Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Έγραψα πουθενά για εσένα ότι αμφισβητείς το αν είναι ανώτατα? Στις βλακείες και ανακρίβειες, αναφέρομαι στα πρώτα post, και όχι στα δικά σου. Για να το κλείσουμε το θέμα γιατί ψιλοβαρέθηκα. Σε κάθε επίσημο έγγραφο του ιδρύματος, η επωνυμία είναι ΑΤΕΙ. Αυτή είναι η επίσημη ονομασία, δεν βρίσκω το λόγο να χρησιμοποιώ κάποια άλλη, και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια κομπλεξικά άτομα σπάζονται με αυτό (στον κουμπάρο αναφέρομαι). Αν θέλει κάποιος να συνεχίζει να τα ονομάζει ΤΕΙ (όπως κάνουν οι φοιτητές που σχεδίασαν τις ιστοσελίδες των ιδρυμάτων και βαρέθηκαν να αλλάξουν την ονομασία), μαγκιά του.
archsatan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιό λόγο τσακώνονται οι μεν πολυτεχνειάδες/αειτζήδες με τους τειτζήδες. Έχοντας τελειώσει ο ίδιος τει, θεωρητικά από τα καλά όπως ακούγεται και έχοντας συναναστραφεί με άτομα σε αντίστοιχες πολυτεχνικές σχολές ανά την επικράτεια έχω να πω πως καμία σχέση δεν έχουν τα ιδρύματα. Τα τει είναι έτη φωτός πίσω σε ότι έχει να κάνει με γνώση. Προσωπικά έχω μετανιώσει πάρα πολύ που μπήκα σε τει (ας όψεται το άνθος της ηλικίας και οι γκόμενες ) αλλά το τελείωσα πολύ εύκολα. Μόνο κάνα 5άρι θεωρίες ήταν κάπως δύσκολες ( > 3 μέρες διάβασμα χωρίς παρακολούθηση για την εξεταστική). Αυτά, τέλος όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω όλοι οι καθηγητές μας ήταν phD και μόνο οι συνεργάτες ήταν MSc.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Σε κάθε επίσημο έγγραφο του ιδρύματος, η επωνυμία είναι ΑΤΕΙ. Baslir, τώρα με κάνεις να πιστεύω ότι δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο. Εκτός αν ανεβάζουν και στη Διαύγεια οι φοιτητές τις κανονιστικές πράξεις, τις δαπάνες, τους προϋπολογισμούς και τα ερευνητικά των ιδρυμάτων. Ξέρεις ε, είναι το εθνικό τυπογραφείο. Δεν υπάρχει πιο επίσημο πράγμα. http://et.diavgeia.gov.gr/f/teiath http://et.diavgeia.g...r/f/tei_patras/ http://et.diavgeia.gov.gr/f/teicrete Κατέβασε όσες εκατοντάδες pdf θέλεις.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Φίλε μου επειδή υπάρχουν και άτομα που είδαν τη φοίτηση πολύ πιο σοβαρά από ότι εσύ, που είσαι έτη φωτός πίσω όπως αναφέρεις, και διαπίστωσαν ότι το επίπεδο σπουδών δεν διαφέρει σε γενικές γραμμές και πολλές φορές είναι ανώτερο από εκείνο των αντίστοιχων ΑΕΙ/Πολυτεχνείων, ο "τσακωμός" είναι για την αγορά εργασίας την οποία διεκδικούμε επί ίσους όρους, τα εργασιακά δικαιώματα που παράνομα καταστρατηγεί η κλίκα του ΤΕΕ, και η συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Baslir, τώρα με κάνεις να πιστεύω ότι δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο. Εκτός αν ανεβάζουν και στη Διαύγεια οι φοιτητές τις κανονιστικές πράξεις, τις δαπάνες, τους προϋπολογισμούς και τα ερευνητικά των ιδρυμάτων. Ξέρεις ε, είναι το εθνικό τυπογραφείο. Δεν υπάρχει πιο επίσημο πράγμα. http://et.diavgeia.gov.gr/f/teiath http://et.diavgeia.g...r/f/tei_patras/ http://et.diavgeia.gov.gr/f/teicrete Κατέβασε όσες εκατοντάδες pdf θέλεις. Αν το εθνικό τυπογραφείο είναι πιο επίσημο από τους τίτλους σπουδών που δίνουν τα ιδρύματα, τότε ναι, δεν έχω σχέση με το αντικείμενο (αυτό που εσύ θεωρείς αντικείμενο).
archsatan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 @Βaslir ουδεμία σχέση έχεις με την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το πολύ πολύ να έχει τελειώσει κανα γυμνάσιο για να π@π@ρολογείς έτσι ασύστολα(no offence kid ). Ότι τα πολυτεχνεία έχουν +1,5 χρόνο σε σχέση με τα τει προφανέστατα δεν σου λέει κάτι να φανταστώ... Και στην τελική άμα πιστεύεις ότι μαμάς τόσο πολύ πάνε να δώσεις κατατακτήριες αν όντως έχεις τελειώσει κάτι και δεν μας δουλεύεις(πολύ πιθανότερο), να δούμε πότε και άν! το βγάλεις (πολυτεχνείο). Το θέμα με τα μεταπτυχιακά άστο γιατί ούτε εκεί έχεις ιδέα τι παίζει.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 +1,5 χρόνια, σωστά. Γιατί είναι 3,5 χρόνια + πρακτική vs 5. Νομίζω πως κανείς δε σύγκρινε βέβαια πολυτεχνείο με τει. oh wait.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 @Βaslir ουδεμία σχέση έχεις με την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το πολύ πολύ να έχει τελειώσει κανα γυμνάσιο για να π@π@ρολογείς έτσι ασύστολα(no offence kid ). Ότι τα πολυτεχνεία έχουν +1,5 χρόνο σε σχέση με τα τει προφανέστατα δεν σου λέει κάτι να φανταστώ... Και στην τελική άμα πιστεύεις ότι μαμάς τόσο πολύ πάνε να δώσεις κατατακτήριες αν όντως έχεις τελειώσει κάτι και δεν μας δουλεύεις(πολύ πιθανότερο), να δούμε πότε και άν! το βγάλεις (πολυτεχνείο). Το θέμα με τα μεταπτυχιακά άστο γιατί ούτε εκεί έχεις ιδέα τι παίζει. Ότι πεις μεγάλε... διάβασε λίγο τα post μου (αν ξέρεις ανάγνωση) και θα διαπιστώσεις αν έχω ή όχι σχέση με όσα συζητάμε. +1,5 χρόνια, σωστά. Γιατί είναι 3,5 χρόνια + πρακτική vs 5. Νομίζω πως κανείς δε σύγκρινε βέβαια πολυτεχνείο με τει. oh wait. Η σύγκριση γίνετε σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στη χρονική διάρκεια των σπουδών. Επίσης σύγκριση είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλοί παράγοντες. Αν θέλουμε πραγματικά να μιλήσουμε σοβαρά, μία σχολή θα την κρίνεις από τους απόφοιτους της, και την πορεία που ακολούθησαν. Μπορείς αν θέλεις να συνεχίσεις το διάλογο με τον ανάπηρο τον archsatan με post του στυλ "φιλαράκο είσαι άσχετος, γυμνάσιο τελείωσες, έλα στο πολυτεχνείο αν έχεις @@" και λοιπά, it's your problem. Πιστεύω ότι είσαι πιο σοβαρός από κάτι τέτοιο. By the way, Physics_Rulez έχεις τελειώσει το Φυσικό (ή κάτι αντίστοιχο)?
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Οι ολοκληρωμένες σπουδές μου είναι άλλης κατεύθυνσης. Σπούδασα όμως στο φυσικό, ναι. Χρειάζεσαι κάποια πληροφορία; Πέρα από αυτό, θεωρείς πράγματι ότι ένας δυνατός μαθητής θα απολαύσει καλύτερες σπουδές στο ΤΕΙ παρά στο πολυτεχνείο; Το προτείνεις δηλαδή σαν πρώτη επιλογή; Τι ποιοτική διαφορά υπάρχει σε αυτά τα 3,5 χρόνια; Δηλαδή έχοντας σαν δεδομένο έναν δυνατό μαθητή που έχει όρεξη, που νομίζεις ότι θα αποφοιτήσει καλύτερος; στο ΤΕΙ ή στο ΑΕΙ/Πολυτεχνείο και γιατί;
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Είχα πολλούς συναδέλφους απόφοιτους του Φυσικού, που είχαν κάνει το μεταπτυχιακό της Ραδιοηλεκτρολογίας ή του Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού. Συνήθως, σε συζητήσεις με παιδιά του Πολυτεχνείου, λογομαχούσαν διότι άκουγαν ατάκες του στυλ "τι δουλειά έχετε οι Φυσικοί με την Πληροφορική και την Τεχνολογία", μόνο για καθηγητές σε Γυμνάσιο προορίζεστε, είστε 4ετής σχολή εμείς 5ετής" κτλ κτλ... Από προσωπική πείρα, οι συνάδελφοι Φυσικοί, ήταν πολύ καλύτεροι (σαν μέσο όρο το εκφράζω) Μηχανικοί, από ότι τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Είχαν πιο ολοκληρωμένη σκέψη, αντιλαμβανόντουσαν τα concept πιο γρήγορα και ήταν πιο αποδοτικοί. Αυτό για να καταλάβεις πως ακριβώς κρίνω και πως σκέφτομαι. Ένας μαθητής που έχει όρεξη και μπορεί να πιάσει τη βάση του Πολυτεχνείου γιατί κρίνει ότι το πρόγραμμα σπουδών, π.χ. των Ηλεκτρολόγων, τον εκφράζει, θα πρέπει να κυνηγήσει αυτό το στόχο και σίγουρα θα προοδεύσει. Αν όμως στην αναζήτηση του, τον καλύπτει το πρόγραμμα σπουδών του ΑΤΕΙ Αυτοματισμού, το οποίο έχει σχετικά χαμηλή βάση (όπως όλα τα ΑΤΕΙ), δεν νομίζω ότι θα πρέπει σώνει και καλά να κυνηγήσει να μπει σε κάποιο ΑΕΙ ή Πολυτεχνική Σχολή, μόνο και μόνο επειδή πιάνει τα μόρια. Ο καλός φοιτητής είναι εκείνος που γνωρίζει τι έχει ακολουθήσει, αγαπάει αυτό που σπουδάζει, και θέλει να επενδύσει πάνω σε αυτό είτε στην αγορά εργασίας είτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Downloadpercent Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Billy bo, σταμάτα τους φανατισμούς Δεν βλέπεις γύρο σου;, επίσης άλλο είναι το επίδομα σπουδών για έναν πτυχιούχο ΑΕΙ και άλλο για κάποιον που είναι από ΤΕΙ , τυχαίο και αυτό;
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 επίσης άλλο είναι το επίδομα σπουδών για έναν πτυχιούχο ΑΕΙ και άλλο για κάποιον που είναι από ΤΕΙ , τυχαίο και αυτό; Μη μπαίνεις σε τέτοια χωριάφια, γιατί πολύ απλά δεν έχει νόημα, σε κανένα επίπεδο.
rizla7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Πολύ δράμα, μιλάτε για μόνιμους με πτυχίο μόνο είπα εγώ κάτι τέτοιο, είπε κανείς εδώ ; είναι δυνατόν δηλαδή να είσαι μόνιμος σε μια σχολή και να είσαι μόνο με 1 πτυχίο; για τον φίλο πιο πάνω που λέει ότι είμαστε άσχετοι, ε καλά δεν βλέπουμε; προσωπικά μας είχαν φέρει 26 χρονών παλικάρι που ήταν πάνω στο μεταπτυχιακό... Σχετικά με το ΑΤΕΙ/ΤΕΙ, μην κολλάτε εκεί, ο κόσμος λέει ΤΕΙ γιατί τόσο καιρό αυτό συνήθισε και του είναι πιο εύκολο. λανθασμένη εικόνα; φίλε τα πράγματα έτσι είναι, τα ΤΕΙ είναι κατώτερα και ας το ξέρουν τα παιδιά μην καούν τζάμπα 4 χρόνια και εγώ σε τει είμαι ρε φίλε, ξέρω ότι αύριο-μεθαύριο θα έχω +1 πρόβλημα στην εύρεση εργασίας αλλά δεν μασάω... επίσης ξέρω ότι με τον καιρό αυτό δεν θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιατί πολύ απλά περνάς και από δοκιμές πριν πάρεις μια δουλειά... Γενικά, μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, λειτουργείτε συναισθηματικά ή απλά θα είστε στο άνθος της ηλικίας σας 16-17 οπότε σε αυτή τη περίπτωση πάμε πάσο... *ΥΓ ένα ακόμα τόπικ που πάει να γίνει όπως τα άλλα όπου κάποια παιδιά ακολουθούν την πληροφορική για να ανοίξουν ένα κουτί και όπου στα ΤΕΙ διδάσκουν αυτό το πράγμα (να γίνεις τεχνικός) για ξυπνήστε Σόρρυ, δικό μου λάθος αν είπα κάτι τέτοιο πάνω, να το ξεκαθαρίσω γιατί βλέπω ότι μερικοί το έχετε φουσκώσει πολύ... Τα ΤΕΙ και αυτά έχουν αξιόλογους καθηγητές με 1-2 πτυχία και 1-2 μεταπτυχιακά, και αρκετοί είναι με διδακτορικά ΑΠΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ μπορεί να υπάρχει και κάποιος με 1 πτυχίο (όντως δικό μου λαθος, ακόμα και αυτοί διαθέτουν και 1 μεταπτυχιακό), σπάνιες περιπτώσεις με 1 πτυχίο μόνο αλλά όχι πως δεν υπάρχουν. σπάνια περίπτωση και αυτή απλά εγώ είπα ότι γίνεται πιο συχνά στα ΤΕΙ από τη ΑΕΙ, θέλω να πω ότι το μάθημα δεν προχωράει όπως πρέπει και στο τέλος αντί να κάνεις το 80% του βιβλίου κάνεις το 50 και κανείς δεν λέει τίποτα γιατί πολύ απλά αυτό θέλουμε; να έχουμε λιγότερα να δώσουμε Αυτό τώρα είναι ΑλεξάνδριοΤΕΙ ή ΑνώτατοΑλεξάνδριοΤΕΙ (ΑΑΤΕΙ)? συγνώμη ρε συ Downloadpercent, αλλά από μόνος σου τη μια λες ετσι έχουν τα πράγματα και από την άλλη κάποια τα αναιρείς/κάποια είναι σπάνια κτλ. εγώ απλά σχολίασα το πρώτο σου ποστ, καθώς ήταν και πρώτη απάντηση στο θέμα του παιδιού και περιέγραφες μια κατάσταση που δεν ισχύει, ειδικά σε τέτοιο απόλυτο βαθμό. μιλάς πολύ γενικά και ισοπεδώνεις τα πάντα. δλδ με ποια λογική λες οτι όποιος πάει στο ΤΕΙ θα καεί τζάμπα 4 χρόνια; γενικότερα τώρα,δεν θα γίνει ποτέ κανένα τμήμα κάποιου ΤΕΙ ,ΕΜΠ, ούτε είναι αυτός ο σκοπός του. οι θεωρητικές γνώσεις που θα αποκτήσει ένα παιδί ενός τμήματος ΑΕΙ, καθώς και οι βάσεις για το κομμάτι της έρευνας ή ακαδημαική καριέρα, δεν μπορούν να συγκριθούν με έναν απόφοιτο ΤΕΙ. αυτό δε σημαίνει όμως οτι οι σπουδές σε ένα ΤΕΙ είναι άχρηστες ή ανούσιες. επίσης το τελευταίο πράγμα που νοιάζει κάποιον είναι αν θα λέγεται η σχολή του ΑΤΕΙ ή ΤΕΙ. Υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν που αυτό είναι αδιάφορο.και ξαναλέω, στην αγορά εργασίας δεν μπορείς να σταθείς απλά απο ότι έμαθες στη σχολή σου είτε είσαι ΑΕΙ είτε ΤΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΣ, να το κυνηγας, να το γουστάρεις.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Billy bo, σταμάτα τους φανατισμούς Δεν βλέπεις γύρο σου;, επίσης άλλο είναι το επίδομα σπουδών για έναν πτυχιούχο ΑΕΙ και άλλο για κάποιον που είναι από ΤΕΙ , τυχαίο και αυτό; Αν το "Billy bo" αναφέρεται σε εμένα, ψάξε σε ένα λεξικό τι σημαίνει φανατισμός. Επίσης ψάξε να βρεις χαρακτηρισμό για όσους εκφέρουν γνώμη σε τομείς που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα (δες τα πρώτα post του thread). Ότι το επίδομα σπουδών για έναν πτυχιούχο ΑΕΙ είναι υψηλότερο τι θα έπρεπε να μου λέει δηλαδή? Θα σου τεκμηριώσω το άκυρο του επιχειρήματος σου. Παίρνουμε έναν απόφοιτο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (τυχαίο παράδειγμα), ο οποίος δίνει εξετάσεις για τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (έχουν δικαίωμα όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΑΤΕΙ). Μετά από 2 χρόνια φοίτησης στη ΣΔΔ, έχει επίδομα σπουδών ισάξιο με εκείνο του ατόμου που έχει διδακτορικό τίτλο. Οπότε σύμφωνα με τη λογική σου Χαροκόπειο Παν. + ΣΔΔ ισάξιο με Διδακτορικό Τίτλο. Τα κριτήρια αξιολόγησης μία σχολής είναι απόφοιτοί της και η πορεία που ακολουθούν. (είναι η πολλοστή φορά που το γράφω). Επιδόματα, ranking, αν είναι 4 ή 5 χρόνια, πόσο "@@άδες" οι καθηγητές, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
archsatan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Ότι πεις μεγάλε... διάβασε λίγο τα post μου (αν ξέρεις ανάγνωση) και θα διαπιστώσεις αν έχω ή όχι σχέση με όσα συζητάμε. Η σύγκριση γίνετε σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στη χρονική διάρκεια των σπουδών. Επίσης σύγκριση είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλοί παράγοντες. Αν θέλουμε πραγματικά να μιλήσουμε σοβαρά, μία σχολή θα την κρίνεις από τους απόφοιτους της, και την πορεία που ακολούθησαν. Μπορείς αν θέλεις να συνεχίσεις το διάλογο με τον ανάπηρο τον archsatan με post του στυλ "φιλαράκο είσαι άσχετος, γυμνάσιο τελείωσες, έλα στο πολυτεχνείο αν έχεις @@" και λοιπά, it's your problem. Πιστεύω ότι είσαι πιο σοβαρός από κάτι τέτοιο. By the way, Physics_Rulez έχεις τελειώσει το Φυσικό (ή κάτι αντίστοιχο)? Άμα πιστεύεις ότι η εκπαίδευση που προσφέρει το τει είναι κορυφή, παρέθεσε και το αντίστοιχο ράνκιν. Για πες κανα όνομα τελείως εγκυκλοπαιδικά.
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Άμα πιστεύεις ότι η εκπαίδευση που προσφέρει το τει είναι κορυφή, παρέθεσε και το αντίστοιχο ράνκιν. Για πες κανα όνομα τελείως εγκυκλοπαιδικά. Πως και πως περίμενα τον ανίδεο που θα άρχιζε τη συζήτηση περί rankings. Δεν περίμενα ότι θα είσαι εσύ. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα φίλε μου, δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες για να βγάζεις λίστες ακόμη και αν αυτές στηρίζονται σε μετρήσιμα ποσά όπως είναι τα ερευνητικά προγράμματα, budget, δημοσιεύσεις κτλ. Η ίδια η αξία της γνώσης που λαμβάνει ένας απόφοιτος, κατά την άποψη μου πάντα, δεν είναι μετρήσιμη. Δεν έχω καμμία αυταπάτη ότι η Ελληνική εκπαίδευση έχει κάποιο ίδρυμα που είναι κορυφή (ούτε είπα ποτέ κάτι τέτοιο), αλλά πάλι ένας που έχει τελειώσει το ΜΙΤ (συνήθως στις 3 πρώτες θέσεις των ranking), σώνει και καλά θα είναι μακράν καλύτερος από έναν αντίστοιχο του Πολυτεχνείου Πατρών που σίγουρα είναι εκατοντάδες θέσεις πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα