Sellers Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Baslir επειδή οι άλλοι δεν σε αποκαλούν με αυτά που τους στολίζεις εσύ, δεν σημαίνει πως δεν είσαι κι'όλας ε. Μπορεί εσύ να έχεις μάθει να βάζεις στην κάθε σου πρόταση χαρακτηρισμούς όπως ''ανίδεε'' και ''αν ξέρεις ανάγνωση'' και ''αν έχεις μυαλό'', (χαρακτηρισιτικό κομπλεξικού ανθρώπου) αλλά το ότι οι άλλοι δεν είναι στο επίπεδο σου και δεν σε χαρακτηρίζουν μην νομίζεις κι'όλας ότι δεν είσαι. Κάπως έτσι πέρνουν τα μυαλά του ανθρώπου αέρα. Κατέβα τώρα απο το καλάμι που ανέβηκες και προσπάθησε να πας κόντρα στην φύση σου και να μιλήσεις σαν άνθρωπος (είδες, το κανα κι εγώ)
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Baslir επειδή οι άλλοι δεν σε αποκαλούν με αυτά που τους στολίζεις εσύ, δεν σημαίνει πως δεν είσαι κι'όλας ε. Μπορεί εσύ να έχεις μάθει να βάζεις στην κάθε σου πρόταση χαρακτηρισμούς όπως ''ανίδεε'' και ''αν ξέρεις ανάγνωση'' και ''αν έχεις μυαλό'', (χαρακτηρισιτικό κομπλεξικού ανθρώπου) αλλά το ότι οι άλλοι δεν είναι στο επίπεδο σου και δεν σε χαρακτηρίζουν μην νομίζεις κι'όλας ότι δεν είσαι. Κάπως έτσι πέρνουν τα μυαλά του ανθρώπου αέρα. Κατέβα τώρα απο το καλάμι που ανέβηκες και προσπάθησε να πας κόντρα στην φύση σου και να μιλήσεις σαν άνθρωπος (είδες, το κανα κι εγώ) Επειδή έχεις αναφέρει καμία 20αριά φορές την καραμέλα με το καλάμι, θα σου δώσω εγώ μία άλλη συμβουλή. Δεν αρχίζεις να διαβάζεις και τα post που δεν προέρχονται από το χρήστη Baslir μήπως δεις τους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς? Εντάξει με έχεις πείσει, ότι στην ειρωνεία είσαι άφθαστος, αλλά από συζήτηση μηδέν.
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 θα σου δώσω εγώ μία άλλη συμβουλή. Δινεις και συμβουλες ? Οχι τιποτε αλλο, αλλα μη μου λετε μετα οτι φταινε οι πολιτικοι...
Typhoon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εγώ έχοντας τελείωσει ΤΕΙ και έχοντας κάνει μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ έχω να πω τα εξής: - Αν πας σε ένα καλό ΤΕΙ, όπως της Αθήνα και του Πειραιά, το επίπεδο είναι καλό και θα μάθεις αρκετά πράγματα. Τα περιφερειακά ΤΕΙ όμως είναι πολύ χειρότερα, ειδικά για τα ΤΕΙ Χαλκίδας και Κοζάνης έχω ακούσει τα χείριστα. - Από εκεί και πέρα αν μπορείς να πας σε ΑΕΙ πήγαινε ασυζητητί! Για να απαντήσω και ένα ερώτημα του Sellers έμμεσα, σε μια υγειή αγορά εργασίας, οι απόφοιτοι των 2 θα είχαν διακριτούς ρόλους. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα γινόντουσαν περισσότερο sys. admins, προγραμματιστές, κλπ. Οι απόφοιτοι ΑΕΙ θα έκαναν τις πιο θεωρητικές εργασίες, όπως system ή network design, κλπ. Στην Ελλάδα το αγκάθι είναι ότι βασικά δεν υπάρχει πρακτικά καμία εταιρία με την κρίσιμη μάζα να υποστηρίξει αυτούς τους 2 ρόλους. Για να το πω ωμά κάπως, σε μια εταιριούλα με 2 άτομα, δεν κάνει άλλος το modelling σε UML και άλλος γράφει κώδικα. Τα κάνουν όλα όλοι. Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά λίγες. Συνεπώς τα πάντα ισοπεδώνονται και υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός, μιας και όλοι τις ίδιες θέσεις κυνηγάνε. Πρακτικά όμως τα ΑΕΙ παρέχουν κάπως καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από ότι θα ήθελαν πολλοί να πιστεύουν και ουσιαστικά προέρχεται μόνο και μόνο από το επίπεδο των ιδίων των φοιτητών. Δηλαδή όταν σε ένα ΑΕΙ πληροφορικής οι φοιτητές έχουν μπει με 18.5 και πάνω και σε ένα ΤΕΙ με 13.5 και πάνω, είναι προφανές ότι οι πρώτοι τραβάνε περισσότερο (όχι γιατί είναι πιο έξυπνοι, απλώς είναι πιο επιμελείς και με καλύτερες βάσεις) και κατ'επέκταση και το μάθημα μπορεί να προχωρήσει σαφώς πιο αποδοτικά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γενικά υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη στην κοινωνία (την οποία την βλέπεις και εδώ) ότι ΑΕΙ >> ΤΕΙ. Μόνο και μόνο γι'αυτό δυστυχώς αξίζει να πας σε ΑΕΙ αν μπορείς να διαλέξεις. Όπως είπα είναι περισσότερο βαυκαλισμός των αποφοίτων ΑΕΙ παρά ουσιαστική διαφορά πολλές φορές, αλλά αυτό και μόνο αρκεί. Επίσης είναι το θέμα της πρόσβασης σε μεταπτυχιακό. Στα περισσότερα ΑΕΙ σε παίρνουν πολύ δύσκολα και σου βάζουν και μαθήματα από πάνω. Εγώ έκανα τότε 7 μαθήματα επιπλέον, και χωρίς ουσιαστικό λόγο μιας και υπήρχαν παιδία από ΑΕΙ που είχαν απείρως χειρότερο υπόβαθρο!
epp Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 μου αρεσουν απιστευτα αυτα τα θεματα (x vs y) γιατι παντα μαζευονται "εκπροσωποι" των 2 ακρων και προσπαθουν να πεισουν τους παντες οτι ξερουν τα παντα...... Επίπεδο: πολλά ΑΤΕΙ (και όχι ΤΕΙ που τα ονομάζουν ακόμη οι ανίδεοι), έχουν πολύ πιο υψηλό επίπεδο από τις αντίστοιχες Πολυτεχνικές σχολές, οι οποίες έχουν απαρχαιωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι για γέλια, χρησιμοποιούν βιβλία που έγραψαν οι "καθηγηταράδες" - βολεμένοι των κομμάτων τους - το 70, και οι φοιτητές είναι συνήθως υπερφίαλα υποκείμενα που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. 1.τα τει αθηνων,πειραια,λαρισας χρησιμοποιουν τους τιτλους "Τ.Ε.Ι. Ταδε-πολης" στα site τους και στα συμβολα τους οποτε δεν πα να λεγονται και CERN απτη στιγμη που χρησιμοποιουν ακομα τον τιτλο τει ως τει θα αναφερονται 2. σε μεγαλο βαθμο σε αρκετες σχολες χρησιμοποιουνται κοινα βιβλια , ειτε βιβλια απτους ιδιους συγγραφεις Μεταπτυχιακές σπουδές: Δεν υπάρχει καμμία διάκριση σε πτυχίο ΑΤΕΙ και ΑΕΙ. Όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια της Ευρώπης αντιμετωπίζουν και τους δύο τίτλους σπουδών ως Bachelor. Οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές, συνήθως τις ολοκληρώνουν με πολύ καλούς βαθμούς, σε αντίθεση με τα καμάρια του Πολυτεχνείου τα οποία προσφέρουν απλόχερα γέλιο στους Ευρωπαίους. ισχυει , μια σημειωση ομως οτι απο αρκετους γνωστους μου εχει τυχει να παρατηρησω οτι σε καποια προγραμματα μεγαλων σχολων του εξωτερικου εχει τυχει να ζητηθει μεγαλυτερος μεσος οσος απο αποφοιτο τει σε σχεση με οτι ειχε ζητηθει απο αποφοιτο αει , τονιζω οτι δεν ειναι κατι που συμβαινει συχνα μιας και ειτε αει ειτε τει στην ευρωπη δεν εχει τετοια καραγκιοζιλικια ολοι ειναι ισοι παορλαυτα τυχαινει σπανια να γινει ελαφρυς διαχωρισμος. Τωρα για το αν προκαλουν γελιο ή οχι , ε εμενα προσωπικα μου προκαλει γελιο οταν καποιος βαζει τους παντες σε ενα σακουλι για να ικανοποιησει το οποιο κομπλεξ του και να παρουσιασει κατι σαν επιχειρημα.. λες και ξερεις τις χιλιαδες ελληνων που φοιτουν εξω και μπορεις να τους κρινεις.. Καθηγητές: Οι άσχετοι που έγραψαν ότι οι καθηγητές των ΑΤΕΙ είναι άτομα χωρίς διδακτορικό, να το βουλώσουν στο υπόλοιπο thread, γιατί και η βλακεία έχει τα όρια της. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ PHD. εισαι πολυ λαθος και καλο ειναι πριν μιλησεις με υφακι να κανεις μια συντομη ερευνα ναι οι περισσοτεροι εχουν phd παρολαυτα ξερω πολλους που ειναι με μεταπτυχιακο και διδασκουν , και το ξερω απο πρωτο χερι ,οχι "ακουσα" "νομισα" , δεν ξερω αν επιτρεπεται ειτε αν εχει νοημα να ανοιξω site σχολης και να σου κανω copy&paste βιογραφικα χωρις phd οταν λενε καθηγητης δεν εννοουν την πανεπιστημιακη βαθμιδα "καθηγητης" (eng: professor) αλλα εννοουν το ατομο που διδασκει στις θεωριες , προφανως για να εχεις τον τιτλο professor εχεις και phd αλλα εδω δεν μιλαμε για τον τιτλο αλλα για το οτι διδασκουν σε θεωριες χωρις phd Προσόντα και απόφοιτος ΑΕΙ/Πολυτεχνείο είναι σπάνιο φαινόμενο. ειμαι σιγουρος οτι στο τελος θα με βγαλεις ως κομπλεξικο αποφοιτο ΑΕΙ (παρολο που δεν ειμαι) που νιωθει θιγμενος κλπ κλπ εντελως φιλικα θα σου προτεινα να μην βγαζεις τετοιο κομπλεξ ,χωρις λογο μαλιστα αφου οπως δηλωσες εχεις ιδιαιτερα σημαντικα επιτευγματα απο πολυ καλα πανεπιστημια , γιατι ακομα και οποιο δικαιο να εχεις το κανεις να φαινεται πολυ ασχημα η σιγουρια με την οποια καποιοι λενε οτι "οι αποφοιτοι των αει δεν εχουν προσοντα" ειτε "οι αποφοιτοι των τει δεν εχουν προσοντα" με κανουν να καταλαβαινω γιατι ειμαστε μπουρδελο σαν χωρα... γιατι λειπει κοινη λογικη.. οσο αφορα τον topic starter , δεν υπαρχει καλυτερη σχολη , ειναι σαν να ρωτας ποιο αμαξι ειναι καλυτερο? κατσε κατω δες τι στοχους εχεις στη ζωη σου ,τι σκοπευεις να κανεις μετα το πτυχιο , που θα ηθελες να δουλεψεις , βαλε σε αυτα και ατελιωτες ωρες προσωπικης ενασχολησης με το αντικειμενο σου , και καμια σημασια δεν εχει αν το πτυχιο σου ειναι απο τει ή απο αει
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 κατσε κατω δες τι στοχους εχεις στη ζωη σου ,τι σκοπευεις να κανεις μετα το πτυχιο , που θα ηθελες να δουλεψεις , βαλε σε αυτα και ατελιωτες ωρες προσωπικης ενασχολησης με το αντικειμενο σου , και καμια σημασια δεν εχει αν το πτυχιο σου ειναι απο τει ή απο αει Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, και σε όσα διαφωνείς (και καλά κάνεις) αν διαβάσεις τα επόμενα post θα καταλάβεις ποιο ήταν το σκεπτικό μου. Ειδικά όμως στο σημείο που βάζω σε quote, +1000!!!
tritonas00 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Οι άσχετοι που έγραψαν ότι οι καθηγητές των ΑΤΕΙ είναι άτομα χωρίς διδακτορικό, να το βουλώσουν στο υπόλοιπο thread, γιατί και η βλακεία έχει τα όρια της. Επιπεδο αποφοιτου ΑΤΕΙ...
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εγώ έχοντας τελείωσει ΤΕΙ και έχοντας κάνει μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ έχω να πω τα εξής: - Αν πας σε ένα καλό ΤΕΙ, όπως της Αθήνα και του Πειραιά, το επίπεδο είναι καλό και θα μάθεις αρκετά πράγματα. Τα περιφερειακά ΤΕΙ όμως είναι πολύ χειρότερα, ειδικά για τα ΤΕΙ Χαλκίδας και Κοζάνης έχω ακούσει τα χείριστα. - Από εκεί και πέρα αν μπορείς να πας σε ΑΕΙ πήγαινε ασυζητητί! Για να απαντήσω και ένα ερώτημα του Sellers έμμεσα, σε μια υγειή αγορά εργασίας, οι απόφοιτοι των 2 θα είχαν διακριτούς ρόλους. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα γινόντουσαν περισσότερο sys. admins, προγραμματιστές, κλπ. Οι απόφοιτοι ΑΕΙ θα έκαναν τις πιο θεωρητικές εργασίες, όπως system ή network design, κλπ. Στην Ελλάδα το αγκάθι είναι ότι βασικά δεν υπάρχει πρακτικά καμία εταιρία με την κρίσιμη μάζα να υποστηρίξει αυτούς τους 2 ρόλους. Για να το πω ωμά κάπως, σε μια εταιριούλα με 2 άτομα, δεν κάνει άλλος το modelling σε UML και άλλος γράφει κώδικα. Τα κάνουν όλα όλοι. Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά λίγες. Συνεπώς τα πάντα ισοπεδώνονται και υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός, μιας και όλοι τις ίδιες θέσεις κυνηγάνε. Πρακτικά όμως τα ΑΕΙ παρέχουν κάπως καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από ότι θα ήθελαν πολλοί να πιστεύουν και ουσιαστικά προέρχεται μόνο και μόνο από το επίπεδο των ιδίων των φοιτητών. Δηλαδή όταν σε ένα ΑΕΙ πληροφορικής οι φοιτητές έχουν μπει με 18.5 και πάνω και σε ένα ΤΕΙ με 13.5 και πάνω, είναι προφανές ότι οι πρώτοι τραβάνε περισσότερο (όχι γιατί είναι πιο έξυπνοι, απλώς είναι πιο επιμελείς και με καλύτερες βάσεις) και κατ'επέκταση και το μάθημα μπορεί να προχωρήσει σαφώς πιο αποδοτικά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γενικά υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη στην κοινωνία (την οποία την βλέπεις και εδώ) ότι ΑΕΙ >> ΤΕΙ. Μόνο και μόνο γι'αυτό δυστυχώς αξίζει να πας σε ΑΕΙ αν μπορείς να διαλέξεις. Όπως είπα είναι περισσότερο βαυκαλισμός των αποφοίτων ΑΕΙ παρά ουσιαστική διαφορά πολλές φορές, αλλά αυτό και μόνο αρκεί. Επίσης είναι το θέμα της πρόσβασης σε μεταπτυχιακό. Στα περισσότερα ΑΕΙ σε παίρνουν πολύ δύσκολα και σου βάζουν και μαθήματα από πάνω. Εγώ έκανα τότε 7 μαθήματα επιπλέον, και χωρίς ουσιαστικό λόγο μιας και υπήρχαν παιδία από ΑΕΙ που είχαν απείρως χειρότερο υπόβαθρο! Μεγάλε Typhoon, χαίρομαι που βρεθήκαμε σε ένα ακόμη forum, να υπερασπιζόμαστε τη σχολή μας και την πορεία που είχαμε σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, παρότι είμασταν οι ταπεινοί "τειτζήδες".
epp Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 α και να συμπληρωσω 2 ακομα σημειωσεις: -Αμφιβαλλω αν καλα καλα στην ευρωπη(στην αγορα εργασιας εννοω) καταλαβουν την διαφορα αναμεσα στα αει/τει της χωρας μας , το πιο πιθανο ειναι να σε κοιταν παραξενα προσπαθωντας να καταλαβουν την διαφορα αναμεσα στο τει πληροφορικης και το αει πληροφορικης και τον λογο να υπαρχει αυτη η διαφοροποιηση -γνωστος μου πηρε μεταγραφη(ω ναι) απευθειας σε σχολη της ιταλιας πριν τελιωσει απτο τει του , του αναγνωρισαν κανονικα οσα ειχε περασει και απλα εχει χρωστουμενα οσα μαθηματα ηταν διαφορετικα αναμεσα στις 2 σχολες
Baslir Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 α και να συμπληρωσω 2 ακομα σημειωσεις: -Αμφιβαλλω αν καλα καλα στην ευρωπη(στην αγορα εργασιας εννοω) καταλαβουν την διαφορα αναμεσα στα αει/τει της χωρας μας , το πιο πιθανο ειναι να σε κοιταν παραξενα προσπαθωντας να καταλαβουν την διαφορα αναμεσα στο τει πληροφορικης και το αει πληροφορικης και τον λογο να υπαρχει αυτη η διαφοροποιηση -γνωστος μου πηρε μεταγραφη(ω ναι) απευθειας σε σχολη της ιταλιας πριν τελιωσει απτο τει του , του αναγνωρισαν κανονικα οσα ειχε περασει και απλα εχει χρωστουμενα οσα μαθηματα ηταν διαφορετικα αναμεσα στις 2 σχολες Μην έχεις καμία αμφιβολία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από Αγγλία, Σουηδία, Ολλανδία και λοιπές χώρες. Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή αποφοίτων ΑΤΕΙ στο CERN, στην ίδια ομάδα με παιδιά του Πολυτεχνείου.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Μην μπλέκετε τις αναγνωρίσεις και τις τυπικότητες με την ουσία. Το ότι δεν αναγνωρίζει το ΤΕΕ ή το ότι αναγνωρίζει η Ιταλία δε μας νοιάζει. Όπως επίσης, υπάρχουν μεταπτυχιακά της μιας νύχτας και μεταπτυχιακά του πόνου, όπως και διδακτορικά. Έτσι και τα πτυχία. Μπαίνουν σε μια σχολή με 14 και βγαίνουν με 8. Σε κάποια άλλη μπαίνουν με 17-18 και βγαίνουν με 6. Οι πρώτοι έγιναν οι super διάνοιες ξαφνικά, και οι δεύτεροι υπέστησαν brain shock.
doutsos13 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 για καθίστε ρε μάγκες οι καθηγητές των ΤΕΙ έχουν απλά το πτυχίο τι λέτε? στο Αιγάλεω και στον Πειραιά η πλειοψηφία έχει ένα κάρο μεταπτυχιακά αν όχι και PhD που οι περισσότεροι έχουν
rizla7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Εγώ έχοντας τελείωσει ΤΕΙ και έχοντας κάνει μεταπτυχιακό σε ΑΕΙ έχω να πω τα εξής: - Αν πας σε ένα καλό ΤΕΙ, όπως της Αθήνα και του Πειραιά, το επίπεδο είναι καλό και θα μάθεις αρκετά πράγματα. Τα περιφερειακά ΤΕΙ όμως είναι πολύ χειρότερα, ειδικά για τα ΤΕΙ Χαλκίδας και Κοζάνης έχω ακούσει τα χείριστα. - Από εκεί και πέρα αν μπορείς να πας σε ΑΕΙ πήγαινε ασυζητητί! Για να απαντήσω και ένα ερώτημα του Sellers έμμεσα, σε μια υγειή αγορά εργασίας, οι απόφοιτοι των 2 θα είχαν διακριτούς ρόλους. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα γινόντουσαν περισσότερο sys. admins, προγραμματιστές, κλπ. Οι απόφοιτοι ΑΕΙ θα έκαναν τις πιο θεωρητικές εργασίες, όπως system ή network design, κλπ. Στην Ελλάδα το αγκάθι είναι ότι βασικά δεν υπάρχει πρακτικά καμία εταιρία με την κρίσιμη μάζα να υποστηρίξει αυτούς τους 2 ρόλους. Για να το πω ωμά κάπως, σε μια εταιριούλα με 2 άτομα, δεν κάνει άλλος το modelling σε UML και άλλος γράφει κώδικα. Τα κάνουν όλα όλοι. Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά λίγες. Συνεπώς τα πάντα ισοπεδώνονται και υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός, μιας και όλοι τις ίδιες θέσεις κυνηγάνε. Πρακτικά όμως τα ΑΕΙ παρέχουν κάπως καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από ότι θα ήθελαν πολλοί να πιστεύουν και ουσιαστικά προέρχεται μόνο και μόνο από το επίπεδο των ιδίων των φοιτητών. Δηλαδή όταν σε ένα ΑΕΙ πληροφορικής οι φοιτητές έχουν μπει με 18.5 και πάνω και σε ένα ΤΕΙ με 13.5 και πάνω, είναι προφανές ότι οι πρώτοι τραβάνε περισσότερο (όχι γιατί είναι πιο έξυπνοι, απλώς είναι πιο επιμελείς και με καλύτερες βάσεις) και κατ'επέκταση και το μάθημα μπορεί να προχωρήσει σαφώς πιο αποδοτικά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γενικά υπάρχει η παγιωμένη αντίληψη στην κοινωνία (την οποία την βλέπεις και εδώ) ότι ΑΕΙ >> ΤΕΙ. Μόνο και μόνο γι'αυτό δυστυχώς αξίζει να πας σε ΑΕΙ αν μπορείς να διαλέξεις. Όπως είπα είναι περισσότερο βαυκαλισμός των αποφοίτων ΑΕΙ παρά ουσιαστική διαφορά πολλές φορές, αλλά αυτό και μόνο αρκεί. Επίσης είναι το θέμα της πρόσβασης σε μεταπτυχιακό. Στα περισσότερα ΑΕΙ σε παίρνουν πολύ δύσκολα και σου βάζουν και μαθήματα από πάνω. Εγώ έκανα τότε 7 μαθήματα επιπλέον, και χωρίς ουσιαστικό λόγο μιας και υπήρχαν παιδία από ΑΕΙ που είχαν απείρως χειρότερο υπόβαθρο! πολύ σωστός. να συμπληρώσω σε αυτό, ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να σταματήσουν να υπάρχουν ορισμένα περιφεριακά τει ή τμήματα(όσο δύσκολο και να ειναι αυτό για τα παιδιά που είναι ήδη σε αυτά) που ο τελευταίος λόγος ύπαρξης τους είναι η εκπαίδευση. φυσικά και υπάρχουν αξιόλογοι φοιτητές , αλλά τους παίρνει η μπάλα με τις καταστάσεις που επικρατούν σε αυτά. οι εταιρίες ξέρουν τι συμβαίνει στις σχολές και τι επίπεδο υπάρχει σε κάθε μια και αυτό μπορείς να το δεις και στις αγγελίες εύρεσης εργασίας που ζητάνε πχ την χ,y ειδικότητα εκτός τει χαλκίδας.
doutsos13 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Typhoon, με μια διαφορά όμως φίλε ότι τα ΤΕΙ πριν 7 χρόνια είχαν όσο έχουν σήμερα τα περισσότερα πανεπιστήμια και όχι 13 12 και 11 (για αθήνα μιλάω πάντα )
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2012 Αυτή η κόντρα ΑΕΙ-ΤΕΙ βασικά πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας.Είχα μια συζήτηση με έναν που είχε βγάλει ΤΕΙ και μόλις του είπα ότι έχω βγάλει ΗΜΜΥ άρχισε να μου λέει(χωρίς να του πω τίποτα) ότι και αυτοί στο ΤΕΙ κάνουν καλή δουλειά,έχουν πολλά μαθήματα,κάνουν σειρές FOURIER(άσχετο),έχουν καλό επίπεδο κτλ.Λες και του κατηγόρησα το ΤΕΙ... Δεν κοιτάτε να έχουμε ένα χαρτί να πιάσουμε καμιά δουλίτσα να ζούμε αξιοπρεπώς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα