προετοιμασμένος. -Προσωπική συμβουλή : μάζεψε απόψεις και πληροφορίες, κάνε ένα πλάνο, αλλά μην τρελαθείς. Συγκεντρώσου στο διάβασμα και στις εξετάσεις (όσο εσύ θεωρείς απαραίτητο), δες αποτελέσματα και μετά κρίνεις, έχεις αρκετό καιρό για μηχανογραφικό. Μη σε πιάσει τρέλα κι αρχίσεις και σκέφτεσαι "Δεν έχω βρει ακόμα που θα σπουδάσω, καταστράφηκα" κλπ. Δεν είναι ότι θέλω να μηδενίζω τα πάντα, αλλά στην τριτοβάθμια υπάρχουν και κακά. Για μένα ας πούμε η όλη κόντρα ΑΕΙ-ΤΕΙ ή το αν τα ΤΕΙ πρέπει να αναφέρονται ως ΑΤΕΙ και τι κύρος προσθέτει αυτό το "άλφα" είναι παιχνίδια κουστουμάτων. Ή ξέρω 'γω, μια κι αναφέρθηκε το ζήτημα των μεταπτυχιακών, να αναφέρουμε και τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς περί αναξιοκρατίας στην επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών σε ιδρύματα της χώρας, όπου δεν έπαιρναν αυτόν με το "καλύτερο" πτυχίο, αλλά αυτόν με το καλύτερο μέσο. Όταν μπεις σε μια σχολή, ενδέχεται να δεις καταστάσεις που θα σε ξενερώσουν. Κράτα μικρό καλάθι.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Αν θες απάντησε επί της ουσίας και άσε τις πάρλες... Μάλλον έχεις θέμα οράσεως γιατί πρόσθεσα ήδη τον σχολιασμό μου στο topic του παιδιού.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Sorry δεν έπιασα την ουσία. Ειδικά από το link που έδωσες. Μάλλον βρίσκεσαι σε άλλο επίπεδο που δεν κατανοώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μηχανικός --> 5ετής φοίτηση Αυτό τον ορισμό που τον βρήκε φίλε μου? Έχεις καθόλου γνώση τι εστί "Μηχανικός"? Έκανες ένα λογικό άλμα, μάλλον λόγω των διαδοχικών ερωτήσεων που έκανα. Διάβαζε λίγο καλύτερα την "εκφώνηση" και χαλάρωσε! 1
rizla7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 κάποτε πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να γίνει ξεκάθαρο ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των ΑΕΙ/ΤΕΙ και οχι αυτός ο αχταρμας που επικρατεί τώρα, μπας και αλλάξει ποτέ η νοοτροπία " ο καλός πάει στο ΑΕΙ και ο σκράπας στο ΤΕΙ" που υπάρχει ακόμα. Ειναι διαφορετικά πραγματα. πρέπει να φροντίσουν και τα τμήματα και οι σχολές με τα προγράμματα σπουδών τους να το κάνουν ακόμα πιο σαφές. τώρα, κάτι μηνύματα όπως από που να αρχίσει κάποιος; - Καθηγητές, στα ΤΕΙ η πλειοψηφία είναι άτομα που απλά έχουν ένα πτυχίο (δεν έχουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά) - Κτήρια, τα ΑΕΙ έχουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και παρέχουν ένα ποιοτικό μάθημα - Αγορά εργασία, δεν χρειάζονται λόγια ... - Πρόγραμμα σπουδών, συνήθως τα ΑΕΙ έχουν καλύτερο αλλά στα ΤΕΙ υπάρχουν πιο πολλά εργαστήρια και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης, ΑΛΛΑ πολλές φορές επειδή είναι ΤΕΙ το μάθημα γίνεται πολύ αργά, ο καθηγητής είναι χάλια (πολύς χαβαλές) Γενικά, ανάλογα με τη σχολή και ανάλογα τα οικονομικά σου, πράττεις... αν είσαι εξασφαλισμένος, έχεις τον μπαμπάκα σου τότε πας και σε ΤΕΙ ... καλύτερα να μην γράφονται γιατί παρουσιάζουν μια ΕΝΤΕΛΩΣ λανθασμένη εικόνα της κατάστασης. μια συμβουλή...οτι και αν αποφασίσεις, ΨΑΞΟΥ γενικότερα τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, όσο και αργότερα.κυνήγησε το.ένα χαρτί απλά, δεν θα σου εξασφαλίσει τίποτα.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Έκανες ένα λογικό άλμα, μάλλον λόγω των διαδοχικών ερωτήσεων που έκανα. Διάβαζε λίγο καλύτερα την "εκφώνηση" και χαλάρωσε! Χαλαρός είμαι Θα απαντήσω λοιπόν στις ερωτήσεις (που υπέθεσα ότι έχουν κάπως ειρωνικό ύφος) εξού και το λογικό άλμα. Ένας απόφοιτος ΑΤΕΙ Ηλεκτρονικής, ονομάζεται σύμφωνα με το πτυχίο του Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ Κατεύθυνσης. 5ετές τει δεν υπάρχει. Μηχανικοί ονομάζονται γιατί έτσι αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, το ίδιο Υπουργείο που έχει δώσει τους αντίστοιχους τίτλους στο Πολυτεχνείο κτλ. Νομίζω σε κάλυψα.
Praetorianos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Κουμπάρε, επειδή το 'χεις γράψει καμιά 200αριά φορές και θα το γράψεις άλλες τόσες, ΤΕΙ τα λένε. Το Α σημαίνει ανώτατα, το οποίο φυσικά και είναι τα ΤΕΙ, αλλά το να το προσθέτεις δείχνει εχμ, ας μην το γράψω. Σαν να λέει κάποιος, έχω μεταπτυχιακό στο Master in Business Administration.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Με κάλυψες. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε να σταματήσει η τυπολατρία, αλλά τα κομπλεξικά "ΑΤΕΙ" και "μηχανικός ΤΕΙ" τα υιοθετούμε με σθένος στην καθημερινότητα. Με χαλάει λίγο αυτό. Αν είχα τελειώσει τει, δε θα με πείραζε καθόλου να ξεχνούσε κάποιος να μου προσάψει το Α μπροστά. Άσε που στο τει θεσσαλονίκης, το Α σημαίνει Αλεξάνδρειο.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Κουμπάρε, επειδή το 'χεις γράψει καμιά 200αριά φορές και θα το γράψεις άλλες τόσες, ΤΕΙ τα λένε. Το Α σημαίνει ανώτατα, το οποίο φυσικά και είναι τα ΤΕΙ, αλλά το να το προσθέτεις δείχνει εχμ, ας μην το γράψω. Σαν να λέει κάποιος, έχω μεταπτυχιακό στο Master in Business Administration. Κουμπάρε, τότε εσύ τα ΑΕΙ να τα ονομάζει ΕΙ. Μας δουλεύεις? Παλαιότερα τα ΤΕΙ ονομάζονταν ΚΑΤΕΕ. Θα συνεχίσουμε να τα λέμε έτσι? Έχει αλλάξει η ονομασία εδώ και χρόνια κουμπάρε. Εσύ μπορείς να τα πεις όπως θες αν σου χαλάει η αισθητική. Με κάλυψες. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε να σταματήσει η τυπολατρία, αλλά τα κομπλεξικά "ΑΤΕΙ" και "μηχανικός ΤΕΙ" τα υιοθετούμε με σθένος στην καθημερινότητα. Με χαλάει λίγο αυτό. Αν είχα τελειώσει τει, δε θα με πείραζε καθόλου να ξεχνούσε κάποιος να μου προσάψει το Α μπροστά. Άσε που στο τει θεσσαλονίκης, το Α σημαίνει Αλεξάνδρειο. Τα υιοθετώ με σθένος διότι αυτή είναι η επίσημη ονομασία. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε χαλάει? (μην το πάρεις προσωπικά, είναι γενικότερο το φαινόμενο). Δυστυχώς, πίσω από την ονομασία κρύβονται και πραγματικά προβλήματα όπως η παράνομη συντεχνιακή λειτουργία του ΤΕΕ, από την οποία ζημιωμένα είναι όλα τα ΑΤΕΙ καθώς και πολλά ΑΕΙ και σχολές πενταετούς φοίτησης (π.χ. Τμήμα Αγροτικής Μηχανολογίας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα