Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συ Baslir, χωρίς ειρωνία, (αν και θέλω πολύ να αρχίσω), μπορείς να μου εξηγήσεις, χωρίς αυτοπαινέματα, φανφάρες, υποβιβασμό του συνομιλητή για να ανεβάσεις το δικό σου κυρός, χωρίς τι ''βλακας είσαι'' και τι ''χαζά λες'' και γενικά τίποτα απο όσα γράφει ο Σοπενάουερ στο ''Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο'' (χωρίς ειρωνία πάντα, ε) ποια η διαφορά του ΑΕΙ απο το ΑΤΕΙ? Για ποιο λόγο έχω πληροφορικάριο απο ΑΕΙ και απο ΑΤΕΙ. Και με ποιο κριτήριο διαλέγει η αγορά εργασίας τον κάθε έναν. Π.χ να πει ο εργοδότης ''Εγώ θέλω το τάδε, άρα χρειάζομαι κάποιον απο ΑΕΙ''.

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα ΚΑΤΕΕ ήταν διετούς φοίτησης. Άλλαξε σημαντικά η ουσία όταν μετονομάστηκαν σε τει, έγιναν ταυτόχρονα τετραετούς φοίτησης.

Δημοσ.

Ρε συ Baslir, χωρίς ειρωνία, (αν και θέλω πολύ να αρχίσω), μπορείς να μου εξηγήσεις, χωρίς αυτοπαινέματα, φανφάρες, υποβιβασμό του συνομιλητή για να ανεβάσεις το δικό σου κυρός, χωρίς τι ''βλακας είσαι'' και τι ''χαζά λες'' και γενικά τίποτα απο όσα γράφει ο Σοπενάουερ στο ''Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο'' (χωρίς ειρωνία πάντα, ε) ποια η διαφορά του ΑΕΙ απο το ΑΤΕΙ? Για ποιο λόγο έχω πληροφορικάριο απο ΑΕΙ και απο ΑΤΕΙ. Και με ποιο κριτήριο διαλέγει η αγορά εργασίας τον κάθε έναν. Π.χ να πει ο εργοδότης ''Εγώ θέλω το τάδε, άρα χρειάζομαι κάποιον απο ΑΕΙ''.

Αγνοώ τις 3 πρώτες σειρές του post σου, που δεν με εκφράζουν και περνάω στην ερώτηση. Την απάντηση θα την βρεις στο πρόγραμμα σπουδών της εκάστοτε σχολής, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές ασκήσεις και τις πτυχιακές που δίδονται. Πάντως σίγουρα, οι διαφορές δεν είναι όλα όσα γράφτηκαν στην αρχή, τα οποία δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβω.

Δημοσ.

Τα ΚΑΤΕΕ ήταν διετούς φοίτησης. Άλλαξε σημαντικά η ουσία όταν μετονομάστηκαν σε τει, έγιναν ταυτόχρονα τετραετούς φοίτησης.

Αν δεν έχεις διδακτορικό PhD να μην εκφέρεις άποψη.

Sellers, το κάνω εγώ για σένα ρε :P

Δημοσ.

Τα ΤΕΙ ήταν 3ετούς φοίτησης και 6μηνης πρακτικής άσκησης, δηλαδή 3.5 χρόνια. Τα ΑΤΕΙ είναι 3.5χρόνια φοίτησης και 6μηνης πρακτικής άσκησης, δηλαδή 4ετές πρόγραμμα σπουδών. Επίσης, επιβλήθηκαν νέα κριτήρια για τους καθηγητές (όμοια με αυτά των ΑΕΙ) και άλλαξε η χρηματοδότηση (προς τα πάνω φυσικά). Επιπλέον, μπορούν να διεξάγουν αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα. Βλέπεις ότι η διαφορά δεν είναι μόνο στο 'Α'.

Δημοσ.

- Καθηγητές, στα ΤΕΙ η πλειοψηφία είναι άτομα που απλά έχουν ένα πτυχίο (δεν έχουν μεταπτυχιακά/διδακτορικά)

- Κτήρια, τα ΑΕΙ έχουν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και παρέχουν ένα ποιοτικό μάθημα

- Αγορά εργασία, δεν χρειάζονται λόγια ...

- Πρόγραμμα σπουδών, συνήθως τα ΑΕΙ έχουν καλύτερο αλλά στα ΤΕΙ υπάρχουν πιο πολλά εργαστήρια και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης, ΑΛΛΑ πολλές φορές επειδή είναι ΤΕΙ το μάθημα γίνεται πολύ αργά, ο καθηγητής είναι χάλια (πολύς χαβαλές)

Θα συμφωνήσω μόνο για τις εγκαταστάσεις που είπες, σε όλα τα υπόλοιπα διαφωνώ.

1. Για τους καθηγητές που είπες οτι στην πλειοψηφία είναι με ένα απλό πτυχίο δεν ισχύει. Οι καθηγητές που έκαναν την θεωρία στο ΤΕΙ Αθήνας που ήμουν είχανε όλοι διδακτορικό και ερευνητικές εργασίες και δημοσιεύσεις. Αυτοί που ήταν γενικώς με ένα πτυχίο και ήταν και σε συμπεριφορά/μεταδοτικότητα απαράδεκτοι ήταν κάτι καθηγητές εφαρμογών στα εργαστήρια που ήταν απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ και σχολών υπομηχανικών, μερικοί ούτε αγγλικά ήξεραν. Πλέον επειδή κοιτάω τις λίστες των επιστημονικών συνεργατών στο τμήμα μου και αυτοί οι "παλαιοί" καθηγητές έχουν φύγει στη σύνταξη και την θέση τους καταλαμβάνουν καθηγητές πολύ καλοί με πολύ καλά βιογραφικά.

2. Για την αγορά εργασίας αυτό που λές είναι άκυρο, παραδείγματα άπειρα και ούτε λόγια. Συν τις άλλοις μια εταιρία μπορεί να προτιμήσει έναν απόφοιτο ΤΕΙ αντί για ΑΕΙ επειδή βγαίνει οικονομικότερος, χωρίς αυτό βέβαια να είναι πάντα καλό τόσο για την εταιρία όσο και για τον εργαζόμενο.

3. Τι πάει να πεί οτι επειδή ένα ίδρυμα είναι ΤΕΙ το μάθημα γίνεται πολύ αργά και υπάρχει χαβαλές; Μια χαρά γίνεται το μάθημα. Όσο για τον χαβαλέ υπάρχει μερικές φορές στα εργαστήρια αλλά δεν φταίει το ΤΕΙ για αυτό και κυρίως αρκετές φορές έχουν ευθύνη και οι καθηγητές γιατί αυτοί ξεκινάνε πρώτοι τον χαβαλέ.

Για τον topicstarter, ας επιλέξει πρώτα ΑΕΙ στο μηχανογραφικό και μετά ΤΕΙ διότι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ποιάσει τα απαιτούμενα μόρια για τα ΑΕΙ που θα δηλώσει δεν θα μπεί πουθενά.

Δημοσ.
Αγνοώ τις 3 πρώτες σειρές του post σου, που δεν με εκφράζουν και περνάω στην ερώτηση.

Και καλά κάνεις. Και εμένα όταν μου λένε ότι πήρα κιλά τους αγνοώ.

Την απάντηση θα την βρεις στο πρόγραμμα σπουδών της εκάστοτε σχολής, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές ασκήσεις και τις πτυχιακές που δίδονται.

Τι πά να πει δες τους οδηγούς? Και τους οδηγούς δυο τμημάτων πληροφορικής ΑΕΙ να κοιτάξω (π.χ Αθήνα, θΕσσαλονίκη) διαφορές θα βρω πάλι. Εσύ που προφανώς ξέρεις τα πάντα για το θέμα (διαφορετικά δεν εξηγείται το υφάκι ''εκεί είναι η βαζελίνη, πασαλειφτείτε και ερχομαι''), πες μου. Ποια η διαφορα.

Αν δεν έχεις διδακτορικό PhD να μην εκφέρεις άποψη.

Sellers, το κάνω εγώ για σένα ρε :P

Είμαι μοντ. Τα χέρια μου είναι δεμένα. :X

Πάντως στο παρόν thread ο υπερφίαλος δεν τελείωσε αει. : P

tumblr_kq22s5afDf1qzma4ho1_400.jpg

Δημοσ.

Και καλά κάνεις. Και εμένα όταν μου λένε ότι πήρα κιλά τους αγνοώ.

Τι πά να πει δες τους οδηγούς? Και τους οδηγούς δυο τμημάτων πληροφορικής ΑΕΙ να κοιτάξω (π.χ Αθήνα, θΕσσαλονίκη) διαφορές θα βρω πάλι. Εσύ που προφανώς ξέρεις τα πάντα για το θέμα (διαφορετικά δεν εξηγείται το υφάκι ''εκεί είναι η βαζελίνη, πασαλειφτείτε και ερχομαι''), πες μου. Ποια η διαφορα.

Αν είσαι 60 κιλά και ύψος 1.70 καλά κάνεις και τους αγνοείς.

Μόνος σου απαντάς στην ερώτηση. Διαφορές έχουν όλες οι σχολές ακόμη και εκείνες που έχουν ίδια κατεύθυνση αλλά βρίσκονται σε διαφορετική πόλη. Οπότε, σε ποιο επίπεδο θέλεις να απαντήσω στην γενική ερώτηση του στυλ "τι διαφορές έχει το ΑΤΕΙ με το ΑΕΙ"?

Δεν νομίζω ότι ψάχνεις απάντηση απλά πρόφαση να πουλήσεις εξυπνάδα με ατάκες περί βαζελίνης. Στον thread starter απάντησα συγκεκριμένα τι πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να κάνει για να εντοπίσει τι πραγματικά του αρέσει, τι αξίζει, και ποιες οι διαφορές των επιλογών του. Και σε εσένα το ίδιο προτείνω.

Αν πραγματικά θες να μάθεις διαφορές, πρέπει να ψάξεις λίγο το θέμα, να μιλήσεις με φοιτητές και απόφοιτους και να έχεις και μία οπτική άποψη των ιδρυμάτων.

Δημοσ.

Πολύ δράμα, μιλάτε για μόνιμους με πτυχίο μόνο

είπα εγώ κάτι τέτοιο, είπε κανείς εδώ ; είναι δυνατόν δηλαδή να είσαι μόνιμος σε μια σχολή και να είσαι μόνο με 1 πτυχίο;

για τον φίλο πιο πάνω που λέει ότι είμαστε άσχετοι, ε καλά δεν βλέπουμε;

προσωπικά μας είχαν φέρει 26 χρονών παλικάρι που ήταν πάνω στο μεταπτυχιακό...

Σχετικά με το ΑΤΕΙ/ΤΕΙ, μην κολλάτε εκεί, ο κόσμος λέει ΤΕΙ γιατί τόσο καιρό αυτό συνήθισε και του είναι πιο εύκολο.

κάποτε πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να γίνει ξεκάθαρο ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των ΑΕΙ/ΤΕΙ και οχι αυτός ο αχταρμας που επικρατεί τώρα, μπας και αλλάξει ποτέ η νοοτροπία " ο καλός πάει στο ΑΕΙ και ο σκράπας στο ΤΕΙ" που υπάρχει ακόμα. Ειναι διαφορετικά πραγματα. πρέπει να φροντίσουν και τα τμήματα και οι σχολές με τα προγράμματα σπουδών τους να το κάνουν ακόμα πιο σαφές.

τώρα, κάτι μηνύματα όπως

καλύτερα να μην γράφονται γιατί παρουσιάζουν μια ΕΝΤΕΛΩΣ λανθασμένη εικόνα της κατάστασης.

μια συμβουλή...οτι και αν αποφασίσεις, ΨΑΞΟΥ γενικότερα τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, όσο και αργότερα.κυνήγησε το.ένα χαρτί απλά, δεν θα σου εξασφαλίσει τίποτα.

λανθασμένη εικόνα; φίλε τα πράγματα έτσι είναι, τα ΤΕΙ είναι κατώτερα και ας το ξέρουν τα παιδιά μην καούν τζάμπα 4 χρόνια

και εγώ σε τει είμαι ρε φίλε, ξέρω ότι αύριο-μεθαύριο θα έχω +1 πρόβλημα στην εύρεση εργασίας αλλά δεν μασάω...

επίσης ξέρω ότι με τον καιρό αυτό δεν θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιατί πολύ απλά περνάς και από δοκιμές πριν πάρεις μια δουλειά...

Γενικά, μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, λειτουργείτε συναισθηματικά ή απλά θα είστε στο άνθος της ηλικίας σας 16-17 οπότε σε αυτή τη περίπτωση πάμε πάσο...

*ΥΓ ένα ακόμα τόπικ που πάει να γίνει όπως τα άλλα όπου κάποια παιδιά ακολουθούν την πληροφορική για να ανοίξουν ένα κουτί και όπου στα ΤΕΙ διδάσκουν αυτό το πράγμα (να γίνεις τεχνικός)

για ξυπνήστε :P

1. Για τους καθηγητές που είπες οτι στην πλειοψηφία είναι με ένα απλό πτυχίο δεν ισχύει. Οι καθηγητές που έκαναν την θεωρία στο ΤΕΙ Αθήνας που ήμουν είχανε όλοι διδακτορικό και ερευνητικές εργασίες και δημοσιεύσεις. Αυτοί που ήταν γενικώς με ένα πτυχίο και ήταν και σε συμπεριφορά/μεταδοτικότητα απαράδεκτοι ήταν κάτι καθηγητές εφαρμογών στα εργαστήρια που ήταν απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ και σχολών υπομηχανικών, μερικοί ούτε αγγλικά ήξεραν. Πλέον επειδή κοιτάω τις λίστες των επιστημονικών συνεργατών στο τμήμα μου και αυτοί οι "παλαιοί" καθηγητές έχουν φύγει στη σύνταξη και την θέση τους καταλαμβάνουν καθηγητές πολύ καλοί με πολύ καλά βιογραφικά.

Σόρρυ, δικό μου λάθος αν είπα κάτι τέτοιο πάνω, να το ξεκαθαρίσω γιατί βλέπω ότι μερικοί το έχετε φουσκώσει πολύ...

Τα ΤΕΙ και αυτά έχουν αξιόλογους καθηγητές με 1-2 πτυχία και 1-2 μεταπτυχιακά, και αρκετοί είναι με διδακτορικά ΑΠΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ μπορεί να υπάρχει και κάποιος με 1 πτυχίο (όντως δικό μου λαθος, ακόμα και αυτοί διαθέτουν και 1 μεταπτυχιακό), σπάνιες περιπτώσεις με 1 πτυχίο μόνο αλλά όχι πως δεν υπάρχουν.

3. Τι πάει να πεί οτι επειδή ένα ίδρυμα είναι ΤΕΙ το μάθημα γίνεται πολύ αργά και υπάρχει χαβαλές; Μια χαρά γίνεται το μάθημα. Όσο για τον χαβαλέ υπάρχει μερικές φορές στα εργαστήρια αλλά δεν φταίει το ΤΕΙ για αυτό και κυρίως αρκετές φορές έχουν ευθύνη και οι καθηγητές γιατί αυτοί ξεκινάνε πρώτοι τον χαβαλέ.

σπάνια περίπτωση και αυτή απλά εγώ είπα ότι γίνεται πιο συχνά στα ΤΕΙ από τη ΑΕΙ, θέλω να πω ότι το μάθημα δεν προχωράει όπως πρέπει και στο τέλος αντί να κάνεις το 80% του βιβλίου κάνεις το 50 και κανείς δεν λέει τίποτα γιατί πολύ απλά αυτό θέλουμε; να έχουμε λιγότερα να δώσουμε

Αν είχα τελειώσει τει, δε θα με πείραζε καθόλου να ξεχνούσε κάποιος να μου προσάψει το Α μπροστά. Άσε που στο τει θεσσαλονίκης, το Α σημαίνει Αλεξάνδρειο.

Αυτό τώρα είναι ΑλεξάνδριοΤΕΙ ή ΑνώτατοΑλεξάνδριοΤΕΙ (ΑΑΤΕΙ)?

Δημοσ.

λανθασμένη εικόνα; φίλε τα πράγματα έτσι είναι, τα ΤΕΙ είναι κατώτερα και ας το ξέρουν τα παιδιά μην καούν τζάμπα 4 χρόνια

και εγώ σε τει είμαι ρε φίλε, ξέρω ότι αύριο-μεθαύριο θα έχω +1 πρόβλημα στην εύρεση εργασίας αλλά δεν μασάω...

επίσης ξέρω ότι με τον καιρό αυτό δεν θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιατί πολύ απλά περνάς και από δοκιμές πριν πάρεις μια δουλειά...

Γενικά, μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, λειτουργείτε συναισθηματικά ή απλά θα είστε στο άνθος της ηλικίας σας 16-17 οπότε σε αυτή τη περίπτωση πάμε πάσο...

*ΥΓ ένα ακόμα τόπικ που πάει να γίνει όπως τα άλλα όπου κάποια παιδιά ακολουθούν την πληροφορική για να ανοίξουν ένα κουτί και όπου στα ΤΕΙ διδάσκουν αυτό το πράγμα (να γίνεις τεχνικός)

για ξυπνήστε :P

Πες μας που το στηρίζεις ότι τα ΤΕΙ είναι κατώτερα και ας το ξέρουν τα παιδιά μην καούν τζάμπα 4 χρόνια.

Εδώ αναγκάστηκα να εξηγήσω σε κάτι κουμπάρους, ποια είναι η ονομασία και τι έχει αλλάξει από την περίοδο της ανωτατοποίησης και μετά. Αν είναι να πετάμε ατάκες σαν τις δικές σου χωρίς να εξηγούμε και κάτι, άστο φίλε. Μην κόπτεσαι ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα "καούν" 4 χρόνια.

Δημοσ.

από τη στιγμή που τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανωτάτη εκπαίδευση δηλαδή είναι μέρος των ΑΕΙ ακόμα και ο τίτλος του θέματος είναι λάθος (σαν να λέμε θέμα Ανθρωποι-Γυναίκες ποιες οι διάφορές τους), το σωστό είναι πανεπιστήμια-ΤΕΙ, το να τα αναφέρεις ως ΑΤΕΙ είναι πλεονασμός (σαν να λέμε ανώτατο πανεπιστήμιο) ο τίτλος εξακολουθεί να είναι ΤΕΙ

Δημοσ.

Αυτό τώρα είναι ΑλεξάνδριοΤΕΙ ή ΑνώτατοΑλεξάνδριοΤΕΙ (ΑΑΤΕΙ)?

Γι' αυτό λέω, ας αφήσουμε τα κομπλεξικά. Ακόμα και στις προκυρήξεις τους και στις ΑΔΑ που ανεβάζουν στο διαδίκτυο τα ίδια τα ΤΕΙ, αυτοπροσδιορίζονται ως ΤΕΙ και πουθενά δεν αναφέρουν το ΑΤΕΙ. Ούτε στους διακριτικούς τους τίτλους, ούτε στα sites τους ούτε πουθενά. Επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη τους σπάσανε τα @@ με αυτή τη μαλακία, το ονόμασαν ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, δηλαδή Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Τώρα φαντάσου τι καταπίεση νιώθουν οι wannabe και οι τυπολάτρες.

Δημοσ.

Το ποιος νιώθει κομπλεξισμό και καταπίεση είναι προφανές από το πόσο γρήγορα σπεύσαν μερικοί να γράψουν ότι βλακεία και ανακρίβεια πίστευαν για ένα συγκεκριμένο κλάδο της εκπαίδευσης.

Αν δεν σου αρέσει εσένα που επιμένω να χρησιμοποιώ την επίσημη ονομασία, λόγω μεγάλου κόμπλεξ που κουβαλάς, πρόβλημα σου. Όπως σου είπα και προηγουμένως, ονόμασε τα και ΚΑΤΕΕ, όπως τη βρίσκει ο καθένας. Η ουσία δεν αλλάζει.

Δημοσ.

Καλά Baslir έχεις ξεφύγει τελείως.

Δεν είπα ότι τα ιδρύματα αυτά δεν είναι ανώτατα, είπα ότι δεν το αναφέρουν ούτε τα ίδια στους διακριτικούς τους τίτλους, γιατί προφανώς δε χρειάζεται.

Δεν προσέχεις καθόλου αυτά που διαβάζεις, ούτε αυτά που γράφεις.

Τι επιθετικότητα και τι σύγχυση είναι αυτή που έχεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...